29 September 2011

expose mistik : gambar

ok hari ni expose mistik pic pulak ye.
sorry lambat.
sebab aku kena la mintak kebenaran tuan punya pic before share kan.
so dapat je kebenaran baru ok kan.

tapi identiti di rahsiakan la yea. :)
aku tengok pic ni dah lama. awal tahun hari tu.
sebab seronok tengok pic anak kawan aku ni. comel sangat.
tengah scroll pic ternampak pic bawah ni.
terus terperanjat.
then tengok ada ada few kawan-kawan dia komen.
lagi bertambah seram.

dorang bercuti kat cameron highlands tak salah aku.


korang nampak apa yang aku nampak tak?
n kawan aku tu pun tak dapat explain apa benda tu.
dorang pun tak perasan sebelum ni sampai la kawan dia komen pic ni.

erk bila aku tengok balik ni terus seram.
nampak macam bayang budak kecik perempuan kan.
rambut paras telinga macam tu.
n masa dorang pergi tu. memang takda pun la yang kira features macam tu.
memang takda budak baya tu ke apa.

if ada pun macam tak logik.
yang aku rasa lagi seram sebab tu nampak macam bayang-bayang kan.
tapi bayang-bayang apa yang gelap sangat macam tu.
plus if kau tengok.
'benda' tu macam in between tingkap n langsir.
if ikut logik. mesti akan nampak la kan.
if balik langsir baru la logik nampak bayang-bayang ke apa.

serious tak terjawab misteri ni.
memang expose mistik betul.
so tak boleh la guna tagline, ' jangan biarkan hidup anda di selubungi misteri.
sebab memang misteri sangat ni.

scary kan?
kroang rasa apa tu eyh?

kalau korang takda cerita nak share.
tapi ada pic yang korang sendiri rasa misteri. pun boleh share sini.
kalau cerita pun ok gak.
if nak share seperti biasa la kan.

email aku kat nurhafiza.burhanuddin@gmail.com.
title : EXPOSE MISTIK : ..........................................

aku Insyallah if ada cerita akan share segment ni every khamis malam jumaat. :)
selamat malam jumaat.

22 September 2011

expose mistik : 3 beranak.


salam pija,selamat hari raya........

selama ni dok baca je, xpenh plak nk share cite...

sy ni asal dr kg diperak....tp dh stay kt cni since secondary lg. kiranya rumah kg sy brtahun jgk la kosong...sblm abg n mak pndh blk.

lupa nk bgth,rumah kt kg sy belakang adalah tanah perkuburan,nmpk batu nisan n pokok2 daun merah yg byk kt kubur tu...
kubur kg agak takut ckit psl gelap n sunyi...

ni kisah2 yg sll diorg dok ulang balik cite...

klau lama x berlaku accident kt spnjng jln kt umah,mst akn dgr 1 suara,bukan mengilai...bukan merintih tp sgt2 seram. mcm bershutan dr hujung jln cni ke hujung jln sna.
takutnye smpai nk gerakkn 1 btng jari pun x mampu...
& rsnya mkhluk ini la yg budak muda kg sll main gitar mlm2 nmpak berterbangan dr dpn rumah sya ke kwsn loji air (kg sy dekt dgn loji air). hmpir sebulan jgk diorg x melepak.
makhluk ni jga sll berdri disebalik pokok machang n pokok durian belanda depan umah sy...tmbhn klau ujan renyai2...

cume sejk msk tahun 2000 dh x pnh dgr lg cite psl ni...myb bnda ni dh lari kot...
mak sy kata benda ni tagih darah psl tu bl xde xcident die merayu2 menagis...merintih...

tp kan...btul agknye psl bl ade xcident, x kira la maut @ x....skranya mngsa x sedr diri...dekat buku lali mst ade kesn lubang kne korek...besr mcm 50 sen tu...
series sy mmg ade tgk sndr dpn mata...

ni plak cite psl umah atok sya...

rumah arwah tok saya jns rumah 2 tgkat yg papan & batu tu...
kt tgkat ats skali..mcm loteng adlh pd asalnya bilik smbyg...tp bilik ni la pling seram (sbb guna utk simpn brg je)
kt cni la tggl 1 family (makhluk ni punye fmily)...3 beranak...
ramai yg dh nmpak...tgh2 ktrg ddk...trnmpak byg budak brlari2 dlm umah...
& yg paling kecoh bila mkcik sy yg kuar dr rumah tu dilambai oleh mereka bertiga dr tgkap rumah.
pdhl rumh tu kosong psl tok2 sy p umah ank2..

blom lg,makcik sy yg tido dgn hantu bungkus dlm bilik...main tarik2 selimut 
yg disngkakan kakak sndr...pdhal kakak p tido umah org lain...
pg esok dpt tahu die tido dgn hantu bl tgk kakak blk umah subuh2 hari..


byk sgt cite2 kt kg saya ni......myb nxt time smbung lg psl ni pun dh pnjng.....


-Eizan-
.......................................................


wsalam eizan,


selamat hari raya to u too.
nanti-nanti sambung la cerita lagi yea.
rasa tak puas pulak baca.


if yang lain-lain nak share pun boleh.
rasanya korang dah tau kan nak buat apa.
ok tu je.
selamat malam jumaat.



08 September 2011

expose mistik : 1, 2, 3 ........

ok expose mistik kembali.
patut last thursday dah boleh tepek kan.
lupa pulak.
takpa. kita start this week la ye.
ok selamat membaca.
..........................................................................................................................


Hai Peeja

Dulu I blogger jgk tapi skrang dah tutup kedai
tak sempat la nak berblog aka malas dan takde cerita
skrang nih gejala blog hopping sahaja...hehehhe

Tetiba tergerak hati nak join expose mistik
taip kat ofis sbb kalau kat rumah takut..ahahaha
poyo...mcm la kat opis takde antu :P
*ekceli nak buat2 busy la konon2...walhal malas nak buat keje*

Neway...ada byk cerita mistikus cinta ni
Cerita beberapa dulu…karang15 hari 15 malam tak abes lagi menaip :D

1, 2, 3 lekuk

Form 2 kat boarding school
Biasa la kalau skolah asrama nih kan byk je peristiwa aneh2 nih
Then ada plak musim hantu...iyer…dia pon bermusim jugak mcm durian :P

So ramai la yg semakin ketakutan tiap2 malam claim ada dgr benda pelik2
Tapi I boh layan je…sbb tak penah dgr
Bajet kental la…
Waktu paling gentar adalah kalau nak tido
Sebabnyer…lights off termasuk sumer lampu koridor
Yang ada cuma lampu toilet yg kat ujung dorm
Kitorg katil single n each katil tuh separated by locker n ada 2 side la…blah kiri dan kanan
Kitorg ada 16 org dalam dorm n katil I adalah yg ke 3 dari pintu
So adalah sangat jauh dari sumber cahaya

Nak dijadikan cerita ada sorang kakak yg sgt penakut
Katil dia adalah depan katil I
So tiap2 malam nak orang teman dia
Sila bayangkan katil single tido dua org…tak selesa kan???
Dah la I nih jenis yg tido terbongkang…miahahaha
Kesian punya pasal kitorg ikutkan jugak la permintaan dia
Malam tuh I temankan dia tido…
Then terbgn tgk jam kat tgn 5 menet lagi pukul 6…
Maka pegi la pindah katil sendiri utk menikmati sisa2 malam tdo di katil sendiri
Yer la…pukul 6 or 615 camtuh warden dah kejut solat subuh
Lagipon dah pagi camtuh antu dah lari kot kena azan subuh :P

Bila dah tido balik tuh tetiba terbgn balik…
Tepk apesal plak warden nih tak kejut2…rasa mcm dah lama sambung tido
Trus ddk la…dgn berpandukan lampu kat toilet tuh tgk jam balik baru pukul 3..
Yes…pukul 3!!!!sumpah masa mula2 bgn tuh jam dah nak pukul 6…kalau tak takkan la I nak tinggalkan akak tuh sorang2
Terigt plak kat akak tuh trus la tgk kat katil dia…
Eh…dah ada orang temankan…takper la…
TAPI…tak tau apesal gatal sgt pepagi buta camtuh nak pegi kira brape ramai orang dalam dorm
Kira sumer orang campur teman akak tuh adalah 17 orang…hurmmm
Kira skali lagi…dan lagi dan lagi….n I tak tau apesal aku kira byk kali camtuh..
Dan bersangka baik akak tuh ajak bestfren dia kat dorm sebelah kot…
I pon perhatikan la teman akak tuh dari atas katil I
Berselubung habes…tak panas ke…..dalam ati la
Pastuh kehairanan…apesal dia punya selimut putih???hurmmm
Sbb kitorg nyer selimut kaler ijau…dan tak bergerak plak tuh…
Setelah lama berfikir trus ngantok dan sambung tido balik

Pagi tuh bgn…akak tuh nanges kat I sbb dia ckp I tinggalkan dia
I pon ckp I tak jadi temankan dia lepas pindah katil dia sendiri sbb I Nampak ada org temankan dia dah
Dia cakap tebgn takde sape teman dia trus dia ajak budak seblah katil…
Sebelah katil yer…bukan sebelah dorm ajak tido dgn dia…
So yg lebih sorang tuh saper????

Di lain hari pulak…
I tido…tebgn jugak dalam kol 2 or 3 camtuh la…
Tak igt sgt waktu…tapi awal pagi la
Tetiba locker akak yg penakut tuh tebukak
Then tutup
Bukak
Tutup
Bukak
Tutup
Byk kali OK!!!
Kalau dari terbukak then tertutup mungkin la angin kan???
Nih byk2 kali ape kes???Kurang ajar kan???saje nak takutkan orang
Harus la I sumpah seranah dalam hati
“aku tak kacau ko…ko jgn kacau aku bleh tak???”
Dengan nada yg amat kasar
Then trus stop…serta merta
Sambung tido la…hehehehe
Tapi yg nih tak penah bgtau akak tuh sbb karang dia ajak temankan dia lagi
Eh…tapi sejak peristiwa yg aku tinggalkan dia sorang tuh…dia ajak orang lain tido dgn dia
Amaannn..bleh tido membongkang…ahahahhahahha

Ada lagi cerita tapi lenkali sambung erk…hehehehe
 
XoXo
Sha

.....................................................................................................

thanks sha sebab kongsi cerita.
ramai penggemar cerita ni.
so if sesiapa lagi nak hantar cerita expose mistik ni boleh la email ke aku yea.
details ada kat tab bahagian contact me kat atas ni.
korang takda cerita mistik sempena raya hari tu ke?



Bila anak mengikut.

Aku memang kalau drive mulut akan bising. Memanjang je dok mengata kalau kereta lain buat salah. Bukan reti nak tekan hon ke apa. Memang...