27 December 2012

Expose Mistik - kat hostel

salam..first of all nak cakap citer ni macam serabut sket kot nak
paham..sori malas nak lukis keadaan bilik sume..hehe.sori..
harap blh phm cte sy ye...n maybe cte ni pjg gle..

cite time sy form 1 or form 2 (xsure sgt sbb bilik sama) kat asrama sy la.
ptg tu dh start cuti sem tapi sy xblik sbb nak tunggu bus malam tu.
so sy pnjm komik kwn sbb xtau nak watpe then baring ats ktil.
sy brg kt tepi la..tetbe je sy terasa mcm de 'something' lgkh bdn sy.
sy xbergerak lgsg wktu tu n bile sy pndg kt tilam de ksn kne tkan (mcm
de benda pjk tpi xnmpk bnde tu)
sy terkejut,trus melompat turun ktil pegi bilik kwn..
lepas dh cool down,sy blik bilik semle tpi xde pape jd pastu.

de 1 mlm tu sy tido awl sket.hjg kaki sy meja stdy.dpn meja stdy tgkp bilik.
then sy t'jge tgh malam sbb pe ingt la.
bile sy bukak mate,sy nmpk mcm de 1 lembaga org (wrna hitam) dlm
keadaan mencangkung kat ats meja tpi tgh nak lompat ats sy.
cepat2 sy bce ayt kursi tpi smpi terslah2 bce smbl ttp mate..
pas tu sy bkk mate,bnde tu dh xde..xtau la sy mamai or pe tapi mmg sy
nmpk jelas la bnde tu..

mse hjg2 thun form 2 plak, mse tu kecoh de acik cleaner india ni
bergduh dgn student.
sbb sbnr xberapa pasti tpi mostly sbb ktorg xkemas smph or toilet sndri kot.
lbh krg gitu la.
then acik ni mcm berdendam dgn ktorg sume..
bdk yg die gdh tu blok lg 1 tpi blok asrama pmpn ni bersmbung kat tgh
n de 2 tgkt je..
1 hari tu bdk2 yg dekat blok lg 1 tgkt ats jmpe bangkai anak kucing
ptus kaki n leher kena kelar
pastu bangkai tu t'gantung kat dlam toilet diorg.
so diorg pn cpat2 amek n tanam bangkai tu.
then selang sehari lepas tu, de org jmpe bgkai lg sekor keadaan lbh
krg sme tp kt blok ktorg plak.
kli ni ktorg wat report kt warden sbb tkut sgt.
then selang brp hr pastu plak,hari khmis ptg tu sy dh de rse xsedap
hati kat bilik
tpi malas nk cte kt bdak2 ni..so syp je la.time maghrib tu sy mmg rse
meremang kt dlm bilik xtentu psl
so sy pn bce la yassin mlm tu.lgpun mlam jumaat kan..
then tgh hr jumaat tu (ke esokkan harinye la) class kan habis awl
so ktorg lepak dlam bilik jap before pegi kuliah jumaat.
then kwn sy nk tukar bju sekolah n syiling die jth msuk bwh ktil
roomate ktorg sebelah katil die.
die pun tunduk la nak amek duit die.
sekali die nmpk de bangkai anak kucing mcm yg before ni bwh ktil kwn tu.
trus die menjerit2 pggl ktorg..then bile sy pn dh nmpk bangkai tu,trus
ktorg sume keluar bilik n wat report kt ketua blok.
then pggl ustazah dtg..ustazah pn tgk drh tu mmg dh krg means dh lme
jgk la bnde tu de dlm bilik ktorg.
so cuci bilik sume mmg sume tkut sgt2 nk tido dlm bilik tu tpi
terpakse jgk la kan.
so malam tu ramai2 bce yassin n sy renjis air yassin kat keliling
bilik,tgkp n pntu sume..
al kisahnye sebenarnye lepas warden2 wat siasatan sume,anak2 kucing tu
diorg sume adik b'adik de 4 ekor.
so msuk mak die jd 5 la kn.
then dpt tau yg acik cleaner tdi tu pnye angkara.
kononnye die nak sihir kan kami2 sume la sbb skt ht sgt2.
kn kucing td 5 ekor kan.kalo ktorg wat gmbr blok dr atas n smbg titik2
tmpt kucing2 tu di jmpai mati(cewah ayt),
akn jd 1 bntuk dlm agama diorg..xingt name die.... ok tp xtau la kalo
bdk2 ni wat teori sndri ke pe kn..
tp mmg logik pn la..sbb tuk slmtkn anak yg ke 4 n ibu kucing tu,warden
ktorg sorok kucing ni kat dlm koperasi dlm 2 hri camtu.
pas diorg soal siasat acik cleaner td,die kne tukar ke tmpt laen sbb
acik tu pn dh ngaku mmg die de niat nak sihirkn ktorg.

scary weh..sbb sorg due gdh dgn die,xpsl nak sihir sume org..=_=
ok lah..tu je wat mse ni.
byk lg kisah family sy tp tgk la nnt2 k kalo smpt..
thanks 4 reading kak peej n everyone..:)

-Ms J-

Kekura.

Awal bangun. Ni dok pusing sana sini sambil merengek.
Sejuknyaaaa.

Start kelmarin tak sihat pulak.
Memula rasa hidung x best n batuk.
Badan x panas lak.
Tp rasa macam nak demam tu ada dah.

Bangun tido terus Mr.B kata badan panas.
Uwaaaaa. Demam la pulak.
Nyangkit ngan noy la ni.
Sbb kelmarin tu lepak ngan dia. Pfffttt.

Ni terjaga sebab mulut kering.
Sebab hidung tersumbat so tido mulut ternganga.
Cea konon. Padahal selama ni pun ntah2 ternganga.

Ohoiii sejuk nya pagi ni.
Dok berselubung dah ni.
Rasa nak blk umah mama.
Tp rasanya nak drive pun tak larat.

Semalam pun semua urusan post Mr.B uruskan. Aku dlm keta tertido.
Gi makan. Blk umah tido again.

Terjaga sbb Mr.B kejut sebab dia nak vacuum tempat aku tido tu.
Then later adik Mr.B satu fam datang.
Sebab adik dia rindu abang dia.
So sweet. Heheh.

Tak mengadap pc lagi ni.
Nanti larat aku reply emails semua yea.
Ni pun pakai blogger app kat phone je update ni.

Ok tu je. Nak makan ubat n tido blk.
Ubat ni bikin ngantuk betul la.
*tarikselimuttidurmacamudang*





23 December 2012

Menangkap.

Hoi selalu complain tak gi mana.
Hari ni dpd petang sampai la ke 4ish am ada kerja n kesana sini.
Ni br selamat kat umah n berehat sebelum tido
Sambil online kt phone ni.
Amik kau, pinggang sakit bebenor ni.
Tua sangat uolls.
Tangkap pinggang.
Eh serious nak massage ni.
Nak pergi daripada sehari ke sehari x pergi2.
Serious la nak ajak noy pergi.
Payah sungguh nak keluar ngan dia tu sekarang. Busy sesajo.

Bestnya if dpt massage or spa ke kan.
I wantttt.

20 December 2012

Expose mistik : kenangan yang panjang (part 2)

taraaa...tora datang lagi..walopon kak peej tak publish lagi yg sblom ni saya nak cter jgk..
bila bukak kisah2 lama ni rasa mcm excited puloks...

kisah pertama
kakak saya A ni gila nustan and tamil..bkn kata kakak saya yg A je...satu kuturunan saya suka cter nostan and tamil..kalo tayah subtitle pon takpe.. gitu..hahhaa! 

dia gila cter tamil sampaikan kalo kawen pon dia nak ala2 boliwud gitu..katil plamin pon nak kena letak bunga melor ke bunga yg gantung kliling katil..haa...hover koo! bilik dia adalah di blkng skali..asalnya bilik tu dapor..tp di pecahkan mnjadi bilik.

blkng umah kitrg ada la utan.. blkng utan tu pulak adalah tmpat polis2 blatih sblm di angkat jadi polis..ape nama ntah dah lupa.. ok abaikan. si A ni byk koleksi nustan, baju dia pon byk ala2 sari..pendek kata addicted gile la.. satu hari tu saya ada blk dr kolej negeri seremban 2.. <-- a="a" ajak="ajak" bilik="bilik" dah="dah" dgn="dgn" dia.="dia." dia="dia" dok="dok" husband="husband" jgk="jgk" kawen="kawen" keje="keje" kolej="kolej" la..sbb="la..sbb" la="la" lama.="lama." lg.="lg." mak="mak" masih="masih" nak="nak" nama="nama" nbsp="nbsp" nih="nih" pngtin="pngtin" puaka="puaka" saya="saya" sbb="sbb" sbut="sbut" separate="separate" span="span" still="still" tido="tido" tmpat="tmpat" tp="tp" umah="umah">

nak jadi cter saya pon temankan la dia tido dgn dia.. dia tido pasang yassin.. ok fine la..tp ikotkan dah pasang yassin kena la dgr mna blh pasang dan di biarkan saja..itu bkn lagu.. itu surah. aku kira nak dgr la, mcm fadhu kifayah, dia tak dgr aku dgrkan, so dia tak kne dosa mcm tu.. tp lpas dgr, opkos la dia tdo dlu lpas 20 minutes aku plak tido kan.. ok pnjg pulak saya cakap..:P tp baru nak tido disambungkan pulak surah lain..ok fine aku nak tido aku takot..wah gitu pulak... hahah! then nak tertido tu, mcm mmg sangap abih dah. saya rasa ada tangan keling kurus, *kenapa aku kata tgn keling? nampak ke aku? yes.. aku blh tau tu tgn keling..kurus kering keras.. pastu otak aku zass cakap "itu adalah tgn seorg keling!" 

tgn dia mcm meraba2 bwh pusat aku.. raba sampai ke panties aku..ok dah melampau! aku terus tgkap gn dia then aku kepak ke atas.. pastu aku baling campak ke tepi.. "dia" takde pulak nak buat seken round..pastu betul la kot.. pastu aku sambg tido.. 

esok tu aku cter kat kakak aku, rasa mcm sumthing dalam bilik tu.. pastu baru la kakak aku bukak cter..sialan jeee...mmg ada antu keling suka kat dia..means suka bkawan dgn dia. kakak aku yg A ni mcm2 tau.. aku tak tido dah dgn dia lpas tu... tp kalo tdo bilik lain pulak mcm tido..tetiba mmpi antu keling yg menari cter chandramukhi (search gugel) yg jothi blakon tu..bini surya. dia mcm lompat masuk pintu sambil jalan kankng mnari2 pakai sari ijau..siott!..mcm nak mnari hepi satu rumah la macam tu..

kisah kedua 

kisah yg kedua ttg kakak saya yg C, iaitu kakak sulong saya, C keje sebgai penolong pgawai gomen. satu hari tu dia ditukarkan ke raub pahang, keje di sana tp maintain sbgai pen. peg jgak. well disebabkan dia pompuan and jawatan tggi skipps, org tua yg byk pnglamn tak brape nak gemar la.. apa yg dia cakap dia suggest org mcm buat dunno.. bila dah lama keje, tgk kebolehan dia baru org blh terima dia...gitu...

bila smua blh terima, ada la sorg ni tak blh terima..iaitu bioss diaa... ketua peg. laa.. dia rasa tercabar takot C ni amik tempat dia..plus nnt keje jahat di yg slama ini terggu la.. *contoh - dpt pruntukakn dr negeri 10k, guna 7k je..baki bedal kat dia.. bila di tnya hamun abih, mcm tu laa..

oleh sbb dia tensen je khadiran C ni, dia pon nekad nak sihirkan.. mmg slma ni dia bela pon, sbb tu dia buat salah takde sapa yg tahu atau komplen.. dia pakai tiga cincin di jari dia.. mcm2 kale..setiap cincin ada la mewakili jin2 dia.. satu hari tu dia anta kat C, sampai bengkak kaki dari tapak kaki sampai ke atas lutot.. lutot C sangt la besar..besar dari muka.. bila nak solat nak sjud benda tu akan keraskan kaki C sampai tak blh gerak..rasa mcm dicakar2 dari dalam..giloss... then macam biasa.. angel from heaven dtg "mak".. mak tgk keliling umah mak rasa tak sdp bdan.. so sblom g brubat mak nak tgk dlu la.. masa tu C keluar..ada kes..walopon sakit biasalah sulong kan..ati adalah sgt kering dan keras.. 

mak pon solat sembhyg la, lpas solat tu mak rasa sumthin' mak cakap dalam hati, kalo berani tnjuk muka,.. aku nak tgk muka ko yg hodoh tu yg berani kacaw anak aku.. sekali *kepling! dia duduk btul2 dpn muka mak aku..dia snyum, je..siap tanduk sbjik mcm jinn!..mmg jin pon..dia sengeh2 gelak.. pastu dia ilang..mak rasa nak dmam. pastu suruh C amik cuti dan balik kampong. balik kampong tu brubat, kakak B boleh brubat.. sbb sisa2 lpas brubat A, dan C dulu.. bnda yg ada dgn dia tak blk lagi..*slagi jaga amalan. bila dah siap, B blh nmpak siap yg buat smua tu..nmpak muka dia smua. kakak C pon terkejut la.. then patah blk hantar blk kat dia.. mlm tu nak tido, adik laki saya terjaga, adik laki tido skali kitrg sbb nak bg semnagt la..dah smua pompuan kan..so dia temnkan, tp tetiba dia terjaga, dianampak ada sorg laki bjubah itam kot tak silap.. ke byg2 dia.. bwk anjing kale itam jgk.. ke sbb byg2 tatau lah. dia tenung C yg masa tu tgh tido.. cpat2 adik laki saya pejam mata tido balik. after a few weeks, dgr cter kluarga dia kena blk..sbb bnda tu mkn darah anak dan bini dia..so kluarga dia sakit la..hasil perbuatan sndri..skrg ni tatau la..apa cter ntah la..sbb C di tukarkan keje di kedah blk..

19 December 2012

Kereta Hilang


Salam kak Peej,

nak mintak tolong letak kat blog boleh tak? 

My husband punye Satria GTi kena curi semalam (18/12/2012), (12-7am) around Dato Keramat/Semarak Area. 
Standard silver GTi colour. Plate Number CBK 70. RPF1 16" silver rims. 
In case ada ternampak atau ada info, please contact ny husband, Wahidi Roslan  013-9329670



Photo: My Silver Satria GTi, reg. no CBK 70 was just stolen this morning (12am - 7am) around Dato Keramat / Semarak area. If you guys happened to see it somewhere, do let me know. Thanks.




Kereta ni kesayangan Husband. was used by his brother. Apartment ada remote punye kunci untuk bukak gate. tapi tak tau la ada orang lupa nak kunci balik gate atau pon memang ade orang dalam terlibat. 

Doakan kereta kami dijumpai semula.

Thank you kak peej, 
Rgds, |ielah

13 December 2012

Expose Mistik : kenangan yang panjang

salam kak peej..

saya reader turun temurun kak peej.. ekeke

kisah saya panjang, pengalaman tentang hantu ni dah sebati dengan famili saya, tp yang lebih drastik time kakak sy yg A ni dia praktikal kat sbuah hospital swasta di ampang putri. 
dia jenis happy go lucky, kira nak seronok je time tu. 
jogging time petang, dressup seksi2.. bila duduk dgn kawan2 dia yg plg becok. 
sampaikan satu masa dia kena histeria, dia jadi keras mata pandg ke atas gigi kamcing.. 
kawan2 smua perempuan tak reti buat apa2..
so kebetulan ada kakak saya lagi dua org duduk area pndan indah. 
so kakak saya B dan C pon lari la tgk.. 
kitrg mmg taktahu nak handle hantu masa tu.. 
rasa mcm nak maki je, jangan ganggu la apa la.. 
tp bila dorg sampai je naik atas tangga..kaki dorang jadi berat.. 
last2 kakak saya B dan C kena sampok jugak..heheh... 
so mak ayah saya dtg dari kedah nak amik berubat. 
bila hantar kat umah kakak saya di pandan indah. 
bawak ustaz, rupa2 nya yg rasuk A berkenan dgan dia.. dan nak ajak kawen. 
yang dalam badan kakak saya B dan C adalah mak dia.. 
mcm kejap masuk B kejap masuk C.. 
yg hantu mak dia takot org apa2kan anak dia, so dia rasuk siap2.. 

histeria tak berenti takat tu, hantu kalo kata nak dia nak jugak. 
masa berubat tu saya di kedah. 
sebab masa tu saya spm. 
sembang2 la dengan mak dalam phone, tanya macam mna. 
mak kata nnt benda tu dia nak merisik datg dalam mimpi. 
maybe dia datang kat ayah. 
tapi rupa2 nya dia datng dekat saya,.. 
dia kata berkenan kat A nak kawen bla2.. 
dia datg mcm cakap2 kat hati saya. 
saya tak takot cuma cakap mcm pening2 la.. 
dia tanya saya mcm melelong ke lain.. 

contoh : setan : aku nak kat kakak ko.. ko setuju tak?
             aku   : aik.. ape hal ni? tetiba pike kawen knapa? (mcm blur soalan tu hati aku tnya)
             setan: eh ko pon boleh jgak.. kalo tak dpat kakak ko, aku nak ko.
               aku : azan dalam hati..azan mcm dalam tb yg kat mekah..(byk kali jgak la azan..skali dgn doa azan pon saya baca)
sampai la saya tetido.. 
bangun tu terus kol cter kat mak  saya .. 
then ayah saya datg bawak saya skali pegi sana.. 

lpas je brubat, kitrg dah alang2 bkumpul skali, gatal tgk cter nustan sama2..tgh malam.. 
bila tgk msti tutup lampu baru feeling wayg. 
sambil tgk2 tu tetiba masing2 rasa mcm sunyi sangat..rasa mcm nak mati ke pe.. 
then A pandang la kitrg nak cakap pasal hero,.. 
nak memecahkan suasana..sekali baru nak cakap dia terdiam.. dia kata nak tido sbb ngantuk..
so semua rasa aah la nak tido jgak la.. 
tak sempat movie abih smua masuk tido. 
esok siang dia kata dia nampak muka kitrang ni smua macam babi.. dia takot tu yang dia tido. 

esok tu nak berubat, B kena mcm biasa. 
tapi masa tu dia duduk seblah mak, mak tengah saya sebelah kiri muka mcm tu.. 
saya baca yassin.. sekali saya tengok si B pandang saya belah ekor mata je.. jeling ke arah saya. 
saya baca terketar2 tp belakang sebelah kiri nampak kepol2 asap itam.. 
saya baca salamun tiga kali tu pon rasa mcm nak sembur ke takyah..
nak sembur blah B ke kepol2 asap tu..
las2 mak cakap dah baca pegi tido.. 
saya nak masuk tido tu, B histeria. 
tengah berubat tu siap dia rasuk dalam badan bila suruh keluar dia tak reti keluar..
siap jalan pakai bahu ok..
yg mengesot pakai bahu tu.. 
pastu mak saya cakap ko tu je yg keluar bkn skali anak aku. 
pastu kejap2 si B ni bersilat pulak..
pening dah jadi..kejap bersilat kejap histeria.

yg kakak C dia tak byk gerak.. 
dia pling kuat pon jerit je..
pastu geleng2 kepala laju2..
sampai nak terputus kalo tgk... punya la laju..
lepas geleng dia jerit dia dongak kepala ke belakang. 
pastu si B datang bersilat depan si C tarik kat ubun2..
then si C diam pengsan. tak paham ok! 

pastu bila semua tido.. 
sy terjaga..tgk kat lua ada bukak quran.. 
mak tak tido..bjaga je. masa tu dah jam 6. 
saya sedih tgk mak bjaga,..
ayah masa tu balik kejap. 
so mak je la yg jaga. 
sy lari kat mak pelok mak. 
bila pelok mak kata jgn tego kalau nmpak saya pon kata ok la.. 
then bila nak tido mak kata dah azan, mak ttup radio mak tido. 
bila saya nak tdo ekor mata saya nmpak ada bnda pnjant dinding.. 
dia mcm laki, takde kulit just muscle yg daging2 kuwus.. 
dia pndg sy sambil jelir lidah..
pastu saya temenung saya pike nak ludah ke takyah..
kalo ludah nak kena baca apa.. 
pastu terus saya buat2 tak nmpak.. 
saya sambung tido tepi mak saya..

lama2 tu baru dapat tau, yg B jadi tu yg besilat tu kira allah anta pembantu.. tp melalui B.. 
sbb lpas brubat, si B ajak saya solat syukur. 
solat tahajud. agaknya la kot. 
dok tak dok si B ni bersilat sambil buat jurus then pegi tandas kat tangki tarik benda tu masuk kat sejadah then renjis dgn air.. 

bila semua mcm dah ok, A dah ok,.. 
sbb ayah saya dtg buat perjanjian dgn bnda tu..
jgn ggu A lagi..dia bersetuju kawin kan si A dgn setan tu pada 32.haribulan 13>> so takde tarikh la dlm kalender..
bnda tu tnggu sampai la A kawen.. 
tp A takde anak hampir 4 tahun kawen. 
bila B brubat kata bnda tu dok makan. jahat gila..

sampai la skrg.. tp skrg A dpt tawaran keje dkat area mekah. 
so tiap2 minggu dia bpluang g mekah bdoa kat kaabah..
harap2 balik nnt dia dia sihat la.. amin..

ni cter part 1. 
ada byk part lagi. 
ttg C kena sihir, abg kena buatan org, mak kena sihir jadi hantu raya, histeria di kolej negeri seremban 2. (motip sebut??) :P 
nak sebut jgak..sbb tmpat tu mmg btul2 puaka..
tmpat ponti bertandang mcm pmpuan dolu2 uduk kat batu air terjun sambil nynyi tu.. 
ponti mmg suka mnynyi okeh! 
suka berperasaan mnynyi mngais mnilai.. mcm psyko! 
penah satu hari sampai bergadoh2 jin dengan ponti kat atas bumbung kolej tu..siot!..

- rosni -

ok kak peej,..nnt story lagi.. 

12 December 2012

Hujan libit. Apa boleh buat eh?

Hoih lebatnya hujannn!
Lebat je takpa. Siap ngan guruh kuat.
So scary.

Tadi aku online. Sebab email customer tracking number semua.
Sambung la online tang lain.
Baru duduk kejap dah berdentum sana sini.
Takut ah. Terus tutup pc

So far umah ni tak pernah la trip ke apa.
Ok je. Tapi hari tu huda n ice dtg tu.
Pun hujan lebat n guruh semua.
Tak puas hati dia aku x tutup plug ke apa semua. Hihi.
Sbb so far ok. So malas la kan.

Tapi tadi tetiba seram.
Ye la kang jadi kang, aku yg gelabah.
So better tutup la kan.

Ke depan tengok Mr.B tidur.
Amboih nak kelentong kita la tu.
Sebab baru x sampai 15 mins kot.
Dia memang suka buat aksi konon2 tidur.
Tah apa2 tah.

Tapi ni nampaknya tidur betul.
Cisss sangap aku.
Dah la pc tutup.
Ni tv pun aku tutup semua plug.
Serious guruh kuat sangat scary.

Now what?
Xtau nak buat apa.
Di malam yang sejuk n sepi ini. Ewahhhhh.

P/s: aku type pakai iphone ni. Kalau typo melampau pepaham sendiri je la ye. Ni sindrom jejari gemuk. 😜😝






Dengan confident

Hoi semalam keletihan mengpack barang nak post.
Pack tabita takda masalah. Senang je. Yang penat ephyra tu.
Aku balut macam balut hadiah. Mih mih mih.
Kalau dah berlambak kau bayangkan payah macam mana tu.
Dulu ok lagi senang sebab ephyra kan box.
So takda la rasa payah sgt la.
Now kan ada bag bagai. Menangis nak adjust balut tu.

But nways, gigih balut semua.
Then ke post office. La la la.
Post office tutup. Damn it.
Aku yakin post office bukak sbb aku bukan post area selangor.
But aku rasa main station dorang batu caves which is under selangor.
Maka tutup sekali la kot. Grrrrr.
So today la post ye untuk yang beli ephyra n tabita yea.

Tapi takpa. Sebab jalan adalah smooth tadi. Sebab hari cuti. :D
Gerak terus singgah beli kuih-kuih utk fam n ke rumah mama.

Makan, sembang, gossip bagai.
Abis semua tertido depan tv. Cehhh.
Tadi around 1am br gerak balik.
Lepas Mr.B terjaga.
Nak kejut dia sian lak.
Gerak terus makan kat oldtown
Terserempak lak ngan noy n kekasih gelap dia.
Tapi tak dok sekali pun. Biar la org nak detim kan. Heheh.

Ni br sampai umah.
Aku dok ngadap hp ni.
Mr.B dok layan dvd gelak2.
Sambil ceceh sibuk menyelit kat Mr.B menagih kasih sayang.
Kesepian lettew lama kena tinggal.

Eh ok la tu je.
Bebel banyak lak. Sebenarnya nak bg tau x dapat post je.
Ni laki dah tegur aku bz ngan phone je.
Ok taaaa.

06 December 2012

Expose Mistik : spirit of the coin

 
hai kak peej. 
I sebenarnya dah lama dah berhasrat nak kongsi cerita ni, tapi tak ada masa.
cerita ni berlaku masa tahun 2010. 
I masa tu tengah belajar dekat matrik somewhere at Kedah.
matrik tu ada empat blok asrama perempuan. 
satu blok dikosongkan which is betul-betul belakang blok I stay.
two weeks before final, I dengan kawan-kawan I buat macam farewell party dekat wakaf in between blok I duduk and blok kosong tu.
masa tu malam jumaat. biasa lar perempuan bising-bising, baling kek semua. 
and then suddenly one of my friends cakap dekat I
"sheyfa jom main spirit of the coin dekat blok kosong tu" she was like hardly persuaded me to play spirit of the coin with her in the empty block.
block tu memang puaka sikit. dah macam2 cerita dengar. 
tapi I tolak lar dia punya ajakan tu. memang tak lar. gila nak main benda tu. 
segila-gila I, I takkan main benda macam tu.
 
ok, on the friday night next week, macam biasa, I baru lepas mandi, sembahyang maghrib, baca yassin. and I rasa ngantok sangat. I took a nap while waiting for Isya.
suddenly, badan i rasa kejang seperti kena tindih (fyi I mmg senang kena tindih). 
memang tak dapat gerak langsung. 
nak menjerit pun tak boleh. 
satu badan bulu meremang. 
I sorang jer dalam bilik tu. roommate tak ada. 
lebih kurang 7minit kena tindih, then out of blue my friend masuk bilik I, time tu baru I boleh gerak and she said "babe, u kata nak main" tiba-tiba. 
I dah pelik. I asked her "main apa?". 
she replied "u ajak I main spirit of the coin kan kat blok kosong tu" . 
I tanya dia lagi "when did I say that???" I was very puzzled. 
she said  "tadi kan I baru jer jumpa u dekat wakaf depan blok tu, takkan u lupa kot". 
then I cakap lar I baru bangun tidur. tadi I tidur jer dalam bilik. tak keluar langsung.
and dia dah start gelabah. "eyh u jangan tipu, I betul-betul nampak u kat sana tadi, exactly like u and what u are wearing now, ur wet hair, serious, exactly like u sheyfah"
then I cakap lar kt dia "babe, masa u masuk bilik I pun u nampak I baru bangun tidur kan". 
she was start crying after I saying that. "habis tu siapa yang I nampak tu" she said and cried. 
dia cakap dia nampak manusia sebijik macam I, baju yang I pakai time tu, rambut basah, sebab I baru lepas mandi, duduk dalam gelap dekat wakaf betul-betul depan blok tu. 

member I tu blok dia duduk sebelah empty block tu. 
blok I plak depan Blok tu. 
thus, if dia nak pergi blok I, dia kena lalu depan blok tu dulu. 
so, masa dia on the way nak pergi blok I, dia nampak I tengah duduk kat wakaf dalam gelap sambil tunduk bawah and ajak dia main spirit of the coin sama-sama kat dalam blok kosong tu. 
member I cakap kat benda tu dia nak pergi letak barang dulu, nanti datang balik. 
Then masa dia dtg balik, benda tu dah tak ada. 
sebab tu dia cari I kat bilik. 
nasib baik time tu dia bawak banyak barang, kalau tak mmg dia dah lepak lar ngan "I" dekat situ. 
lepas tu dia memang menangis, I pun gelabah bagi dia baca ayat manzil banyak-banyak. 
tapi kiteorang gila jugak, bila dah ok semua, tengah malam tu tengok cerita hantu. 
memang tak ada kerja.
Ni memang pengalaman tak akan lupa lar antara I dengan dia.
 
*sorry if this story a little bit confusing. I memang fail mengarang.
 
-sheyfah- 

04 December 2012

Hati

Lately asyik rasa sedih.
PMS maybe.
Macam2 rasa la.
Marah. Geram. Bengang.
Semua ada.
But ku pujuk hati ini untuk berdiam.

Not sure aku ni ego ke.
Or jenis x suka luah or tunjukkan apa yang ada dalam hati ni.
Konon strong tapi Tuhan je yang tau.

Sebenarnya terlalu rindu.
Tapi what to do. Rasanya sampai bila2 takkan dapat berjumpa.
Sebab adanya pihak yang buta hati and langsung takda perasaan.
Tapi takpa. Tak dapat jumpa tapi dalam 2 minggu ni dah 3 kali dapat jumpa dalam mimpi.
Mimpi yang indah. Dapat manja, peluk n cium.
Tapi tetap tak puas. Sebab bukan je kat dunia reality je ada gangguan dpd pihak tu. dalam mimpi pun dia nak muncul n tunjuk kegilaan dia. Grrrr.
Again takpa, sebab yang pasti masa mimpi n spend masa sama tu.
Hati sangat happy n berbunga.

Tak sure mana hala tuju benda ni.
I need an answer.
Solve it or just end it.
Supaya aku boleh move on.
Tutup buku n tekan delete button.
Pastu clearkan recycle bin tu.

Sorry la entry merepek di pagi hari.
Takleh tidur pastu terkenang macam2.
Jadi buat la entry ni.
Atleast mana tau one day tetiba rasa nak baca blk entry2 ku.
Dapat tau yang masa ini, aku tengah bersedih n sangat merindui.

Some tak faham kot apa aku merepek ni.
Tapi aku tau sone of u guys tau kot pasal apa n pasal siapa.
Ok bye. Nak sambung layan perasan .

P/s: tetiba teringat dialog cerita ibu mertua ku, "kenapalah kau diciptakan menjadi manusia. Kan lebih baik kau menjadi binatang".

30 November 2012

Shit u sinister

Aku ni penggemar cerita seram.
Eh sebelum sambung nak bagi tau.
Aku bukan lupa pasal segment expose mistik. Tapi xde siapa hantar email.
If ada hantar aku akan post. So siapa ada cerita seram boleh la share n email yea.

Nway. Mcm ku cakap.
Aku suka cerita seram.
Tapi lately ketakutan melampau.
So dah lama la tak tengok movie2 seram ni.
Especially now dah pindah n selalu sorang je. Xnak aku ketakutan nanti.
So mari hindari. Gituh.

Bertahan la tak tengok movie seram.
Email expose mistik pun aku baca siang time tengah ramai ke apa.
So that later nanti lupa. ;)
Syabas.

So baru2 ni ada keluar cerita sinister kan.
X silap sinister ni yg buat cerita org yg buat cerita insidious.
Insidious bagi aku sangat menakutkan n trauma.
Hari tu ada ulang jt astro. Aku x tgk. Tak sanggup woih.
Tapi sana sini orang dok tweet.
Kau bayang baca tweet pun aku boleh ingat music lagu yg menakutkan tetiba ada budak menari tu.
Then muzik apa tah time bapak dia masuk dunia lain tu.
Muka minah2 tu.
Aku x tgk cerita tu tp baca tweet org pun semalam aku ketakutan. Gaggagag.

Sinister keluar. Rasa nak tengok tu ada.
Dah la sana sini kata best.
Tapi nak tengok wayang takda geng.
Last2 lupa nak tengok.
Sekali balik umah mama n papa.
Tengok papa beli dvd tu.
Ok lets pinjam.

Memula ayol kata seram gila.
Then semalam masa amik mama lak kata seram.
Yang mama suka nak cerita.
Aku pantang orang cerita. Tak suka.
Tak thrill la kan.
Mr.B sibuk suruh mama cerita.
Dia memang not into movies. Tau nak shortcut n tau ending terus. Wth.

Sebab aku marah2 so mama tak jadi la cerita.
Mr.B kata nak tengok sama2.
Apa2 la. Dia bukan suka cerita hantu. Tapi if nak tengok sama then bagus la.

Tapi sampai kul bape pagi tak tengok lagi.
Dia main game. So aku tengok la.
Elok start dia join.
Tapi aku rimas dia ada. Bukan nak tengok.
Tanya je banyak.
So dia gi potobg kuku la apa.
Later join balik.
Aku dah start seram sana sini.
Bagus gak dia teman.
Tapiiii kejap je pun. Pastu dia tidur. Tah apa2 tah.
Menggelupur n ketakutan la aku sorang2.

Kejap baring.
Kejap duduk.
Kejap smoke.
Kejap tweet.
Kejap tgk ig.
Tak sanggup nak mengadap weyh.

Ok siapa taknak spoiler jangan teruskan baca ye.

Cerita dia pasal this one guy penulis buku.
Dia tulis buku pernah hit dulu2.
Buku true story kisah pembunuhan la apa.
So now nak buat buku baru.
Dia tau ada satu rumah ni, 4 beranak kena bunuh gantung kat pokok belakang umah tu.
Sorang dpd anak mangsa tu hilang.
So dia nak kaji la n buat buku.

Hari pindah tu dia nak simpan barang kat loteng. Jumpa kotak ada filem video.
Dia tengok la. Ada video pembunuhan tu.
Bukan tu je. Tapi ada banyak la video pembunuh dalam tu.
So dia kaji. Rupanya berkait.
Kat situ la bermula segala expose mistik.
Yang agak mencibaikan.

Ok cut story short.
Semangat tengok seram la apa.
Pastu ending haram jadu.
Aku rasa agak potong.
Benci bila tengok movie berpuhak kat orang jahat.

Ao anyway. Bila ending macam tu tetiba rasa macam, ahhhh tak best ah cerita ni.
Tapi aku rasa orang buat cerita ni memang mcm tu la.
Masa cerita insidious tu pun ending geram.

Pastu aku macam. Bodoh la cerita ni.
Tak seram ah. Time tengok je seram. Pastu takda rasa apa dah.
So gi toilet buat itu ini.
Then ke depan balik.
Tengok pintu toilet tak tutup.
Eh nak tutup.
Dpd hall ke toilet tak jauh. Dekat je.
Tapi kanan ada bilik pc
Kiri ruang makan all the way bawak ke dapur.
Tetiba iolls is seram damn in.
Terbayang hehantus cerita tu.
Kalau nampak adalah seram la kan.
Mintak dijauhkan pliss.

Ho man tadi minum kopi.
Mata tak ngantuk. Me not loike.
Untuk cover ketakutan maka gigih type entry ni dpd iphone hokey.
Kalau typo maaf di pinta.
Ye takut sampai taknak online kat pc.
Melekat kat laki sambil type ni.

Ok dah.
Aku nak online or main game kat i phone sampai tertido.
Fuhhhh...fuuuhhhhh.

15 November 2012

Expose Mistik: pengalaman pertama & terakhir


Hye,,kak peej...slalu bace cite expose mistik ni walaupun diri sendiri xkurang hebat nye penakut....asal lepas bace expose mistik ni je nk pegi toilet pun smpai kene berteman...bhahaha...mmg pompuan penakot xbole bla....hahahah.....sy ad satu cite y agak scary buat pompuan penakut nk mams cm saye nih....

Cite ni berlaku mase sy pregnant 8 bulan n anak y pertama (kawin mude)...sy ni ddk uma mertua sbb FIL sy dah divorce ngn MIL...hasben ank llk sulong n kesayangan FIL....
Bih kurang 4 bln pas sy kawin ni FIL meninggal (mengejut) n mase tuh sy msh blm prgnant....Kebetulan mase wat kenduri arwah 3 malam berturut tu tetibe je sy jd alah xbole bau org masak n muntah xbenti2....makcik belah hasben ad tegor2 ckp myb sy prgnnt tp xsure coz sblm tu sy mmg normal n xde tanda ap2 y sy prgnnt....

Nak sedapkan ati pas settle kenduri arwah semua sy n hasben pun g cek n mmg btl sy prgnnt dlm ad 2 minggu....hasben sedih coz arwah da xde sblm ank kitorang lahir...ank kesayangan la katakan....pas tu kitorang pun teruskan ari2 cam biase...pas arwah FIL meninggal y tinggal kt uma tu cme 4org...hasben,saye,ngn 2 lg adik laki....

sampai la tibe 1 arini (khamis) kebetulan aritu sy ngn hasben cuti sbb g cek up....pas cek up kitorang pun balik uma melepak baring2 tido2 depan tv sbb kt uma tinggal kitorang bedua je bb adik lg 2 org tu balik uma MIL cuti skola...dah petang tu sy bgn tido tetibe tgk hasben nangis...tanye die np nangis hasben ckp die rindu sgt kt arwah FIL.....sy pun jd sedih tgk die cmtu n ckp xpela esok ari jumaat kite pegi kubur arwah....mlm tu lepas mkn sume kitorang tgk tv lg bb malas nk kuar...tetibe kwn hasben dtg ajak lepak2 kt luar...bygkan uma kg pastu ad gazebo...plak tu gazebo bwh pokok durian n jln nk msk uma ad 1 pokok nangka beso sgt...uma pulak atas bukit...klu mlm mmg serammm.....

Dlm kol 9 bih kurang hasben lepak kt gazebo ngn kengkawan tinggalkan sy sensorang dlm uma...n sy mmg penakot dr kecik kalau xde org sy mmg xkan bgn pegi mne2...ddk je kt 1 tempat....n mlm tu pas hasben ddk luar sy tros msk bilik nk tido pdhal bru kol 9 kot n msh awl lg,,,,

Mse tido tetibe sy rase cm katil bergegor pdhl katil jenis divan n mmg xkan bole gegor la kan....dah bergegor telinga berdengung smpai sy rse cm nk pening2 tu sy try bukak mate n depan mate betol2 nmpak muke arwah FIL....die baring betol2 sblh tmpat y hasben slalu tido...n berbungkus cme nmpak muke je....punye la terkejot tros tutup mate balik tapi nk jerit xkuar suare cecepat sy bace ayat kursi smpai tersasul2 tah ap2....mase pejam mate kumat kamit tu ingatkan da ilang tetibe gegor lg kali ke 2.....perghhh,,,,teros berderau darah naik ke muka....xnk bukak mate tp xbole sbb pening sangat....so bukak mate ad lg benda alah tu kt tmpat y sme....takooottttttttt sgt......pejam mate kumat kamit bace ayat kursi smpai telinga dah xberdengung n try bukak mate n dah xnmpak ap2 tp peluh kuar 1 badan padahal xpanas takot punya pasal....

Time tu dah xingat ap tros bgn amek Quran selak ap2 y patot bb cri yassin xjumpa sy tros bace smpai nk lap peluh peluh pn xberani....time tu dah kol 12....nk kuar n jerit panggil hasben takot nmpk bnda lain n lain pulak y sahut....so dok jelah dlm bilik menggigil ketakotan sensorang.....mase tu sy ad terpikir smpai nk tepon ambulan ckp nk terberanak sbb takot sgt...tpon hasnben xbawak pulak bb depan uma je kan....smpai la bih kurang 1 jam lpas tu dengor bunyi tv....n xlame hasben masok bilik tanye nape bace Quran ngn ddk atas katil selubung selimut bagai....sy xberani nk gtau tros ajak tdo n esok bru cite....

Tetibe hasben nangis lg bb die ckp die y rindu nk jmpa arwah tp np sy plak y jumpa....eiii,,,,mengade je...kite da tkot2 die bole sedih menggila....
N sebulan lepas tu sy pun deliver baby girl n baby kuar sebijik cm muka arwah FIL....subhanallah....lg bercucuran airmate......

Hahahah,,,,tu jela citenye....
Yang pertama n terakhir....xsanggup rasenye nk lalui pengalaman y cmni lepas2 nih....


-fiona-
............................................................................................................

sesiapa nak hantar cerita expose mistik boleh email me at

nurhafiza.buhanuddin@gmail.com
subject : expose mistik ..(tajuk)...

n make sure kau betul-betul ok nak share cerita.
jangan nanti suruh aku turunkan ke apa.
ok. over n out.

thanks.

08 November 2012

Expose Mistik: hantu raya


SALAM PIJA..

INGAT AKU LG X?

ACTUALLY AKU ADA CERITA SEDIH & MISTIK. TP KALU BOLEH HG JGN PUBLISH LG K.SBB TGAH HEBOH SGT CRITA NI KT KAMPUNG AKU. ADA GAK 2-3ORG MEMBER AKU BACA BLOG HG

BAPAK AKU BARU MENINGGAL RAYA KE7 HARI TU. SEDIH SGT SEBAB ARWAH P MENGEJUT. SAKIT HARI AHAD, MENINGGAL ISNIN SEJAM LPAS OPERATION. TP ARWAH ADA CKP2 DGN MAK N KWAN2 DIA DULU. KALU DIA NK MATI DIA NAK SAKIT HARI NI THEN ESOK MATI. SO DIA X SUSAHKN SAPA2. ALHAMDULILLAH, DOA DIA TERMAKBUL.

KAWAN BAIK ARWAH DECIDED NK WAT TAHLIL SELAMA 7MLM KAT RUMAH AKU..TIAP2 MLM LEPAS ISYAK, KWN2 ARWAH,ORG MASJID & ORG KAMPUNG MAI RUMAH WAT TAHLIL. KAMI TUAN RUMAH XPAYAH WAT APA2 SEBAB KAWAN ARWAH TU YG SETTLE SUMA. DR JEMPUTAN SAMPAI KE JAMUAN MAKAN.

NAK DI JADIKAN CERITA, MLM TERAKHIR TAHLIL LPAS IMAM BG SALAM, SORG KAKAK NI NAIK TOK NENEK (INGT LG X CITA AKU PASAL KAKAK YG ADA SAKA TU? YG JADI SUSTER NGESOT TU) DIA ADA SAKA SO BOLEH TARIK BENDA X ELOK TU MASUK DLM BADAN DIA. BILA BENDA TU MASUK DLM BADAN DIA, 'DIA' CKP 'DIA' SUKA BAPAK AKU MATI SBB SENANG 'DIA' NAK BUAT KERJA. 'DIA' DAH DUDUK LAMA DLM RUMAH AKU & DEKAT MAK AKU TP X BOLEH BUAT APA2 SBB ARWAH BAPAK AKU ADA. ARWAH ORG KUAT IMAN, KUAT MENGAJI & IMAM MASJID. SKRG DIA NAK ATTACT MAK AKU DULU PASTU YG LAIN2 PLAK. KEBETULAN IMAM NO2 ADA KT RUMAH (KAN BARU ABIS TAHLIL). IMAM TU BACA2 NK BAGI BENDA TU KLUAQ, BENDA TU MERAYU2 KAT MAK AKU MNTA TLG. "***(dotdot tu nama mak aku) TOLONG KAK..KAK XMAU KLUAQ, KAK NAK DOK SINI" MASA TU MUKA & SUARA KAKAK NI BERUBAH JD MCM ORG YANG HANTAR BENDA TU. YA ALLAH..BUKAN ORG LAIN. SEDARA SENDIRI JGAK.

OK..LPAS TU BENDA TU KUAQ DR BDAN KAKAK NI SBB KAKAK NI DH PENGSAN. ELOK JA IMAM TU LANGKAH KUAQ DR RUMAH AKU, 'DIA' MAI BALIK. RUPA2 DIA PURA2 JA. PASTU TEPI DIA ADA SEBAKUL SURAH YASIN. 'DIA' SURUH UBAH SBB PANAS KATANYA..TP SAPA PUN X UBAH. 'DIA' ANGKAT UBAH SENDIRI, PASTU DEPA LETAK BALIK DEKAT 'DIA'. 'DIA' ANGKAT P BAGI KT TOK AKU, 'DIA' KATA "NAH MAK ...!! BACA BYK2 BOLEH MASUK SYURGA".. TOK AKU NI MAK MERTUA 'DIA'..PASTU NANGIS CARI MAK AKU "**** MANa? KAK MAI NI"

DEPA SOAL DIA TNY PASAL APA MARAH SGT & SANGGUP HANTAR2 BENDA NI DIA KATA DIA DENGKI. SUAMI DIA PUN DIA DH BG MKN NASI K*****NG. SUAMI DIA NI ABANG KPD MAK AKU. MMG SUAMI DIA DH XGENG DGN KAMI. RUMAH TOK AKU PUN DH STHUN XMAI. BUKAN JAUH MANA PN..SATU KMPUNG JA KOT.

LPAS BERUBAT SUMA DH OK. THEN ESOKNYA KAKAK AKU, PAKNGAH AKU N HASBEN AKU TRY MENEGOK (tempat yg berlainan). MASYAALLAH..SUMA GTAU BENDA YG SAMA. DIA HANTAR HANTU RAYA N PELESIT. PATUT LA 3 HARI SBLOM TAHLIL TAMAT, ADA BELALANG KUNING BESAR DLM RUMAH. 
LUPA NAK CRITA..MASA HARI KEMATIAN ARWAH..ORG KAMPUNG TLG KEMAS RUMAH SBB KAMI ANAK BRANAK ADA KT HOSPITAL. KECIAN KT SORG NI SBB KNA KACAU. DIA TLG ANGKAT SOFA KT HALL. ELOK DIA ANGKAT JA SATU  LEMBAGA HITAM TIMBUL DPN DIA. ORG LAIN XNMPAK. TERUS DIA BALIK. MLM TU LEMBAGA HITAM TU MAI DLM MIMPI DIA THEN KANGKANGKN KAKI DIA PASTU JILAT 'TUT' DIA. TMPAT YG KAKAK AKU P MENEGOK TU CKP TU LA HANTU RAYA DIA. PERNAH X DGAQ HANTU RAYA BOLEH MENYERUPA ORG OR HASBEN KITA THEN TDOQ N 'BERSAMA' DGN KITA. TRY TNY AUNTY. HUHU..

SEKARANG NI KAMI TENGAH BERUBAT. TIAP2 MAGHRIB KAMI PASANG AYAT RUQYAH SMPAI SUBUH. TLG DOAKAN KESELAMATAN KAMI SEKELUARGA NA TERUTAMA MAK AKU. ORG BIJAK PANDAI KATA, HANTU RAYA DIA KUAT SGT, HANTU RAYA RIMBA. TP SEKUAT MANA PN, ALLAH SWT KITA LG KUAT.

(bila pkiaq balik, mcm cerita drama kt tv pun ada..)

ct

............................................

sesiapa nak hantar cerita expose mistik boleh email me at

nurhafiza.buhanuddin@gmail.com
subject : expose mistik ..(tajuk)...

thanks.

22 October 2012

gymnast.

tetiba tajuk gymnast kan. takda kena mengena pun.
sekarang ni aku di kelilingi ngan orang yang gila nak kuruihkan badan.
1st Mr.B kan.
then tetiba 2 weeks ago dia kata dia malas pulak. tak kuasa dah.
tetiba last week ok balik.
lepas tu semalam ku pegang lengan dia rasa terkejut sebab keras. mmm hmmmm. eh.
pastu ku perati seperti perutnya semakin mengecil.
masih bulat. tapi if sebelum ni macam tunggu hari nak beranak.
ni dah ala2 rupa baru masuh 2nd trimester. haha tertiba.
tapi ok la kan.

terasa nak ikut dia gi gym.
macam best je kan.
tapi dia pergi gym yang bayar RM5 tu.
so gym macam tu kan memang ramai lelaki.
dia kata memang takda perempuan pun.
tapi dia ok je if aku nak join.
tapi aku la pulak segan kan.

wah matiklah alasan kan. hahaha.
aku takda kisah pun. dah pasrah pun.
sebenarnya nak tu seribu daya kan.
tapi aku ni queen of seribu dalih.

macam aku kan suka channel astro Li tu.
selalu tunjuk home design. aku suka.
but kekadang ada exercise ke apa semua tu.
kalau nak tu boleh je duduk depan tv n ikut kan.
tak yah nak gym sangat la.
tapiiii. aku memang duduk n tengok pun.
tapi ye la DUDUK.
kau bayang aku tengok je ye. aku dah rasa penatnya dorang ni buat.
hahhaha. belum buat. tengok je tu. ;p

selain Mr.B, si noy pun sekarang menggila.
sebab few months back dia timbang berat dia 51kg.
pastu dia stress kata dia dah gemuk la apa.
ish tak faham aku weyh.
aku kalau dapat berat tu mau kenduri weyh.
siap pakej menangis kegembiraan.
tapi bagi dia, dia gemuk. ok fineeeeee.

so dia n kawan2 sekolah dia start main futsal la apa.
dia ajak aku join. tapi aku rasa macam getik je nak futsal bagai.
sebab bukan aku reti main. jerit je lebih nanti. tak nak ah.
but adalah terperanjat boboi sebab dia setakat futsal seminggu sekali tu, n jaga makan sikit.
dia bg aku pic kat whatsapp, berat dia turun 45kg dlm masa sebulan ni kot.
oh duniaaaaaa. mengapa kau begitu kejam.
lepas tu aku pun cakap kat dia bagus la. aku pun berat now **kg. turun 5kg jugak.
dia terus kagum n percaya. kah kah.
ye la time tu kan aku sakit tak lalu makan apa bagai kan.
vavavava. padahal tak pun. berangan la nak turun kan.
tapi tah la turun ke tak. sebab time sakit tu ramai kata susut.
aku lupa timbang.
tapi susut di muka ajo. tapi perut maintain lipatan padu maut.

ala nak join konon-konon menjaga kesihatan tubuh.
tapi ala malasnya.


18 October 2012

Expose Mistik : tumpang singgah


Hi peej,

I ni sorg english teacher.
so bila free suka bukak blog u baca2 sebelum tido esp. Expose mistik.
Well,i nk cerita pengalaman sendiri berinteraksi dgn makhluk halus.

This happened around 2008 before i get married on the same year in december.
My mama was sick. Dia ada diabetes n kidney failure dan terpaksa dialisis 3x seminggu.
So being the only daughter i pun berkorban sanggup tak kerja demi nursing her.
So,macam biasa, lepas aje amek mama dialisis around 5pm++, i akan bawak dia ke resthouse ni untuk dia having tea dgn geng2 dia.

So,sembang punya sembang..sedar2 dah nak magrib so cepat2 balik.
Dah sampai rumah, i pun letakkan mama atas katil dia kt living room, bagi dia minum n tukarkan baju dia. 
My little brother masuk bilik dia wat hal sendiri. 
Adik lelaki i yg sorg lagi plus my father belum blk keja lg.
Dalam 745pm i pun amek wudhu nk solat.
Tengah nk pakai telekung tu, dengar mcm mama jerit2 kt hall.
Dalam hati apa hal la pulak nk marah2 ni. 
I pun keluar la tanya kot dia nk makan ke.
Suddenly mama kata dia nak keluar. 
i balas balik, keluar mana, magrib dh ni, kejap lg ayah balik boleh la keluar ronda2.
Then dia jerit aku nak keluaarrrr!!

I dah cuak terus jerit panggil adik i dlm bilik.
Dalam pada tu, mama try to bangun nk lari.
Bayangkan mama yg kakinya fragile dan kecut sbb kencing manis nk lari ke pintu umah.
I pun tahan la. i baring kan mama n tekan bahu dia dua2 belah.
Tengah tekan tu, tiba2 mama gelak mengilai kat i.
I dah agak dah ni bukan mama. i pun tanya.."sapa hang?"
Mama gelak dan jawab "aku nak kawan dgn dia(mama) ni..aku nak ajak dia pi tempat aku".
"mana tempat hang?" i tanya balik.
"tu kat pokok tu".

Hampess punya setan.
Masa tu i dah takda takut tapi sakit ati sebab dia kacau mama.
my brother dah gigil2 tepi pintu bilik.
Terus i panggil dia suruh pegi dapur amek bawang putih.
Dengar aje bawang putih, menda tu terus kata ampun, aku keluar.
I pun tenyeh bawang putih tu kat ibu jari kaki kiri mama.
Meraung2 benda tu cakap sakit sambil janji nak keluar.
Pastu senyap.
I suruh mama mengucap.
mama tengok muka i.. senyap pastu dia bantai gelak.
Kuang ajaq!!

I azan kuat2 pastu baca ayat kursi.
Meraung2 mama kata sakit, suruh berhenti.
Then i tgk mama mcm lembik, i suruh dia mengucap.
Barulah dia mengucap dgn betul, means benda tu dah keluar.
Adik i n ayah pun sampai kelam kabut then bawak mama pegi berubat dgn satu ustad ni.

Esoknya mama dah pulih, i tanya mama ingat tak apa yg jadi.
Dia kata dia rasa mengantuk yg amat pastu dia rasa terawang2.
Nampak i marah2 kat dia tapi taktau kenapa.
Yang kesiannya kat bahu n celah ketiak mama lebam sebab i tekan tak bagi dia bangun n lari ke pintu.
Tenaga dia masa tu mcm ada 2 lelaki dewasa.
Oh lupa, masa i bergelut dgn benda tu, kawan mama dtg dgn anak lelakinya sebab i call mintak tolong.
Bayangkan anak dia yg lelaki tu tak tertanggung nk tahan mama dr lari ke pintu.

Rupa2nya benda tu duduk kat pokok teja yg dah mcm pintu gerbang kt pintu masuk pagar rumah.
Tak lama lepas tu, ayah terus tebang pokok tu.
Tapi masa nk tebang tu pun mcm2 jadi.
Lepas azan baru boleh tebang. 
Bilik i depan sekali mengadap pokok tu, so patutla ada mcm2 bunyi kt luar.
Bunyi org berjalan la, paip air terbukak sendiri time 2am, org ketuk tingkap la.
Nasib i ni kuat semangat, siap boleh bukak tingkap tgh malam buta n jerit woi janganla kacau aku nk tido. letih ni.
sampai sudah menda tu tak kacau. Alhamdulillah.
Banyak lg cerita pasal rumah i ni.nanti free,i hantar lagi.bye :-)

...........................................................................................................................

scary baca ni. teringat kita orang pernah kena benda sama. tak sure pernah cerita ke tidak.
tapi baca ni dapat membayangkan la.

oh sesiapa yang nak share cerita expose mistik korang.
boleh email ke ...

email : nurhafiza.burhanuddin@.gmail.com
subject : Expose Mistik ; ...(tajuk)....

Insyallah if ingat aku akan share cerita every jumaat malam. :)

Bila anak mengikut.

Aku memang kalau drive mulut akan bising. Memanjang je dok mengata kalau kereta lain buat salah. Bukan reti nak tekan hon ke apa. Memang...