26 January 2012

expose mistik : tingkat 12 ofis aku

Salam jumaat peej.. ingat aku lagi?
hahaha aku free arini... bos aku cuti so keje aku dok blog walking je.
blog sendiri malas nak update. hampeh.
ni aku nak share lagi cite yang baru je berlaku kat aku beberapa minggu yang lepas.
sudi2 la ko baca yer. hehee...

Masa kejadian : 8PM
Tempat kejadian: Bangunan (XXXXXX) Jalan Sultan Ismail

Ko jangan heran kalo kol 8PM aku masih kat opis sebab sejak aku terjun bidang project management ni,. otak aku jammed... muka naik jerawat (nanti  nak try tabita ko :) )
hidup sensorang yerla nak happy hour dengan kengkawan masa tu sangat2 limited.
oH..lupe nk bgtau.. aku baru je join co ni tak sampai 4 bulan.
cenggini citenye...jeng jeng........

Cam biasa, selagi project tak siap selagi tu hidup aku tak tenang.
Ade je benda nak follow up/coordinate.
So esok tu project aku nak launch, kalo esok nak launch arini aku kena pastikan suma benda berkaitan siap.
Aku tak sedar jam time tu da kol 7.30PM hari jumaat.( tak tipu ok) tetibe rase nak smoke.. so aku gi berasap jap..
tengah smoke tu aku rs nak terkincit...
aduhh mmg bertuah pundi kencing aku ni...
time org tengah sedap time tu la nak terkincit.

so aku cepat2 habiskan rokok terus gerak g tandas.
sampai tandas aku tengok mmg kosong tade sape.
Pundi kencing aku yang bertuah ni lak pandai pilih timing 7.30 cenggitu kan time2 magrib masuk tandas.
memang dasar bertuah.
pastu aku pun amik feel kincit la puas2.
sedang keasyikan membuang tu aku dengar pili air kat depan tu macam di bukak.. ade bunyi air mengalir.
otak aku mula pk.. ade org masuk ke?
tapi tak lak dengar org bukak pintu/tutup pintu tandas.
time ni aku buat bodo je lagi.
dah tercapai hasrat, aku pun gerak keluar..
nak cuci tangan... aku tengok tempat pili air tu kering...
OK... tak kelakar da time tu..

pastu aku terus gerak masuk opis sambung wat keje.
Suasana time tu gloomy sesangat aku rs.
dan aku sensorang je kat situ.
( mak lampir aka bos aku) tade sebab dia gi Hong Kong.
Sedang aku tengah buat keje tetibe aku dengar org berbisik pastu cam gelak2 manje kat belakang cubicle aku...hiks..hiks... cenggitu la bunyi dia...
badan aku lak otomatik bangun gi toleh kat cubicle tu... NO ONE ok...
pastu aku duduk balik sambung buat keje..
makin hebat dorang berbisik..
butir percakapan kurang pasti. tetibe bulu tengkuk aku meremang...
aku da rasa tak best. keje banyak lagi ni...
aku sentap bile bunyi tu tetibe hilang... pastu..

suara perempuan tanpa fizikalza....za....

dia panggil ok...aku da cuak...
takkan bos aku lak kan.. sbb dia ada kat HK. 
pas dia panggil tu.. dia cam gelak manje yg nak makan penampar...hiks hiks bunyi dia...
tetibe lak printer cam buat funny sound...
nak kata jem tak jem. nak kata ade org print tade pulak.
pastu printer canggih tu menyala ala cam ko nak potostat tu la cahaya dia...
time ni aku da tau da benda tu nak bergurau dengan aku...
aku pun bangun buat regangan otot jap..
aku tgk  dah kol 8.PM+. pastu aku cakap sensorang...

aku: nak balik la... yeay da siap keje....

konon aku cakap cenggitu nak sejukkan hati sendiri...
sedangkan kaki aku da keras sebab takut.
sesambil tu tangan aku laju je tutup laptop pack barang nak cabut.
pastu time aku nak gerak tutup suis sebelah pintu keluar..
tetibe dia bersuara

suara perempuan tanpa fizikal: da siap keje ke dah tau....hihihi

MADAFAKA. leh lak dia sound aku cenggitu.
pastu gelak cam jahanam...
aku terus gerak tak tutup suis. sebab da terlampau takut.
esok tu aku demam. tapi aku gagah kan jugak gi opis.
balik sharp kol 5.30pm.
aku tak stori pun dengan bos aku benda ni..
sebab dia pun penakut gak. kang tak pasal2 aku lak yg kene teman dia buat keje sampai tengah malam.
dem... apesal penutup aku cam hampeh...
mmg susah nak buat penutup weh...

K la... aku ada banyak yg nak stori...
tapi nak menaip ni peej... boleh kurus jari jari aku ni.
nanti aku rasa nak stori aku share k...
Bye peej.

XO
Zaza

19 January 2012

expose mistik : kisah bilik mayat

Hi Peej,

I memang jarang baca entri expose mistik kat belog u sebab I memang consider penakut sikit. 
Nanti mula la nak terbayang-bayang menda merepek. 
Nak-nak kalau kena keja shift malam sorang-sorang. Scary ok. 
Since I da tuka tempat keja and still keja shift malam, tapi ramai gila kot orang kat opis tambah lagi tengah sangap nak baca belog sebab takde keja kat opis, so baca je la entri mistik pun. 
Ok, cukup dengan penerangan panjang lebar. Hehe.

I nak cerita satu peristiwa ni jadi masa I tengah study kat UM. 
Adik I pun study kat UM gak and dia buat course farmasi. 
Disebabkan farmasi ni kat fakulti medic, so dia ditempatkan kat kolej 6 (kolej untuk budak-budak medic). Fac diorang pun sebelah kolej je.
I masa tu 2nd year and da pakai keta kat kampus. 
So my adik ni rajin la suh I amik dia kat kolej gi makan-makan. 
Biasa la student life suka makan luar lewat malam.

Nak dijadikan cite, blok bilik dia ni kat belakang betul-betul sebelah fac medic ni. 
So nak menyenangkan dia and supaya I tak payah tunggu lama, I salu amek dia ikut pintu pagar belakang and hantar pun tempat yang sama. 
Satu hari ni around pukul 12 tengah malam camtu kitorang baru balik dari makan luar and I hantar la dia kat pintu pagar belakang ni. 
Untuk betul-betul turun kan dia kat pintu pagar tu, I kena masuk kawasan parking lot yang ada 1 pintu masuk je. 
So bila I da drop dia, I pusing la balik keta nak keluar dari kawasan parking tu (masa ni dia da selamat masuk asrama da). 
Tak disangka-sangka ada sorang lelaki India tengah elok berdiri tegak kat tempat pintu masuk parking tu. Seingat I memang masa lalu tu takde sape-sape. 
Takpe la, I pun buat tak tau je la.

Masa lalu depan dia nak keluar kat pintu parking tu, still laki tu tak berganjak. 
Cuma ekor mata dia yang bergerak ikut pergerakan keta I sampai I melepasi dia. 
Yang paling menakutkan ialah bila elok je I lalu depan dia, bulu roma satu badan meremang. 
Jangan cakap bulu badan, dengan rambut I rasa tegak meremang. 
I da menggeletar terus tekan minyak sejauh mungkin dari dia. 
I plak bijak sangat pegi tengok balik dia guna cermin pandang belakang. Dah hilang! 
Bila pikir-pikir balik, nasib baik hilang. 
Kalu tetiba muncul elok duduk kat seat belakang keta cemana? Pitams.

Esoknya I tanya my adik dia perasan tak laki tu semalam? Dia cakap takde pun. 
Dia cakap biasa la budak-budak kolej pun kadang-kadang terserempak ngan lembaga India camtu. 
Guard pun biasa kena. 
Sebabnya bangunan fac medic yang kat sebelah tu adalah bilik mayat. 
And mostly mayat pun mayat tak dituntut dari negara India. 
Ye la, negara miskin kan, so diorang jual la mayat ni untuk buat research.

Sejak dari tu kalau nak amek hantar dia, I akan guna pintu depan. Sorry la kalu nak lalu situ lagi.


Norazziah

12 January 2012

expose mistik : ronda malam

hi kak peej..
sama mcm the other readers..hope not to mention my name.. 
terbukak jugak hati saya nak share crita kat blog kak peej..
suka sgt bca expose2 mistik tu..
tp kdg2 smpai meremang tengkuk sya..
hehehe.. suka baca crita mistik tp langsung x suka tgk cerita mistik..
pelik kan?? hehehe..

ok.. saya mulakan cerita.. cerita ni t'jd thun lepas..
saya ni dulu rajin sgt kua mlm2.. (tp skrg dah insaf.. hehehe.)
jgn salah sangka eh,, saya kua ronda2 je ngan kawan2..
kami ronda naik moto.. 3 buah moto masa tu..
perempuan, termasuk saya sekali ada 3 org,,
kawan kami lelaki ada sorang ngan adik dia lelaki kecik lagi masa tu..
saya namakan mereka, A,B,C la ye.
yg C tu kawan lelaki kami.
A n B tu kawan perempuan..
oh ya,, adik lelaki si A pun ada skali.. 

A ngan C ni agak rapat tp x couple la..
diorang naik moto skali..
tp ada penghalang di tgh2 tu..
ada patung bear besar..hehehe..
saya bawak adik si C,, kawan saya si B ni naik ngn adik si A.. pening x?
kalau pening,, baca lagi sekali n bayangkan eh? heheh..

kami ronda mlm tu agak jauh sikit la dr kwasan perumahan kami,, 
ronda punya ronda,, kami pun masuk 1 kawasan kampung ni,,
masa mula2 masuk tu saya dah rasa seram,,
tp senyapkan la saja,, x terpikir pun hal2 mistik ni,, 
A ngn C jalan depan kami,, saya bawak moto tgh2.. kira si B la yg paling belakang..
bila kami masuk saja kat kawasan tu,, ada byk rumah,, cuma byk jugak la yg kosong, 
kebetulan, masa kami masuk tu,, ada geng2 budak laki tgh berkumpul kat sebuah rumah tepi sebelah kiri.. 
diorang tgh melalak,, lepak kat rumah kawan la kot..
pastu salah sorang tu nakal,, dia kata,
"nak pegi mana tu? baik2 sikit jalan tu." kami buat x tau je la kat diorang n terus masuk kampung tu..

masa tgh jalan,, mmg gelap la kawasan tu,, yg ada cahaya pun kat motor kami je la.. tu yg boleh nampak jalan..
masuk2,, ada 2 simpang,, kawan saya A n C ni ikut simpang kanan,,
kami yg kat blakang pun ikut je la..
saya bersembang la ngn adik si C ni,,
kami lalu sebelah ngan surau kampung tu,, ada jugak la cahaya kat kawasan tu.
pastu tiba2 ja si B dtg n bwk motor bersebelahan dgn sy..
sy x rasa apa2 pun lagi,, kami sembang je la..
n tiba2 si B ni diam,, muka pucat macam nk nangis.. saya tanya dia kenapa..
n dia jwb "tgn aku sejuk ni,, aku x boleh bawak motor dah ni,,"
pastu saya ckp kt dia "sabar2.. kat depan tu kita berhnti."
pastu si A ngn C ni jalan terus ja n tiba2 si C ni kata "cepat patah balik,, dah salah jalan.."
jalan kt depan tu mmg gelap..

masa kami nak u-turn tu kt kwsan padang,,
masa tu la saya rasa seram sejuk..
so saya diam aje la sambil bawak motor n buat2 x tau n terus sembang ngn adik si C ni..
sampai kt simpang nak kua kampung tu,, kami berhenti nk lintas..
kami berhenti kat tepi warung goreng pisang,,
masa tu gelap je la sbb dah tutup warung tu,,
masa tu la kami tukar org,, si A bawak si B sbb si B mmg tak boleh bwk motor..
si C naik motor ngan adik si A..
adik si A tu kecik lagi so x reti nak bawak moto..
lepas habis tukar org, n keta pun x de,, si C ni terus pecut lintas n dia kata "jom cepat skit."
kami pun ikut la si C ni,, masuk la nak dekat kwasan perumahan kami,,
tp masih lalu kawasan kampung jugak,,
masa lalu tu,, saya ni mcm nk luruh jantung bila nampak ada org tgh duduk kat tepi jalan tu,,
rupanya2 org tgh bergayut ngn phone..
dlm perjalan nak balik kawasan perumahan kami,, si B ni asyik nangis je..
kami tanya,, dia tak nak jawab,, kena la tggu sampai depan rumah,,

kami pun sampai depan rumah si A,, lepak kejap kat situ nak tanya si B,,
si C tu pun diam dari tadi,, saya ngan si A hairan ngan diorang,, 
kami pun tanya la..
sambil nangis,, si B cerita,, 
"tad masa aku bawak motor sebelah kau tu,, aku perasan ada benda putih duk tepi jalan tu..tu yg aku diam tu,, aku rasa mcm dekat sangat dia ngan aku,, mmg betul2 sebelah aku,,"
pastu si C tanya,, "kau ada terbayang apa2 x??"
B : aku kalau jalan mana2,, mmg aku suka minta nak tgk benda tu sbb aku tak pernah rasa..
C : tu la kau,, jangan duk mintak nak tengok la.. 
saya : kau ni pun,, agak2 la.. kawasan org kot,, kita mana tau ada benda apa.. tu,, permintaan kau dh dimakbulkan.. puas hati?? nak tgk lagi??
kami mmg bengang jugak la ngn dia..
pastu si C pun bukak cerita bila tgk si B tak berenti nangis..

C : ada 1 benda korang tak tahu pasal aku..
kami serentak tanya,,"Apa?"
C : aku boleh nampak makhluk2 halus ni,, keturunan aku boleh nampak,, tadi masa kita mula2 masuk n ada geng2 budak laki kan?? dalam kelompok diorang tu,, ada benda putih duk kat situ, tu yg aku buat x tau n terus jalan depan,, 
serius cakap masa tu saya rasa nak pengsan dah..
saya bayangkan balik keadaan tu..n then dia sambung cerita.
C : masa kita lalu lepas surau tu,, aku suruh korang patah balik,, sebenarnya benda tu ada sampai kat hujung kampung,, kalau kita terus,, confirm salah sorang dari kita kena,, n masa kita sampai kt simpang nak keluar kampung tu,, tepi warung tu pun ada,, betul2 je sebelah kau. (dia tunjuk jarinya kat saya.. lagi la rasa nak pengsan.) sbb tu aku suruh korang cepat.. 
si B tu lagi la nangis tak mau2.. dia pun tanya,, "kat mana surau tu,, aku tak nampak pun.." 
kami semua tgk si B,, saya pun kata.. "la.. masa kau bawak motor sebelah aku tu la.. betul2 kita lalu sebelah surau."
si B pun terus nangis lagi.. "betul wea, aku tak nampak langsung surau,, yg aku nampak,, sepanjang kita lalu nak terus tu semua nya kawasan PERKUBURAN!! sbb tu la aku bawak motor sebelah kau."
lagi naik bulu roma kami semua.. 

n then si C tu pun cerita lagi,
"kau tahu B,, mmg benda tu nak target kau dah tadi,, nasib si A yg bawak kau,, kalau kau sorg tadi,, memang dah kena."
A : hah? bila? kat mana?
C : masa kita lalu kat orang yang tengah cakap ngan phone tadi tu,, dekat2 situ dah,, benda tu memang tunggu B,, sebab antara kita semua,, si B yg paling lemah semangat,, nasib kita tukar org tadi,.

kami memang x tau nak kata apa dah,, masing2 terbayangkan kejadian tadi,. cerita punya cerita,, dah nak pukul 11 mlm.. 
saya ngn B nak balik rumah,, tp kami takut,, so,, si C ni kena teman kami la..
si A dah confirm2 sampai depan rumah coz kami lepak kat rumah dia tadi tu.. 

so,, esok pagi, kat skolah,, si C datang kt kami,,
kebetulan kami semua sekelas.. masa tu cikgu x dtg lagi so sempat la dia bercerita,,
dia kata "mlm tadi ada sape2 kena kacau x?"
saya jawab, "aku tak pasti la,, tapi x silap aku,, aku dgr ada org ketuk pintu tp aku tak bukak pun sbb ngantuk + seram.."
si B : semalam aku dgr bunyi orang tarik benda apa x tau kat luar rumah aku,, last2 aku tido ngn mak aku..
si A : semalam,, aku nak on PC x boleh,, aku on kejap n then dia off sendiri,, byk kali jugak aku cuba,, sebelum2 ni x penah jd mcm tu,, aku terus tido je la..
si C : korang kira ok lagi,, yg aku ni,, lepas2 anta diorang balik rumah,, aku nak balik rumah.. adik aku kan duduk dalam raga motor,, dia tunjuk arah tepi aku,, aku pun tgk la benda apa.. last2 benda putih terbang betul2 tepi aku,, aku cakap kat benda tu, 'jangan kacau aku ngan adik aku,, pegi balik tempat kau dtg tadi,,' n benda tu terus hilang,, balik2 je rumah,, adik aku nangis,, aku tgk dalam rumah aku,, benda tu bergayut kat atas rumah,,n then mak aku baca ayat al-quran, benda tu hilang terus..

lepas2 je dgr cerita tu,, kami semua diam n saya kata "lepas ni aku x keluar rumah dah mlm2, kalau keluar pun,, setakat lepak2 je..x mau dah ronda2 kat kawasan org.."
tapi kata2 saya tu x lama..
lepas dua tiga hari kejadian tu,, kami pergi lagi kawasan tu,, tapi ptg sikit,,
kami pergi kali ni si C x ikut,, kami pergi dgn si D,, lelaki jugak..
masa kami lalu tu,, ingat x,, saya ckp ada dua simpang,, n guess what?? kami ikut simpang kiri coz kami tak nampak langsung ada simpang kanan masa tu,,
last2 kami sampai hujung kampung n nasib ada org kampung masa tu,,
kami patah balik so kami ikut balik jalan yg sama n baru nmpk da simpang kanan..
lalu punya lalu,, saya tertengok 1 rumah ni,, kaler pink kalau x silap.. rumah tu usang gila,,
macam dah lama xdak penghuni..

saya tgk rumah lama sampai si A tegur,, "kenapa?"
saya pun ckp,, "malam tu,,masa si C suruh patah balik, aku ada nampak sorang pak cik naik motor masuk dalam rumah tu, tapi kenapa rumah tu macam dah lama xdak org eh?"
si B ckp,, "mana ada org malam tu,, semua rumah dah xdak org la kat luar tu.."
saya terus ajak diorang balik n x tengok dah kat rumah tu,, saya rasa seram sejuk je..
habis,, sape org yg saya nampak tu?? sampai skrg saya x dpt jawab sbb x pergi dah kawasan tu.. 
lepas2 je kejadian tu,, kami x masuk dah kampung tu x kira la ptg or pagi..
masa lalu tepi warung tu pun,, saya tak tgk dah,,
bila ada antara kawan saya yang nak beli goreng pisang kat situ,, saya mmg x nak.. 

p/s : saya x tau la cerita ni seram atau x.. tp bagi saya yg alaminya sndiri,, mmg seram..
say ada byk la jugak kejadian2 seram lepas2 mlm tu,, tp nanti2 la saya post ya kak peej..

.............................................................

cukup la aku cakap.
ada la berapa kali meremang bulu roma aku ni.
mula-mula dapat email aku baca dpd hp. meremang-remang ok. pfffttt.
then nak publish ni. siang tadi aku go through again.
sebab nak betulkan few ejaan. sebab short form kan.
takut nanti readers aku yang orang lama tak berapa faham.
so kena la betulkan mana patut.
aku baca siang hari pun meremang-remang lagi.
tak suka ok.
hishhhhhh. memang la tak suka.
tapi aku suka baca or tengok cerita hantu.
rasa thrill n chilly dia tu syiok. ;p
ketagihan.

korang rasa macam mana?
seram tak?
aku rasa seram la.
harap adik ni nanti share lagi cerita ngan kita kan.

selamat malam jumaat semua.



05 January 2012

expose mistik : camping

Hi peej,

Ni experience mase skola2 dulu, biasa la kene g camping sane cni.
Tp i paling insap gi yg ni la.
Camping ni mlibatkan skolah2 sekitar hulu langat,beberapa skola kene la anta wakil.
disebabkan i gile kuasa (matiklaaa ngaku gtu) maka i pn join hahaha 
So weeknd tu kami smua dihangkut ke pahang, kawasan felda.
duk chalet uols,maklumla disponsor oleh parti merah putih itewww. 
Bile da masing2 pn dtg dr skola lain2, maka adela watak diva2, fomfuan gedix, dan lelaki dambaan ramai. 
Ai relek lg ,low profile katenye. gtuh.

Hari petama ok lg, bejalan lancar, hari kedua camtu ade aktvt masuk gua ,dibawak bejalan2 menikmati  pemandangn dlm gua katenye. padahal gelap ya amat.
Balik dr aktiviti tu, haaa die da wat dah...
i ngn kwn i turun bas, cm biasa la lenggang2 kangkung nk ke bilik.
ade la 50 meter jaraknye dr tmpt turun bas tu.
alih2 kan ade sorang bdak pompuan ni lari2, turun dr chalet die (chalet kami selang 2 dr chalet die) g chalet dpn.


ai ckp ape taw, 'ni aphal ade maraton ke ni, x ajak pn'
Hahhaah blur sungguh.
Budak pompuan ni lari lg.
gedebuk jatuh tgh jln sambil nanges.
kitorg panik la.
tanye nape, aleh2 die tunjuk kt bilik die. 
jeng jenggg tu roomate die tgh cekak pinggang, mata merah diri dpn pintu.
dak pompuan yg nanges tu ckp, 'tu bkn kwn aku...'
Haaaaa tak ke lemah lutut tgk.


cikgu2 kelam kabut serbu rumah tu, bwk dak kene sampuk tu masuk dlm,tutup pintu. 
Yg kwn tgh nanges ni kami anta p bilik lain. 
Mlm tu smua aktiviti batal, adekan bacaan yassin, haaaa meracau2 la dak pompuan tu.
katenye die adelah 'penghuni gua' tu,dak kecik lg, g ikut kami.
i baca yassin ni asek2 la tesasul2 bc sbb ketakutan! 
bomoh pn dtg mlm tu,maka kami pn disuruh balik bilik... tatau ape jd.

Besoknye kan ade tazkirah subuh kt dewan, budak pompuan kene sampuk ni duk dpn skali,katenye da ok,tgh ngantuk2 denga ustat bg ceramah, aleh2 ustat tu diam, dak pompuan ni nanges....
benti...nanges...smua org pn tgk je die. 
ttibe die bgn dr tmpt duduk die,bukak air mineral,buh kt meja dpn die yg xde org tu!!!!!! (meja pjg utk bersidang tu la).


ustat tu leh relek tanye, ' tu air tu utk sape'.
Dak pompuan tu jwb 'ayah die dtg....nk minum'
Mase tu i rs cm nk pensan, xde org weh kt meja tu!!!!!!!!!! 
Ustat ni baca2, dak pompuan tu ape lg, meracau2 smula. 
X abes lg rupenye, smpai 'bapak budak' tu dtg, x ke horror. 
Sian pn ade,ntah ape rupe
Jin tu dak pompuan tu leh nmpk smpai gtu. seremmmmm mak.

Smpai la kesudah camping tu,dak pompuan tu x join da. 
dihantor berubat kt tmpt lain.
menurut penceritaan kaba angin ni, dak pompuan tu mulut celupar time nk masuk gua tu. 
Pulak tu mase tu die x 'suci' lg tu yg senang melekat.
wallahualam.
Fuh penat cite.


Regards,
Fizi.

Bila anak mengikut.

Aku memang kalau drive mulut akan bising. Memanjang je dok mengata kalau kereta lain buat salah. Bukan reti nak tekan hon ke apa. Memang...