18 December 2014

Expose Mistik : pahang resort

tempat : resort kt pahang (name tk bleh la bgtaw hehe)
masa : 2 hari 1 mlm

cmni kak cite die...

mase sy form 5 sy g pahang sbb nk anta makcik sy kawen...
kteorg g 2 family..family sy n family maksu sy..sy ad bwk member sorg...
mase dah smpai pahang tu, ayah sy tros cari resort nk stay...
pastu smpai la kt resort ni...mase masok resort ni sy da rse lain mcm sbb keadaan die da mcm lame tk gune...
smpai je kt receptionist resort ni ad la yg jage...org yg jage tu pon mcm scary je sy tgk...
haa...lupe nk ckp..kt setiap pntu msok resort tu ad signboard tulis "jgn lupe kirimsalam kt mak dan ayah, sila dtg lg"..
masalah nye tulisan tu warne merah kak...cat tu mcm meleleh ala2 tulis ngan darah...gile scary tulisan tu..
dah la bilik die ad 3 je...pelik kan..resort tp bilik ad 3 je...tp time tu tk pk ape pon sbb da lapa kn...so msok jela...
lpas mkn ape sume msing2 rehat pastu nk mndi2 kt belah bwh..belah bwk tu mcm ad sungai la tp air die jernih bleh la mndi2...
ptg dlm pkol 6 tu parents sy n family maksu klua g cri maggie n jajan2 la skit nk buat knyah2 kt dlm bilik...
mase ni sy, adik sy no 2 ngan member tk ikot sbb jage ank maksu sy yg kecik sbb die tido mase tu...bdk ni dlm stahun lebih time tu...
bile bgon je kiteorg main2 la ngan die..tp time tu die suke sgt asyik gelak2 je...mase tu nk maghrib dah tp yg klua tu tk blik2 lg..
tibe2 kiteorg dga ad suare bdk menangis...pehhh time tu sume pndang sesame sndiri..mase ad suare bdk mnangis tu...ank maksu sy ni still suke gelak2...
time tu mmng dah rase line dah...sume doa mintk2 dorg yg klua tu balik cpat..ad la dlm 15mnit lpas tu bru dorg blik...tros la sy cite kt dorg..dorg diam je ckp tkde pape..
so lpas maghrib tu kiteorg klua g mkn kt kdai..mase smpai kdai mkn tu kn...kteorg pelik knape sume org pndang kteorg je..kteorg buat tk taw jela sbb time tu mmng lapar kn...
abis mkn tros balik resort tu balik..mcm biase la stiap pntu masok ad signboard ngan tulisan merah tu...mlm tu sy ajk ayah sy g karok kt resort tu sbb org kt receptionist tu ckp ad bilik karaoke...yg pegi tu sy,member, ayah sy , adik sy n sepupu sy sorg..bilik karok tu kt bwh tanah kot...msok bilik tu scary gile sbb mcm ad org tgh perati kite dlm tu...
time tu nyanyi je mcm biase last2 tinggal sy n member je kt dlm bilik tu..yg lain da gerak..mase berdua je dlm tu mmng scary kak tp buat2 berani sbb dua2 tkot nk lari klua dri bilik tu..
last2 kteorg nekad je lari tros klua..kt lua ad ayah sy tgu kteorg smbil tu die borak2 ngan org kt receptionist tu..pastu tros gerak balik bilik... bilik karok tu dkt dgn receptionist..
so mase balik bilik tu naik krete sbb receptionist ngan bilik kteorg tu jaoh so mmng scary kalo nk jln kaki..mase msok je jln balik bilik tu sy nampak org kt receptionist tu kt situ..
padahal mase balik tu die still kt receptionist tp msing2 buat tk taw je...mlm mase sume dah tido..adik sy no 2 tu tgh on call ngan kwn die..die dengar ad org jln seret2 kaki kt lua bilik..time tu die tros end call pastu tido..esok pagi kiteorg tros siap2 pastu check out awal sbb nk g anta pengantin...
2 3 bulan lpas tu family sy g rumah maksu..saje nk tido rumah die...mcm biase la borak2..ntah mcm mane mase borak2 tu dorg bukak cite psal resort tu...
maksu sy ckp resort tu dah lame tutup kak...ad la dlm 2 3 tahun die tutup..parents sy tnye la mane die taw...maksu ckp kwn die bgtaw...huihhhhh..time dga dah lame tutup tu tros meremang bulu roma sy...no wonder la brg2 dlm resort tu mcm berhabuk...ishhh..nasib baik la kteorg tk mkn pape dlm tu...tu la pengalaman paling family sy n family maksu tk boleh lupe...

*maybe org ingt sy reka2 cite ni tp sumpah la mmng kene kt diri sendiri
p/s : nnti sy cite lg sbb sy byk2 kne kacau mcm ni + mate sy ni tk brape nk tutup sgt or bende tu sngaje nk tunjuk diri kt sy..hehe

.......................................................................

(kisah kedua)
Tempat: rumah sewa kat cheras 2012
Masa: tengah malam (tak ingt pkol brape)
Mangsa: aku dan budak2 bilik aku( tp aku sorg je yg nampak)
Hantu: jelmaan perempuan

cite die camni kak

mase tu kiteorg mcm biase la lepak dalam bilik sambil main laptop..
semua sibuk hal sendiri je...tak lame tu sorg member sy on call ngan bf..
sorg lg still main lappy...sy lak da mengantok..so off lappy pastu tido...
pastu tk taw pkol brape sy ad terjage..time tu bilik dah gelap sbb member da off lampu...
yg on call ngan bf tu da tido..yg lg sorg mnghadap lappy lg tp dlm proses off la tu..
die nampak sy terjage tp tk tegur la cume die pandang sy je..
pastu sy pon tgk lah kt almari kiteorg dlm bilik tu..pastu sy perasan mcm ad org berdiri kt tepi almari tu...
sy perhati je 'org' tu...tk la tinggi mane pon...tp tk nmpk muke la..sy cume nmpak side blakang die je...
time tu sy tk takot pon cume sy pelik sape lak pompuan nih...budak baru rumah ni ke ape...
lame2 sy malas nk lyn pastu sy tido balik..esok nye sy cite la kt member2 bilik sy tu..pastu dorg tros terdiam sambil muke masing2 takot..yg member mlm td main lappy tu ckp die prasan knape sy pandang je almari tu tk die tk tegur la...
tu sy ckp kt dieorg..sy pandang sbb nmpk cm ad pompuan kt situ..tak lame sy cite tu..
ad budak lame rumah tu ckp yg bilik kiteorg tu mmng ad tp die tak kaco pon kiteorg..fuhhh...dengar mcm tu je..
memang berderau la darah masing2..kes kedua lak..mase member sy yg on call ngan bf die tu plak yg cite...
ad satu malam tu..mase die tgh on call dgn bf die, mase ni sy ngan lg sorg tu dah tido...tibe2 die ckp sy yg tgh tido tu bleh berdiri lepas tu pandang je die..die kate time tu sy just berdiri lepas tu pandang mcm nk marah die...
die kate die da cuak giler time tu..tp nasib baik la tk lame tu die ckp sy tros baring balik...yg sy pelik..sy tak sedar pon mase tu..die ckp die panggil2 sy tp sy tk nyahut pon...hishhhh..meremang bulu roma kak bile die ckp cmtu...nasib baik tkde pape jd...rumah tu ad mase ad jgak bunyi2..tp masing2 buat tk taw je sbb dah biase...sekian..hehe

*sori kak kalo tak seram :))

04 December 2014

Expose Mistik : Saka

Hai Peej..ni aku nak kongsi kisah seram yang x berapa nk seram berlaku kat aku baru2 ni..

ok cerita dia mula cmni..
ada satu hari tu aku tengah tido dengan nyenyaknya tapi kan tetiba aku rasa macam ada benda duk renung aku tengah tido tu, pukul berapa mmg aku x tau la tp tengah2 malam la..
pastu aku pon bukak mata nk tau apa yg berlaku?
ada benda bertukar jadi asap kot serius time tu aku rse nk jerit je dah la mamai2 tp apa aku buat adalah aku tarik comforter tu and selubung satu badan  aku..
sumpah panas  giler n berpeluh2 tapi kisah pulak aku time tu kn..
yg penting aku x nampak benda tu da..
pastu lama benda tu x kacau aku sehingga lah baru2 ni..
aku tertido waktu senja..
pastu aku x tau la aku mimpi atau apa kn tapi yang pasti ada makhluk hodoh giler duk kacau2 aku..
aku baca macam2 ayat tp dia x blah gak..
aku siap cm gaduh2 ngan dia supaya dia blah tp x berjaya gak smpailah aku bukak mata n aku rse penat giler la macam aku betul2 baru lepas gaduh tu..
then aku bangun n solat maghrib..
malam tu aku x boleh tido sbb aku rasa ada benda yang perhatikan aku..
oh ye untuk info aku ni duk sorang2 je kat umah tu..

part yang paling buat aku rasa seram adalah keesokan harinya..
macam hari2 sebelumnya aku x boleh tido n aku pon guling2 jela atas katil dengan harapan aku boleh tido..
aku jenis kalau tido memang akan tutup semua lampu kecuali kat ruang tamu tu..
pastu aku tido membelakangkan pintu bilik tu..
tetiba aku rse cerah semacam je..
aku pusing la belakang korg nak tau x yang pintu bilik aku terbukak n tutup dengan sendirinya..
serius time tu aku pya bulu roma tegak cm jarum tu kot..berpeluh2 aku menahan rasa takut tu..
aku perhatikan je dia bukak tutup pintu dalam 10 minit camtu sampai aku bengang n aku cakap aku x kacau kau nape kau nk kacau aku????????
baru la dia berhenti okeh..pastu aku pon apa lagi berkelubung la macam org demam tu..

esoknya aku pagi2 lagi dah msg kwn aku yang pandai bab2 benda ni..
pas bg maklumat  yang kwn aku tu mintak dia bgtau aku yg aku ni telah diekori oleh makhluk tersebut since hari raya..
n benda tu katanya saka dr keturunan aku yang dah lama cari tuan..homai!!
aku rasa mcm dah kenapa ikut aku plak? g la ikut org lain!!
kwn aku tu ckp jgn risau boleh buang or jauhkan dia dr aku..
so aku pun sediakan lah limau purut..limau nipis..garam and air mawar..
first day tu aku kene mandi ngan limau purut, garam n air mawar tu jam 12 tgh malam..
serius time nk mandi tu aku dapat rasakan ada bnda merenung aku dengan muka x puas ati maka aku percepatkan mandi tu and terus masuk bilik..
and begitulah rutin aku selama beberapa hari..

dan alhamdullilah now aku dah x rse benda2 tu ada dalam rumah lagi..
aku blik2 keje je terus on laptop and pasang ayat2 suci Al-Quran sampai pagi..
alhamdullilah sampai sekarang aku dapat tido dengan lena tanpa ada sebarang gangguan..


itu jela kisah aku pon..sebenarnya ada lagi satu kisah aku kene ngan benda2 x nampak tu..nanti lah lain kali aku ceritakan..ok..thanks peej sudi dengar cerita aku ni...

-eina-


Bila anak mengikut.

Aku memang kalau drive mulut akan bising. Memanjang je dok mengata kalau kereta lain buat salah. Bukan reti nak tekan hon ke apa. Memang...