27 December 2012

Expose Mistik - kat hostel

salam..first of all nak cakap citer ni macam serabut sket kot nak
paham..sori malas nak lukis keadaan bilik sume..hehe.sori..
harap blh phm cte sy ye...n maybe cte ni pjg gle..

cite time sy form 1 or form 2 (xsure sgt sbb bilik sama) kat asrama sy la.
ptg tu dh start cuti sem tapi sy xblik sbb nak tunggu bus malam tu.
so sy pnjm komik kwn sbb xtau nak watpe then baring ats ktil.
sy brg kt tepi la..tetbe je sy terasa mcm de 'something' lgkh bdn sy.
sy xbergerak lgsg wktu tu n bile sy pndg kt tilam de ksn kne tkan (mcm
de benda pjk tpi xnmpk bnde tu)
sy terkejut,trus melompat turun ktil pegi bilik kwn..
lepas dh cool down,sy blik bilik semle tpi xde pape jd pastu.

de 1 mlm tu sy tido awl sket.hjg kaki sy meja stdy.dpn meja stdy tgkp bilik.
then sy t'jge tgh malam sbb pe ingt la.
bile sy bukak mate,sy nmpk mcm de 1 lembaga org (wrna hitam) dlm
keadaan mencangkung kat ats meja tpi tgh nak lompat ats sy.
cepat2 sy bce ayt kursi tpi smpi terslah2 bce smbl ttp mate..
pas tu sy bkk mate,bnde tu dh xde..xtau la sy mamai or pe tapi mmg sy
nmpk jelas la bnde tu..

mse hjg2 thun form 2 plak, mse tu kecoh de acik cleaner india ni
bergduh dgn student.
sbb sbnr xberapa pasti tpi mostly sbb ktorg xkemas smph or toilet sndri kot.
lbh krg gitu la.
then acik ni mcm berdendam dgn ktorg sume..
bdk yg die gdh tu blok lg 1 tpi blok asrama pmpn ni bersmbung kat tgh
n de 2 tgkt je..
1 hari tu bdk2 yg dekat blok lg 1 tgkt ats jmpe bangkai anak kucing
ptus kaki n leher kena kelar
pastu bangkai tu t'gantung kat dlam toilet diorg.
so diorg pn cpat2 amek n tanam bangkai tu.
then selang sehari lepas tu, de org jmpe bgkai lg sekor keadaan lbh
krg sme tp kt blok ktorg plak.
kli ni ktorg wat report kt warden sbb tkut sgt.
then selang brp hr pastu plak,hari khmis ptg tu sy dh de rse xsedap
hati kat bilik
tpi malas nk cte kt bdak2 ni..so syp je la.time maghrib tu sy mmg rse
meremang kt dlm bilik xtentu psl
so sy pn bce la yassin mlm tu.lgpun mlam jumaat kan..
then tgh hr jumaat tu (ke esokkan harinye la) class kan habis awl
so ktorg lepak dlam bilik jap before pegi kuliah jumaat.
then kwn sy nk tukar bju sekolah n syiling die jth msuk bwh ktil
roomate ktorg sebelah katil die.
die pun tunduk la nak amek duit die.
sekali die nmpk de bangkai anak kucing mcm yg before ni bwh ktil kwn tu.
trus die menjerit2 pggl ktorg..then bile sy pn dh nmpk bangkai tu,trus
ktorg sume keluar bilik n wat report kt ketua blok.
then pggl ustazah dtg..ustazah pn tgk drh tu mmg dh krg means dh lme
jgk la bnde tu de dlm bilik ktorg.
so cuci bilik sume mmg sume tkut sgt2 nk tido dlm bilik tu tpi
terpakse jgk la kan.
so malam tu ramai2 bce yassin n sy renjis air yassin kat keliling
bilik,tgkp n pntu sume..
al kisahnye sebenarnye lepas warden2 wat siasatan sume,anak2 kucing tu
diorg sume adik b'adik de 4 ekor.
so msuk mak die jd 5 la kn.
then dpt tau yg acik cleaner tdi tu pnye angkara.
kononnye die nak sihir kan kami2 sume la sbb skt ht sgt2.
kn kucing td 5 ekor kan.kalo ktorg wat gmbr blok dr atas n smbg titik2
tmpt kucing2 tu di jmpai mati(cewah ayt),
akn jd 1 bntuk dlm agama diorg..xingt name die.... ok tp xtau la kalo
bdk2 ni wat teori sndri ke pe kn..
tp mmg logik pn la..sbb tuk slmtkn anak yg ke 4 n ibu kucing tu,warden
ktorg sorok kucing ni kat dlm koperasi dlm 2 hri camtu.
pas diorg soal siasat acik cleaner td,die kne tukar ke tmpt laen sbb
acik tu pn dh ngaku mmg die de niat nak sihirkn ktorg.

scary weh..sbb sorg due gdh dgn die,xpsl nak sihir sume org..=_=
ok lah..tu je wat mse ni.
byk lg kisah family sy tp tgk la nnt2 k kalo smpt..
thanks 4 reading kak peej n everyone..:)

-Ms J-

Kekura.

Awal bangun. Ni dok pusing sana sini sambil merengek.
Sejuknyaaaa.

Start kelmarin tak sihat pulak.
Memula rasa hidung x best n batuk.
Badan x panas lak.
Tp rasa macam nak demam tu ada dah.

Bangun tido terus Mr.B kata badan panas.
Uwaaaaa. Demam la pulak.
Nyangkit ngan noy la ni.
Sbb kelmarin tu lepak ngan dia. Pfffttt.

Ni terjaga sebab mulut kering.
Sebab hidung tersumbat so tido mulut ternganga.
Cea konon. Padahal selama ni pun ntah2 ternganga.

Ohoiii sejuk nya pagi ni.
Dok berselubung dah ni.
Rasa nak blk umah mama.
Tp rasanya nak drive pun tak larat.

Semalam pun semua urusan post Mr.B uruskan. Aku dlm keta tertido.
Gi makan. Blk umah tido again.

Terjaga sbb Mr.B kejut sebab dia nak vacuum tempat aku tido tu.
Then later adik Mr.B satu fam datang.
Sebab adik dia rindu abang dia.
So sweet. Heheh.

Tak mengadap pc lagi ni.
Nanti larat aku reply emails semua yea.
Ni pun pakai blogger app kat phone je update ni.

Ok tu je. Nak makan ubat n tido blk.
Ubat ni bikin ngantuk betul la.
*tarikselimuttidurmacamudang*





23 December 2012

Menangkap.

Hoi selalu complain tak gi mana.
Hari ni dpd petang sampai la ke 4ish am ada kerja n kesana sini.
Ni br selamat kat umah n berehat sebelum tido
Sambil online kt phone ni.
Amik kau, pinggang sakit bebenor ni.
Tua sangat uolls.
Tangkap pinggang.
Eh serious nak massage ni.
Nak pergi daripada sehari ke sehari x pergi2.
Serious la nak ajak noy pergi.
Payah sungguh nak keluar ngan dia tu sekarang. Busy sesajo.

Bestnya if dpt massage or spa ke kan.
I wantttt.

20 December 2012

Expose mistik : kenangan yang panjang (part 2)

taraaa...tora datang lagi..walopon kak peej tak publish lagi yg sblom ni saya nak cter jgk..
bila bukak kisah2 lama ni rasa mcm excited puloks...

kisah pertama
kakak saya A ni gila nustan and tamil..bkn kata kakak saya yg A je...satu kuturunan saya suka cter nostan and tamil..kalo tayah subtitle pon takpe.. gitu..hahhaa! 

dia gila cter tamil sampaikan kalo kawen pon dia nak ala2 boliwud gitu..katil plamin pon nak kena letak bunga melor ke bunga yg gantung kliling katil..haa...hover koo! bilik dia adalah di blkng skali..asalnya bilik tu dapor..tp di pecahkan mnjadi bilik.

blkng umah kitrg ada la utan.. blkng utan tu pulak adalah tmpat polis2 blatih sblm di angkat jadi polis..ape nama ntah dah lupa.. ok abaikan. si A ni byk koleksi nustan, baju dia pon byk ala2 sari..pendek kata addicted gile la.. satu hari tu saya ada blk dr kolej negeri seremban 2.. <-- a="a" ajak="ajak" bilik="bilik" dah="dah" dgn="dgn" dia.="dia." dia="dia" dok="dok" husband="husband" jgk="jgk" kawen="kawen" keje="keje" kolej="kolej" la..sbb="la..sbb" la="la" lama.="lama." lg.="lg." mak="mak" masih="masih" nak="nak" nama="nama" nbsp="nbsp" nih="nih" pngtin="pngtin" puaka="puaka" saya="saya" sbb="sbb" sbut="sbut" separate="separate" span="span" still="still" tido="tido" tmpat="tmpat" tp="tp" umah="umah">

nak jadi cter saya pon temankan la dia tido dgn dia.. dia tido pasang yassin.. ok fine la..tp ikotkan dah pasang yassin kena la dgr mna blh pasang dan di biarkan saja..itu bkn lagu.. itu surah. aku kira nak dgr la, mcm fadhu kifayah, dia tak dgr aku dgrkan, so dia tak kne dosa mcm tu.. tp lpas dgr, opkos la dia tdo dlu lpas 20 minutes aku plak tido kan.. ok pnjg pulak saya cakap..:P tp baru nak tido disambungkan pulak surah lain..ok fine aku nak tido aku takot..wah gitu pulak... hahah! then nak tertido tu, mcm mmg sangap abih dah. saya rasa ada tangan keling kurus, *kenapa aku kata tgn keling? nampak ke aku? yes.. aku blh tau tu tgn keling..kurus kering keras.. pastu otak aku zass cakap "itu adalah tgn seorg keling!" 

tgn dia mcm meraba2 bwh pusat aku.. raba sampai ke panties aku..ok dah melampau! aku terus tgkap gn dia then aku kepak ke atas.. pastu aku baling campak ke tepi.. "dia" takde pulak nak buat seken round..pastu betul la kot.. pastu aku sambg tido.. 

esok tu aku cter kat kakak aku, rasa mcm sumthing dalam bilik tu.. pastu baru la kakak aku bukak cter..sialan jeee...mmg ada antu keling suka kat dia..means suka bkawan dgn dia. kakak aku yg A ni mcm2 tau.. aku tak tido dah dgn dia lpas tu... tp kalo tdo bilik lain pulak mcm tido..tetiba mmpi antu keling yg menari cter chandramukhi (search gugel) yg jothi blakon tu..bini surya. dia mcm lompat masuk pintu sambil jalan kankng mnari2 pakai sari ijau..siott!..mcm nak mnari hepi satu rumah la macam tu..

kisah kedua 

kisah yg kedua ttg kakak saya yg C, iaitu kakak sulong saya, C keje sebgai penolong pgawai gomen. satu hari tu dia ditukarkan ke raub pahang, keje di sana tp maintain sbgai pen. peg jgak. well disebabkan dia pompuan and jawatan tggi skipps, org tua yg byk pnglamn tak brape nak gemar la.. apa yg dia cakap dia suggest org mcm buat dunno.. bila dah lama keje, tgk kebolehan dia baru org blh terima dia...gitu...

bila smua blh terima, ada la sorg ni tak blh terima..iaitu bioss diaa... ketua peg. laa.. dia rasa tercabar takot C ni amik tempat dia..plus nnt keje jahat di yg slama ini terggu la.. *contoh - dpt pruntukakn dr negeri 10k, guna 7k je..baki bedal kat dia.. bila di tnya hamun abih, mcm tu laa..

oleh sbb dia tensen je khadiran C ni, dia pon nekad nak sihirkan.. mmg slma ni dia bela pon, sbb tu dia buat salah takde sapa yg tahu atau komplen.. dia pakai tiga cincin di jari dia.. mcm2 kale..setiap cincin ada la mewakili jin2 dia.. satu hari tu dia anta kat C, sampai bengkak kaki dari tapak kaki sampai ke atas lutot.. lutot C sangt la besar..besar dari muka.. bila nak solat nak sjud benda tu akan keraskan kaki C sampai tak blh gerak..rasa mcm dicakar2 dari dalam..giloss... then macam biasa.. angel from heaven dtg "mak".. mak tgk keliling umah mak rasa tak sdp bdan.. so sblom g brubat mak nak tgk dlu la.. masa tu C keluar..ada kes..walopon sakit biasalah sulong kan..ati adalah sgt kering dan keras.. 

mak pon solat sembhyg la, lpas solat tu mak rasa sumthin' mak cakap dalam hati, kalo berani tnjuk muka,.. aku nak tgk muka ko yg hodoh tu yg berani kacaw anak aku.. sekali *kepling! dia duduk btul2 dpn muka mak aku..dia snyum, je..siap tanduk sbjik mcm jinn!..mmg jin pon..dia sengeh2 gelak.. pastu dia ilang..mak rasa nak dmam. pastu suruh C amik cuti dan balik kampong. balik kampong tu brubat, kakak B boleh brubat.. sbb sisa2 lpas brubat A, dan C dulu.. bnda yg ada dgn dia tak blk lagi..*slagi jaga amalan. bila dah siap, B blh nmpak siap yg buat smua tu..nmpak muka dia smua. kakak C pon terkejut la.. then patah blk hantar blk kat dia.. mlm tu nak tido, adik laki saya terjaga, adik laki tido skali kitrg sbb nak bg semnagt la..dah smua pompuan kan..so dia temnkan, tp tetiba dia terjaga, dianampak ada sorg laki bjubah itam kot tak silap.. ke byg2 dia.. bwk anjing kale itam jgk.. ke sbb byg2 tatau lah. dia tenung C yg masa tu tgh tido.. cpat2 adik laki saya pejam mata tido balik. after a few weeks, dgr cter kluarga dia kena blk..sbb bnda tu mkn darah anak dan bini dia..so kluarga dia sakit la..hasil perbuatan sndri..skrg ni tatau la..apa cter ntah la..sbb C di tukarkan keje di kedah blk..

19 December 2012

Kereta Hilang


Salam kak Peej,

nak mintak tolong letak kat blog boleh tak? 

My husband punye Satria GTi kena curi semalam (18/12/2012), (12-7am) around Dato Keramat/Semarak Area. 
Standard silver GTi colour. Plate Number CBK 70. RPF1 16" silver rims. 
In case ada ternampak atau ada info, please contact ny husband, Wahidi Roslan  013-9329670



Photo: My Silver Satria GTi, reg. no CBK 70 was just stolen this morning (12am - 7am) around Dato Keramat / Semarak area. If you guys happened to see it somewhere, do let me know. Thanks.




Kereta ni kesayangan Husband. was used by his brother. Apartment ada remote punye kunci untuk bukak gate. tapi tak tau la ada orang lupa nak kunci balik gate atau pon memang ade orang dalam terlibat. 

Doakan kereta kami dijumpai semula.

Thank you kak peej, 
Rgds, |ielah

13 December 2012

Expose Mistik : kenangan yang panjang

salam kak peej..

saya reader turun temurun kak peej.. ekeke

kisah saya panjang, pengalaman tentang hantu ni dah sebati dengan famili saya, tp yang lebih drastik time kakak sy yg A ni dia praktikal kat sbuah hospital swasta di ampang putri. 
dia jenis happy go lucky, kira nak seronok je time tu. 
jogging time petang, dressup seksi2.. bila duduk dgn kawan2 dia yg plg becok. 
sampaikan satu masa dia kena histeria, dia jadi keras mata pandg ke atas gigi kamcing.. 
kawan2 smua perempuan tak reti buat apa2..
so kebetulan ada kakak saya lagi dua org duduk area pndan indah. 
so kakak saya B dan C pon lari la tgk.. 
kitrg mmg taktahu nak handle hantu masa tu.. 
rasa mcm nak maki je, jangan ganggu la apa la.. 
tp bila dorg sampai je naik atas tangga..kaki dorang jadi berat.. 
last2 kakak saya B dan C kena sampok jugak..heheh... 
so mak ayah saya dtg dari kedah nak amik berubat. 
bila hantar kat umah kakak saya di pandan indah. 
bawak ustaz, rupa2 nya yg rasuk A berkenan dgan dia.. dan nak ajak kawen. 
yang dalam badan kakak saya B dan C adalah mak dia.. 
mcm kejap masuk B kejap masuk C.. 
yg hantu mak dia takot org apa2kan anak dia, so dia rasuk siap2.. 

histeria tak berenti takat tu, hantu kalo kata nak dia nak jugak. 
masa berubat tu saya di kedah. 
sebab masa tu saya spm. 
sembang2 la dengan mak dalam phone, tanya macam mna. 
mak kata nnt benda tu dia nak merisik datg dalam mimpi. 
maybe dia datang kat ayah. 
tapi rupa2 nya dia datng dekat saya,.. 
dia kata berkenan kat A nak kawen bla2.. 
dia datg mcm cakap2 kat hati saya. 
saya tak takot cuma cakap mcm pening2 la.. 
dia tanya saya mcm melelong ke lain.. 

contoh : setan : aku nak kat kakak ko.. ko setuju tak?
             aku   : aik.. ape hal ni? tetiba pike kawen knapa? (mcm blur soalan tu hati aku tnya)
             setan: eh ko pon boleh jgak.. kalo tak dpat kakak ko, aku nak ko.
               aku : azan dalam hati..azan mcm dalam tb yg kat mekah..(byk kali jgak la azan..skali dgn doa azan pon saya baca)
sampai la saya tetido.. 
bangun tu terus kol cter kat mak  saya .. 
then ayah saya datg bawak saya skali pegi sana.. 

lpas je brubat, kitrg dah alang2 bkumpul skali, gatal tgk cter nustan sama2..tgh malam.. 
bila tgk msti tutup lampu baru feeling wayg. 
sambil tgk2 tu tetiba masing2 rasa mcm sunyi sangat..rasa mcm nak mati ke pe.. 
then A pandang la kitrg nak cakap pasal hero,.. 
nak memecahkan suasana..sekali baru nak cakap dia terdiam.. dia kata nak tido sbb ngantuk..
so semua rasa aah la nak tido jgak la.. 
tak sempat movie abih smua masuk tido. 
esok siang dia kata dia nampak muka kitrang ni smua macam babi.. dia takot tu yang dia tido. 

esok tu nak berubat, B kena mcm biasa. 
tapi masa tu dia duduk seblah mak, mak tengah saya sebelah kiri muka mcm tu.. 
saya baca yassin.. sekali saya tengok si B pandang saya belah ekor mata je.. jeling ke arah saya. 
saya baca terketar2 tp belakang sebelah kiri nampak kepol2 asap itam.. 
saya baca salamun tiga kali tu pon rasa mcm nak sembur ke takyah..
nak sembur blah B ke kepol2 asap tu..
las2 mak cakap dah baca pegi tido.. 
saya nak masuk tido tu, B histeria. 
tengah berubat tu siap dia rasuk dalam badan bila suruh keluar dia tak reti keluar..
siap jalan pakai bahu ok..
yg mengesot pakai bahu tu.. 
pastu mak saya cakap ko tu je yg keluar bkn skali anak aku. 
pastu kejap2 si B ni bersilat pulak..
pening dah jadi..kejap bersilat kejap histeria.

yg kakak C dia tak byk gerak.. 
dia pling kuat pon jerit je..
pastu geleng2 kepala laju2..
sampai nak terputus kalo tgk... punya la laju..
lepas geleng dia jerit dia dongak kepala ke belakang. 
pastu si B datang bersilat depan si C tarik kat ubun2..
then si C diam pengsan. tak paham ok! 

pastu bila semua tido.. 
sy terjaga..tgk kat lua ada bukak quran.. 
mak tak tido..bjaga je. masa tu dah jam 6. 
saya sedih tgk mak bjaga,..
ayah masa tu balik kejap. 
so mak je la yg jaga. 
sy lari kat mak pelok mak. 
bila pelok mak kata jgn tego kalau nmpak saya pon kata ok la.. 
then bila nak tido mak kata dah azan, mak ttup radio mak tido. 
bila saya nak tdo ekor mata saya nmpak ada bnda pnjant dinding.. 
dia mcm laki, takde kulit just muscle yg daging2 kuwus.. 
dia pndg sy sambil jelir lidah..
pastu saya temenung saya pike nak ludah ke takyah..
kalo ludah nak kena baca apa.. 
pastu terus saya buat2 tak nmpak.. 
saya sambung tido tepi mak saya..

lama2 tu baru dapat tau, yg B jadi tu yg besilat tu kira allah anta pembantu.. tp melalui B.. 
sbb lpas brubat, si B ajak saya solat syukur. 
solat tahajud. agaknya la kot. 
dok tak dok si B ni bersilat sambil buat jurus then pegi tandas kat tangki tarik benda tu masuk kat sejadah then renjis dgn air.. 

bila semua mcm dah ok, A dah ok,.. 
sbb ayah saya dtg buat perjanjian dgn bnda tu..
jgn ggu A lagi..dia bersetuju kawin kan si A dgn setan tu pada 32.haribulan 13>> so takde tarikh la dlm kalender..
bnda tu tnggu sampai la A kawen.. 
tp A takde anak hampir 4 tahun kawen. 
bila B brubat kata bnda tu dok makan. jahat gila..

sampai la skrg.. tp skrg A dpt tawaran keje dkat area mekah. 
so tiap2 minggu dia bpluang g mekah bdoa kat kaabah..
harap2 balik nnt dia dia sihat la.. amin..

ni cter part 1. 
ada byk part lagi. 
ttg C kena sihir, abg kena buatan org, mak kena sihir jadi hantu raya, histeria di kolej negeri seremban 2. (motip sebut??) :P 
nak sebut jgak..sbb tmpat tu mmg btul2 puaka..
tmpat ponti bertandang mcm pmpuan dolu2 uduk kat batu air terjun sambil nynyi tu.. 
ponti mmg suka mnynyi okeh! 
suka berperasaan mnynyi mngais mnilai.. mcm psyko! 
penah satu hari sampai bergadoh2 jin dengan ponti kat atas bumbung kolej tu..siot!..

- rosni -

ok kak peej,..nnt story lagi.. 

12 December 2012

Hujan libit. Apa boleh buat eh?

Hoih lebatnya hujannn!
Lebat je takpa. Siap ngan guruh kuat.
So scary.

Tadi aku online. Sebab email customer tracking number semua.
Sambung la online tang lain.
Baru duduk kejap dah berdentum sana sini.
Takut ah. Terus tutup pc

So far umah ni tak pernah la trip ke apa.
Ok je. Tapi hari tu huda n ice dtg tu.
Pun hujan lebat n guruh semua.
Tak puas hati dia aku x tutup plug ke apa semua. Hihi.
Sbb so far ok. So malas la kan.

Tapi tadi tetiba seram.
Ye la kang jadi kang, aku yg gelabah.
So better tutup la kan.

Ke depan tengok Mr.B tidur.
Amboih nak kelentong kita la tu.
Sebab baru x sampai 15 mins kot.
Dia memang suka buat aksi konon2 tidur.
Tah apa2 tah.

Tapi ni nampaknya tidur betul.
Cisss sangap aku.
Dah la pc tutup.
Ni tv pun aku tutup semua plug.
Serious guruh kuat sangat scary.

Now what?
Xtau nak buat apa.
Di malam yang sejuk n sepi ini. Ewahhhhh.

P/s: aku type pakai iphone ni. Kalau typo melampau pepaham sendiri je la ye. Ni sindrom jejari gemuk. 😜😝






Dengan confident

Hoi semalam keletihan mengpack barang nak post.
Pack tabita takda masalah. Senang je. Yang penat ephyra tu.
Aku balut macam balut hadiah. Mih mih mih.
Kalau dah berlambak kau bayangkan payah macam mana tu.
Dulu ok lagi senang sebab ephyra kan box.
So takda la rasa payah sgt la.
Now kan ada bag bagai. Menangis nak adjust balut tu.

But nways, gigih balut semua.
Then ke post office. La la la.
Post office tutup. Damn it.
Aku yakin post office bukak sbb aku bukan post area selangor.
But aku rasa main station dorang batu caves which is under selangor.
Maka tutup sekali la kot. Grrrrr.
So today la post ye untuk yang beli ephyra n tabita yea.

Tapi takpa. Sebab jalan adalah smooth tadi. Sebab hari cuti. :D
Gerak terus singgah beli kuih-kuih utk fam n ke rumah mama.

Makan, sembang, gossip bagai.
Abis semua tertido depan tv. Cehhh.
Tadi around 1am br gerak balik.
Lepas Mr.B terjaga.
Nak kejut dia sian lak.
Gerak terus makan kat oldtown
Terserempak lak ngan noy n kekasih gelap dia.
Tapi tak dok sekali pun. Biar la org nak detim kan. Heheh.

Ni br sampai umah.
Aku dok ngadap hp ni.
Mr.B dok layan dvd gelak2.
Sambil ceceh sibuk menyelit kat Mr.B menagih kasih sayang.
Kesepian lettew lama kena tinggal.

Eh ok la tu je.
Bebel banyak lak. Sebenarnya nak bg tau x dapat post je.
Ni laki dah tegur aku bz ngan phone je.
Ok taaaa.

06 December 2012

Expose Mistik : spirit of the coin

 
hai kak peej. 
I sebenarnya dah lama dah berhasrat nak kongsi cerita ni, tapi tak ada masa.
cerita ni berlaku masa tahun 2010. 
I masa tu tengah belajar dekat matrik somewhere at Kedah.
matrik tu ada empat blok asrama perempuan. 
satu blok dikosongkan which is betul-betul belakang blok I stay.
two weeks before final, I dengan kawan-kawan I buat macam farewell party dekat wakaf in between blok I duduk and blok kosong tu.
masa tu malam jumaat. biasa lar perempuan bising-bising, baling kek semua. 
and then suddenly one of my friends cakap dekat I
"sheyfa jom main spirit of the coin dekat blok kosong tu" she was like hardly persuaded me to play spirit of the coin with her in the empty block.
block tu memang puaka sikit. dah macam2 cerita dengar. 
tapi I tolak lar dia punya ajakan tu. memang tak lar. gila nak main benda tu. 
segila-gila I, I takkan main benda macam tu.
 
ok, on the friday night next week, macam biasa, I baru lepas mandi, sembahyang maghrib, baca yassin. and I rasa ngantok sangat. I took a nap while waiting for Isya.
suddenly, badan i rasa kejang seperti kena tindih (fyi I mmg senang kena tindih). 
memang tak dapat gerak langsung. 
nak menjerit pun tak boleh. 
satu badan bulu meremang. 
I sorang jer dalam bilik tu. roommate tak ada. 
lebih kurang 7minit kena tindih, then out of blue my friend masuk bilik I, time tu baru I boleh gerak and she said "babe, u kata nak main" tiba-tiba. 
I dah pelik. I asked her "main apa?". 
she replied "u ajak I main spirit of the coin kan kat blok kosong tu" . 
I tanya dia lagi "when did I say that???" I was very puzzled. 
she said  "tadi kan I baru jer jumpa u dekat wakaf depan blok tu, takkan u lupa kot". 
then I cakap lar I baru bangun tidur. tadi I tidur jer dalam bilik. tak keluar langsung.
and dia dah start gelabah. "eyh u jangan tipu, I betul-betul nampak u kat sana tadi, exactly like u and what u are wearing now, ur wet hair, serious, exactly like u sheyfah"
then I cakap lar kt dia "babe, masa u masuk bilik I pun u nampak I baru bangun tidur kan". 
she was start crying after I saying that. "habis tu siapa yang I nampak tu" she said and cried. 
dia cakap dia nampak manusia sebijik macam I, baju yang I pakai time tu, rambut basah, sebab I baru lepas mandi, duduk dalam gelap dekat wakaf betul-betul depan blok tu. 

member I tu blok dia duduk sebelah empty block tu. 
blok I plak depan Blok tu. 
thus, if dia nak pergi blok I, dia kena lalu depan blok tu dulu. 
so, masa dia on the way nak pergi blok I, dia nampak I tengah duduk kat wakaf dalam gelap sambil tunduk bawah and ajak dia main spirit of the coin sama-sama kat dalam blok kosong tu. 
member I cakap kat benda tu dia nak pergi letak barang dulu, nanti datang balik. 
Then masa dia dtg balik, benda tu dah tak ada. 
sebab tu dia cari I kat bilik. 
nasib baik time tu dia bawak banyak barang, kalau tak mmg dia dah lepak lar ngan "I" dekat situ. 
lepas tu dia memang menangis, I pun gelabah bagi dia baca ayat manzil banyak-banyak. 
tapi kiteorang gila jugak, bila dah ok semua, tengah malam tu tengok cerita hantu. 
memang tak ada kerja.
Ni memang pengalaman tak akan lupa lar antara I dengan dia.
 
*sorry if this story a little bit confusing. I memang fail mengarang.
 
-sheyfah- 

04 December 2012

Hati

Lately asyik rasa sedih.
PMS maybe.
Macam2 rasa la.
Marah. Geram. Bengang.
Semua ada.
But ku pujuk hati ini untuk berdiam.

Not sure aku ni ego ke.
Or jenis x suka luah or tunjukkan apa yang ada dalam hati ni.
Konon strong tapi Tuhan je yang tau.

Sebenarnya terlalu rindu.
Tapi what to do. Rasanya sampai bila2 takkan dapat berjumpa.
Sebab adanya pihak yang buta hati and langsung takda perasaan.
Tapi takpa. Tak dapat jumpa tapi dalam 2 minggu ni dah 3 kali dapat jumpa dalam mimpi.
Mimpi yang indah. Dapat manja, peluk n cium.
Tapi tetap tak puas. Sebab bukan je kat dunia reality je ada gangguan dpd pihak tu. dalam mimpi pun dia nak muncul n tunjuk kegilaan dia. Grrrr.
Again takpa, sebab yang pasti masa mimpi n spend masa sama tu.
Hati sangat happy n berbunga.

Tak sure mana hala tuju benda ni.
I need an answer.
Solve it or just end it.
Supaya aku boleh move on.
Tutup buku n tekan delete button.
Pastu clearkan recycle bin tu.

Sorry la entry merepek di pagi hari.
Takleh tidur pastu terkenang macam2.
Jadi buat la entry ni.
Atleast mana tau one day tetiba rasa nak baca blk entry2 ku.
Dapat tau yang masa ini, aku tengah bersedih n sangat merindui.

Some tak faham kot apa aku merepek ni.
Tapi aku tau sone of u guys tau kot pasal apa n pasal siapa.
Ok bye. Nak sambung layan perasan .

P/s: tetiba teringat dialog cerita ibu mertua ku, "kenapalah kau diciptakan menjadi manusia. Kan lebih baik kau menjadi binatang".

Bila anak mengikut.

Aku memang kalau drive mulut akan bising. Memanjang je dok mengata kalau kereta lain buat salah. Bukan reti nak tekan hon ke apa. Memang...