26 May 2011

expose mistik - patah balik?

Hi, salam hari Jumaat. Hari ni nak share lagi story, boleh kan?

Copied from my blog

Malam semalam lepaking dengan classmate aku masa kat poli kt food court belakang jj AU2. Mula-mula borak-borak kosong, story pasal opis masing-masing, gosip-gosip pasal budak-budak kelas. Ntah macam mana termasuk tajuk mistik-mistik ni. Boleh eh borak pasal benda tu je sampai pukul 12 tgh malam. Pakcik tu dah kemas-kemas meja lain kitorang tak gerak lagi.

Tapi kawan aku ni memang ada ability untuk nampak benda-benda luar biasa ni. So, dia cerita la zaman-zaman dia kat Terendak. Cerita dia memang terbaik dari ladang la. Standard la kalau duduk asrama kan. Even aku dulu masa sekolah kat Muadzam masuk-masuk je terus kena kacau. Siap nak buat kawan pulak tu. Tu ok la kat Muadzam, kat ceruk hutan. Masa aku masuk poli Shah Alam sama jugak kena. Tu punca mulut roomate aku macam lahanat, habis kitorang satu bilik kena.

Berbalik pada kawan aku ni, semua story-story dia mmg tahap meremang bulu roma. Dia cerita masa kat Terendak (kalau dia kelentong aku tak tau la), dia ngan kawan dia curi2 smoke kat hujung blok. Sekali tengah sedap layan, tiba-tiba nampak Mr.P melintas. Dah agak-agak benda tu macam jauh je, masing2 bukak la mulut 'ko nampak apa yang aku nampak'. Dan yg paling best, benda tu dah kuar pagar boleh patah balik. Kawan aku boleh lak ckp agaknya dia perasan budak-budak ni tengah cakap pasal dia. Perh, boleh eh nak patah balik macam tu. Tapi diorang cool lagi, habiskan rokok dulu (sayang woo rokok kalau nak buang, susah kot nak dapat). Cool tak cool, menggigil jugakla tangan nak ngabiskan rokok tu. Diorang bangun slow-slow, mcm takde pape.

Tips dari kawan aku : kalau terserempak dengan makhluk ni, cuba setenang yang mungkin. Situation macam kena kejar anjing, kalau cabut confirm kena kejar kaw2.

Jalan balik ke bilik pun macam takde pape je. Tapi masa tu, dia cakap bau toksah cerita la, macam-macam bau ada. Sudahnya dah dekat-dekat bilik pakat bersepah sekor-sekor lari. Kalau aku, mau terkencing terberak kat situ jugak kan.

Lagi satu kes, pun pasal curi-curi smoke gak (tu la, buat salah kan dah kena). Dia ngan kawan-kawan hisap rokok kat lereng bukit dekat sekolah dia. Dia duduk paling atas dan paling last. So, dia dah kira siap-siap la brape orang ada. Pastu boleh pulak ada sorang kawan ni terlebih rajin nak kira balik. Budak-budak lain dah bising tak bagi kira. Tapi budak tu kira jugak. Katakan la masa tu diorang ada sepuluh orang, sekali yang tukang kira ni kira terlebih sorang, maknanya belakang kawan aku ada satu lagi. Apa lagi, kawan aku dah terdiam. Pelan2 dia tepuk member kt depan dia ajak blah dari situ. On the way balik ke bilik, yg tukang kira tadi boleh pulak nak konfius apsal tiba-tiba nak balik. Apa lagi, kawan aku cepuk kepala dia. Mujur kawan aku tu tak kena tepuk, kalau tak mau bergolek-golek dia sampai ke bawah (ni dia la yang cakap).
Sebab dia cakap kat sekolah dia ada history nya sendiri. Kononnya masa zaman super senior dia dulu ada kes ragging sampai budak yang kena ragging tu meninggal. Tapi diorang tak report dan tindakan bijak sorok mayat bawah katil. Sampailah cleaner yg jumpa sebab dah naik bau. Since that, ada beberapa bilik yang mmg tak dibukak langsung. Sahih atau tak cerita ni, wallahualam.

Teringat ustazah aku pernah cakap, "benda ni makhluk tuhan jugak, kalau awak takut dengan dia, silap-silap dia pun takut dengan awak sebab kita datang dari dunia yang berbeza".Janganlah terlalu takut dan jangan lah terlalu berani. Paling penting, yakin Allah itu ada dan Dialah yang Maha Berkuasa. Insyaallah takde pape.
............................................................................................

wsalam huda,

mesti la boleh share.
blog ni memang welcome siapa yang nak share cerita expose mistik ni.

ok tak suka cerita ni.
dah la area2 tu aku biasa sangat.
foodcourt belakang jj au2 tu tempat fav makan. kat krisik tu.
then ada pulak nama terendak.
terendak ni mrsm ke sekolah asrama terendak tu?
tapi cara2 ada hujung block la. lereng bukit la. macam asrama budak lelaki je.
dah la aku nak pergi sana nanti. nasib balik hari. kalau tido aku amik pil tidur terus.

paling tak tahan dah gerak boleh ptah balik tu la kan. motiffff???
pasal terlebih sorang tu memang selalu kan berlaku.
ye la dah la lepak tempat pelik2 n malam2.
memang seronok la dia join kan.

eh tiba2 aku teringat.
kan orang cakap kalau kita sembang2 pasal 'dorang', 'dorang' happy.
kalau kau perasan la. kadang2 bila cerita tu seram lebih.
tak pasal bulu kau meremang aje.
sebenarnya sebab apa eyh? sebab memang seram ke?
sebab memang 'dia' ada join sekali.
uwaaaaaaaaaaaaaaa. tiba-tiba tertakut.
tapi takut-takut pun aku suka nak dengar cerita-cerita orang ni. ;p

sampai orang dvd pun boleh tau.
aku kalau pilih cerita mesti cerita hantu, bunuh2 kejam, lepas tu baru komedi ke apa.
hehehehehehhe. tapi suka takat tu je ye.
sila la jangan nak kawan ngan aku ye. erk.

ok tu je.
salam malam jumaat.
kalau sesiapa nak share boleh email aku. email aku ada kat contact me kat tab blog aku ni.



19 May 2011

expose mistik : sixth sense

Hi Peej. Ni second time I nak karang expose mistik nie. 
This time, bukan pengalaman yg I tempuh tapi ni cerita from my mom. 
Cerita mungkin sedikit lari dari cerita asal sebab biasa la, cerita dari mulut ke mulut. Ahaks. 
So let’s start.

My mom is a high school teacher. 
Nama sekolah dan lokasi dirahsiakan utk memastikan cerita ni tak jadi semakin mengarut.

Masa I balik ke rumah parents baru-baru ni, timbul cerita pasal hantu kat sekolah dia. 
So I paksa my mom cerita. 
Dia pun buka cerita.

Semuanya bermula dari seorang pelajar, Ain (bukan nama sebenar) mula diganggu. 
Dia tiba-tiba jadi senyap dalam kelas dan pandang orang dgn mata yang tajam (bulat mcm kena rasuk). 
Tapi masa tu dia tak buat kecoh lagi. 
Dipendekkan cerita, seorang pelajar lain yg bernama Fify (bukan nama sebenar) beritahu cikgu yg Aina kena kacau dengan makhluk halus. 
Bila cikgu tanya camne dia tahu, dia kata sebenarnya dia mmg boleh nampak makhluk halus. 
Dia kata, kat sekolah tu ada banyak hantu. (Disahkan oleh my sis yg pernah bersekolah di situ juga).

Lama-lama, si Ain ni pun dah boleh nampak. 
Orang kata, kalau jiwa dan sensitif, senang nampak makhluk halus tu.

Makin lama, makin teruk. 
Budak-budak lain ada yg dah mula kena mcm Ain tapi diorg tak boleh nampak la. 
Cuma rasa mcm badan penat, kepala pening, bahu lenguh. 
Ada sorang ustaz tu ckp, bahu budak tu lenguh sebab makhluk halus tu bertenggek kat atas budak tu. 
Dah mcm dlm movie The Shutter pulak I rasa.

Benda ni berlarutan sampai satu sekolah tahu akan kewujudan hantu-hantu tu. 
Makin ramai budak dah kena mcm Ain. 
Cikgu larang si Fify ni datang sekolah tapi mcm mana pulak la kan? Dah budak tu nak datang. 
Si Ain ni pun dah join the club.

Ada satu kali tu, sorang cikgu ni jumpa sorang pelajar kat bilik guru. Camni conversation dia:

Pelajar : Cikgu, saya kesian tgk budak kecil tu
Cikgu: Budak mana?
Pelajar: Tu, budak kecil kat tepi pintu tu. Kesian dia, cikgu. Dia menangis. Camne nak tolong?

Cikgu tu pandang kat pintu yg dimaksudkan. 
Pintu tu berdekatan bilik sembahyang mereka. 
Takde budak kecil! 
Later she found out that budak yg berbual dgn dia tu ialah Ain!

Sejak tu, cikgu-cikgu pergi bilik sembahyang secara beramai-ramai sebab takut. 
Pergi toilet pun paling kurang berdua.

Cerita ni klimaks apabila seorang pelajar panjat tingkap kelas dia, keluar ke beranda belakang dan cuba terjun dari bangunan. 
Nasib baik dia sempat diselamatkan oleh guru. 
Budak tu tak sedar apa. 
Yg dia ingat, dia ikut sorang budak tu main-main. 
Budak tu panjat keluar, dia pun panjat keluar. 
Lepas tu budak tu terjun dan dia suruh pelajar ni terjun sekali. Nasib baik la dia tak terjun.

Sudahnya mereka minta pertolongan ustaz dari luar. 
Satu malam tu, ustaz-ustaz ni datang ke kawasan sekolah dan mulakan operasi pembersihan. 
Dptlah ditangkap mana yg nak menyerah diri. 
Tapi ada 51 makhluk halus yg taknak pindah atas alasan tanah tu mereka yg punya dan mereka dah buat perkampungan di situ.

Kat belakang kawasan sekolah tu mmg ada kawasan lapang pastu bertebing. 
Di situ la kampung mereka. 
Pernah jadi kes sorang pelajar ditemui mati kat blkg tu. 
Post mortem menunjukkan dia sakit jantung. 
Ustaz ckp, budak tu terperanjat sbb dia terserempak dgn kampung tu. Wallahualam.

Ustaz kata, ada 5 jenis makhluk halus kat sekolah tu : Langsuir, nenek kebayan, orang bunian, toyol dan I tak ingat lagi satu. Huhu, sorry.

Now, tak sure apa jadi. Nak kena tunggu balik rumah minggu depan, baru boleh update.

Oh, tentang yg berkeras taknak pindah tu, telah diadakan satu MOU dengan mereka. 
Mereka tak boleh kacau student. 
Kalau tak, mereka akan dipaksa pindah. 
Ustaz tu ckp, mereka geram dgn Fify sebab Fify ni nampak diorg tapi taknak kwn dgn diorg. 
Diorg tau Fify ni boleh nampak diorg sebab Fify pernah tolong satu anak toyol cari mak toyol yg hilang. 
Isk, mcm susah nak percaya kan? 
Tapi Fify mengaku yg dia ada tlg anak toyol tu sebab kesian.

I pernah duduk kat asrama so agak percaya akan cerita-cerita mcm nie. Hehhee.. can’t help it.

-Liz-

charming-umi.blogspot.com


...................................................................................


hi liz,


haiyoh nak pengsan.
sebab aku ni imaginasi tinggi. so kalau aku baca. aku suka bayangkan.
n kadang2 siap buat2 gaya utk fahamkan.
masa kau kata pandang mata bulat macam kena rasuk tu aku dah faham sangat.


oh ni sekolah asrama yea.
tapi tang tiba2 nak tau sambungan kena balik rumah tu tension ok.
sebab nak tau sambungan. dah macam drama kat tv pulak kan.
ish banyak betul benda2 scary ni kan.


walaupun cerita ni ala mild aje.
tapi bila kau list out kan 5 jenis tu tiba2 seram.
sebab time nak schedule post ni tengah sorang2 n pukul 2++ pagi ni. gulp.


ok la tu je..
semalam malam jumaat semua :)

13 May 2011

What tha fakkkkk!

What's up with blogger la weyh.
Semalam buat hal kata maintenance.
Xleh bukak dashboard la apa.
Then ok. Aku buat post tutti frutti tu.
Then malam buat expose mistik.
Siap buat schedule post for today.

Tadi aku check hp apesal sepi ni.
Bangun aku tengok la blog aku.
Guess what. Schedule post x keluar.
Entry tutti frutti n expose mistik hilang.
N yesss! Blogger still xleh nak sign in.
Cipek la. Apa benda ni.
Maintenance kejap2 sudah.
Ni dah 2 hari.

Siap tadi ada bbm tanya xde ke cerita hantu.
Wellllll. Hantu blog dah telan kot. Pffftt.
Aku tgk mama pun ada update baru.
Tp ni aku click tgk dia kata page not found.

Ni aku saje try post entry from bb.
Tak tau la keluar ke tak kat blog.
Or maybe kena telan jugak ke.
I dunno.

If keluar pun entry ni.
Aku x rasa korang boleh komen.
Sebab katanya mesti korang pun xleh log in kan.
Ke aku je kena mcm ni?
Hmmmmmm.
Sent via BlackBerry from Maxis

12 May 2011

expose mistik : kok kok kok.

tiba-tiba aku keliru.
pernah ke aku keluarkan cerita ni?
rasanya tak pernah.
tapi bila baca rasa familiar.
so aku dok la check entry2 kat scary-mary tu ada tak aku pernah publish.
takda pulak.
ni mesti masa dapat email ni aku terus baca kot.

aku usually if korang bagi tak terus baca.
aku biarkan dulu.
nanti nak schedule post baru aku baca.
senang nak komen sekali kan.
aku rasa email ni ada dah terbaca earlier.
tu yang bila baca balik ni rasa. familiar je. ;p

ok ni ceritanya.

................................................................................................


Salam Peej


Cerita 1

Ni aku nak cerita pengalaman yang sangat x leh lupa...
Kisah ni jadi kat aku awal tahun lepas
Masa ni aku baru je kawen dengan husband aku Dec 2009....kisah terjadi February 2010....
Kitorang dok umah sewa lagi time ni.
Ada 1 hari tu husband aku keje shift malam....so tinggal la aku sorang2 kat umah...
Aku takde rasa apa pun, biasa2 je la, sampai la tido...
tiba-tiba dalam kul 2am camtu(aku baru je lepas tengok jam kat meja tepi aktil) aku rasa lain macam...
bulu roma meremang...tiba-tiba aku nampak lembaga hitam seakan2 husband aku kat depan katil, lembaga tu terus baring kat seblah aku....aku memang gigil2 tak tau nak cakap ape...baca ayat kursi pun tunggang langgang...baca 3 kul kejap salah2 ayat...time ni memang takut sangat...aku terus jugak baca sampai la aku tertidur n sedar2 dah azan subuh...

Sampai sekarang bila teringat, sangat takuttt...


 Cerita 2

Masa ni jadi bebaru ni...bulan lepas seingat aku...
Masa tu tengah main-main dengan baby, main bunyi2 haiwan
Bunyi ayam kok..kok..kok..
Masa tu dah kul 9pm camtu la...lepas tu aku teringat x elok sebut bunyi2 ayam tu sebab ada benda halus yang bunyi camtu...
Arwah nenek sebelah ayah pernah gitau kalau bunyi nye sayup2 maknanya benda tu dekat kita, kalau bunyi kuat pulak sebaliknya..
Kalau kat Sabah diorang panggil penanggal atau balan-balan...
kul 11pm aku dah nak masuk tido sebab baby pun dah tido...
Sekaliiiii....dekat seblah tingkat aku terdengar bunyi kok...kok....tu (macam bunyi ayam tapi pelik skit)
Memang gigil takut sangat...rasa nak nangis pun ada, husband keje malam time tu...
Habis tu aku baca je la apa2 yang patut....& baring peluk baby...
Alhamdulillah benda tu lama2 hilang ...


Cerita 3


Ni cerita zaman-zaman aku sekolah pulak
Dulu aku & adik aku tuition Maths kat umah kawan mak aku, husband cikgu ngajar satu sekolah dengan mak aku la
Tuition kul 7pm-9pm...kadang lamabat skit beberapa minit kalau dia bagi test...
Pergi balik bapak aku yang hantar n amik...
Time tu awal lagi tapi dah dekat2 kul 10 la...
Kuar simpang dari taman perumahan cikgu tu ada bus stop kat seblah kiri jalan...
Bila bapak aku lalu situ sekali tiba2 bapak aku break....& cepat2 kuar dari keta...
Aku n adik aku ni jerit2 tanya..napa pak...napa pak...
Bapak aku g depan keta n tengok2 bawah keta...
lepas tu dia masuk keta n x cakap apa2 terus drive sampai umah
Kat umah, baru la bapak aku citer kat mak aku...
Dia kata masa kuar simpang tu dia macam terlanggar seorang pompuan sedang duduk berteluku tapi x nampak muka...
kiranya sebelum terlanggar bapak aku sempat ternampak benda tu...
tapi bila kuar dia x nampak apa2 kan...so kitorang x terkata apa2...malam tu tido ramai2 kat hall sebab takut...
selepas beberapa hari mak bapak aku cerita sini sana barulah kitorang tau.

tempat tu memang selalu jadi accident sebab ramai orang 'terlanggar'  'sesuatu' kat situ.
simpang kuar terus ke jalan besar biasa la keta laju2 kan.
& kat situ memang ramai orang selalu nampak tiba-tiba ada orang melintas sehingga terjadinya kemalangan sehinggalah ke hari ini...


-umie baidura-


.....................................................................................................


wsalam,


yang cerita pertama tu scary ok.
tak silap dulu mama pernah cerita.
zaman kecik2 ada batman papa kena.
kononnya papa balik kerja. dia tegur ke apa pun x layan.
pastu papa terus tido dalam bilik tetamu.
esok pagi dah gerak.
sekali lepas tu dia nampak lagi papa balik. kali ni papa betul la.
bila dia tanya. papa kata mana ada papa balik. papa dok buat kerja kat pejabat.
tapi bila check bilik tetamu tu katil memang komot2 macam ada bekas orang tidur.
hish scary kan. nasib masuk bilik tetamu. 
kena macam atas ni. tido sebelah kita. uwaaaaaaaaaa. takut laaaaaa.


pasal cerita kedua pun pernah dengar jugak kan.
pasal benda yang bunyi macam tu. hish x suka la.
nasib la aku x pernah terdengar pelik2 ni ke apa.
terima kasih Tuhan. :)


ok tu je untuk hari ini.
selamat malam jumaat semua. 

09 May 2011

Tolong la datang cepat sikit. Letih ok!

Sama ada aku ni hormon dah x stabil sebab dah tua.
Or aku mmg tgh PMS tahan dewa.
Tah apa2 sangat. Yang noy cakap aku dah tua. Keji.
PMS melampau sampai asyik la pikir benda pelik2.
Pastu depress. Pastu noy suruh aku supplements itu ini.
Dia sekarang macam2 jenis amik.
Konon membantu.
Cehhh. Psychology je tu.
Eh ke memang yea? ;p

Anyway. Rasa tah apa2 ok.
Rasa sedih aje.
Dengar lagu soul n r&b rasa sedih.
Dengar lagu lama, bone thugs & harmony, teringat zmn dolu2..so sedih.
Dengar lagu rancak teringat jonet, pun sedih.
Terbayang life orang, ada mcm2 pun sedih.
Pastu life sendiri. Pun tiba2 sedih.
Gila xde motif. Hahaha bangang sangat ok.

Tolong la cepat sikit period ni dtg.
Letih nak layan emosi ni tau.
Memang semua orang macam ni ke eyh time PMS?
Ke aku sorang mcm ni?
Ke sebab hormon dah tua weyh?
Ke memang semua perempuan macam ni.

Ok abaikan.
Nak ceriakan hati tgk dvd. Taaa.

Sent via BlackBerry from Maxis

05 May 2011

expose mistik : its in the music.

as salam... 


hai kak peej.. 
saye ni kire stalker kak peej jugak..tiap2 hari khamis mesti lawat blog kak peej.. gigih x??  hehehe, heeeee, 
1st time nak tulis nie rase berdebar plak eden.. heeee, 
okay2 balik kepada topik2 asal ye... 
actually banyak citer sebenarnye.. 
okay, kire saye citer yang ala2 latest la ye...

okay, bende nie jadik kat saye tahun lepas.. dekat hujung tahun...
time tue study week, saye nie gigih la study week kat rumah, x nak duk kat rumah sewa...
so, time tue around pukul 12 saye still on9 sambil golek2 kat katil dengan adik saye..
ala2, nak ambil ilham la kan..
skali tue dalam kol 1 adik saye nak beradu.. baru je adik saye nak beradu dan mood saye nak study datang
tetibe music box yang cenonet tue bunyi2..
nie kire bunyi2 yang standard... okay,
1st time bunyi ala2 macam bateri nak matik..
ok fine, memang selalu bunyi macam tue coz bende tue dah lame... 

saye dengan kejamnye, suruh la adik saye bangun ketuk box tue bagi diam..
die mamai so dier redha la kene buli dengan kakak dier..
ok, skali music box tue stop bunyik dier..
saye pun gigih study sambil golek2 atas katil tadi..
then around pukul 2 nak ke 3, tetibe bunyi lagik okay..
kali nie x bunyi ala2 bateri mati okay.. ini bunyi macam ko baru beli kuar dari kotak lagik..
pergh time tue saye rase nak ketuk je music box tue..
tapi mengenangkan pepagi buta dier buat hal, saye x berani nak bangun g kat meja solek..
oh ye, music box tue kat meja solek..

so, saye geram.. tutup buku semue, tapi degil lagi nie.. x mo tido bagai..
saye pasang headset pastu on9 je pesbuk..
walaupun time tue 2 - 3 ketul orang je on9.. saye layankan jugak..
coz, saye nak tido tapi x brani nak bangun tutup lampu, n lagi 1 takot plak yang jenis2 merangkak nie..
kang masok ikot selimut x ke haram.. heeee,
walau dah pasang headset bagai tapi still bunyi..
n x putus2 bunyi sampailah dekat subuh, saye bangun n terus ketuk music box tue kasik diam...

huuuuu, esoknye saye geram.. masok tong sampah itu music box..
yang herannya.. selama nie kalau bunyi mesti macam sekat2.. ala2 bateri dah nak abis..
tapi malam tue, bunyi dier.. cis sungguh,
x silap saye music box tue memang dah lama.. dari saye matrix dah ade.. adik saye beli.. around 4 or lima tahun rasenye..
so kesimpulannye, jangan simpan music box anda, kalau x nak malam2 buta anda diganggu dengan jayanye... heeeeeee, yang lain2 saye post kendian ye kak peej... daaaaa~

by: saadah hamid

...............................................................................

wsalam dik,

wah pasrah gila sekarang kan.
mmg dah tua. semua orang panggil aku kak je sekarang. gulp.
ok sambung.
wahahahhaa. paham perasaan itu.
kita orang pernah ada gak music box.
ada swan 2 ketul pusing2 atas tu.
n pernah jugak dah bertahun tak main.
tapi memang benda tu terbukak aje. konon perhiasan la.
sekali takda angin takda ribut. benda tu berbunyi n pusing2.
kemain rancak. me n noy diam aje terkedu.
lepas tu berlari tak cukup tahan turun bawah.

tapi pengalaman kau dik lagi takut.
apa ke gila dia main tak stop2 sampai subuh. huishhhh.
memang elok ke tong sampah.
tapi nasib dia main ngan music box tu je kan.
i mean bayangkan if tiba2 dia kata nak pinjam headset tu nak dengar lagu.
hahahha. pitam kan.

p/s : hmmm. talking about music box. mana music box aku heh? rasanya tak buang lagi. mesti ada tu.

01 May 2011

#thatawkwardmoment

Kalau sapa main twitter tau la hashtag atas ni.
Mesti selalu je ada.
Baru2 ni aku kena.
Mula2 time tgk prince william n kate kawin tu.
Tgk sama2.
Dah la aku n mama memanjang sebak. Haha psycho gila.
Then tiba2.

Papa : ada nipple. Nampak yea.
Me : x laaaa. Tu lace baju dia. Sbb nak cover.
Papa : apa?
Me : lace laaa. Bukan nipple la. Xkan la dia nak pakai baju nampak nipple.
Papa : dimple la. Kat pipi dia tu.
Me : oooooo. Dimple. Ingat papa cakap nipple.

*bunyi cengerik*

Maluuuu. Ye la.
Kalau pikir logik apesal lak papa nak cakap pasal nipple kan. Hahahhaha.
Tu la orang cakap jgn nyampuk orang tua. ;p

Then situation lain pulak.
Papa n mama tgk dvd.
Aku x join.
Tp aku turun buat milo dinosour.

So minum la sambil jilat sudu makan ketulan2 milo tu. Fuuuhhh sedap.
Sekali keluar pulak adegan sexxxxx.
Tiba2 aku macam terkedu.
Dan2 amik hp tweet la apa.
Aaaaa x suka.

U know that awkward moment.
Mmg la kalau ikut logik. Alaaa, dah 28 thn, xkan la x pernah tgk kan.
Tapi mmg mcm tu kan.
I don't know about western la.
Tp aku rasa ketimuran ni, even yg dah kawin n beranak pinak pun akan rasa awkward tu kan? ;p

Oh lg satu ni bukan aku la.
Tapi noy la cerita.
Last friday dia blk flight.
Tgh kat imigresen.
Tetiba ada lelaki around 30+, kepala senget dpd tepi komputer tu.

Guy : noy?

Yang noy lak baru balik flight. So penat.
Cea tu alasan dia. Padahal mmg blur pun.
So dia jawab ngan cerianya.

Noy : eh! Macam mana ingat? *gelak-gelak*

Dia tau salah cakap.
Patut jawab, 'mana kenal?'
Yang kawan noy sibuk tanya2, 'kenai ka? Kenai ka?'

Guy : oh ni baru bukak blog pija.
Noy : ooooo.

#thatawkwardmoment
*bunyi cengerik*

Guy : sama je. Dalam blog ngan kat luar sama je muka.

#thatawkwardmoment

Noy : terima kasih

Ambik passport terus jalan laju2 sampai nak tergolek.
Hahahhaa. Pastu dia marah2 aku.
"Kau la ni pija, malu saya tau. Nanti saya terjumpa lagi. Jangan la cerita pasal saya"
E eh. Abis tu nak cerita pasal apa.
Kena la ada kan.
Baru la the burhan's sisters. Wah matiklah feeling kardashians kan.
Walaupunnnnnn.

Noy : saya mmg x expect la. Sbb ye la selalu reader kau mesti perempuan. Ni abang imigresen. Around 30+ la. Terkejut saya.

Keh keh.
Wah x sangka ada jugak lelaki baca kan.
Sbb content blog ni mana ada cerita lelaki2 sgt kan?
Blog aku ni ada ke pembaca lelaki?
Senyap je selalu.
Ok tu je.
Korang pernah kena tak #thatawkwardmoment mcm yg aku senaraikan kat atas ni?
Apa korang buat?

P/s : me & noy : hi abang imigresennnnn (lambai feeling kate middleton naik carriage. ;p )

ralat : silap. noy bukan blk kerja. time tu dia baru nak pergi kerja. so siang. maknanya mmg confirm blur minah tu.


Sent via BlackBerry from Maxis

Bila anak mengikut.

Aku memang kalau drive mulut akan bising. Memanjang je dok mengata kalau kereta lain buat salah. Bukan reti nak tekan hon ke apa. Memang...