29 May 2014

Expose Mistik: Seram

hi peej

tak tau nak letak taju apa

yg pasti nak cita hantu la kan

1. cita nie time form 2. 

mmg agak nakal la time tu. tapi jaga mulut. 
ada la satu malam nie kecoh tau budak form 1 kat asputri paling chumel baru masuk kena rasuk hantu. 
lepas budak ni kena rasuk ada la beberapa budak perempuan lain pun kena rasuk. 
time nie baru balik dr prep. 
saya dgn kawan, iza gelak2 mcm tak percaya sgt la dgn budak yg kena rasuk tu. 
waktu nie kitorg berdiri je tepi tingkap dorm sambil pandang kat bdk yg kena rasuk tu tau. bg kitaorg bdk perempuan tu mcm nak perhatian je. 
ye la baru masuk n takde kawan kan. 
sekali budak perempuan yg kena rasuk tu pandang kitaorg dgn mata yg merah sambil menjerit2. terus lari masuk dorm. 
takut giler nak tido malam tu.


2. yg nie pun sama cita kat asrama perempuan gak. form 2 juga. 

waktu nie entah kenapa asyik la sebut setan la, hantu la. 
contohnya "ko nie mmg mcm hantu kan". 
cakap pun mcm tak berlapis. kawan2 dah bg nasihat sbb asrama kitaorg betul2 belakang kat bawah bukit melawati, kuala selangor. 
mmg terkenal la dgn 'kekerasannya'. 
perangai sendiri pun dah kalah hantu. 

nak jadikan cerita malam tu tido la kan. 
kedudukan katil disusun supaya ada ruang dibahagian tgh dorm. 
tujuannya supaya kalau ada mkn2 ke mesyuarat dorm senang ada ruang. 
tido katil atas dekat sebelah tingkap. yg nie ok je sebab dekat dgn kipas dinding senang nak tido kan. 
mlm tu la klimaks agaknya dok sebut hantu, setan. 
malam tido ok je tau. dlm kul 3 pg terjaga. 
semua org tengah tido tapi kemeriahan dlm dorm tu mcm org tgh berpesta di rung tengah dorm yg kosong. 
pelik gak saya buka mata pandang kawan sebelah, katil dia rapat dgn katil saya. elok je kawan saya tido tak terjaga tau. 
saya kuatkan semangat pejam mata n baca apa yg patut. 
tetiba rasa ada tangan seluk bawah bantal yg saya tgh tido. 
waktu nie seram yg teramat sangat. meremang segala bulu kat badan. 
saya kuatkan hati tak nak pandang ke arah lagi satu n terus tido. esok pagi cita kat budak2 dorm. semua ckp la kan dah kata jaga mulut. 
huh, lepas tu mmg jaga mulut betul.


3. nie asrama sama time form 5. 

lupa nak cakap asrama nie mmg terkenal dgn kekerasannya tau. 
semua yg pernah duk asrama ni akan kena. especially yg tgh period. lemah semangat. 
waktu nie malam katil double decker. tido bhgn atas and katil rapat ke dinding. lg satu tido betul bawah kipas dinding. asrama nie kedekut takde kipas siling. tapi malam tu ok je sejuk mcm biasa. 
tido mlm tu ok je. tgh mlm dlm kul 3. tetiba rasa mcm kena himpit tau. tak leh nak bernafas. mcm2 surah baca, mmg berpeluh habis. last2 buka mata tgk ada tangan hitam berbulu tgh himpit dada. 
dlm hati, eh tangan aku ke hitam berbulu. pehtu gerakkan tangan kiri  n kanan. subhanallah rupanya benda tu punya tangan. 
azabnya allah je yg tahu. susah nak bernafas. 
last2 tertido. 
esok pagi bangun cita dgn budak dorm. masing2 cakap ooo..benda tu mmg selalu kaco kitaorg gak. 

4. ada akak senior nie lg best terjaga sbb benda berbulu hitam tu berdiri sebelah katil dia. dia tido katil bawah. tetiba tgh mlm buka lampu dorm menangis2 sbb kena kaco. habis kami semua pun bangun bacakan yasin.

5. sekarang nie kat ofis baru lak. bos n ofismate suka cita rasa seram la kat ofis kalau keje lewat sorg2. ada la pagi ni dlm kul 8 pg mcm tu. bdk2 ofis suka masuk lambat, balik lambat nie before rules baru la kan. tgh syok2 surf internet tetiba bingkai belakang tempat i duduk jatuh. terus pasang surah yasin kuat2..


6. nie waktu form 5 gak..
waktu nie nak solat isyak dgn 2 org budak form 4 su and zura..
budak ber2 nie otaknya mmg gila2..
kadang2 rasa mcm nak lempang bila tgk perangai diorg..
nak jadikan cerita dlm surau tu mmg tinggal kami bertiga..
semua bdk perempuan dah solat isyak berjemaah..
nie hari sabtu mlm..takde prep tau dlm kul 10 lebih mcm tu..
surau besar tapi buka satu lampu..
saya solat isyak dulu..
tinggal la sorg2..
budak ber2 tu gi amik wudhu'..
tgh2 solat tu rasa badan mcm seram sejuk..
nampak nau tak kusyuk kan..
ada ke tgh2 solat leh rasa gitu..
pastuh time solat tu dgr org menjerit "hoi"..
serius waktu nie tergezut n rasa nak berhenti solat nak solat dlm dorm je..
tapi kuatkan hati solat jugak..
tetiba dgr budak berdua2 tu lari mcm nak masuk surau..
tapi diorg tak masuk...
cepat2 habis solat isyak..
baca doa lebih kurang..
tutup lampu surau n masuk dorm..
dalam dorm tanya la diorg asal tak solat sekali..
diorg cakap mcm mana nak solat..
sebelah akak ada orang...
macam harem kan..
padan la rasa semacam..
puas saya tanya betul ke?..
diorg cakap betul kak..ada orang sebelah akak..
haih..main2 betul diorg nie..
actually saya mmg rasa seram gila waktu tu..

7. cita nie waktu form 1...
kan dah cita kat bawah asrama puteri nie keras kan..
ada satu kisah la dorm nie..
dorm aisyah...paling keras antara semua dorm yang ada..
kakak2 senior mmg dh cita kat kami junior, first day masuk..
siap bagi tahu dah paku pintu bilik dorm dgn setem..
so kengkononnya dgn harapan takde la org mencabut setem nie..
kakak senior gi sekolah pagi..
yg tinggal budak form 1 and form 2..
pagi2 kami la yg bermaharajalela di asputeri..haha
so saya, iza n ros (nie la geng or kawan2 rapat saya waktu tu)...
saya mencadangkan kami ber3 cabut setem (paku) tu nak membuktikan kesahihan cerita hantu tu...
time prep pagi tu dalam kul 10.30 lebih kami dgn penuh beraninya pergi ke dorm aisyah..
siap amik kerusi tau sbb kami kan pendek2 belaka...
bersama2 mencabut setem tu..
susah gak nak cabut sekali gus..
akhirnya berjaya gak cabut...
kami diam2 je tak cerita dgn org tau..
dlm hati berdebar2 gak la..
tengahari gi sekolah macam biasa...
petang tu balik asrama gempar dgn cerita setem (paku) telah dicabut..
semua org tertanya2 sapa la yg bongok sangat buat gitu kan...(kami le tu)
esoknya baru lah tahu apa jadi mlm tadi..
pak guard cerita kat sorang akak ni..akak nie mcm alim2 sikit..
akak tu cerita kat kami semua...bdk2 junior..
malam tu dalam kul 2 pagi....
ada 3 org perempuan dtg mencari 3 org budak perempuan...
tak pulak dia bgtau sapa budak perempuan tu...
kami memang ketakutan tau...
tapi nasib baik takde org tahu sampai la sekarang..
pecah dah rahsia..tu je...

sorry la peej tak seram..hoho 


-shal

22 May 2014

Expose Mistik: PLKN

hai peej...

Nak cerita jugak la pengalaman masa kena pergi PLKN dulu.
Dah lama la cerita ni..tapi sampai sekarang still ingat...
nak bagi senang faham, saya asingkan cerita ni ok...enjoice..:-p


Cerita 1 :

kejadian pertama berlaku masa kami berjemaah di surau..
di plkn sembahyang maghrib n isyak memang diwajibkan jemaah...
nak dijadikan cerita, masa lepas maghrib kami lepak2 la dalam surau sementara nak tunggu isyak..
masa tengah menunggu tu, tetiba kawan sebelah saya menangis di bahu saya,,
saya tanya kenapa menangis, dia diam je..
saya ingat dia homesick, saya biarkan je...
tapi makin lama, makin kuat pulak dia melalak....
tiba2 dia meracau pastu menggelupur....budak ni memag duduk betul2 sebelah saya...
dia dh jadi macam tu kitorang angkat la pastu hantar pegi unit kesihatan (klinik kecil dalam kem)…

lepas tu kami balik ke surau untuk sembahyang isya...
lepas sembahyang, kawan saya yang depan saya pulak menangis2...
sama macam tadi, dia menangis pastu mengelupur....
kami angkat la dia pegi unit kesihatan (UK) tu...
xlama lepas tu, seorang demi seorang menangis...
ada la dalam 20 orang kot...histeria diorang malam tu..

keadaan kem memang kecoh...semua pelatih dibawa ke dewan makan dan xda yang dibenarkan balik ke bilik...
saya tolong cikgu2 di UK....dalam tu memang kecoh...saya dan 3 orang kawan lagi kena pegang sorang budak ni sebab dia nak lari keluar dari kem....memang ngeri ok masa pegang dia...rambut kusut masai...mata dah merah...suara dah lain macam garau...
bila cikgu tengok keadaan makin teruk, diorang pegi panggilkan tok imam mtk tolong ubatkan..
rupanya 'benda' tu marah sebab ada pelatih patahkan ranting kayu masa kitorang buat aktiviti dalam hutan siang tadi...
lepas imam tu buat air penawar, keadaan makin ok dan ktiorang balik bilik...


cerita 2 :

Cerita ni jadi pada saya dan 2 orang lagi kawan...
masa masuk waktu maghrib, kitorang bertiga lambat sikit mandi sebab kena tolong cikgu buat kerja sikit...
so masa mandi tu, memang kitorang bertiga je tinggal dalam dorm...sebab saya ni AJK surau, so saya dah pastikan xda orang di bilik masa masuk waktu...
nak dijadikan cerita, kitorang masuk la mandi dalam bilik air...kitorang masuk bilik air yang sebelah menyebelah je...
saya masuk bilik air no 1, kawan saya si B masuk bilik air no 2 dan si C masuk yang no 3...
kitorang mandi la macam biasa sambil sembang...
tetiba saya dengar ada orang masuk bilik air..saya tegur la...'oiii...tak pegi surau ke...dah pukul berapa ni'...xda jawapan..diam je...saya pon buat tak tau je la...
tetiba saya dengar kawan saya si B tu cakap 'ko kenapa wei'...
tak lama pastu dengar kawan saya si C menjerit...kitorang dh xsedap ati..ye la...time tu maghrib kot...
kitorang cepat2 mandi n pegi surau...
masa dekat surau tu, saya tanya la si B dan C ni apa jadi masa mandi...
si B cakap masa mandi ada orang ketuk pintu bilik air dia...bila buka,xda orang....T__T
si C pulak bagitau masa dia mandi, ada orang rempuh pintu bilik air dia sampai terbuka....T_________T
lepas je kejadian tu memang kitorang xmandi dalam bilik air..mandi je bekemban ramai2 kat kolah depan...


cerita 3 : 

kejadian ni berlaku pada saya sendiri...
satu malam tu saya terjaga sebab nak terkencing....
ni bukan rasa sikit2 ni..memang kaw2 nak pegi toilet...saya duduk je atas katil sambil tengok2 kalau da kawan yang terjaga nak pegi toilet tapi xda....
tak tau la mana saya dapat keberanian...saya tunggu atas katil tu sorang2...sambil tu mata tengok atas alang, tengok ke luar...dorm kitorang ni dalam hutan ye..atas bukit..memang sunyi...bulu roma dah tegak..tapi nak pegi toilet yang kt luar dorm ni memang tak la...takut..huhuhu....
tetiba, saya dengar macam suara halus je memangil saya...suara tu datang dari tangki air besar belakang dorm kitorang...
makin lama makin jelas...sayup je bunyi...
dalam hati dah menyumpah ni...dah la nk g toilet xda orang nk teman...ni kena kacau pulak..
takut punya pasal...saya tahan je sampai subuh...saya tarik selimut pastu baca ayat apa yang terlintas...
tapi makin lama makin dekat pulak suara tu datang sampai da satu masa tu rasa macam dia da sebelah katil je...(time ni dh selubung ttp muka dengan selimut)
ntah masa bila saya terlelap....tapi memang berpeluh la saya malam tu....T___T


*buat masa skang ni ja la ceritanya...kalau ikutkan ada lagi cerita seram di kem ni...tapi lain kali la....sori kalau cerita xseram....ehhh...cuba tengok dekat tingkap tu...sapa tu...dia melambai-lambai tu...:-p

-haliza-

15 May 2014

Expose Mistik : hostel

-- 
~~ السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ~~
salam peej. 

sronok pulak layan expose mistik ni and buat saya rasa nak share jugak.
tapi bukan jadi kat diri sendri, kat kawan masa zaman skolah menengah dulu. 
tahun 1997 camtu kut.

dulu saya duk asrama. dari form 1 sampai form 5. 
asrama desa je. asrama tu 50 org je.
sepanjang saya duk asrama 5 tahun, tak pernah lagi la ternampak, or kena apa2. 
tapi ada kawan2 yg nampak and kena histeria and dll. 
tapi tak teruk. just gangguan yg kecik2 je like nampak bayang2, dengar bunyi mcm2. 
blakang asrama, kat tempat sidai kain ada 1 pokok besar. mlm2 mcm gerun sket la tgk pokok tu sebab besar and rimbun. 

petang nak maghrib mcm tu, kami akan make sure semua dah angkat kain and takda nak lalu kat luar dah sebab ada yg pernah nampak ada something atas pokok.
toilet pun kat blakang and ada ruang terbuka sket kat bumbung. 
so boleh nampak pokok tu. dah jadi kebiasaan, nak g toilet mesti berteman.
tapi klau ikutkan, tak pernah pun kena sergah or nampak real hantu, tapi sebab semua perempuan, takut tu lebih.

pernah sekali, masa tu saya form 3 kut.
kes ni takut ada lawak pun ada. 
ada sorang akak senior, rambut dia panjang sampai punggung.
mlm tu kawan saya ni duk usik2 akak tu, duk main2 rambut akak tu. 
memasing pakat gelak2 jelah. 
pastu kawan saya ni nak g toilet. sebab awal lagi, baru pkul 9 camtu, dia g sensorang. 
masa nak masuk toilet tu dia nampak akak senior tu nak masuk toilet sebelah dia. 
dah masing2 duk dlm toilet, menunaikan hajat, tetiba kawan saya ni dengar akak senior tu kentut. 
kuat plak tu sbb dengar kan? selamba jelah dia jerit kat akak tu sebab akak tu kentut kan? 
pastu dengar pintu toilet akak tu buka. means dia dah kluar dulu. 
kawan saya ni pastu keluar g masuk dorm, beriya cerita punya kuat, bgtau akak senior tu masuk kentut dlm toilet. kami yg mendengar ni gelak la apa lagi. 
pastu akak senior tu sound dari belakang. dia ada kat katil kat hujung dorm tu je. dia cakap, dari tadi dia duk sini je tak g toilet pun. 
kawan2 dia kat situ pun mengiyakan yg akak tu ada kat situ dari tadi, takda g memana. 
kawan saya ni terdiam, and tak cakap apa2, terus blah g kat katil dia. 
persoalannya, siapa yg kentut kat dlm toilet tadi tu???
dia nampak sebijik mcm akak senior tu yg masuk toilet, dengan rambut panjangnya tulah..
huwaaaaaaaaaaaa.. memula gelak, pastu semua diam terus.. hihihi
pas kes tu, akak tu takda nak lepas rambut panjang dia sesuka hati dah..asyik bersanggul jelah..
hehehe..
 
 
feel free to visit my blog : http://genuine-1224.blogspot.com/

08 May 2014

Expose Mistik: marahkan siapa tu, anak?

Salam peej,
Lama dah tak hantar cerita.
Asyik tunggu cerita nak dibaca je.
Pastu kalau takde cerita, perasaan ku hampa... Cewah!

Oklah, kali ni nak cerita pasal si anak ku pula.
Sejak bujang sampai kawen, sampai anak dah nak masuk 2 org ni, daku masih lagi tinggal di apartment depan jirat cina yg ade kes Bangla tersepit lift dulu.
Kalau dah lupa... Sini link nye... 
http://peejburhan.blogspot.com/2011/10/tersepit.html
Ok over nak bg link 2 tahun lepas bagai hihi

Hmmm anak aku gegirl, sekarang dah setahun 11 bulan.
Kitorg masih duduk rumah sama, apartment dan tak de tingkap kecuali tingkap dapur. 
Berkuap. Maka laki bini dasar kepanasan doploh pat jam akan bukak sliding door kasih hangin masuk.
Then bile anak dah besar sikit dah boleh duduk, main, merepek membebel, selalu sangat dia bikin momy saspender.
Masa dia belum setahun. Laki ku mmg waktu tu keje stok2 balik lambat.
Tgh2 main dgn budak kecik ni, selalu posisi dia ngadap sliding door yg terbukak tu, aku pandang ke dlm rumah.
Motip? Supaya dia kalo nak kuar sempat ku tahan.
Then beberapa kali la tetengah main tu dia like jerit kemarahan pastu tunjuk2 ke luar rumah.
momy adelah saspen.
Haram ku pandang! Huhu
Tapi bila pusing nak tutup pintu takde ape pulak.
Lagi scary kalo tetibe dia lambai mcm menggamit sesuatu masuk ke rumah.
Mesti aku sergah, "Jgn friend dengan monkey!"
Cuak wei... kan org cakap benda tu mmg takkan masuk kecuali kalau ade yg pelawa huhu

Sekarang dia dah besar. Dah tahu bercakap. So makinlah aku geram.
Sebabnye, kalau katekan dia ternampak ke hape, sure dia akan jert.
"Angannnn!!! Gi! Gi!" (Jangannnn!!! Pergi! Pergi!)
atau "Angan cuk! Angan!" (Jangan masuk! Jangan!)
atau lagi scary kalau dia cakap "Miiii... Tu! At!" (Momy... Tu! Jahat!) Sambil tunjuk keluar rumah dan tepuk2 tangan mcm kalau kita marah tu kan atau pon tunjuk nak cubit arah ke luar.
Mustahil sgt nak babap atau cubit kucing sebab kucing dia panggil cat atau cing.
Dah tu hape? Huhu

Ade sekali tu tetibe elok aku tutup lampu nak tido, dia jerit "Mimi... Angan... Kak! Kak!" (Momy... Jangan... Bukak! Bukak!) suruh on balik lampu. 
Ingatkan hape pastu aku bukak lampu dia tunjuk ke kipas sambil nak pukul n cubit.
Kau berani? Memang bukan aku la yang berani tu. 
Dah la waktu dia cakap KAK tu aku dok terpikir kan 'akak cantik' atau cik pon huhu
Tapi buat2 berani aku cakap "Jgn friend dgn monkey!" huhu tu je nasihat yang mampu.

Kenapa monkey? Sebab mak mertua aku yg start, g tanya dia hahaha
mcm opposite la kot. malaikat vs monkey.

Ade sekali tu otw balik umah mak mertua aku. salu tanak jem MRR2 tu kitorg lalu duke. 
then nak turun flyover tu kan blh nampak highland tower atas tu belah kiri.
masa tu aku n anak dok belakang sebab mls nak alih2kan carseat dari dpn ke blkg.
Sekali tgh dok menggesel2 kat bahu aku, minah ni bangun pulak.
terus tunjuk ke luar pastu buat tgn mcm kepak burung tu sambil cakap 
"Mimi... Kiii~~ Kiii~~" 
Kiii~~ Kiii~~ tu korg bunyikan mcm tipikal bunyi org nak takutkan org tu. 
Mendayu2.
Laki aku terus suruh dia tido. Padahal sikit lg nak sampai.

Since then sampai skrg kalo dia nmpk je pape mesti ckp "kii kii" kat kitorg.
Benci betol! Hahaha 
Sambil ckp kii kii sambil tunjuk kat tempat dia nmpk tu.
Kekadang dia xmo lalu situ sebab alasan ada kii kii. 
Geram haku! Huhu
Tapi kitorg rasa dia bukan nak buat bunyi hantu, mungkin nak bgtau kat situ ada "monkey" huhu

Cuma skrg aku tgh pening pk cane nak bgtau dia yg monkey tu ialah monyet.
Nak bawak g zoo tak terbawak lg ni sebab takut dia kompius nanti monyet dgn hantu hahaha

Sebut sal mak mertua, nak pulak cerita psl rumah mak mertua yg kat tetangah bandar tu tapi ade jugak haishhhh...
Tapi nantilah.
Tak lalu haku nak type dah haha
C ya.

yours truly;
                      

             adelle

07 May 2014

feedback/responden untuk research PhD

[sticky post]

ok nak mintak tolong daripada pembaca/pembeli barangan online business aku.
kita bantu sama-sama yea.
salah sorang pembaca blog aku, Syahida Hassan tengah buat research untuk PhD dia.
ni details.


ni sedikit info pasal research dia incase korang perlukan verification.

01 May 2014

Expose Mistik: Hantu Loceng

Salam Peej

Dapat tau Peej ke'putus'an cerita expose mistik.  
so saje lah nak share cerita ni tak berapa seram la.  
bolehla buat baca seronok2.

cerita ni pasal kat office kitorang.

Office ni walaupun architecture firm.  
Tapi kitorang ni memang bukan jenis selalu stayback ke apa.
Jadi biasanya sharp pukul 6 dah balik.  
Paling lewat stayback pun dalam pukul 8 lepas tu dah gelap.
Office kitorang ni pulak share dengan lagi 2 company.  
Kiranya bukak main door jumpe company lain punye receptionist dulu.  
Lepas tu masuk dalam sikit baru ada pintu lain masuk company kitorang.  
Loceng pun asing2.  
nak masuk main door loceng lain. nak masuk company kitorang loceng lain pulak.  
Loceng kitorang ni pulak mcm bunyinyah dah biol sikit.. bila hujung2 tu bunyi macam takde bateri. walhal direct pasang kat plug.  
Kalau dengar masa hari biasa kelakar. Tapi bila sorang2 jadi la scary woo...


So company yang duk depan sekali ni lagilah.. kalau pukul 6.30 tu dah siap tutup lampu. Gila dedikasi.

Kejadiannya bermula bila kitorang terlebih kerja.  
Office pula satu orang handle satu projek je.
Jadi kalau kena stayback die sorang2 jela akan stayback.  
Nak buat cerita, dia stayback sampai pukul 9 macam tue la. 
Siap bukak ayat quran semua.
Tetiba loceng bunyi tau.  
Dia pun pergilah ke pintu depan (pintu company kitorang).  
Tengok takde orang.  Lampu depan dah gelap.
So dia pun ingat loceng ni rosak agaknya.

Dia sambung lagi buat kerja.  
Sambil whatsapp dengan kitorang, cakap loceng bunyi sendiri.  
Kitorang ni duk gelak-gelakkan dia.
Lepas tu dalam 10minit kot. Loceng tu bunyi lagi. 
Die pergi la tengok lagi.  Takde orang jugak.  
Die pergi lagi sampai depan(main door), xde orang.
So die pun masuk balik dan ingat nak sambung sikit lagi sebab dah nak siap.
Sekali tuuu.. loceng tu berbunyi continuosly mcm org marah tekan loceng banyak2 kali.
Terus member tu shutdown, balik terus.  
Masa tu dah nak pukul 10 malam.

Esoknya tu dia cerita la kat kitorang, kitorang ni tunggu lah jugak. kot lah loceng tu nak bunyi lagi ke kan. Tapi takde.

On next week nya, kami pulak kena stay (saya dan husband satu office).   
So kitorang takdelah stay malam tau. Datang weekend la.
Siap bawak anak.
Kitorang stay lama..  malam pukul 8 lebih mcm tu belum balik.
Tiba-tiba loceng tu bunyi. Sekali je.
Saya pandang husband, husband pandang saya. dan dan die pun bukak ayat quran.
Saya ni susah sikit nak percaya mistik2.
Saya pergi depan, takde orang tau.
So saya bukak pintu, nak pergi main door.
Elok je lepas pintu toilet saya rasa meremang gila babs punya.
Tapi tetap gak gi sampai depan, takde orang.
Masa patah balik, lalu tempat sama meremang lagi.

Terusss..  pack barang balik.

Esok tu ahad datang lagi
Tapi mmg plan nak balik awal.
Pukul 11 hantu loceng tu dah buat hal.. 
Memang kitorang terus angkat barang blah je

Naik office hari isnin, kitorang cerita la kat bos.. bos gelakkan je.  
dah la claim OT kitorang sampai sekarang tak bayar.. cistat betul.

takpelah.. selang 2-3 hari lepas tu ada ofismate pun kene stay.. sampai pukul 8.  
Elok pukul 8.. loceng tu bunyi weehh.
dia teringat cerita kitorang terus dia balik.

Loceng tu.. sejujurnya lah.  Tak pernah pun masa office die bengong ke apa tau.
Tapi masa tu. Mmg sape stayback
Kena kacau.

Owh ya.. ada.. sekali.. masa office.. tetiba dia buat hal.  
Masa tu kes tu panas lagi.
Saya geram.  saya tutup suis loceng tu..  
Pastu saya cakap kat bos.. saya dah tutup. Kalau loceng ni bunyi lagi.. Saya tukar kompeni terus...

Haha..  tapi now mcm dah tak ada.. tak tau lah sebab kitorang dah tak stayback ke apa..
Hantu tu mcm tak bagi kitorang stayback pun ada tau.
Agaknya.. dah malam.. jadi rumah die la kot

ok tu je dulu..  lately perasan secretary dah pindahkan locengtu duk depan dan bunyi nya pun mcm dah new.  tukar baru la kott.

sekian  =) 

-nik-

Bila anak mengikut.

Aku memang kalau drive mulut akan bising. Memanjang je dok mengata kalau kereta lain buat salah. Bukan reti nak tekan hon ke apa. Memang...