27 October 2011

expose mistik : lembaga


salam... hmmmmm saya silent reader blog akak... ok la jom kita terus ke laman expose mistik saya...

Citer 1
citer ni masa saya dok tengah kapel ngan husb and saya.... saya dok ipoh n my bf at that time dok kl... kami mmg suka bergayut dr tgh malam sampai subuh... huhuhuhu... tengah angau la katakan.... then ada satu malam ni bf saya tak bergayut lama sampai kul 3 pagi jer... then masa saya tengah mengelamun angau, tetiba jer ada suara cakap "Sayang kt dia ek?" Lepas jer dengar suara tu tetiba seluruh badan saya takleh gerak macam kena himpit tau... puas dah gerak tak boley jugak... then nak baca ayat2 suci pun tak boleh... rasa mulut ni susah nk bukak... then alhamdulillah semua tu berakhir sebab kedengaran azan Subuh.... huhuhuhu.... Lepas malam tu saya da tak bergayut lama2... n tdo plak ngan mak.... heheheheh.... n sampai ari ni saya da tak tdo kt bilik tuh....

Citer 2
Benda ni jadi kat adik saya... Berbalik pada citer saya sebelum ni, kes saya kena kacau tu, adik2 saya selalu gelakkan saya... then ada satu malam tuh adik saya tdo kt ruang depan rumah dengan kakak saya n anaknya... Adik saya lak tgh peod at dat time... then malam tiba2 dia terjaga sbb rasa ada orang perhatikan dia... bukak mata jer tengok ada lembaga pakai baju warna putih tgh usyar dia... mata merah giler... mmg scary lah kan... then trus la adik saya tutup diri ngan selimut sampai la ke pagi.... huhuhuh...

Citer 3
Masa ni kat asrama.... saya budak sbp kt sg petani... biasalah kan, kt mana2 asrama mesti ada citer pasal hantu... kt sekolah kami terkenal ngan hantu green lady... huhuhuh... kak peej nyer sekolah ada tak citer2 hantu macam ni? nk dijadikam citer malam tu saya stay up dengan kawan saya... tetiba saya rasa bulu roma tengkuk saya meremang... n angin bertiup pun rasa len macam jer... tak lama lepas tuh tetiba ada lembaga putih bertebangan kt tingkap.... nak kata orang, tak boley sbb saya ada kt tingkat 2... huhuhuh lepas tu trus saya ajak kawan saya ni naik atas... dia tanya kenapa tapi esoknya br saya beritahu... huhuhuhu....

- Mastika -
.............................................................................................

wsalam,

Alhamdulillah tak pernah kena la.
as usual, mintak jauh.
so selalu memang baca cerita je la.
sendiri experienced xde. ;p

kat asrama dulu pun.
memang macam-macam cerita ada la.
sendiri kena takda except dengar bunyi-bunyi la.
macam kena gegar pintu, macam ada orang panggil nama.
that's it.

tapi kenapa di panggil green lady eyh?
sedangkan dia pakai baju putih. heheh.
ingat tadi suspen apa la sebab dia muka hijau ke, baju kebaya hijau ke.
scary jugak tu. 
erk. macam cerita karak tu.
incikkkkkkkk. saya nak tumpang incikkkkkkkkk. *pitam*

ok. selamat malam jumaat.


20 October 2011

expose mistik : tumpang sekali.

hai peej..

just nak share gambaq adik saya yg diambil tahun lepas kat rumah pak cik di kepala batas, pulau pinang..
waktu tu time maghrib. Adik sy ni suka bergambar tak kena tempat.. so, snap sana, snap sini, esok pagi baru dia tengok gambaq yang dia snap semalam.. bila tengok gambaq yg dia snap semalam tu, punya la terkejut dia sampai tercampak phone.. sebab time dia bergambaq tu, cuma dia sorang ja duduk atas sofa kat ruang tamu.. tapi kat gambaq tu ada lagi sorang yang duduk kat sebelah tu, berambut panjang, berbaju putih lagi kat sebelah.. (cuba zoom kat gambar dekat bahagian rambut objek putih sebelah.. memang sah2 tu rambut)  siap bertemu lagi ngan urat baju dekat bahagian lengan adik saya.. yg best tu dia tunjuk separuh badan jer.. muka tak nampak.. nak kata sepupu2 saya, tak mungkin.. sebab semua perempuan dalam rumah tu bertudung litup, kecuali adik saya.. -_-"

bila tengok gambaq tu punya la meremang bulu roma saya..

adik sy tunjuk la gambaq tu kat mak cik sy, n diorg confirm la takkan percaya kan.. tak kan nak cakap rumah diorg ada 'penghuni tambahan' kan.. tapi mak sy cakap rumah tu mungkin ada, sebab kat blakang rumah tu ada semak samun n kat tepi tu ada sawah padi.. (rumah kampung).. mak cakap, benda2 tu memang takkan tunjuk rupa.. dia cuma tunjuk sikit jer.. wallah hu alam.. 




-ida mastura-
.................................................................................................

mula-mula aku tengok pic ni aku rasa biasa je.
sebab macam orang kan.
takda rasa apa sangat.

tapi bila baca baru rasa.
sebab aku fikir if la aku yang bergambar tu.
of coz la kita tau kita vain sorang ke apa kan.
kita tau la sebelah kita ada orang ke tak kan.
dah adalah amat biadap if memang ada orang sebelah kita.
tapi selamba nak jugak vain, at least amik la pic sesama kan.
if nak vain takdanya nak duduk rapat macam tu n siap pose sakan. ;p

oh pic aku blurkan atas permintaan pengirim e-mail.
ish. tengah type sorang-sorang ni tetiba terasa scary.
motip dia nak enter frame sikit?

13 October 2011

expose mistik : kain putih


Kita kembali lagi dalam dalam segmen... Exposeeeeeee Mistik! Ececeh over pulak!
Lame kot aku tak expose siri2 serem manje kat ko kan Peej...
Maklum la kalau aku cite sekali, nnt amek dua tiga minggu gak aku nak melupakan penceritaan semula tu walaupun dah lama peristiwa sebenar berlaku.
Mak penakut, nak!

So this one baru je jadi hari Khamis (29 September 2011M) malam Jumaat (2 Zulkaedah 1432H) minggu lepas jam 8++ p.m.
Amek kau over kasik tarikh siap nak membuktikan baru berlaku.
Al-kesah rumah aku ni sebelahnya kubur cina yang mana kalau diGoogle Mapkan, kawasan jirat tu lebih besar dpd kawasan utk kedua-dua buah apartment yg ade kat situ.
Apartment aku ade 2 blok, yang lagi satu tu ade 3 blok kot.
So bayangkan la besar mana jirat kalau lebih besar dpd 5 blok apartment kan huhu.

Malam tu encik suami adelah balik lambat sebab ade kelas.
Sebelum habis office hour aku dah text ayah aku (yang tinggal dgn kitorg waktu weekdays je) cakap malas masak ape kate beli je kat pasar malam.
Sekali ayah cakap dia nak ajak kuar makan luar sebab nak belanja.
So lepas tgk Soffiya tu berdesup la kitorg keluar.

Parking lot aku ialah basement so selalunya kitorg turun ke level P2 pastu jalan sikit nak turun gi besement tu. Laluan tu kalau pandang kanan (waktu turun) atau kiri (waktu naik) adelah jirat dan pokok-pokok yang boleh disoal "kau tak reti nak tebang ke dahan dia???"
Pastu dahan dia tu kalau ko duduk kat parking P3 tu adelah separas je dgn kau.

Aku memang mengamalkan dasar pandang ke depan sewaktu berjalan atau memandu di waktu malam.
Maka aku pon jalan je menonong sambil cakap-cakap la dgn ayah aku sebab aku takot so kalau diam je cam sunyikan.
Siap makan tu kitorg pon balik.
Elok parking. Nak naik semula g P2 tu sekali aku terpandang...
Sekali lagi ye aku sebutkan, TERRRRRRRRpandang pokok tadi tu humangaih terjulur sehelai kain putih bertompok2 aku tak tahu la merah ke cokelat ke hape ke kan kaler dia kan tapi  kain tu dok statik je tak beralun-alun pon.
Biase kan kain yang terjuntai panjang kan gerak-gerak efek ditiup angin kan....
Terus je aku yg mengandung ni berlari-larian mendaki naik sebab terkejut.
Tapi aku takde cakap la pape kat ayah aku sebab kan orang pesan jangan tegur kan.
Ayah aku siap marah sebab aku lari hahaha...
Aku diamkan je sambil bertekad esok balik keje nak siasat!
Muahaha siasat la sangat...
Maksud aku nanti bila ade masa percuma waktu siang hari nanti aku akan mendongak semula ke pokok itu.

So keesokan harinya aku balik kerja sampai rumah around 545 p.m. camtu aku tgk la skali nampak ade lagi kain tu.
Terus aku g dekat-dekat nak nengok menatang ape.
Laaaaaaa skali kain cadar yg org buang da... HAMPEH!
Encik suami balik je aku terus cite konon-konon saspen la kan sekali dia kate "Eleh, kite parking moto bawah pokok tu kot tetiap hari...
Kite tau dah kamu je saspen lebih padehal memang hantu (read: cadar) tu duduk je kat situ sejak dulu"
pastu siap gelak-gelakkan aku huhu...
Ele takpe la gelak2 kan la tah-tah dia dulu waktu 1st time ternampak kain tu pon sure cam cuak-cuak lebih cam aku gak...

Tapi mengikut kata encik suami sejak 4 bulan dok kat situ (aku dah duduk situ setahun lebih dah kot) kawasan tu Alhamdulillah takde la ape sangat kat apartment aku walaupun sebijik lift yang ade pekerja Bangla tersepit lalu mati hancur lebur bulan Februari hari tu telah diarahkan tutup selama-lamanya oleh pihak kementerian...
Takde la roh bergentayanagan ke hape ke kan setakat ni mungkin sebab Bangla tu memang baik dan alim (aku kenal gak la sebab dia memang kerjanya sapu n cuci ruang belakang rumah aku & aku selalu kasik brg2 recycle suruh dia jual dulu). 
Motip tutup lift tu selama-lamanya aku tak pasti kenapa mungkin sebab darah yang bersemburan tu dorg tanak cuci ke ape tak tau la.
Waktu encik suami pagar rumah tu pon mudah je dia kata.
InsyaAllah la takde pape tapi kerja tuhan lepas-lepas ni kita tak tahu kan.
Maka berdoa je la kita diselamatkan walau di mana berada...

Hehe ko saspen tak Peej? Ala sorry la kalau buat ko saspen yer... Aku lg saspen waktu tu hehehe
yours truly;                      
             addelle
........................................................................................................

gila kau.
kalau aku nampak macam kau nampak pun akan takut kot.
macam apa tiba-tiba kan.

ish scarynya mati tersepit kat lift sampai hancur bagai.
macam mana boleh sampai macam tu.
apa dia buat?
me not loike. :/

sapa nak share cerita email ye.
korang pun dah tau kan.
selamat malam jumaat semua. :)

09 October 2011

Buduh

Buduh punya blogger. Sesuka hati reveal. Thanks to few lovely readers yg bg tau kt twitter. Berpeluh nak delete. Dah la line maxis slow. Nasib ada iPod noy. Ni pakai wifi Starbucks. Bagus iPod ni, senang boleh tukar code sekali. Phewwww. Sapa x faham abaikan je entry ni. Oh ni type guna iPod. Kalau x faham maknanya auto correct la tu ye. Taaa, nak minum kopi n mkn rv cupkek.

06 October 2011

expose mistik : suara

hi kakpeej

seronok bace blog kakpeej, tang expose mistik 2 tetibe teringat pasal experience saye
kejadian ni jadi on minggu pertama puase
saye baru balik dr office, smpai rumah 0 xde org


so saye terus naik bilik
sebelum mandi saye turn on pc, dengar lagu sume
tetibe saye dengar ayah saye panggil 'ANO'
saye pun jeritla 'PINTU XKUNCI' - malas nak turun sbb tgh berkemban
then senyap...saye baget dia dah masuk, sbb saye kunci pintu luar je td, n dia ade sparekey


selang seminit dia jerit lagi 'ANO'
eh tah2 terkunci pintu dalam kot, maybe saye lupa
bila turun bawah, pintu dalam xkunci, mmg betul yg berkunci pintu luar je
masa saye bukak pintu luar, saye bukak cepat2 n lari naik atas terus - berkemban kan (saye xtgk luar at all)
dari atas saye tanye 'g mne, ibu nak masak apa utk buka?'
dorg xjwb..bila saye turun balik n jengah ke luar..rupenye mmg xde org boleh x??
penat rupanya saye ckp sorg2 kan?ish


sebelum ni my sis pernah cerita
masa dia bergayut dgn boyfie, boyfie dia tnye

boyf: ayah masuk blk ke
sis: xde
boyf: dgr suare laki td?
sis: dgn nano (me) je

that time dia bgtau, saye x percaye..sbb saye rasa bende tu mengarut je
xpon line telefon tu xbetul or else
then sampai la saye kene sendiri
x paham la...kan supposed syaiton kene ikat kat pokok masa puasa.rite?
so sape yg panggil saye??? 



.............................................................................................................


kelakar la nano ni.
memang kena ikat kat pokok ke?
bukan kat neraka ke? eh ke aku yang silap. hahaha.


entah la kan. nak kata mamai tapi tu time mandi kan.
tapi biasa gak kena. bukan la kena apa.
selalu if kita sorang je kat rumah, mesti dengar pelik-pelik je.
rasa ada orang panggil la apa.
padahal takda pun.
maybe seram lebih.


tang ni tak sure la.
entah. tapi gila scary nak menyerupai suara bapak korang.
T_T



Bila anak mengikut.

Aku memang kalau drive mulut akan bising. Memanjang je dok mengata kalau kereta lain buat salah. Bukan reti nak tekan hon ke apa. Memang...