31 January 2013

Expose Mistik - kenangan yang panjang part 3

part 1
part 2


a'a'aa..... ade lagi...miahhahaa....! 

nak selit lagi..wah sangap nak cter..padahal ni nak terkencing.. tapi takot..huhu! 
cter ni ttng mak saya pulak tp sblom kena kat mka, abg saya kena dlu.. 
nak kata kne badi org mati pon ye, buatan org pon ye jgk..tp ntah la..

cter ni jadi sblm abg kawen.. 
kita anggap saja dia kena badi org mati.. 
sangat la teruk..
sampaikan rasa nak mati je sepanjang masa.. 
dia solat pon nangis2.. 
salah baca ke salah takbir pon nangis2..
sbb tatau la takot sgt..
even masa tu nak ajar kan dia ngaji..
dia salah baca bismillah pon dia mnngis..masha allah!..
sedih gila tgk..
rasa mcm kena tempias la takot nyee.. 
sampaikan satu hari tu.. 
dia nak ngji tggu la saya aamik wuduk..masa tu nak masuk mahgrib.. 
kakak saya A ni gile bposing tangkap gmbar... 
skali tertangkap pic abg saya,..then sbelah pic tu ada pompuan tua bongkok dok usha baikk abg saya... 
mcm nenek kebyan si bonkok tiga,.. 
apa lagi..A tak terkata apa.. dia trus.. yg abg lagi la.. :p 
sy tak tgk pon pic tu, sbb saya takot tak blh tido..sbb bnda blaku dlm bilik saya T_____________________T 




kisah ke empat

crite ni baru pasal mak saya... ni before abg sy kawen jgk... 
lpas mak abg kena mak pon kena.. then baru abg boleh kwen.
saya tak tahu mcm mna blh start jd nye mak saya ni kena rasuk..
sbb bnda ni tak blh masuk abih..
dia dapat masuk half sblah bdan je.. 

dia jadi bila mak saya tgk muka kat tndas..
bila mak saya tgk muka kat tandas..
mak sy akan ngis dan jerit kata burok hudoh mcm2..
sampai ayah saya dtg tenangkan.. 
suruh amik wuduk.. then ayah suruh mak ngaji.. 
masa ni jadi time bulan posa.. 
so mmg tak pk lngsung kata antu..
pk kata gangguan emosi mak sy.. 
bila mak nak ngaji mula2 ok..
tp nnt dia baca amatla nyaring dan mendayu2 ntah ke mana... 
mak sy keadaan dia sebijik macam antu raya..
tau2 je la..mak2 suka sgt rambut curl yg kembang.. 
yg lagi besar tebal lagi anggun bg dorg.. 
rambut mak sy mcm tu la... 
mak saya jalan merayau dlm umah..
sgtla scary..gila scray..mcm jalan ngan hantu kak limah.. 
bulan posa mak saya posa...
tp bila buka posa mak saya cpat2 tido pejam mata.. 
dia kalo boleh nak bg mak saya tak makan lgsung..
sgtla mndadak berat bdan mak..
muka elok empat segi sampai jadi pnjng.kurus sgt..
bila di ajak mkn, sngaja mak cakap cukop la aku mkn dgn zikir je..aku tak perlukan makan..wah mcm tu pulak?...

sedih bila tgk keadaan mak.. 
posa pon posa..bukak posa plak tido..tak mkn apa..paksa mnum air je.. 
mlm sblm tdo baca yasin keliling mak..
mak dok sakit pewot kata nak terberak.. 
kadg2 bepeloh2 bila ba tnya soalan kat mak..mak tatau jwb..
sbb tu bkn mak..bnda tu tatau nak jawab..takot kantoi.. 
pnh malam tu ba suruh dia kluar...then mak cakap dia dah kluar dah..ayah kata tipu..p klua..then dia klua skali dgn mak skali.. ayah suruh dia sorg je kklua,, skali ayah jirus air..mak mcm blur2 jgk kata dah klua..
tp dgn nada temenung..boleh??
pastu ayah tatau nak kata apa lg..ayh iyekan aje.. 

lpas tu ntah mcm mna..bila masa bnda ni blh ilang saya pon tatau..dia hilang sndri kot... 
dok ngaji doa ngaji doa..dgn izin allah bnda ni ilang mcm tu..panas la kot.. 


kisah kelima..

ok ni kisah dari pngalamn saya jgk..ni masa kat kolej negeri puasa hantu sial punya...patot kena tuka nama kolej khas ponti2...papi!

1st aku pegi sana..kakak aku B yg boleh tgk rasa tu dah agak dah tmpat ni keras..
dia kata jgn kua mlm..ni port dia.. 
sbb di kelilingi kawasan padng yg lapang..tu port dia..dia suka dok kat tangki air..atas bumbung bla2..
ok fine tak takot!! 
mlm tu nak tdo dgn kawan satu dorm 20 org berhimpit2..
sesak tandas boleh guna satu je..mcm bangang,... 
asrama plak mcm pejabat terbiar..bak kata kak peej * wadepak! 

first bnda ni jadi dekat dorm sblh, sorg budak histeria.. 
ni after 1 mnggu start blajar, then ada la dua org pompuan bajek hero nak selesaikan la..
bawak bawang putih sambil baca doa. 
lepas dah setel..maybe pompuan tu dah pengsan. 
bdak yg dua org ni blk ke dorm kitrg blk.. 
so, bnda tu agaknya ikot la kot.. 
masa ni aku lpas solat mhgrb..tgh baca yaasin. dah kompom setan tak aim aku..hehehhe! 
so dia target sorg budak ni kena histeria,.. 
aku dah byk kali tgk bnda  ni sejak kakak2 family aku kne lagi..
apa yg perlu di buat adalah tenang.. bykkan zikir..dan serah pada Allah.. 
aku abihkan yassin aku.. aku pon pegi kat pompuan tu suruh dia ngadap ke pintu.. lunjurkan badan dia.. 
lepas sorg, sorg lagi kena... 
nmpak nawww bnda ni sngaja nak create situasi yg kelam kabut. 
so setel la yg petama ni dlu.. 
bila aku sentuh dia, dia dah nangis,.. aku baca ayat kursi hembus kat tlinga dia.. 
tp beloom nak buat pape, sbb aku rasa sapa2 blh buat..jnji yakin pada allh kot.. 
tatau la apa org punya pndgan. 
sbb masa aku nak pgg nak buat bnda tu dah gelabah.
tapi baru nak buat lngkah sterusnya kawan aku yg tere dua org ni amik bawang putih trus pacakkan ke hati..
gile ko..buat kasa2..aku cakap jgn buat kasar2..jgn marah2..bnda tu lg tepok tgn..
tp dorg tak pedulik.. lantak korg la..
aku tnya famili aku..dorg kata jgn buat tere sgt..
nnt bnda tu anti dgn kita, carik pasal dgn kita plak..bc quran pndiding ntuk diri kawan dan dorm.

lpas sorg tu sorg..lpas tu sorg.. 
makin lama makin ramai gila yg jerit..
sambil ketap2 bibir..gile emosi tgk.. ape yg nak geram sgt tatau la... 
agak lama mcm 4 hari kemudian..ustaz dtg pagar smua.. 
so smua ok..takde histeria..
tp salu histeria once dah kena dia akan coba dan coba dtg kembali..*tetibe tringat lagu sheila majed - Kini ku kembali..Ke sini...Diiringi oleh memori...Menghilangkan rasa sepi di hati.

ngatkan setakat tu je la..

dah tak blh merasuk dia guna cara lain pulak..
saya dah kompom2 blah tanak dok dalam dorm yg padat..
so saya tukar duduk dekat hostel yg privasi skit *tayah nak privasi sgt laaaa!! tu pejabat lama...kapet yg mcm opis tu..tp dipecahkan jd bilik..dan sgtla kedekot pengotr gila.. 
1st day masuk, aku tgk tandas,..nak amik wuduk, skali saya dgr ade org pewit2 kat tgkap..tp tak pndang lngsung,..
sbb rasa niat nak wuduk, so pokuss..

pastu nak tido tu..takde geng lagi nak jadi rumet, so ajak la sorg kwn temankan, 

tp makin lama sampai bila nak member temankan, so sy sndri la pegi bilik dia mncelah tdo tgh..sbb takuit.. 
tp dah nampak ada sorg tu tak bkenan..
so saya pon menyerahlaa..
tp tak duduk atas..
kali ni tido kat lantai plak..
nak jgak mnyelit..jnji tdo ada teman..muahahaha!.. 
satu malam tu tido, rasa mcm ada org pnjat badan saya..mcm dari kaki ke kepala..
sampai ke kepala tu dia aim nak himpit saya la..ape org kata tu..kena himpit eh? lbh kurg mcm tu la..
tp tak kuat..bnda tu tak kuat nak buat. 
sbb saya rasa aik? blh cakap blh gerak je..mcm tu.. mak saya cakap iman teguh. *mungkin la.

pastu takde pape dah sampai masuk seken sem, bdak rumat sorg tu pndah, so saya ada geng la nak tdo skali.. 

satu ari bgun dari tido tgh nak mngeliat sambil bndri sambil nak lipat comfoter tu sy dgr ada org bdehem blakng tengkok saya..blah kanan..
*masih ingat!<--- badan="" bdan="" bebulu.="" besar="" dia="" garau..="" imaginasi="" katil="" ke="" laki="" mcm="" mlopat="" pape..="" pusing="" rasa="" saya="" sbb="" sgt="" span="" suara="" sy="" takde="" tggi="" tgk="" trus="" tu.="" tup2="">
ok fine..sambung tdo blk...dia tak bg aku bgun lagi kot..huhu..!!

satu hari tu saya crik wifi, dpn satu CC ni, sbb CC ni 3 kali shari baru tukar wifi.. 

kalo slow baru dia tukar pasword, 
so bukak la tgkap sikit..
dpan bilik kawan sy sorg ni ada pokok..takde la besar..tp boleh la..sampai ke tgkat 2. 
then, sedap punya sdap cuwik line sy dgr ada bunyik org pelat bcakap kat luar....
cit cet cit cek.. mcm sore burung..tp mcm pelat pon ye...
kaji2 punya kaji rupa nya hantu raya dok mnyembang.. 
hantu raya kalo bcakap mcm pelat sikit.. 
sore nak mcm  pompuan pon ye..ntah!. nasib tak nmpak muka..

penah satu malam nak tido tu..

sorg kawan sy non muslim tdo sebalah pintu dalam bilik saya la..skali mata dia terbuka, sbb dia nmpak lampu so macam silau2..
muka dia masa tu menghala ke lantai kaki pintu..
so dia nmpak kaki dlu..dia angkat je muka dia nampak mcm org minyak... org minyak ke?? ntah..
tp laki itam kuwus..tak pakai pape.. mcm tu la..mcm nak merah je ehhhh!! 
rambut kerenteng mcm serabai.. 
pastu dia tenung kawan sy, kawan sy diam tak kata apa.. mcm eyes to eyes... 
pastu bnda tu lari ke pintu blakang.. 
pintu blkng ada la koridor yg di grill..sbb kitrg bilik pompuan kann... 
esok bgn pg cek pintu dpan is kunci..ok takot gilaa..mcm gila seks pnya antu..rasa antu yg di hantar kot...

pnh satu hari, kitrg dok dlm bilik tgh tido..skali ada msg sampai cakap kata baca qurang ngji.. 

kitrg yg dalam bilik smua terbangun la..
bkak lampu, then kawan2 lain dtg kat ktrg cakap bnda yg sama.. 
kitrg pon bkumpul dlm satu bilik..dalam bilik saya. 
msg2 cakap la ni msg btul ke main2.. dah alang2 bkumpul, gelak2 la, ejek muka ni bgun tido la muka cuak la..gelak2 la..gelak sbb menggeletar takde dah.. 
skali dgn ponti pon sambg skali gelak ok..dia gelak mcm bersahutan.. mcm btul ke ni? 
ke ada bdak laki mnganjing kitrg gelak.. 
tp makin lama makin over.. mcm makin brani.. kitrg smua diam je.. mcm ko pndg aku, aku pndg ko.. 
skali dgr surau bukak ayat quran.. ok fine! kompom msg yg ktrg dapat tu betul..

pastu kitrg dgr plak bunyik atas bumbung ni mcm ada org blari..

bunyi mcm2 bunyi..
mcm tak blh nak agak dorg buat apa kat atas.. 
esok tu sampai kelas, tnya la budak2 laki ni haa.. 
skali dorg cter la..

  "ada sorg budak ni, dia baru blk dr perak.. so ada jin ikot dia.. ntah mcm mna, kawan sy M ni tgkap boh dalam botol.. mcm tu kot cter dia.. skali jin tu tlepas.. so, jin tu tak puas ati ajak geng2 serang budak laki tu td yg membotoli dia..tp jin tu dtg tak diundangla..sbb tu port ponti. so dorg mcm bgado la.. dorg kata masa tu bdak Z tgh study dpan tgkap, dorg ni suka bukak tgkap luas2..bg sejuk.. skali ponti nahh dok dpan tgkap..sambil terbang buat mnari2.. bukan seko tp dua ekor.. mencacar2 Z lari. pastu dorg kata nmpak ponti mcm liar brani tunjukkan diri menari atas bngunan dpn blok dorg..

pastu dorg suruh inform kan kat budak lelain suruh ngaji..

takot kena histeria lagi. 
pastu dorg panggil la kawan lima enam org pegi surau bukak surah kuat2.. 
tgh nak turun tu..si ponti duduk kat tgga..mengesot nak naik atas sambil dukung budak.. bodo gila! 
rasa mcm dorg mnipu.. tp dorg kata bdak sabah sorg tu yg kena..trus lemah kpala ltut.. 
nasib M ada.. M ni la yg botolkan jin tu.. 
so M ni brani2 takot.. dia buat apa ntah, ponti tu ilang.. pastu dorg lari ke surau bukak quran...huhhuhu!!! 
saya dgr cter dorg sampai tak tau sama ada saya kelipkan mata atau tdak. 
rasa mcm gila laa...pastu saya tanak dgr dah aapa jadi. 
benciiii gila kolej tu... sapa lalu tgk pon tau..mmg port antu.. tak paham, kenapa byk2 tmpat nak bukak kolej kat situ.. 
tp kalo type search gugel pon byk masalah kolej tu..pnipu..

itu sajork cter ambo...

tak takuit i is sorry.. tp rasa yg plg takot cter kakak kena histeria dgn kat kolej la..sbb kne bedapan sndri..huwaa!!


- rosni-

...............................................................................................

jenuh nak menghabiskan baca.
tapi banyak short form ada few words mcm tak faham.
ok the end.
memang kenangan yang panjang bebenor ni.


early bird

help help help.
burung hantu bertukar menjadi burung pagi.
takleh tidur weyh.

sebab semalam aku tertidur dalam sejam lebih.
tak nak tidur pun memula.
mr.B balik kerja ingat nak gi makan.
tapi boleh dia kata nak check game fb dia kejap T___T
takda makna kejap. lama je. aku ajak dia kata kejap kejap.
so konon nak merajuk sentap la.
amik kau tertidur.
kalau tidur terus takpa.
pastu muncul la pedengki tu dok la panggil mollyyyy. molllyyyy. molllyyyy sebanyak lapan puluh kali.
terjaga-terjaga aku.
dah la dia jenis panggil pastu sambung main game.
panggil sambung main game.
sampai aku confuse aku ni mimpi ke apa.
sekali bukak mata memang dia ada depan muka aku buat muka ceria.

ajak aku gi makan kat atas.
ikutkan malas.
tapi aku tak makan apa malam semalam.
last meal was aroung 2ish pm macam tu.
so siap. tapi dia boleh lain main game.
bising la aku kan.
pastu dia ajuk2 lak aku bebel. nak tergelak lak aku.
ye orang ngantuk n orang lapar memang pembebel. kah kah.

lepak makan.
ku kata taknak lama. lepas makan gerak.
sekali kawan dia lak join.
pastu abang gerai tu pun join layan borak.
merasa melekat lama kat situ.
aku nak gerak dia tak bagi.
risau aku jalan sorang.
haiyoh tak jauh pun weyh rumah ke gerai tu.
terpaksa la tunggu.
tu pun last aku ajak gak balik sebab aku dah penat, nak kencing semua la rasa.
ada la kul berapa pagi baru balik. tsk.

terus sampai ke la ni takleh tidur dah.
wth sangat.
so alang2 takleh tidur.
baik aku siapkan packing barang nak post.
kang bangun lambat baru nak packing satu hal lak.
atleast siap semua.
bangun bersiap then boleh gi post terus.

ok dah. taknak bebel panjang.
nak gi buat kerja.
letih n lets tidur.
oh siapa nak today ada post.
sila bank in before 2pm.
aku ada ready stock untuk tabita regular n exclusive. n ephyra pun ada.
siapa repeat customer terus proceed ngan payment.
siapa new customer tunggu la aku bangun n reply nanti yea.

ok ta-ta.


24 January 2013

Expoe Mistik: madu kakak saya


Hai Kak Peej,

Nama saya zue.
Saya tinggal kat usj 2.
Rumah saya betul2 berhadapan dgn bangunan summit Usj.
Masih belum terlewat lagi kan saya nak cerita psl hal mistik ni pda kak peej?
Banyak cerita yg saya nak share tp biar lah cerita paling terbaru pada 04/01/2013 yg lepas.
Perihal madu kakak saya.

Sejak 5tahun lps abg ipar saya kawin lain kehidupan kakak saya anak beranak dah x sehepi dlu.
Hidup dorang sentiasa diselubungi pelik.
Dan..
baru terjadi jumaat mlm sabtu lps.

Sebenarnye dah lama hal ni jadi.
Tapi bila berubat keadaan jd slow.
Bila x brubat mula la jd havoc semula.
Kakak saya cam dah malas nak berubat.
Sbb si madu ni x pernah mengalah.
Jumaat hari tu saya balik kerja pukul 6. 
Sampai rumah dia dah dekat pukul 7.
Kadang2 bila balik mesti saya terserempak dgn madu kakak saya ni lalu dpn rumah.
Bila dia lalu je mula la mcm2 hal jadi.
Saya dah dapat rasa mesti akan jadi samting mlm ni.

Mmg betul pn sbb msa kami nak mkn mlm tiba2 kami ternampak kelibat si madu ni tgh mkn kat ruang tamu.
Kakak saya sound suruh balik.
Jgn kacau dia anak beranak.
Masa bibik nak senduk kepala ikan dalam periuk tiba2 bibik jerit dari dapur.
Dia ckp kepala ikan nya dah hilang.
Sedangkan belum ada sesiapa pun yg mkn ptg tu.
Saya dah rasa x selesa.
Makin kurang ajar pulak si madu ni sampaikan kepala ikan pun ko nak curik.

Mlm tu masa kemas2 sblm naik tidur,kami jmpa tulang kepala ikan yg si madu ni mkn kt ruang tamu.
punye lah busuk cam dah berhari2 tulang ikan tu tersorok bawah kerusi.
Lepas tu dalam kol 3 4pg mesti dgr ada org nyanyi2 dlm bilik air bawah.
Kalau mandi bersabun wangi x apa.
Tapi bilik air tu akan berbau hanyir cam bau darah period dalam 2 3ari.
Mmg kami x kan guna toilet tu selagi masih berbau.

Masalah utama kat sini,abg ipar saya x percaya apa yg dah jadi sepanjang 5thn ni.
Dia ckp kami byk tgk cita hantu.
Tapi kta ustaz tmpt kami berubat tu mmg si madu ni dah bodoh dan "butakan" mata abg ipar saya.
Dia ni hidup cam 'robot' yg di arahkan guna remote control.

Kalau kak peej nak merasai mistik kat rumah kami kak peej boleh datang bermalam.
X payah lama.
semalaman pun dah memadai kak peej.

Kami ni kenangkan itu rumah sendiri je kalau x mmg dah lama kakak saya pindah rumah lain.
Byk lagi la kejadian aneh yg terjadi.
Pernah jugak masa kami kt blakang umah sidai baju mlm2 nti dengar org 'swit2' nk mengurat.makin di cari mkin galak dia berbunyi.
tp kalau kita abaikan bunyi tu dia akan tukar mcm2 bunyi.cam org bersiul la.menyanyi la...menangis la.
mmg seram kak peej.
mcm2 dah di usahakan agar belaan si madu ni di hapuskan tp sampai sekarang msih blm nmpk apa2 kesan.
mungkin allah nk menguji sejauh mana kesabaran kakak saya...
 
~ zuefaizul ~
usj 2

.........................................................................................

terima kasih dik.
akak memang suka baca email expose mistik n tengok movie hantu.
tapi kalau boleh taknak la merasa sendiri.
siap ajak tidur rumah. oh tak sangguuupppppp.

siapa ada cerita expose mistik nak share boleh email ke aku yea.
thank u.


23 January 2013

Nestum?

Semalam ke rumah mama.
Sembang ramai2.
Masuk topik tido tp adakah gigi berbunyi.

Mama : ben tido bunyi x gigi dia?
Me : tak. Berdengkur je.
Mama : ok la macam tu.
Me : ite tu ido ada bunyi tak gigi?
Mr.B : takda. Sayang tu bunyi takda. Yang ada air liur basi je.

Semua gelak. Kong jaq sangat tau mengata kitew.

Pastu balik rumah. Lain lak ceritanya.
Aku ada bantal peluk.
Kalau xde memang takleh tido la.
Bantal pun dah ala2 kecut je.
Kena beli br ni. Tapi tah kenapa sayang lak.
Tetiba dah rasa mcm bantal busuk lak ni.
Tapi aku bukan jenis yg pernah ada banyal busuk segala ni.

Aku perasan Mr.B suka curik bantal peluk aku ni.
Pastu aku tension, aku make sure dia pun ada sendiri punya.
Tapi walau ada sendiri punya tetap la nak mencuri aku punya. Eee tension.

Time tido takpa la.
Maybe x sedar kan.
Tapi time berjaga n lepak2 pun nanti dia sibuk nak peluk bantal tu.
Pastu nanti sambil peluk sambil la cium.
Gila.

Me : jangan la amik bantal ite.
Him : sekejap je.
Me : jangan la.
Him : suka sebab ada bau moling tu.
Me : sbb tu i x suka u amik. Nak kutuk ite la tu.
Him : *baubaubau* mcm bau netum je.
Me ; apa?
Him : mcm bau nestum makanan baby tu je.
Me : *jeling*
Him : tapi ite tu tetap sayang. Netum pun ite tu tayang tau.

Wth bau nestum?
Bau mcm mana lak tu?
*cium bantal sendiri*
Bau lazat adalah. Wakakakak.
Adakah aku pun berbau nestum?

Ok later aku nak bancuh nestum n amik bau.

P/s: nasib dah kawin. Kalau belum, dia tau air liur basi n bau nestum harus lari pecut agaknya.

17 January 2013

Expose Mistik : rumah tinggal.


hai, peej sbenarnya aku byk la elalui kesah2 mistik nih, tp xdela yg ngeri nau n aku pon xhengen lah utk mengalaminya xsanggop lah, ckup la stkt yg aku alami slama ni pon dah ckup serik dan menghantui diri ini! Hari ni nk share skit je dulu nnt i hntar lagi baru syiok kalau skali gus xbest la kan...


cerita 1:

kisah ni belaku time aku umur belasan lah sekitar tingkatan 4 ke tingkatan 5 camtu, time ni arwah mak n abah masih ada lagi. aku tinggal ngn parents aku kat terengganu kami bertiga je sebab aku paling bongsu yg lain2 dah ada famly sndri dah. kami tgal kt umh flat 4 tingkat dan umh kami paling atas nak berjelir jugak la lidah tiap2 kali balik umh... heheh...

nak di jadikan cerita kakak aku yg baru kawen pon nak beli rumah yg betol2 berada bawah umh aku iaitu tingkat 3 mmg betol2 bawak umh famly aku tu. so lg dekat lagi best la kan. Tapi rumah yg kakak aku nk beli tu dah lama gila kosong mmg kosong lebih 10 tahun kot. org cakap tuan rumah tu dah lama meninggal, anak2 dia pulak kaya2 semuanya duk KL jarang ada la anak bongsu dia datang jenguk2 umh tu, tu pon setahun sekali je kot. Org ckp lagi tuan umh tu dulu ada "BELA" xtau la bela apa kan paham2 sndri la.

Mak aku dah ckp ngn kakak ko mmg nak beli jugak ke kalau nak jgn lupa panggil ustaz2 dulu sebelom beli umh tu nanti. So kakak aku pun uruskan lah segala proses borang jual beli bgai tu.

Sejak kakak aku buat kputusn nk beli umh tu, stiap hari kami diganggu bermacam2 bunyi dr rumah tu,mmg agak ngeri la sbb ta tentu masa akan berbunyi macam org menukang, ketuk dingding bunyi gelas pecah berderai, bunyi org heet perabot tu toksah kata la stiap minit ada je yg dialihnya. Nak tido pon xsenang! oleh kerana aku ni jenis agak berani skit la kononnya, aku g jrit "woi diam ah aku tak kacau kau  ko jgn la kacau kami!" so dia diam aku pon blagak lah "haaa tau pon kau diam" aku pon tido ngn aman damai mlm tu.

esoknya aku buat keputusan utk g jenguk umh tu xtau knapa aku gatai sgt haritu. aku pon g la jenguk kot tingkap yg pecah skit tu, tgk dlm tu kemas je xde pape pon ada la perabot2 lama skit kt ruang tamu tu pstu rasa meremang trus aku pecut naik atas. mlm tu apa lg habis satu badan aku bintat2 naik gatal2 gelembung2 satu badan! Hah padan muka! dah kene ludah ngn hantu kata mak aku!

so ayah aku pon wat la air jampi guna air kepala n dia baca ayat kursi suh aku mandi lahamdulillah hilang la slow2 mmg serik la pastu!
tp benda tu xpuas hati lagi... TBC nnt aku story lg!



Regards...
Salina Hassan

10 January 2013

Expose Mistik : Mengemas

Hi Peej, last time ada sent pasal kisah umah arwah opah (Expose Mistik: Penjuru).
Now nak ceritera mistik yang jadi kat hostel.. 
Sapa tau satu satu nye sekolah teknik kat Gerik nun, mesti ada pengalaman yang menakutss kan. 
Al-maklum la, orang kata Gerik tempat orang2 yang suka mensyirik ni test 'power'.. Wallahualam.

Okeh, masa form 4 duk kat tingkat 1, dorm bersebelahan dengan toilet. 
Masa mula-mula jejak kaki kat sekolah tu, mama macam excited sebab ye la, satu-satunya anak dia yang nak duduk hostel. 
Jauh pulak dari rumah. 
Mama kemain lagi cakap bagus la dapat dorm sebelah toilet, senang. 
1 dorm ada 8 katil hat dua tingkat tu.. 
Aku duk belah kanan dari pintu masuk, katil no. dua dan tilam bawah. 
Atas aku ada sorang budak ni punya. 
Masa memula masuk tak ada la rase keseraman ke apa, lagipun aku jenis yang agak berani (tipu la kalau tak de rasa takut langsung) sebab tak suka layan perasaan takut tu.. 
Layan berangan tak pe. Eh.

Minggu orentasi okay saje, tiada apa-apa yang mistik jadi kat aku cuma kekadang ada dengar bunyik bilik air kat sebelah tu macam ada orang tengah mandi, means shower terpasang. 
Tapi masa tu aku tak kisah lagi, maybe ada senior mandi kot. 
Sebelah bilik adalah kosong. 
Deret tu ada 4 dorm, 1st dorm aku, 2nd adalah kosong. 
Then bilik ahkak senior. 
Hujung sekali adalah bilik pantri untuk gosok baju or masak air panas untuk meggi time..

Aku jenis tidur lambat sebab tah la, rasa tak selesa nak tidur kat bilik yang bukan macam kat rumah (wahh, kemain demand!). 
So, ada malam-malam dengar bunyik shower, tapi tak ada pulak dengar tapak kaki ahkak-ahkak senior lalu lalang nak ke toilet. 
Bunyik pintu pun tak ada. 
Bila dah lama-lama start terfikir, ahkak mana yang selalu mandi memalam buta nih??.. 
Bukan 12am ye.. Tapi 2am 3am macam tu..

Disebabkan aku ni blur sikit, so persoalan tu dibiarkan blur. 
Sampai la 1 day ni, aku rasa panas sangat malam tu. nak tidur berpeluh. 
Ada jugak la ketibas (ketiak basah). 
Kengkawan semua dah terbongkang lena. 
Tetiba terrrrrdengar bunyik katil besi diseret, bunyik orang bertukang ketuk-ketuk kat bilik atas. 
Serius, bunyik macam sibuk sangat nak mengemas bilik. 
Aku rasa dan-dan tu jugak nak pegi buat report kat warden, tapi tak terdaya menahan takut keluar sensorg. 
Esoknya aku pegi jumpa warden, nak buat report nih bilik atas bising tetengah malam buta. 
Aku punya la cerita bunyik macam ubah-ubahkan kedudukan katil tu, seret-seret, macam nak rapatkan almari kayu tu then berlaga, bunyik macam bertukang bersungguh-sungguh macamkan nak masuk pertandingan dorm terindah.

Lepas aku dah habis cerita, warden senyum je. 
Dia cuma pesan hari ni dan seterusnya kamu tidurlah awal. 
Then aku ni benak time tu, still tak puas hati sebab warden ni garang, kalau ada aduan mesti dia amik tindakan drastik. 
Tapi kali ni dia macam rilex je. 
Aku cakap lagi, kalau Cikgu tak nak denda diorang at least tolong la tegur jangan bising lagi. 
Then agaknye Cikgu tu rasa macam kena jentik je telinga dia sebab aku duk tak puas hati, dia cakap, "saya nak denda siapa? Dorm atas tu kosong. Tak percaya kamu pergi naik tengok."

Homaigaddddddd!

Sejak tu aku tidur awal sikit dari biasa. Takuitt.

Okay la, aku dah keseraman pulak. Nak tidur dulu. Nanti aku ceritera part lain.

Thanks Peej. Sorry kalau penceritaan kurang jelas or tak rasa seram. Huu..

-Azrina-





Pepagi buat hal

Baru nak lena ni.
Tp before lupa baik update dpd phone ni.
Typo ahead. Hihihi. Aku x pakai phone pun mmg typo sana sini.
Ni lak pakai phone khen.

Elok aku nak lena.
Membelakangi Mr.B.
Dia lak ngadap belah satu lagi.
Tetiba dia berpusibg n tido barin biasa.
Tangan dia tetiba kat area pinggang nak ke bontot tu.

Dia tepuk sekali.
Tepuk lagi sekali.
Then tepuk lagi.
Banyak kali gak la.

Aku dah nak tergelak.
Sebab terfikir adakah dia ni mimpi 18sx ke tetiba nak tepuk2 aku ni.

Tetiba dia bersuara lak sambil tepuk tu.

Him: jaaaa...

Oh mannn. Bukan ngigau ke?
Alaaaa jgn la tetiba dia mintak or nak itu ini.
Dlm otak aku terpikir dia nak air ke apa.

Me : hmmm... *suara harus ala2 konon aku pun br jaga dpd tido. Haha*

Him : jaaaa.. Bla bla bla. * sumpah x faham*

Me : hmmmm...

Him : kuda bla bla bla

Me : hah kuda apa? *ingat dia salah sebut*

Him : yang semalam tu ja. Kuda tu kan. Mana pergi?

Me : hah? Apa dia?

Him : kuda semalam tu. i tengok dah tak da.

Time ni aku dah tahan gelak tp badan bergegar dah ni.
Tangan dia still atas badan aku.

Me : hah kuda apa?

Him : hah?

Me : u cakap kuda?

Him : huh? Zzzzzzzzzz

Now dia dah berdengkur kembali.
Wth tetiba kuda.
Yang lawak tu serious x macam org ngigau.
Macam betul2 dia nak cakap ngan aku.
Rupanya.....

Tetiba lak kau mimpi kuda sampai ngigau.
Kelas sangat tau mimpi kuda.
Orang ado-ado sangat. Kah kah

Ok tu je.
Nak tido bye.
Morning uols.
Selamat bekerja.


03 January 2013

Expose Mistik - jiran depan rumah


yo peej..lamo beno da tak nulis kan... arini bos tade so boleh la taip expose mistik kat ko.. jengjeng..
ni cite terbaru tapi takdela 100% pengalaman aku.. aku nye sikit2 je..
okkisah dia cenggini... aku ni pengantin baru dah 4 bulan kawen.. eh boleh kire basi jugak dah kan.. heeeeeeee.....
dah bunting pelamin pun.. alhamdulilah..
 
 kisah ni berlaku masa aku peknen 3 bulan arituh.. tapi asben aku baru je cite minggu lepas..
alkisah, lepas dah kawen ni aku kena ikut asben dok umah PIL. sebab asben aku dua beradik. dia anak sulong.
adik dia kat johor masih stadi kat UTM.  FIL dah pencen, so dok sekali.kiranya aku dok dgn mertua la.
 
satu time ni, FIL pergi obersee  ada field trip. FIL aku ni geologis.. keje dok carik batu je. umah penuh dgn batu2..
aku tak kisah la benda tu. so kalo FIL aku ade field trip, memang dia akan menghilang sampai sebulan dua baru
 balik KL balik. .selama dah dekat 4 bulan aku dok umah mertua ni aku tatau history kawasan perumahan tu.
tapi bila asben aku cite barulah aku tau sikit.... rupe2 jiran depan umah kitaorang ni bomoh. tapi bomoh baik2 la kot..maksud aku
jenis yang pergi masjid dan tak pakai kemenyan la kot... wallhualam sebab aku tak pernah tgk cara dia berubat.
yang aku tau dia mmg rajin pegi masjid.
 
so satu malam ni, time ni FIL tade, tinggal aku dgn asben je kat umah. asben aku cakap dia nak lepak minum kejap dengan kengkawan. so dia kata dia nak kua. opkos la aku kena stay kat umah. aku lak time tu tengah ngantuk gile dan morning sickness memang agak dasat jugak la.
so aku tak kisah pun laki aku nak kuar.. asal aku dapat tido dgn selesa. hehehehe
 
time tu asben aku tgh panas2 kan enjin kete. tetibe dia dengar bunyi suara pompuan  terjerit2...
pastu cam bunyi bercakap sorang2...  dia tolah kiri kanan..pusing sekitar rumah.. tengok kot2 ada pompuan tu...
siyes time tu tade..lagipun malam masih muda masa tu..baru dalam kol 11Pm... pastu asben aku leh layankan lagi bunyi tu...
sekali mata dia tertancap la kat rumah jiran sebelah... dia npk lampu rumah masih nyala. so dia taula yang pacik tu tengah ubat kan orang.
bunyi pompuan terjerit2 tu agak kuat dan berlanjutan lebih kurang 45minit. bayangkanla laki aku tade keje dok layan bunyi tu...
so dia fedup dia masuk umah kejap sementara tunggu kengkawan dia roger dia.. jengok aku lam bilik tengok aku tgh tido.
 
pastu dia turun balik.. kuar kat kete.. bunyi tu masih ade.. tup tup ade dia yang stadi UTM tu balik. pastu adik dia kuar kete.. pun terpinga2.. carik mana datang suara tu.. so dia tanye kat asben aku..
 
adik: abg dengar tak? bunyi ape tu?
asben: dengar.. ko buat bodoh je la.
adik: rasenya dtg dari umah pak XXXX ni...
asben: ko dediam.. jgn bitau akak ko.. nanti dia takut..
 
pastu asben aku siyes rase cam tak selesa mlm tu.. dia rs cam ade je orang tengok2 dia.. pastu dua beradik ni pun masuk rumah.. masa masuk tu takde kejadian pape..tapi benda tu rupe2nye suka jugak dekat dgn aku.. aku la jadi mangsa. esoknye tu ak balik keje time magrib baru sampai umah. aku buat bodoh je.. naik atas terus.. mandi.. time tengah bukak2 baju tu tetibe aku dengar bunyi orang gelak..
 
hiks hiks...
 
aku cam.. amenda lak bunyi ni kan.. pastu aku dengar orang cakap2... aku pusing satu rumah carik.. tade.. tetibe bulu roma aku meremang.
cepat2 aku mandi.. time aku mandi tu la benda tu nak kasi surprise kat aku... dia blackout kan rumah aku... dem...
dah la aku tengah pening2 lalat.. tapi siyes masa tu aku pun tatau apesal aku tak berapa nak takut.. so aku cepat2 lap badan ..
sarong baju tido... carik henpon dan turun bawah balik..on switch.. masa turun tu aku dapat rase ade orang sebelah aku.. tapi sebab rumah tu gelap sangat aku just pandang kedepan je.. tanak tertoleh2...
 
last2 aku berjaya jugak on balik main switch. aku mula rasa takut. so aku amik kunci kereta.. pusing2 sekitar gombak sampai kol 9 malam laki aku balik. aku tak cite pape pun kat dia masa tu sebab aku takut dia akan ckp aku merepek. bile dia sendiri cite pasal jiran dia yang bomoh tu baru aku bukak cite. asben aku kata kat area umah dia tu mmg ade history satu family mati. pasal apa dia tak sure.  dan kawasan umah dia tu kawasan lama. so byk je la "kawan2" lama kat situ... umah yang satu family mati tu pun terletak corner sekali.sampai sekarang tade penghuni. dan aku tatau nape bomoh depan umah tu rajin sangat ulang alik depan umah tu lepas habis solat isyak..
 
haih.. pening kan cite aku.. aku pun pening.. hahah tapi tu la dia.. patut aku nak snap gambo umah tu.. tapi takut la tersnap entiti lain.
lepas je kejadian blackout tu.. dan sekarang pun aku mmg kerap dengar orang borak2 dlm bilik aku.. time aku sorang2.. aku buat bodoh je..
kalo aku rajin aku baca quran.. kalo tak rajin aku pasang tv kuat2. tapi sekarang FIL aku dah balit. so takde la aku cuak sangat.
 
ok.. tu je.. pepandai la ko nak susun jln cerita aku ni.. tapi cenggitu la laki aku cite.. dan pengalaman aku gak... hehehe
 
rgds;
zaza

01 January 2013

Ephyra double promo ending soon

Ephyra double promo ni last akan end 4 januari.
So get urs at rm400 for 2 box.
Beli satu rm228.
Habis promo. Harga semua back to normal yea.



Bila anak mengikut.

Aku memang kalau drive mulut akan bising. Memanjang je dok mengata kalau kereta lain buat salah. Bukan reti nak tekan hon ke apa. Memang...