31 March 2011

expose mistik : kota kinabalu.

Dear Peej,

This is my Expose Mistik's Experience..
maybe x berapa mistik berbanding dengan Lin punya Expose Mistik tapi for me mistik la juga...


Cerita 1

Okay ceritanya mcm ni..a few yrs back saya kerja dekat KKIA (Kota Kinabalu International Airport).
Masa tu belum renovate mcm airport skrg so bangunan tu dah agak kertu la kiranya.
Saya kerja syif so sometimes kerja pagi and sometimes kerja petang...
bila syif petang balik jam 1230 midnite.
Kami kerja kat kaunter, office admin pula terletak kat belakang kaunter.
Office admin akan di tutup at 5pm, jadi kami yg di kaunter xde access masuk ke admin office.
Barrier between office dengan kaunter is a see-through glass door (saya attach office plan supaya senang faham)





Sebelum kerja kat situ dah banyak cerita seram yang saya dengar pasal airport ni.
Staff2 lain pun ada mengadu kena kacau tapi saya bukan jenis penakut so I just take it easy. Satu hari tu saya syif petang sorang2..sepatutnya berdua but kawan MC pulak.
So kerja macam biasa, then bila dekat jam 12 tgh mlm saya rasa nak ke tandas.

Ntah kenapa before keluar dari kaunter tu saya rasa mcm nak skodeng office admin..tapi bukan masuk la just tengok through the glass door saja.
Actually bukan nampak apa pun sebab drg dah padam lampu but still nak juga tengok.
Nak jadi cerita, saya ternampak satu lembaga kain putih rambut panjang sedang floating, tapi membelakangi saya kat dalam office tu.
Terkejut jugak, tapi sempat lagi saya baca ayat kursi.
Masa baca tu that thing macam x senang tau, berlegar2 kat dalam office.
Sampai la ke ayat terakhir, saya nampak mcm dia lari ke atas, then habis baca saya x nampak apa lagi dah.
Peliknya saya rasa macam tenang, x panik cuma terkejut sikit but after dari toilet tu perasaan dah lain macam but saya teruskan baca ayat kursi sampai balik rumah.
Lepas kejadian ada juga sekali dua nampak kain putih terbang dalam office tu tapi kuatkan semangat je la..baca ayat kursi sampai benda tu hilang.


Cerita 2

Kejadian berlaku sekali lagi masa saya kerja syif petang.
Malam tu saya hyper sikit...asyik gelak and gurau2 with my colleagues.
Bila adik saya sampai, dia bawak sorang anak sedara jiran kami.
Budak ni memang biasa ikut adik saya if ke mana2..kira rapat jugak la dengan kitorang. Nampak budak tu duduk belakang, saya cakap la dlm hati 'bagus juga dia tau aku suka duduk depan, siap2 pindah sebelum aku masuk'.

Then dalam kereta ke'hyper'an saya bersambung...gelak2 & galak bercerita with my adik.
At one point saya jadi pelik sebab my neighbour punya anak buah ni senyap semacam.
Sikit pun x menyampuk cerita kitorang.
Selalunya bising je.

Jadi saya cakap dengan adik 'Apa hal si Nati ni diam memanjang, tidur ke apa...?'.
Then adik saya jawab ' Isk, gila ah..mana ada saya bawak dia'
'Abis tu, yang di belakang tu siapa?'
'Wey, jangan main2 la...tiada siapa pun di belakang tu!'
'Cuba ko tgk betul2..tu kan si Na...' dialog terhenti sebab saya pun x nampak dah orang kat belakang kereta.
Pastu kitorang pun senyap sepanjang jalan. Dalam hati saya x ada lain, terus baca ayat kursi x henti2. 

Yang paling best tu, sampai rumah adik saya terus lari masuk and baring kat sebelah mama TANPA off kan enjin kereta, lampu dsb.
Terpaksalah saya yg off & kunci pagar semua.
Selepas tu xda apa berlaku...dapat juga tidur malam.


Cerita 3

Baru berlaku 3 weeks ago.
Masa tu dekat jam 3 pagi, saya baru nak masuk tidur.
Sebelum lelap mcm biasa baring2 sambil berangan.
Tetiba saya rasa badan saya keras semacam, sesak nafas & berpeluh2.
Dalam pada itu saya nampak mcm reflection ada 3 lembaga tinggi...warna putih2 mcm kabus berjalan ke arah saya.
Dan x tau kenapa malam tu saya baca ayat kursi tersekat sekat...x habis dan macam x dapat hafal..tunggang langgang habis lah kiranya.
Then benda tu macam melalui badan saya...saya rasa sejuk semacam! Bila dia lalu je, badan saya macam vibrating.
This time around saya rasa takut...tapi saya decide nak lawan juga.
So saya try sekali lagi baca ayat kursi dan 3 Qul berulang ulang, Alhamdulillah berjaya...

Bila badan dah rasa bebas & x kejang tu, saya perasan yang saya berpeluh sejuk satu badan...baju tidur yang saya pakai pun lencun oleh peluh.
Saya pun bersiram di awal pagi & tukar baju, then baca ayat serba sedikit terus tidur.

Setakat ini dulu lah cerita expose mistik saya. Kalau ada lagi nanti kita share.

Thanks Peej for publishing :)

Love, 

Linda

................................................................................

hi linda,

thanks for sharing.
sangat berani kerja sorang malam2. tsk.
kalau aku dan2 amik MC jugak.
lepas tu lepas dah nampak boleh relax kan.

ntah la kan. bagi kita yang baca2 ni kadang2 rasa macam ala tak takut la.
biasa-biasa aje.
tapi aku ni suka imaginasi tinggi.
so everytime aku baca pengalaman orang, aku akan bayangkan if la aku kena.
takut ok. tak suka. tsk.
as usual. walaupun aku penggemar cerita2 macam ni.
tapi aku tetap la berdoa agar aku dijauhkan la yea.
takmo la terdengar or ternampak ke apa. fuhhh fuhhh.

noy kerja ni.
mak kesepian uolls.
help help help.

24 March 2011

expose mistik : kisah sepupu sepapat.

Hye peej!
Ni kali nak cerita kisah sepupu sepapat pulak.

Cerita 1: Sepupu dan budak lelaki

Sepupu saya ni memang rapat dengan saya. 
Waktu ni kitorang kecik lagi. 
Kalau balik kampung tugas kitorang ialah sediakan tempat tido untuk semua orang kat rumah atas. 
Satu malam tu tetamu ade la lagi kat bawah. 
Bulan raya kan, mestilah ramai je tetamu sampai malam sebab kat kampung kan. 
So kitorang pas isyak terus la siap-siap nak keluarkan tilam bantal selimut segala dari bilik belakang tu.
Saya memang penakut gile! Sumpah! So saya tunggu kat pintu aje. 
Sepupu saya lah yang panjat katil pastu campak-campak bantal so that saya n kakak saya akan kumpul n bawak g ruang tengah rumah atas yang nak tido tu. 

Skali malam tu kakak saya nampak bayang-bayang kat tingkap nako bilik tu. 
Tingkap macam bilik darjah tu kan. 
Pastu dia bgtau la sepupu ni.
Budak kan waktu tu manelah nak fikir ape kan. 
Sepupu saya pun bukak tingkap tu. 
Ade satu budak lelaki pakai t-shirt putih kat luar. 
Muka dia x menakutkan pun. 
Muka budak la. Diam aje. 
Skali kakak saya tanya sepupu saya, "Eh, Ngah! Dia panjat naik apa?" sebab kan kitorang kat rumah atas. 
Tepi tu mane ade tangga ke hape ke. Parit ade lah!
Saya terus lari turun lompat tangga. 
Yang berdua ni pon lari turun la tapi bila Pak Long pergi tengok xde ape-ape pon kat tingkap tu.  waktu tu xde orang pon nak percaya cakap kitorg sebab budak-budak kan. 
Kesian, ok! 
Sampai sekarang kalau teringat mesti kitorg akan "Eeeeeee..." macam tu huhuhu

Cerita 2: Sepupu dan perempuan cantik

Beberapa bulan sebelum sepupu saya dalam cerita 1 tu nak kawen setahun nan lalu, 
tunang dia selalulah habiskan masa balik rumah parents dia kat Ipoh. 
Selain untuk setelkan hal persiapan, 
dia juga habiskanlah waktu-waktu bujang dengan sedara-mara yang lain. 
Mari kita namakan mamat ini sebagai E.

Satu malam tu sepupu-sepupu si E ni ajak keluar minum-minum. 
So, E pun pergilah amek sepupu-sepupu ni kat rumah makcik dia pastu gi lepak ke bandar Ipoh. 
Sampailah dah nak dekat-dekat midnight, E hantar la sepupu-sepupu dia ni balik rumah mereka. 
Lepas tu E bergerak balik kat umah mak pak dia lak.
Waktu tu jalan agak sunyilah kate dah malam kan. 
E bawak laju. 120 km/j. 
Tetibe E dengar bunyi orang ketuk-ketuk cermin kereta. 
E dah x sedap hati. Camane nak ketuk-ketuk sbb dia bawak laju kan. 
So E buat tak tahu. Pasang radio kuat-kuat. 
Ketukan masih berbunyi. Kat pintu belakang sebelah kiri.
E cakap kat diri sendiri, "Jangan pandang... Jangan pandang..." Lama. Banyak kali. 

Perjalanan pun macam jauh la sangat apesal x sampai-sampai ni kan. 
Pastu skali tu E rasa nak toleh jugak. 
Maka sebaik je dia toleh dia nampak sorang perempuan cantik pakai kebaya siap gincu merah makngah macam dlm cite Mamat Khalid yang tajuk Kala Malam Bulan Mengambang tu lagi. 
Ok, tipu! KMBM cite hitam putih xde kaler. Hehe. 
Ala, E suruh bayangkan macam perempuan kaberet zaman P. Ramlee tu punya make up.
Cantik! Cantik sangat siap bawak payung kertas cokelat yang selalu cacak kat kubur baru tu kan. 
Tapi yang peliknya, camane dia boleh ketuk cermin kereta E yang tengah bergerak selaju 120 km/j tu?


Cerita 3: Sepupu pergi kencing turun tangga

Ni pulak sepupu saya anak Pak Uda saya yang waktu tu berusia tadika kot. 
Dalam 4 tahun lepas. 
Oleh kerana arwah atok dah meninggal maka keluarga pakcik saya ni akan tidur kat kampung setiap Jumaat sampai Ahad sebab nak temankan opah saya. 
Pak Uda saya ni anaknye lelaki 3 orang, perempuan sorang.

Satu malam, anak lelaki dia yang nombor 3 nak g kencing. 
Dia berani ok sebab dah biasa kan. 
Rumah atok ialah rumah kampung 2 tingkat (rumah sama dalam Cerita 1). 
Toilet kat bawah, bilik kat atas. 
Si Alang (sepupu saya ni) turunlah tangga dengan selamber sebab lampu tangga tu bukak. Pastu kungkengkungkeng bunyi pintu toilet segala, Pak Uda saya ni tersedar n turunlah tengok anak dia.
Pastu Alang siap kencing. Nak pakai seluar. Budak-budak kan suke bukak seluar depan pintu toilet kan. Alang pakai seluar mengadap tangga. Pastu tetibe dia tanya ayah dia "Ayah, siapa duduk bawah tangga tu? Hitam betul!"
Huhu Pak Uda saya yang cikgu pendidikan jasmani ni terus angkat Alang pastu lari naik tangga langkah besar-besar pastu terus tido sampai pagi.
Kalau saya... Aku x naik tangga tu dah! Menjerit je dari bawah huhuhuhuuuu

Cerita 4: Sepupu a.k.a cucu kesayangan

Sepupu yang ni (kakak sepupu dalam Cerita 1) memang kesayangan opah n atok. 
Maklumlah cucu sulong. Opah n atok jaga lak tu. 
Waktu opah meninggal (23 Ramadhan 1411H) sepupu saya yang ni dah besar. 
Tingkatan bape tah. 
So dia tolong-tolong la makcik-makcik basuh pinggan lepas kenduri arwah lepas solat terawikh. Sebab dah nak raya kan maka adela macam tahlil setiap malam sampai la malam raya tu. Malam last tahlil tu sepupu saya ni tengah basuh pinggan dalam bilik air yang ade kolah besar macam rumah-rumah kampung tu kan, skali terbau air mawar yang orang calit kat dahi mayat b4 kapankan tu. 
Waaaaaaaaaaangi sangat! 
Terus dia nangis sebab dia rasa arwah opah balik jenguk dia basuh pinggan kot. 
Sedih, ok! 
Tapi kalau saya, menangis ketakutan! Hehehe

Cerita 5: Sepupu stay up

Sepupu dalam Cerita 4 tu sekolah agama. 
Asrama sebelah lombong. 
Waktu nak SPM selalu stay up. 
Bila dah pagi-pagi sikit je dalam kol 2 kol 3 tu  mesti dengar "krup krap krup krap" dari dinning hall. 
Asrama sebelah dinning hall. Bunyi macam orang mengunyah tulang. 
Mula-mula ingatkan anjing ke kan tapi bila tengok xde lak tong sampah sepah-sepah. 
Lama-lama dah lali kot. 
Buat tak tahu aje. 
Siap boleh cakap, "Jin la tu tompang makan. Jin kan makan tulang." huhuhu positif, ok! budak skolah agama la katekan....

Satu hari tu dia dan kawan baik dia takleh tido. 
Nak study pon dah tepu. 
Pastu dua-dua dok meninjau kawasan lombong dari tingkap bilik. 
Dok tingkat atas jauh sket la pemandangannye kan. 
Skali dari jauh nampak sorang pompuan jalan-jalan kat tengah lombong. 
Tengah, ok! Bukan tepi lombong ye kawan-kawan. 
Ha ce cite ce cite camane boleh jalan tengah lombong? 
Pastu dua-dua dah takut, naik atas katil. 
Skali dengar sayup-sayup dari bawah, "Arul... Arul... Ko x tido lagi, kan?" 
Wah! Dua-dua diam ok! Keras dah. 
Dua tiga kali gak ah panggil. 
Last-last sepupu saya ni x menyahut, fed up kot, trus x panggil dah.

Esoknye g skolah, kawan dia dorm bawah tanya, "Korang tido awal ke semalam? Penat aku panggil ingat nak ajak stay up same. Gigih tau aku keluar compound sorang-sorang nak panggil korang. Nasib baik bulan terang."
Huwaaaaaa mmg gigih la kan keluar bilik waktu bulan mengambang! Nsb baik x gigih panggil sampai ade yg menyahut! tooooooolonglah jgn buat yang bukan-bukan kalau dok hostel ye adik-adik!
Ha oklah, tu je dulu kisah sepupu. Kalau kitorang berkumpul and recall lagi insiden-insiden zaman muda dulu nnt sy emel lagi, ok!
yours truly;                      
             addelle

................................................................................................

ye walaupun mak sedang bercuti.
tapi siap2 dah set untuk auto publish expose mistik ni.
ramai suka kan.

ok memang tak menahan baca kisah perempuan cantik tu.
ok memang cantik tapi motip kau ada tepi cermin kereta padahal dah bawak 120 km/j kan.
tak sukaaaaaaaaaaaa. eh tapi if nampak mesti scary kan.
tiba-tiba aku terbayang cerita sundel bolong tu.
bukan yang lama tu. yang baru tu.
kat tengah hutan nampak dia menari2 tradisional ke apa. cipekkk.
takutttt. tak suka.
pun pakai kebaya2 ketat bagai kan. pitams.

satu lagi tak suka cerita last tu.
bengong sangat ok.
i mean ye-ye takut sekali kawan yang panggil kan.
apa tak reti panggil elok2 ke?
tapi ye la kan. pukul 11pm selalu pintu block dah tutup kan.
macam mana pulak nak masuk.

thanks untuk semua yang rajin share cerita expose mistik ni.
aku suka. keep em coming.
aku ni dah macam ketagihan pulak.
it doesn't matter if korang ada blog ke takda.
still boleh share if nak ok.

if rasa-rasa nak share.
u can email me.

email : nurhafiza.burhanuddin@gmail.com
subject : expose mistik

kalau korang rajin bagi sekali tajuk.
kadang2 aku jenuh gak nak memikirkan tajuk entry expose mistik ni.
hohohoh. scary lak tetibe.

ok dah. nak sambung holiday.
harap2 tak mistik la. taaaaaaaaaaaa.

19 March 2011

Stone.

Tadi balik je nampak papa n mama makan maggi.

Me : makan apa tu?
Papa : maggi.
Me : mama x masak yea?
Papa : x. Dia x sihat kan.

Oh kuciwa.
Lapar tahap dewa ni.
Nak masak agak malas.
Dah sampai rumah nak keluar blk pun malas.
Dah la x makan apa ni dpd siang.
Goreng burger je tadi konon kasi alas perut.

Pastu ajak noy keluar makan dia malas.
Fineeee!!
Tiba-tiba.

Mama : makan la nak. Mama masak sambal petai. Sotonggg.
Me : weowwww. Papa niiii. Cakap mama x masak pulak. Tu ada tu.
Papa : mana la papa tau. Papa x check pun.
Mama : kenapa?
Me : papa ckp mama x masak.
Mama : aaaahhhh. Papa kau memang dia mmg macam tu. Macam P.G. Bising2 lapar. Tapi tak check kat dapur.
Me : betul. Hari tu pija tgk bbm dia tulis dia 'hungry' pastu muka marah. Pija tanya la mama x masak ke? Pastu dia kata entah. Dia x check pun. Dia nak keluar makan.
Mama : memang. Menyampah aku. Penat mama masak dorang bukan check pun.

Alaaaa.
Sian mama.
Xpe ni pija ada.
Bukan takat check.
Ni tolong makan sekali. Ewahhhh.
Jemput makan uolls. ;p

Sent via BlackBerry from Maxis

18 March 2011

Syaitan. Masuk neraka nanti.

Tadi duduk. Teringat kisah kecik-kecik.
Dah lama aku x cerita kan.

Dulu kecik-kecik selalu duduk rumah arwah maktok n atok kat taman bunga raya, setapak.
Dekat rumah tu ada madrasah.
Dekat sangat. Jalan 1-2 minit je.
Yang aku ingat ayol n p.g masuk kelas agama kat situ.
Aku x boleh sebab kecik sangat kot.
Aku rasa sama ada aku 4 tahun, or maybe dah tadika.

So ikut la. Aku x berapa ingat la.
Tapi rasanya aku pernah pergi 2-3 kali je kot. Sebab ye la kecik sangat mana reti kan.
Ingat lagi time balik kena eja dalam jawi perkataan-perkataan.
Siapa betul boleh balik awal.
Mana la reti. Walaupun dia suruh eja kopi, ayam, buku.
So bengang sebab aku mesti tak dapat balik awal.
Tah apa-apa nak sentap kan.
Padahal beza balik tu 5 minit macam tu je. Haha.
Maybe if dapat jawab tu boleh la kembang-kembang hidung kan.

Yang aku ingat. Dia akan ada break untuk solat asar.
So pergi la kat tempat perempuan.
Tak ramai pun.
Ada 3 orang kakak ni aku rasa time tu dorang darjah 4-5 macam tu la.
Well, aku tadika kot. So darjah 4-5 tu dah kakak abis la kan.
Then ada lagi 3 orang ni kenit-kenit baya aku kot. Tah aku pun tak kenal.

Then ikut la dorang amik air sembahyang.
Kakak-kakak ni pakai telekung semua.
Kita orang pakai baju kurung and tudung la kan.

Kat tepi tu kan selalu ada sejadah-sejadah.
Yang kakak-kakak ni amik satu sejadah, lintangkan kongsi. Macam selalu kalau solat jemaah tu kan.
Yang kita orang kecik-kecik ni amik sorang satu.
Pakai macam biasa tu.
Siap pilih siapa punya cantik la apa.
Tiba-tiba...

Kakak2 : mana boleh pakai macam tu.
Us : kenapa pulak.
Kakak2 : memang kena kongsi. Pakai macam kita orang. Nanti orang lain boleh guna yang lain-lain tu.
Us : takda pun orang lain.
Kakak2 : x boleh la dosa.
Us : kenapa dosa? Kita tengok kat rumah kita semua pakai macam ni.
Kakak2 : kat rumah lain. Kat sini tak boleh.

Kita orang degil jugak.
Eh suka hati la kan.

Kakak2 : korang pakai la macam tu. Nanti masuk neraka.
Us : takkkk.
Kakak2 : tak percaya. Lebih baik tukar sekarang sebelum azan. Nanti azan korang bertukar jadi setan. Setan masuk neraka. Haaaa. Haaaa. Baik simpan sekarang.

Kurang ajar gila kan.
Cakap kat budak kecik macam tu.
Aku tak ingat ayat exactly la. Tapi still ingat pasal jadi setan n neraka tu.
Aku tak tau la perasaan 'geng' aku time tu.
Tapi aku memang takut la. Terbayang bertukar menjadi setan.
Berdebar-debar je. Tapi tetap degil tu.

Then azan. Elok je takda apa.

Us : tipuuuuu. Tak jadi setan pun.
Kakak2 : nanti akan tukar. Yang korang ni reti ke sembahyang?
Us : tauuuuu.

Aku join je cakap.
Maybe la 'geng' aku tau.
Tapi memang tak tau apa pun.
Aku selalu la tengok orang tunduk la, sujud la. Budak kecik kan.

Then solat la jemaah.
Aku ikut je. Orang diri aku diri la.
Tapi apa pun tak baca.
Yang aku dengar macam bunyi bisik-bisik, 'psssss. Bssssss. Sssssss. Pssssss. Isss'.
Dalam hati, "apa tu?"

Kan korang perasan tak. Kalau orang solat.
Kadang-kadang kau dengar orang tu baca sikit-sikit.
So tu la yang aku.
Tapi time tu tak faham.

So sebab tak tau nak buat apa. Aku pun apa lagi.
'Pssssssss'
'Bsssst'
'Ksssssh'
Psssss psss bssss'

Semua orang kusyuk je.
Hmmmm.

'Allahu Akhbar'
'Bsss'
'PssssssssSSsssssssssssssssssssssSSSsssssstttttttttttTtttttttttttttttttttt'

Hahhahahaha. Boleh tak.
Matiklah melampau2 harakat aku.
Bosan sangat kot. ;p
Tapi tengok orang tak kisah pun.

Abis solat.

Me : awak tadi baca apa awak? Kita dengar banyak ssss sssss
'Geng' : memang macam tu. Kita ikut kakak2 tu.

Ceh hampeh.
Sama je semua.
Tah-tah kakak2 tu pun sama. ;p

Balik tu cerita kat semua.
Abis kena gelak.
Ye la. Sesuka hati kan.
Even sampai sekarang cerita mama mesti gelakkan.
Tapi takpa la kan. Budak2.
'Kita tak masuk neraka kan wak?'
Sent via BlackBerry from Maxis

17 March 2011

expose mistik : mainan mata dan perasaan?

Hi Peej
I nak share pengalaman i.ada jugak yg dari kawan2.ada yg i copy balik from my blog 

April 23rd,2009
1. i slept last night and i woke up around 1-2 am.
i saw an unclear figure.its like a standing bolster stood still near the room door.
i closed my eyes because i thought i was dreaming n told myself maybe my sister put another bolster at the wall.
then i opened my eyes again..that figure was still there.
so i rubbed my eyes a few times to make sure it wasnt my imagination.
then i closed my eyes again...opened it once again n its still there.
then i thought 'oh shit...takan pocong kot.babi laaa' i recite some surah..mana2 la yg aku igt till i fell half asleep.
when my sister changed her sleeping position (i sleep with my sister since another sister is back at UiTM) i woke her up n told her to switch on the light.
when the room is semi lighten, i opened my eyes again and yes, nothing is near the wall neither hanging at the door.
so im f**ked and back to sleep.seram la babi



2. this morning, i rushed to Sek19 to pick up my lil brother.he's back from Kedah.
bought nasik lemak for him n myself.
reached home, ate bfast and watched tv.
my bro did the chores(hehehe..) and im in the living room watching 'the last days of Elvis on E! channel.
so chores done (oh yeah i was supposed to be at work..but biasa la bos2 tade ngular la jap hehehe) and he fell asleep on the couch.
while i was watching CSI:NY someone pressed the door bell.
since i was in the living room, i only turned back to see who's at the gate.
and yeah...no one at the gate but someone did press the bell.
definitely not my neighbours, they're working.
definitely not the school kids because it was only 11am and if there were school kids outside, i would've hear their footstep. 
(yes the living room and gate is only about few steps away)

my house is haunted wtf.
bcz those weren't the only incidents.
i was at home mengular-ing almost everyday.
and whenever im at home alone, i heard someone is walking or running on 2nd floor.
i heard furniture being moved few times sampai aku dah malas nak layan, dan guli jatuh atas lantai juga bergerak,orang tumbuk lesung batu pkl 3 pagi -_-',
i even heard someone is in the kitchen.
its spooky. and i hate it.
i usually dont sleep with lights off because im afraid of the dark but after few weeks, i got used to it.
and now..im not gonna switch off the light.
wtf aku mcm nampak pocong kt ujung katil..babi betul.
haih..seriously it freaked me out. 



3. Masa sekolah menengah dulu, aku selalu sampai awal dalam pukul 7 ada kot sebab malas nak berjalan kaki.
so suruh ayah hantar je walaupun rumah dekat. 
So sekali jalan je la kan. 
Ada sekali tu masa jalan-jalan tawaf sekolah sebab boring, lalu kat Taman Puteri.
kat situ aku la macam kolam kecik ke apa tah dorang panggil,
then tiba2 kawan aku (kasi nama dia S) dari hujung koridor tu lari nangis2. 
aku pun tanya la pesal la dia nangis pagi2 buta ni kan. 
sekali dia cakap sambil nangis 'aku nampak ada perempuan tade kepala kat taman puteri' bladihell lepas tu lari tinggalkan aku. 



4. Ni pun masa sekolah menengah juga, masih juga pasal kawan aku S. 
dorang cakap dia bole nampak ke apa tah but selalu dia yg mangsa histeria kat sekolah. 
Kejadian histeria tu baru tahun tu jadi sebab pengetua pegi bukak balik tandas yg da lama tak guna walaupun dah dinasihat cikgu2 lain pfft. 
Anyway, masa tu hari isnin, ada perhimpuan pagi yang lama gila dengan panas terik bagai.
selalu nya cikgu disiplin akan suruh aku masuk sick bay or duduk kat kantin sampai perhimpuan habis (sebab aku ada asthma). 
dan sebab aku drama queen, aku pilih sick bay dalam tu kan berair cond supaya aku bole tido.
aku tengah mamai2 nak tido skali aku dengar ada org bising2 jerit luar bilik guru tu.
aku biar je la kan.
tiba2 ramai2 masuk sick bay bawak si S ni. 
aku pun cam apehal lg ni.
aku kan baring atas katil so dorang baringkan kawan aku ni atas lantai.
ramai gila pegang tangan kaki sementara tunggu ustazah sampai.
tiba-tiba kawan aku tu pandang aku, mata bulat besar pastu keluar suara garau 'Lepaskan aku!!!' 
memang cuak la kan. 
pastu ustazah sampai tanya 'ada sapa2 yg uzur ta kat sini sila kuar' aku yg tak uzur ni keluar juga la sebab takut.
pastu aku nak pakai kasut aku duduk la tempat rehat cikgu sebelah sick bay.
pastu parents kawan aku ni datang, tatau la dorang baca2 apa.
then parents dia datang nak amik balik.
betul2 tepi aku dia jatuh lagi adoii.
pastu dia jeling aku senyum2 mcm orang saiko gila arrghhhh lepas incident tu aku mmg la tak duduk sick bay masa perhimpunan.
aku pegi kantin makan haha

Nanti aku cerita pasal kejadian kat office pule ye.Minta maaf panjang sangat :p

Ruch


.....................................................................................


hi,


ok pasal bantal tu aku tak suka.
aku faham.
sebab kadang-kadang tali tu tercabut tah hilang mana.
so aku kadang ikat ngna getah. tak pasal jadi punjut tu. tsk.
kadang-kadang rasa scary aje. tapi takmo fikir.
ye la. macam cerita poc indon tu kan. tetiba memang bantal peluk dia jadi tu. pffftt.


n yes. aku rasa rumah ni kadang-kadang suka bunyi pelik.
n perasan tak. selalu akan dengar bunyi la apa, kalau kau sorang-sorang.
entah la. maybe kita paranoid lebih tak. Wallahualam.
n as for me. aku paling tak sukaaaaaaaaa. n rasa scary if tengok orang kena rasuk-rasuk ni.
esp bila dia pandang kita ngan pandangan tajam n senyum2 kan. madafaka.
tetiba aku naik bulu roma teringat. erk.


oh lagi satu.
aku dapat banyak gilaaaaaaaaaaaa e-mail pasal rumah berhantu shah alam.
siap mama n papa pun email aku cerita tu jugak. haha.
aku dah baca lama jugak la. awal feb hari tu.
tapi memang tengah hangat kan cerita tu?
so aku macam malas nak tepek sini.
sebab korang mesti dah baca kan cerita tu?
ke ada yang tak baca lagi? if ada yang nak, nanti aku tepek.


ok itu aje.
selamat malam jumaat. ;)

16 March 2011

Belum apa2 dah berebut

Tadi nampak noy sembang2 ngan mama.
Mama pakai gelang white gold dia.
Aku memang suka. Kadang-kadang aku melaram jugak if pergi wedding ke apa.

Tiba aku nampak noy mcm buat gaya-gaya mcm dia nak gelang tu ke apa.
Mama kan x dengar. So nak sembang memang kena aksi lebih.

Noy : cantik gelang ni. Noy *sambil buat gaya mcm dia nak tunjuk2 diri dia* suka.
Mama : noy suka?
Me : apa? Apa? Apa?

Aku menyampuk dpd belakang.

Noy : apa?
Me : gelang tu aku nak la. Aku yang suka.
Noy : asal lak. Aku yang kata aku nak whitegold.
Me : kau nak yang lain la. Yang diamond. Yang ni aku punya. Aku mana muat yang lain. Yang ni aku selalu pakai.

Al-maklumlah. Mak ni debab uolls.
Mostly aku x muat pun.
Ada la seketul dua je yang aku muat.

Noy : a ah yea. Lupa. Bukan yang ni yea? Fine. Amik la.
Me : e eh. Siap berebut kan. Belum mati lagi mama. Hahahahah.
Mama : apa nak? Kenapa ni?
Noy : hahahah. Pija ma. Kan noy tgh cakap noy suka kan. Dia nyampuk, apa apa apa. Dia kata gelang ni dia nak. Dia punya. Padahal noy cakap noy suka je. Dia ingat noy nak. Pastu nak berebut. Then baru dia sedar. Belum apa2 dah rebut2.
Mama : hahahahah. Macam2 je. Aku baru selsema. Belum mati lagi korang dah berebut.
Me : hahahahha. Ye laaaa. Pija selalu pakai yg ni. Tiba2 dia sibuk.
Mama : ye lah. Noy kan nak yg ada diamond tu. Satu set.
Noy : silap. Heheh.

Gila biadap kan.
Tak sengaja weyh.
Dulu zaman kecik2 mana suka kan.
Ok sekarang pun x sangat la.
Tapi white gold lawa weyhhh. Aku suka.

Noy : ooo yang diamond tu lawa kan. Aku nak yang tu. Kau x muat kan. Ye la yang gold2 x lawa a. Kg. Takda sapa nak.
Me : nakkk!
Noy : euuww kau nak?
Me : nak aaa. Mahal. Aku jual la. harta bagi sama bapak (tiru ayat cerita ahmad albab)
Noy : mana bolehhhh. X adil. Mcm tu aku pun nak. Mana boleh jual. If jual kena bahagi duit adik beradik la.
Me : ye laaa. Fine. X jual. Aku simpan :D
Mama : apaaa? Kau jual barang aku. Bukan senang nak beli. Simpan la.
Me : iyeeee.
Noy : eeee teruknya kita ni. Heheh. Kau la start dulu.
Mama : haih la budak2 ni. Kelakar. Baru selsema dah cakap sapa nak apa, yang mana semua.

Hiahahahahah.
Lawak.
Paling gelojoh aku la kan.
Dah la kepochi dengar mama n noy sembang.
Tiba2 menyampuk, 'apa, apa, apa?'
Nway, kenapa gold malaysia ni x lawa a?
Kilat barat sangat. Gold mcm us omputih selalu pakai tu lawa kan.
Sebab dorang bukan 24 karat eyh?
Dorang biasa 18 karat x silap.
Sini xde ke? Ke ada ah?
Aku suka tengok yg j.lo selalu pakai.
Ke dia pakai tu accessories aje?
Entah.

Akhir kata. Jangan la jadi anak2 yg mcm kami. Sangat gelojoh. Hiahahahah.


Sent via BlackBerry from Maxis

15 March 2011

alam lain.

ok sorry tak menyempat kan.
so tak kira. belum malam jumaat tapi aku nak share jugak.
tadi tengah bbm ngan someone ni.
sekali dia kata dia ada expose mistik nak share ngan aku.
tapi dia malas nak type panjang-panjang and dia tak pandai nak mengarang bagai.
boleh tak bbm aje. aku kata ok aje.
nanti aku tulis la kat blog.

so dia pun cerita la.
dia ni baru pindah ke rumah baru. dah 3 bulan.
benda ni jadi masa dia baru-baru pindah.
dia takda la rasa apa ke. tapi bila minggu lepas mak dia datang.
dia cerita kat mak dia. mak dia takut sampai berdiri-diri bulu roma and cakap macam-macam.
baru la dia terasa seram.

kat fasa yang dia pindah tu.
dia orang pertama pindah. kira memang kosong la area tu.
sekarang pun after 3 months. baru ada tak sampai 10 rumah yang orang dah duduk.

belakang rumah dia ni ada area shop lot.
baru jugak. sama-sama la ngan rumah tu.
dorang memang tak pernah pergi la.
sebab takda apa.
dalam banyak-banyak tu. baru ada mydin n speedmart je.

tapi satu petang tu. dia round-round kat area shop lot tu nampak la satu kedai makan.
kat kedai tu ada stall jual mi sup n laksa.
dorang pun stop la n nak makan.
dia order laksa, suami dia order mihun sup.
anak sulung dia order nasi and tomyam.
yang bongsu pulak taknak makan. nak minum aje.
so order la air 4.

dalam kedai tu ada dorang 4 beranak aje.
staff ramai la. dalam 7-8 orang.
sampai makanan, dorang makan la.
sangat tasteless. dorang makan 2-3 sudu aje. then stop.
tomyam anak dia tapau.

then masa nak bayar. anak tauke dia dalam belasan tahun tu kira.
total rm30!!!! melampau mahal kan? aku pun terkejut ok.
so kawan aku ni baran la. suruh panggil mak dia yang kira.
tiba-tiba bila mak dia kira rm35 ok!!!!!
tapi sebab suami dia penyabar. tengok yang isteri pun dah baran terlampau.
suami dia bayar n ajak balik je.

then dah malam tu.
nak makan la tomyam tu. tengok basi ok.
bengang kan. i mean come on. tomyam je kot.
time tu pun kawan aku kata nak maghrib macam tu la.
so dinner pukul berapa kan. jarak tak jauh. asal basi kan.

oh lupa nak cakap.
kat deretan shop lot tu, ini je restoran yang ada ye.
kira dia tengah-tengah la. kiri semua kosong lagi.
kanan tu ada la vet.
ok takpa. sambung.
so bila tengok basi. dia hangin la.

esoknya dia pergi balik kedai tu nak complain.
sekali tengok takda satu restaurant pun yang ada kat situ.
kira seluruh area shop lot tu takda kedai makan satu hapa pun.
dorang macam confuse. tapi memang tak terfikir nak cerita ke apa.
kira benda tu berlalu macam tu je la.

sampai la dia cerita kat mak dia tu.
dia tak perasan yang benda ni mistik ke apa kan.
sampai la mak dia cakap, maybe dorang ni tersesat masuk 'alam mistik' ni.
hish aku cerita ni pun dah naik-naik bulu roma.
ye la. kan selalu cerita macam ni kita tengok kat tv aje. tak pun baca mastika.
pastu if masuk takleh keluar la apa la.
n if tv ke apa pun selalu kat hutan ke, highway ke. kampung-kampung ke.
tak sangka boleh jadi kat tengah2 bandar macam ni kan.

siap mak dia tanya. betul ke apa yang kau n laki kau makan tu mihun n laksa kan?
oh my gowddddd. takuittttnya.
ye la. dah alam dia kan.
n mmg takda kedai kan. tang mana datang lak benda2 tu semua. haiyohhhh.
tah apa la dorang anak beranak makan n minum tu kan.

then aku tanya la dia.
masa dia kat sana takda ke rasa pelik ke apa?
i mean semua tu muka macam mana? biasa ke apa?
fuck la. sambil aku type ni apesal meremang2 je bulu roma aku. cibais.
ok sambung.
oh dia jawab, macam biasa aje. cuma dorang semua senyap.
kira even ada 7-8 orang tu. tapi tak bercakap-cakap ke apa.
sepi aje.

wthhhhh.
kalau aku dah pitam. takut la.
pastu makcik dia kata. nasib la suami dia bayar makanan tu.
buatnya taknak bayar then jadi apa-apa kat dorang kan.
tah sakit ke. tah-tah tak dapat kembali ke dunia kita ke. erkkk.

sekarang ni if lalu area tu.
dorang senyap je. takmo bercakap ke apa.
ye la. huish. kedai apa la bakal kat situ kan.
i mean dah sah2 sesuatu aje.

itulah kisah seram utk pagi ini.
keh keh.
have to share la. kang aku lupa.
pastu nanti bbm ni tiba2 halfway cerita hilang.
ok selamat bertegak bulu roma macam aku.
mana boleh aku sorang-sorang je scary kan. ;p

12 March 2011

Mana satu lg scary?

Tadi amik cerita khurafat.
Sebab nak tengok lagi.
Plus kan last time noy tak tengok betul2.
Asyik tutup mata aje.
So ni tengok la puas2 kan.

Kelmarin jumpa pedd.
Dia tanya aku. Scary tak cerita ni.
Aku cakap ok la.
Entah, macam aku terangkan selalu.
Aku ni memang suka tengok cerita hantu.
Tengok la. Sampai kat blog pun siap buat segment expose mistik. ;p
So bila dah banyak sangat tengok/baca, kau pun dah boleh agak2 jalan cerita dia.
So aku jawab scary part last je.
Lain2 biasa kot.
Sebab hantu2 dia macam biasa tengok.
Kecuali last tu la. Sebab poc kan. So takuit la. ;p

Ni noy pulak dok tanya2.
Kali ni dia tengok la.
Takda tutup2 mata ke apa.
Kira if ada 10 kali nampak hantu, 10 kali la dia terkejut n tepuk2 dada takut.
Mandi mayat pun takut.
Pastu dia tak puas hati aku tak takut.
Aku cakap tak takut, sedih ada la.
Sebab aku teringat masa mandikan arwah maktok :(
Sedih. Rindu.

Entah la.
Cerita yang aku rasa scary la.
Ialah yang macam kena rasuk2.
Tu takut sebab pernah tengok depan mata sendiri kan.
Tak pun aku takut cerita hantu yang jenis x bergerak tu. Jenis berdiri/duduk satu sudut je ke apa. Huishhh. Takut kan.
Sebab selalu cerita hantu kita. Jenis muncul2 hilang. Pastu semua nak melampau2 effect muka n bunyi tu.

Tapi kan. Dalam banyak2 la kan.
Buat masa ni. Rupa hantu yang paling scary n terkesan kat aku sebab menakutkan betul ialah langsuir jamilah.
Korang pernah tengok tak?
Tajuk cerita tangisan langsuir tak silap.
Aku ada tepek hari tu kat blog.
Aku rasa si zarina af tu memang sesuai la berlakon cerita2 mcm tu.
Muka dia menakutkan. Menjadi.
Hari tu ada tengok2 saka jentayu tu. Dia kena rasuk ke apa.
Takda make up melampau ke apa. Biasa2 aje. Pun scary.

Ni bagi aku la.
Maybe korang rasa tak takut sangat kan.
Kalau korang la. Dalam banyak2 cerita hantu (movies). Apa paling scary?
N jenis macam mana yang akan membuatkan korang pitams.
Satu lagi. Watak2 hantu yang korang pernah tengok, mana paling muka menakutkan yang rasa sangat la menghantui.

Omg. Matiklah macam obsessi hantu kan. Hahahah.
Semalam expose mistik.
Ni hantu2 lagi. Gilo.
Bukan apa, sebab dah berapa orang tanya. Tu yang tak pasal aku buat lak entry ni.

Ok tu je.
Aku mau tido. Dah kul 6 pun. Gilo.
Selamat pagi utk korang. :)
Sent via BlackBerry from Maxis

10 March 2011

expose mistik : sixth sense

sorry hari ni lambat sikit post.
kepenatan. tadi terpengsan tido berapa jam.
x makan x apa. ngan sakit kepala bagai.
ni dah bangun tido. dah makan.
cargas aku tepek cerita ini malam k.

..............................................................................................

Hai Peeja,

Selalu duk baca pengalaman seram org, ni lin pun nak kongsi kisah lin jugak. Lepas lin kawin, lin and suami duduk kat rumah mak mertua kat seberang tambak.  Dan sejak lepas kawin, mata ni jadi extra power lak. Tiba-tiba lin blh nampak roh org yg meninggal.  Susah nak percayakan. tapi bila dah banyak kali kejadian pelik2 terjadi, org keliling dah mula percaya. Bila lin masuk je rumah mertua, kadang2 lin nampak dalam rumah tu ada ramai sangat org. Tapi bila tanya suami, dia kata mana ada ramai..cuma kita berempat je.  Heran la pulak masa tu. Kenapa org lain tak nampak apa yg lin nampak. Rupa roh ni tak la menakutkan..rupa macam kita jugak cuma muka diaorg ni pucat sangat and  kebanyakkannya nampak mcm ’lost’.  Ni lin cite antara pengalaman lin masa ternampak roh2 ni. 

Kisah pertama. Masa baru kawin, lin selalu bangun sebelum subuh nak siapkan sarapan n bekal utk suami.  Mmg lin akan sorang2 je kat dapur tu. Satu hari tu, bila lin keluar bilik nak ke dapur, lin nampak ada perempuan duduk kat sofa di ruang tamu. Dia diam je tak bergerak. Lin cepat2 kejut suami tapi suami kata takde sapa kat situ padahal lin tgh tgk perempuan tu.  Lin takut n terus masuk bilik, suruh suami beli je sarapan hari tu. Besok paginya, lin nampak perempuan yg sama lagi. Bila dah hari2 nampak, lin dah jadi berani sikit. Jadi lin terus ke dapur siapkan sarapan n perempuan tu duduk je la kat ruang tamu.  Yg kureng sgt nih, lama2 perempuan tu pindah tempat ke dapur pulak. Kadang2 dia berdiri kat laluan ke dapur. Tak pun dia duduk kat meja makan.  Dia duduk diam n tengok je lin buat keje. Aduih la...masa tu mmg rasa nak pengsan sangat sbb lin ni penakut sebenarnya. Time bercerita ni pun rasa seram sejuk isk. Pastu lin jadi makin takut bila perempuan ni dah mula masuk bilik tidur.  Bayangkan tengah syok2 tidur, lin rasa ada rambut kat tangan n muka lin. Bila terjaga, nampak perempuan tu duduk sebelah lin. N rambut yg lin rasa tu rambut dia sbb rambut dia panjang lepas bahu. And dia tengah tengok lin tak berkelip.  Waaaaa......takut nye.  Then mertua panggil sorang pakcik ni utk halaukan perempuan tu. Pakcik tu kata perempuan tu sebenarnya roh yg berkeliaran n dia nak kawan ngan lin sbb lin boleh nampak dia.  Bila suruh dia pergi, dia pulak bagi kita syarat mcm2. lin tak tahu apa yg pakcik tu buat sampai perempuan tu keluar dari rumah sebab lin keluar ngan suami. Takut.

Kisah kedua. Rumah mertua ni rumah flat and kat ground floor mmg open space, yang dipanggil kolong..  Bila ada cina mati, diaorg akan buat majlis kat situ.  Ngan keranda n org mati semua letak kat situ.  Adat diaorg ni kat tempat keranda tu akan diletak pic org mati, poster size. Sbb kawasan flat ni ramai org tua2, jadi mmg selalu la ada majlis utk cina mati kat bawah kolong tu.  Satu hari lin balik dr shopping ngan suami.  Lin turun dr kereta n tunggu di tepi jalan masa suami reverse kereta kat parking lot.  Tetiba lin nampak ada perempuan cina rambut pendek duduk dlm kereta sebelah suami.  Mcm mana pulak dia boleh tiba2 muncul dlm tu. Tadi kan lin duduk kat tempat tu. Dia tgk lin pastu dia tgk suami lin. Lin cepat2 tarik suami turun dari kereta and terus ajak dia g lift.  Masa jalan nak ke lift tu, kami lalu kat kolong and nampak ada majlis cina mati.  Sambil2 tg lift tu kami cari la pic org mati. Kut2 kenal. Bila nampak je, lin mmg nak pengsan kat situ jugak. Pic org mati tu sama ngan perempuan yg lin nampak dlm kereta tadi. Masa tu mmg luruh habis dah semangat dlm badan ni. Makin teruk bila lin nampak ’dia’ tgh dudk atas keranda sambil goyang2 kaki. Masa tu lin doa sgt jgn la ’dia’ tahu yg lin blh nampak ’dia’. Buatnya nanti nak buat sessi kenal2 pulak, mmg confirm lin pengsan kat situ.  Sejak kes tu, lin dh tak berani tgk pic time majlis cina mati lagi.  Jalan tunduk je.

Kes Ketiga. Baru2 ni suami kena gi outstation selama 2 minggu.  jadi lin tidur dlm bilik sorang2. Malam pertama lin tidur sorang, lin pasang lampu tidur. Dlm pukul 2 pagi, lin dengar suara org menangis n mendayu2 kat luar bilik.  Tingkap bilik ni mengadap corridor laluan jalan kaki. Lin ingatkan jiran sebelah nangis la kut. So lin sambung tidur. Makin lama tangisan tu bunyi makin dekat. And tiba2 ada bunyi ketukan kat tingkap. Melompat la time tu. Nak2 pulak lin nampak ada kuku2 panjang tgh cuba cungkil tingkap tu.  Lin lari g bilik mertua sambil nangis2. masa tu punya la takut. Mmg doa sgt supaya hari cepat siang. Teruk betul lin kena ganggu sepanjang 2 minggu tu.  Bila lin tidur ngan mertua, tingkap bilik mertua lak kena ketuk. Dan adakalanya ada kepala tersembul kat tingkap. Time basuh pinggan kat dapur, ada lintasan hitam duk kawat 2,3 kali depan muka.  Mertua kata sbb benda2 ni tahu lin blh nampak diaorg, tu yg makin galak kacau lin.    

Eh sorry. Terpanjang lak cerita. Dah macam karangan BM dah ni.  Ignore typo error ye. Buat masa ni, lin tgh cari kut2 ada org bijak pandai yg blh tutup deria keenam nih. Dh tak sanggup tengok. Lin bukan berani. Apatah lagi bila melawat kubur. Meriah mcm funfair kat kubur tu. Ada kepala atas kubur, budak2 main sembunyi2 balik batu nisan, perempuan rambut panjang berbaju putih labuh yg jalan tak jejak bumi, pakcik tua jalan pakai tongkat yg tiba2 muncul and mcm2 lagi. Tapi yg ni kita kongsi cerita lain kali.

Bye Peeja.

..................................................................

fuhhhhhhhh,
ok sumpah scary ok.
especially yang cerita pertama tu.
ok nampak mmg la scary.
tapi ni jenis dia ada n tak bergerak2. kat satu sudut aje.
paling x tahan makin lama makin over kan.

dah macam cerita the eye pulak kan.
tiba2 boleh nampak.
pastu macam dorang nak mintak tolong ke apa kan.
haiyohhhhhh. serious mintak jauh la kan.
ha kalau sesiapa tau ada orang yang boleh ubatkan lin ni kan bagi tau la yea.
takmo la yang tipu2 punya nak duit2 ni.
yang baik2 n ikhlas la yea.

nanti lin kongsi la lagi cerita.
serious macam best.
ok best sebab cerita dia seram la.
bukan best tiba2 aku pun nak feeling sixth sense ke apa yea. tak mooooo.

ok tu je.
selamat malam jumaat semua.

09 March 2011

Zaman dulu beria nak.

Aku dah lama nak buat entry macam ni.
Tapi biasa la memanjang lupa.
Otak karat betul.
So ni alang2 ingat ni blogkan terus dpd hp ni kan.

Sebabnya ia berkaitan hp jugak kan.
Korang ingat x zaman dulu hp lama ni. Kan ringtone mcm haram je.
Dah siap2 ada dlm 'melody' kt phone tu.

Then kuar nokia boleh compose2 jadi konon2 lagu la. Best abis dah tu.
Sedih je tgk org pakai nokia 3310 ke, 8250 ke.
Aku pakai pinjam2 hp lama mama Sony Ericsson T10.

Then dpt nokia. Samsung la apa la.
Mcm2 hp la. X teringat aku.
Tapi org lain pakai hp nokia sabun tu.
X pun hp2 lain yg ada mp3.
Rasa mcm ishhh bestnyaaaa. Ada lagu betul.
Jealous je.

Then aku dapat pakai sony la. Ada la mp3.
Tp message xleh lagu still bunyi tone.
X puas hati.
Xpe. Then guna hp yg message pun boleh mp3.
Stillll x puas hati.
Sebab?
Rasa mcm eh apesal lagu message aku pendek je. Orang punya selagi x read selagi tu ada lagu. Sampai abis lagu.
Eeee. Apa la perangai tau. X syukur tau.

Oh lagi satu.
Masa dulu konon setiap orang tu kita boleh set nak lagu apa.
Kira if kuar lagu tu tau la sapa call.
Aku siap set if parents apa.
Kawan2 baik apa lagu.
Bf lagu lain. Semangat abis la.
Kira macam2 lagu ada la.
Bangga abis la if lagu hp kau yg paling latest kan.
Cool abis.
Siap konon jawab lambat sbb nak bg lama sikit lagu kan.
Poyo abis. Hahahahah.

Then sampai la pakai bb ni.
Apa yg x boleh. Macam2 kan.
I don't know what's happening to me.
Tp aku mmg x amik kisah la pasal lagu.
Aku rasa rimas if lagu mendayu2 x stop2.
Aku rasa annoyed.
So sekarang aku mmg set hp aku ringtone ringing je ok. Semua sama.
Kecuali kekasih hati la. Dia special la.
Supaya bila dia call boleh berlari2 kejar phone ke apa. ;p
Tu pun lagu beyonce - poison tu.
Dah berapa lama weyh lagu tu.
Mmg x tukar la.
Lagu aku adalah list2 lagu masa memula aku pakai hp ni. Dah setahun lebih kot.
Gila malas n x kuasa.

Macam tu jugak ngan tone2 lain utk message ke, bbm ke, ym ke, gtalk ke hape ke. Semua x tukar setahun.
So dah tau ni bunyi utk apa n tu utk apa.
Few days back konon tukar2 la.
Amik kau skrg gelupur if bunyi.
Sbb x tau. Eh tu aku punya ke apa tu. Hmphhhh.

Paling kronik.
Sbb rimas sgt aku selalu silentkan hp.
Sebab nyampah dia dok ting tong teng, kreng krong, blink blonk.
Pastu lupa nak set normal.
Merasa lepas tu aku tgk mcm2 notification. Miss call. Message semua. Ngeh.

Kesimpulannya. Aku je macam ni ke korang pun sama?
Ke korang masih semangat ngan lagu2 latest masukkan dlm hp supaya konon feeling gempak.

E eh jap. Ke mmg aku je macam ni? Pompuan 28 tahun yg terlebih muatan yg annoyed ngan benda2 merepek mcm ni?
Hishhh. Kena kawin ni.
Haha mmg xde kena mengena.
Ok bye.
Sent via BlackBerry from Maxis

06 March 2011

X boleh tahan

Tadi nampak @afiqmohamed dok tweet2 pasal cendol bagai. Ish xleh tahan.

Mama mintak bawak dia pergi kedai ikan.
Dia nak beli ikan n makanan ikan.
Ye ikan bela. Bukan ikan di pasar ye.
Malas gila je.
Tp terpikir. Eh alang2 boleh pekena cendol n rojak. Nyam.
Terus suruh mama siap. Hiahahaha.

Sedapppp.
Bungkus. X makan sana.
Berbunga2 je hati.
Tiba2 rasa ditikam2 bila aku bayar.
Then ada balance. Tiba2 budak pekerja indon tu, "ni balance makcik".

Babikkkkkkkkkk. Nangis.
Masuk kereta ngadu kat mama.

Mama : ye laaaa. Badan kauuu. Sbb tu dia ingat makcik kot.

Nice.
Apa2 aje. Lepas tu bedal dua2 tu.
Sekarang happy balik. La la la.
Ok tu je. Selamat petang.
Eh petang2 hari minggu tu korang jamu makan n minum apa?


Sent via BlackBerry from Maxis

04 March 2011

Tsk.

Buruks kan.
Not loike.
Xpe la. Pakai lotion whitening je la.
Hopefully nanti ok.
Malas nak beli2 lain la.
Mama suruh pakai cream vit e.
Nanti pakai la. Lupa pulak.

Tp sgt obvious.
Kalau dok main2 hp lg ketara.
Mesti org pandang kan.
Cea perasan. Sapa nak pandang pun kan. ;p

Ok tu je.
Like I said. Xleh twitpic.
Tepek sini je la ye.
Sent via BlackBerry from Maxis

03 March 2011

expose mistik : rumah tepi kubur

Salam peej..

Tq sbb sudi publish cita aku dulu. Ni ada lagi cita seram. Tajuk xtau nak boh..hang boh sendiri lar k.


Cerita 1 :

Yang ni jadi kat abang aku. 
Org laki biasa la kan, suka balik pukul 3 or 4 pagi. 
Satu hari tu dia balik pukul 2 am lebih rasanya. 
Rumah aku ni, depan Jalan raya, belakang kubur. 
Kalau bukak tingkap dari bilik kak aku mmg nampak ar batu2 nisan tu suma. 
Sambung balik cerita abg aku, bila dia sampai rumah ja dia perasan mcm ada benda terbang dari Jalan terus ke atas pokok buah macang depan rumah aku. 
Pastu abg aku konon terer pi Tanya benda ‘tu’..kalu hang betol ‘benda tu’, hang goyang pokok ni. 
Benda tu pun dengan terernya, goyang pokok 2 sekuat-kuatnya. 
Bayang kan la, pokong macang 2 besar mana. 
Mana ada org yg boleh goyang dari bawah. 
Terus abg aku demam seminggu. 
Gatai lagi, konon tunjuk terer..



Cerita 2 :

Dulu bekas jiran aku ni ok ja. 
Tapi lepas mak dia meninggal, dia dah xdok sebelah rumah aku. 
Tinggal adik dia saja. 
Rumah yang adik dia dok 2 rumah tanah wakaf untuk org2 masjid. 
Lepas mak depa meninggal, yg si adik ni pi pecah seluruh rumah sbb nak wat rumah batu 2 tingkat. 
Tapi majlis agama x lulus. So rumah 2 terbengkalai cmtu ja. 

Bulan posa 2 tahun lepas, yg si kakak yang pindah 2 mai kubur mak dia(jgn lupa, kubur belakang rumah aku). 
Aku dok tengok tv dlm rumah. 
Pastu aku dengar ada org nangis. 
Mak aku dah dok tuntun kak tu masuk rumah. 
Masuk ja rumah, dia jadi lain. 
Cara dia ckp dah mcm org dulu. 
Dia nangis2 dlm rumah aku. 
Kata rumah aku ni panas. 
Awat kami biaq org buat kat kami sekeluarga. 
Nasib baik pak aku ni imam n kuat mengaji, kalu x dah lama mak aku mati sbb org buat. 
dia bagitau kat mana org tanam ‘benda tu’. 
Dia kata org yang buat ni dok xjauh, kami pun kenal. 
Seberang sungai ja. 

Bila kak ni jadi camni, dia boleh ‘scan’ org. 
abis sapa yang lalu depan dia, dia scan. 
Aku yg dok tengok tv pn kena scan. 
Dia ckp aku ni nampak gaya cam nak pregnant lagi. 
kebetulan memang period aku lewat sebulan. (mmg lekat tp xdak rezeki)
pastu dia tengok plak anak aku yang boleh ‘scan’ tu..dia kata anak aku ni ‘cerdik’. Untung dpt dia..

bila kami tanya, tok dok mana? 
Dia kata dia dok kat pokok sena atas kubur 2. 
Dia kata lagi, apa jadi kat rumah aku suma dia tau. 
Dia kata kadang2 dia mai rumah aku tolong tengok2 kan anak2 aku. 

Selalu kalau dia mai rumah aku, dia dok kat tangga. 
pastu bila ‘dia’ nak balik, dia mengesot cam cerita Suster Ngesot tu. 
Bila tok nenek masuk badan kak ni, cara otometik dia xsuka kat hasben dia. 
Bila kak ni dok mengesot, laki dia tanya la mak aku, dlm kampung sapa yang jln mengesot camni?
Sekali dia tengking hasben dia, dia kata “aku mak mertua hang pun hang x kenai? Hang tengok la wanbee (ni mak aku) dia xkenai aku”. 
memang sebelom mak dia meninggal, mak dia xleh jalan, dok mengesot ja. 
Pastu sampai depan pintu rumah aku dia bagi salam n terus pengsan. 
Dalam 2-3minit dia sedar balik. 

Dia akan jadi kat rumah sedara yang ada problem. 
Kalau dia pi rumah yang bukan sedara dia, dia akan jadi selepas sembahyang subuh kat rumah dia n dia akan pesan kat hasben dia tuk bagitau kat tuan rumah. 
Hasben dia crita sebelom mak mertua dia meninggal kat spital, dia tengok mesin hayat dah x jalan tp wife dia a.k.a kak tadi dok cakap n angguk2 dgn mak dia. 
Maybe masa 2 kot mak dia ‘pass’ kt wife dia. 
Saka la kot kan. Mak aku kata bapa dia dulu baik sgt. 
Depa ada la turun temurun punya, tp memang xkacau org langsung. 
Start dari hari tu dia dh xmau mai rumah aku sebab dia kata rumah aku memang panas teruk. 
Dia letih nk jd cmtu.

Em..cukup kot setakat ni. Ada lagi. cerita sepupu aku dapat saka dr sebelah bapa dia. Cerita pasal rumah aku. Nnt kalu rajin aku cerita lagi, tu pun kalu hang x kisah la.

Ok peej..tq
Piss..

-siti ishak-

......................................................

wsalam, ;)

ofcoz la sudi publish. takkan nak perap pulak kan.
n thanks to u sebab sudi share cerita.
ramai pengemar segment ni. walaupun mereka malu2 kucing nak komen.
takut kot. heheh.

pokok macang tu mcm mana? aku ni mana la tau.
tapi memang pelik la org macam abg kau tu. terlebih berani tau.
kalau aku berdesup masuk rumah.

scarynya weyh umah kau belakang ada kubur.
tapi kau mesti dah tak rasa apa kan.
tp scary la cerita akak tu. boleh pulak feeling suster ngensot kan. tsk.
ish takut la orang bela2 ni kan. pastu pass2 pulak. :/

eh hantar la lagi. aku suka aje. ;p
if rajin2 nanti buat yea.
tapi jgn bg shortform banyak yea.
ni pun tadi banyak aku betulkan. hahaha.
sebab aku mmg la faham. 
tapi tau2 la kan. blog aku ni ada jugak orang2 baya mak2 kita baca.
dorang bukan faham sangat short form kan.
thank u.

selamat malam jumaat semua. muahahahahha *cea konon gelak syaiton menakutkan la tu*

Bila anak mengikut.

Aku memang kalau drive mulut akan bising. Memanjang je dok mengata kalau kereta lain buat salah. Bukan reti nak tekan hon ke apa. Memang...