29 December 2011

expose mistik : asrama.

allo peej,

tetibe ade kekuatan lak nak antar citer expose mistik ni kt ko. 
salu nye bace je x lak rase nk anta pape.
erm kongsi kn je la citer ni.

biasa la kalo dok asrama kalo xde citer2 hantu ni x sah. 
aku sekolah asrama kt batu pahat, sekolah harian biasa tp ade asrama.
so, waktu tu aku form 3 nk pmr. 
biasa la konon2 rajin and nk score, satu malam tu ktorg adela dlm 7-8 org kot ntah la aku dh x igt
bgn malam nk study. 
waktu dlm kul 2- 3 pg. 
aku nye meja dlm bilik prep betol2 dpn pintu. 
aku mmg suka dok kt tmpt aku tu sbb nti bole nmpk sp lalu kt luar,
sp yg naik trun tangga. dasar penyebok,sume nk tgk.he3. 
so kt tepi pntu ni ade tingkap kiri kanan. 
tingkap ni lak ade cermin nye cm dh jatuh (tau x tingkap ni cemana? tingkap biasa2 cm dlm kelas tu. bkn nye penuh pn salu je ade lubang2), so even pintu tutup pn aku bole npk sp lalu kt luar. 
knp la aku x betul kn kedudukan cermin tingkap tu. skang ni bru terpikir.sengal.

kt dlm bilik prep ni pihak asrama letak meja besar kongsi 4 org, bukan meja sorang2.
kt meja aku time tu ade 3 org. 
aku dok tepi dinding mngadap pintu, mmber aku A dok sebelah and sorang lg B dok dpn A. 
so dpn aku xde org.
dh lme menelaah/merenung buku aku angkat la kepala nk wt regangan otot sikit sbb lenguh tunduk je. 
fyi sebelah bilik prep dr kedudukan tmpt duduk aku, belah kiri dorm and belah kanan ni bilik basuh baju n toilet. 

wkt aku tgh nk wt regangan otot tu aku bole nmpk ade satu lembaga besar kaler itam tgh lalu dgn slow nye dr arah dorm ke arah toilet. 
aku npk dr celah lubang cermin tingkap yg jatuh tu sbb time tu ktorg ttp pintu. 
tp wkt tu aku igt bayangan aku je mungkin sbb lme sgt study. 
so aku cm ignore je la and smbg study balik. 
pastu ntah knp gatal lak angkat kepala tgk balik kt tingkap tu and bole pulak nmpk lembaga tu patah balik dr arah toilet ke arah dorm. 
damn!!! time tu aku rse cm omg!!! ko main2 pulak!!! 
tp aku diam je wt xtau n x kan lak aku nk mnjerit x tentu pasal. 
nti igt kerasukan lak.he3

so by the time dh pkul 5.30pg cmtu and dh abes study sume aku borak ngn A. aku sje tnye cmni

aku : A, td kn..erm..ko nmpk x ape yg aku nmpk
A    : nampak.
aku : hah?? btol ko nmpk ape yg aku nmpk
A    : nmpak la. kaler itam besar lalu dr arah toilet ke dorm
aku : siot btol la. aku nmpk 2x kot dh lalu patah balik
A   : aku igt aku sorg je nmpak so aku diam la
aku : aku pn igt aku sorg je nmpk aku pn diam je la.

rupa2 nye ktorg mmg npk bnde yg sme cuma x brani nk ckp pape time tu.

tu je la citer aku. ade lg citer lain tp nti2 la kalo aku rajin aku email lg.

sekian.he3

 ***wanee***

22 December 2011

expose mistik : rumah ayah dan bukit antarabangsa.

Salam kak peej ,

hye kak peej sy nie silent reader akak , best sgt bace story mory akak nie .
sy saje nk bg akak story pasal expose mistik nie .
banyak jugak pengalaman ngeri yg sy nk cite kt akak . ready ?

1st story :
nie mase sy umur 18 tahun kalo tak silap laa , baru lepas SPM so balik kelantan stay ngn ayah coz parents dah divoce .
then 1 mlm tue adk2 tiri sy cakap rumah nie ade ade penunggu arwah atok dye , kadang2 dorg cakap dlm bilik arwah atok dye selalu tdo ade ppuan pkai telekong duduk dok ngadap tepi tingkap smbl bau kemenyan yg tak hengat menyengat ke hidung .
sy ponn tak cayelaa coz budak2 tue baru 13 or 14 tahun , ignore saje .
then 1 mlm dlm pukul 2 pagi camtue sy masok blk nk tdo .
tgh dok men sms tbe perot rase something , dah pelik nak pg toilet takot plak kan .
then gigihkan diri bangun utk pg toilet . bile sy bangun sy nmpk ade makhluk berbungkus putih mcm gule2 betol2 berdiri depan sy .
ape lg peluh sy tarik selimut selubung .
mase tue bau kemenyan punyela kuat .
sy kejot adik tp tak dgr .
then sy bangun smbl pejam mate lari tdo sebelah mak tiri sy .
esok pagi sy cerita kt ayah sy then dye cakap "dah kena dah"
gigih kan ?


2nd story :

1 hari mama sy call balik keja suruh teman dia jumpa membe kt bukit antarabangsa , sebabkan kesian gagahkan diri jugak utk teman .
agak lewat gakla balik time tue lebih kurang 12.30 mlm mcm tue .
then mase jalan nak turun dari umah kwn mama uhh memang berbukit .
sape tatau bukit antarabangsa kan , dahla gelap , pokok yg macm hanjj je .
tibe2 mama sy ckp ape tau kak .

mama : bawak laju sikit , kalo nampak pape jgn brenti
me : kenape ma ?
mama : jalan je , jgn banyak tanye !
me : tgh jalanlaa nie ponn , okkkey . (bengang sbb keta tgh jln ponn kan)

smpai rumah mama suruh mandi .
then borak2 ngn mama tnye pasal statement tadi .
tau tak ape mama sy cakap kak .
" mama nampak sorg pompuan tgh dukung anak . pakai baju putih rambut panjang tengah tersengih tahan keta kite"
sy pun ape lagi , humanghai seram sejuk kott .
mama sy nie mate dye ade six sense .
kadang2 tgh tgk tv pun dye boleh cakap
" kenape ko datang ? aku tak kaco ko kan ? pg balik tempat ko . rumah aku bukan tempat untuk makhluk macam ko !"
seram kan kak ?
gile ~
k laa kak nnti kalo ade story yg sy igt sy story mory kat akak .
thank kak , lovee u laa!

............................................

wsalam dik,

thanks sebab share cerita.
tadi baca nak set untuk auto publish ni.
elok tengah maghrib.
sampang tang bukit antarabangsa tu meremang bulu. hahaha.
eh kenapa gelak? nak hilangkan rasa seram ;p

dapat bayangkan bukit tu.
memang tak suka lalu situ pun.
dah la tinggi. penuh pokok n gelap semacam.
selalu kita orang if kesana.
akan ikut jalan area ukay perdana. :D
tapi bukit antarabangsa memang seram lain macam la.
tak suka aku.
sebab banyak yang tertimbus kot kat situ.

apa-apa pun.
minah dukung anak tepi jalan yang gelap sibuk nak tahan kereta kau adalah tak kelakar ok.
walaupun sebenarnya dia tahan tu tepi jalan biasa.
sorry la mak nak berhenti uolls. *nangis*


15 December 2011

expose mistik : kisah seram saye pulak... ( part 2 - Phuket) dan time aku study kat shah alam

Hi Peej,
 
sorry aritu aku busy tak sempat nak sambung cite pasal phuket.
 
 
PHUKET
ok. malas nk ckp banyak...jom sambung cite phuket pulak..
seperti biasa.. trip thailand kali ni mmg aku tak book ape2...(kitaorg ke phuket dulu sebelum ke krabi)
semua main redah je...
watak dlm cerita nye tetap sama :
ramon, limah dan aku
 
kisah ni terjadi pada malam kedua( terakhir)
malam tu kitaorg tukar hotel.. takmo dok guest  house.. kononnya nak rs dok hotel sedap dan cantik.
 
jalan punya jalan.. usha punya usha jumpa la hotel ni..jarak dlm 10 min ke hard rock phuket.
hotel ni macam baru siap.. lawa.. dan bersih... hotel  bajet tapi sangat cantik..bermula dengan huruf L :)
 
dan agak murah jugak la.. semalam dalam RM80.
tatau ape penyakit perut aku time tu.. sakit  yg amat sangat... time tu lam kol 7PM...time time magrib la senang ckp
so aku pun dengan slamber je la.. memerut lam tandas... sambil nyanyi2...
pastu lam tandas hotel kan standard ade cermin dan tempat letak berus gigi lak dia bagi gelas.. gelas tu da terlangkup atas par( alah tempat korang leh letak segala shampu semua tu.. aku tatau nak namakan benda tu ape) 
entah nape tah aku tergerak nak pandang cermin tu masa tengah meneran... tetibe aku nampak gelas tu bergerak dari kiri ke kanan... sangat perlahan... pastu aku da  rasa tak best...
 
pastu aku alihkan pandangan aku kat output aku...  rasa nak membuang mmg da hilang sebab kena usik cenggitu... lom pun aku sempat nak bangun dan tekan butang flush...tibe tibe tandas tu terflush dengan sendiri..
(utk pengetahuan korang tandas tu tade autoflush mcm klcc o sunway pyramid.. ni tandaas yg cam tandas kat rumah yg ko kena flush sendiri)
 
aku da cuak.. aku pandang cermin aku tengok  gelas tu dah kembali ke kiri balik...pastu aku da tak rase benda ni kelakar..  cepat2 aku basuh ala kadar.. pastu terus blah... dok tengok tv  senyap2 kat depan katil... tanak bgtau ramon dan limah...
 
 masa nak balik ke kl baru bgtau....
 
 
 cite ni tak seram sangat..  :)
 
 
 
RUMAH BUJANG SHAH ALAMtahun kejadian : 2005
lokasi:  sek 13, shah alam
watak: GAI dan aku
 
 
dalam banyak2 kisah seram yg aku penah alami.. yg ni sampai sekrg masih segar lam otak aku.
 
 aku budak sarawak.. family pun sederhana je.. time ni aku nak sambung buat degree kat shah alam..
aku dapat rumah sewa ni pun daripada member atas member...  rumah  dua tingkat ada 4 bilik, 10 org duduk...
nampak cam banyak yg duduk tapi nak jumpa muka masing2 mmg susah!
 
so time tu semester break... seminggu je.. sebelum nak masuk final exam...semua budak2 rumah aku balik kpg..aku lak dok melangok kat rumah...
yerla nak mintak duit mak bapak kirim tiket.. mahal weh.. walaupun airasia kata everyone can fly.. tapi depa tipu peej!  aku tak fly pun! AA mahal gile time tuh...
 
so aku pun ckp kat parents aku tak balik.. lagipun cuti seminggu je.. cam sia sia aku balik...
malam pertama tu housemate  bilik sebelah aku ade lagi.. dia balik kpg lambat sikit katenye tade tiket bas.... dan dia ni agak warak juge orangnye..
so aku tido lam bilik dia...hari ke3 cuti baru dia balik...
 
hari keempat tu aku roger member baik aku yg stadi kat unisel.. sama2 budak sarawak..
dia pun tak lik kpg sebab cuti kejap je.. so aku panggil dia lepak dgn aku... petang tu kitaorg merayau cam biasa kat sunway pyramid..
balik dari sunway dah kol 11PM..  mandi2.. borak2.. dekat kol satu...
 
malam tu shah alam mmg sunyi sangat yerla kawasan aku duduk tu banyak student.. mungkin depa pun balik kpg..
so kitaorg borak la cam biasa... tetibe aku dengar cam bunyi guli/syiling terjatuh  dari tingkat atas.... aku dgn member aku diam jap..
sorang pun tak berani tegur..lepas je bunyi guli tu hilang tetibe kitaorg dengar bunyi tapak kaki manusia naik tingkat atas...
aku da seram sejuk time tu.. aku pandang gai.. gai pandang aku...bilik aku bilik hujung tingkat atas..
 
tetibe gai bersuara:
 
gai: budak rumah ko ke?
aku: entah..  tapi takkan  balik time ni kot...( aku tgk jam da kol 1 lebih)
aku: ko dah kunci pintu tandas? ( time ni aku siyes tak sedap dah sbb hati aku mmg da berdebar2)
gai: dah...hmm biarlah.. ( * muka gai pun da berubah da time ni.. tapi dia buat buat berani)
 
tengah kitaorg berborak tu tetibe dengar bunyi kunci lak terjatuh betul2 depan pintu bilik aku..
gai lak leh berani intai kat bawah pintu.. langsung tak nampak bayang kaki pun!!!
 gai jalan  mcm buat buat cool dok sebelah aku.. masing2 keras dan senyap...  dalam tengah senyap tu...tetibe pintu bilik kitaorg kena goncang!
cam benda tu cuba utk bukak pintu bilik... kuat gile...
aku ni mmg lemah semangat.. air mata dah bercucuran.... gai da terkumat kamit..
 
last2 gai capai yassin yg kat bawah bantal aku.. gai baca yassin...
 benda tu leh buat bunyi lak... "hmmmm... hmmmmm"
makin gai baca makin kuat pintu kitaorg kena goncang.. rumah tu pun aku rs cam bergegar!
gai teruskan gak bacaan... last last benda tu tendang pintu... pastu terus senyap..
takde lagi goncangan dan bunyi guli jatuh ke kunci jatuh ke..
kitaorg tak tido sampai pagi... sebab ketakutan...
 
lepas kejadian tu.. esoknye aku bungkus segala barang2 aku.. gi lepak kat hostel gai kat unisel...
sampai bebudak rumah aku balik...baru aku balik rumah bujang tu...
lepas peristiwa tu... aku suarakan kat bebudak rumah aku.. rupe2 nya bukan aku sorang je yang kena...
budak bilik bawah selalu gile kena kacau... tapi alhamdulilah takde sape penah kena histeria .. mungkin sebab ramai yang alim2 kan...
 
pas aku habis belajar tahun 2007... aku blah dari rumah tu... last update aku terima rumah tu da kosong
sejak tahun 2009...padanlah owner kasi sewa murah..entah ape history nye aku tak penah nak amik tahu dan taknak tahu...
 
ok tu je cite aku... tapi  kejadian ni mmg bagi impact kat aku sampai sekarang..
aku jadi sorang yg sangat penakut...tido pun bukak api dah sekarang....
 
 
sampai ketemu lagi peej.. dan selamat menjadi pengantin baru :)

- afzaniza-
................................................................

thanks for the email.
seronok membaca.
walaupun kau kata phuket tu tak seram.
tapi aku dapat rasa seram dia tu.
kalau kena kat aku memang aku tak suka kot.
cara dia tu macam dia saje nak tunjuk kehadiran dia kan.
madafaka.

yang kat shah alam tu.
memula aku ingat ni cerita rumah kat shah alam yang orang sibuk email tu.
bila baca bebetul rupanya memang pengalaman kau.
dah macam dalam movies pulak kan.
dia menggila macam tu.
tah apa motif tah.
aku aku dah pitam situ.


08 December 2011

expose mistik : quarters askar

ello peeja....

dh lamer dh akak dok bace2 org dok antar expose mistik kat awak... 
akak tergerak nk antar, tp mcm biase laa kan.. 
asik malas laa nk menaip.. nk mengarang... 
lamer2 asik laa terkubur hasrat nk share citer tuhhhh.. 
tp nih boring2 kat opis, nmpk sgt 'mengulor' kan?? 
bace2 balik expose mistik kat yr blog, terdetik nk share gak citer nih.. 
as usual, mcm yr other readers yg malu2 kucing & also mcm you gak yg PEMALU, xyah laa reveal namer akak okeeehhhh??

citer nih mula mase family akak bru pindah balik dari Sibu, Sarawak.. 
biase laa kan, abah keje askar.. asik laa posting kan.. 
biler pindah balik ke semenanjung, abah posted ke Kem Sg Besi.. 
dpt laa quarters kat situ jugak.. 
unit yg kitorg dpt tuh, hujung skali.. 
blakang ader laa ruang sket utk bercucuk tanam.. 
siap ader pokok kelapa kat blakang tuh.. pokok belimbing pon ader.. 
kat tepi ader beberapa pokok jambu batu.. 
siap sempat laa pokok kat kawasan tepi umah tuh dijadikan tempat berlatih memanjat bagai... 
yg BEST nye... row umah yg akak duduk tuh, ader laa 4 unit jer umah kat jalan kitorg tuh.. 
JIRAT CINA... saper yg tau kat Sg Besi ader kawasan jirat cina yg besar, haaa... tuh laa.. 
umah akak duduk tuh, betul2 1 lorong jer depan kawasan jirat tuh.. 
sib baik kawasan jirat tuh mcm atas bukit sket.. tadek laa satu level..

location dh 'menarik'.. lg menarik, kat rumah tuh penah ader org BUNUH DIRI dik!!! 
org tuh gantung diri kat kawasan DALAM RUMAH kitorg.. 
tp kawasan yg open air la.. 
tempat abah letak reban burung.. 
rupe2nye b4 we all pindah masuk rumah tuh, abah overnite alone kat situ.. 
abah nk 'try' dlu.. siap ckp, just incase laa rumah tuh ader 'tuan' kan.. 
"aku nk bawak anak bini aku dok umah nih.. ko jgn kacau2".. 
lebey kurang mcm tuh laa.. 
alhamdulillah, abah tido 1 mlm, xde ape2 jadi.. 
so, abah pon buat keputusan, pindah masuk.. 
yg best nye, MAK PON TATAU pasal kes org bunuh diri kat rumah tuh, until lepas kitorg pindah.. clever kan abah.. 
yer laa.. dh pindah masuk, xkan mak nk soh pindah umah lain plak...
 
alhamdulillah kitorg duduk rumah tuh since 1986 until end of 1988, tadek gangguan makhluk halus.. walaupon b4 kitorg pindah masuk, teman2 sepermainan ckp penah nmpk perempuan tua dlm rumah tuh etc.. 
skali skala abah berkungfu mase tido tuh, BIASE laa kan.. :P 
kater nye JIRAN kitorg kan kat blakang tuh sumer ramai pandai kungfu.. hehehe
 
except for once, tahun 1988 kot.. 
we all anak beranak kene batuk2... 
mula2 igt batuk2 biase.. 
dari 1 klinik, smpi mcm2 klinik x baik2.. 
smpi cikgu kat skola pon tanye, awak nih batuk, parents x bwk gi klinik ker? 
until one extend, my parents cuba rawatan alternative.. 
jumpe sorang ustaz nih.. 
rupe2nye family akak kene buatan org a.k.a. santau.. 
nk tuju ke abah, ended up the whole family kene.. 
smpikan ader sorg adik abah yg slalu dtg umah kitorg pon terkene tempias nye.. 
puas jugak nk berubat.. few rounds berubat.. 
yg 1st, kene amik 7 jenis air.. dh x igt air aper laa.. kitorg mandi air tuh.. 
yg nih buat kat rumah jer.. sumer2 kene mandi dgn 7 jenis air tuh.. 
2nd round, berubat kat umah ustaz tuh.. ustaz tuh keluarkan 'pusat' santau tuh.. guess wht? menda tuh dlm adik yg plg kecik tuh tuh.. :( 
kesian dia, siap nangis2.. ustaz tuh sedut kuar mcm darah, kaca, etc etc dari pusat dia.. 
mmg nmpk depan mata.. 
dh x tahan tgk, akak dok tunggu kat luar rumah... 
main2 dlm kete pakcik.. smpi terkunci plak kete tuh dari dlm.. :P terus kene marah!!!
 
final round berubat, buat kat rumah kitorg.. ustaz datang rumah.. 
akak disebabkan sgt mengantuk, tido awal... 
so i didnt really know wht happened tht nite.. 
yg akak tau, ustaz tuh ader letak something mcm tangkal ker aper kat pokok belimbing belakang rumah.. 
ustaz pesan, jgn sesiapa lalu bahagian blakang rumah buat tempoh mase tertentu.. 
mlm tuh akak tido lena smpi ke pagi, sedar2 kakak akak yg tido sebilik, sudah tido SATU katil dgn akak.. 
dlm bilik tuh ader 2 katil bujang.. satu katil dia, satu katil akak.. 
rupe2nye tgh mlm tuh tatau laa kol baper.. 
kecik2 x pakai jam laa kitorg.. kakak akak dgr suara pompuan menangis dari blakang rumah.. 
dia ckp dari arah jirat tuh.. 
tp sbb both pokok belimbing & jirat tuh kat blakang umah, tatau laa maner satu source nye.. pompuan tuh nangis mintak tolong.. 
mula2 kuat, makin lamer, makin sayup suara tuhhhh.. lamer2 hilanggg.. 
tuh yg kakak akak takut, terus lompat tido kat katil akak... 
esok nye dia citer kat mak, mak akak siap ckp.. "nasib baik bukan mak yg dengar".. hehehe.. 
suara tuh mungkin suara 'santau' yg diusir oleh ustaz tuh..
 
tuh laa sajer citer nye.. maybe ader yg anggap x seram.. 
akak pon sbb bukan akak yg dgr, so bole laa buat2 lawak pasal benda nih.. 
klu tanye kat tuan punye badan yg dgr, mmg seriau... and NASIB YG PLG BAIK ADALAH.............. sumer adik beradik akak tau pasal kes bunuh diri tuh SELEPAS kitorg pindah ke rumah lainnnnn.. pandai betul mak & abah simpan citer tuh.. 
yg akak tau lepas dh skola menengah klu x silap.. 
smpi hati kan dorg biar kitorg mandi manda sebelah tempat org bunuh diri!!!
 
ok.. tuh jerr... mcm peeja gak, x reti wat ending.. :P
 
take care!!!

.....................................................................

baca cerita ni dapat bayangkan macam mana rumah quaters tu.
mesti akan teringat cerita kat kuarters yang kita orang duduk kat PD tu.
aku pernah cerita masa dulu-dulu la.
zaman memula blogging.
kalau korang rajin korek, try la carik.

sumpah scary.
kenapa scary semacam rumah2 dorang ni eyh?
aku tengok mostly yang kat KL ni dah renovate la.
tapi still. rasa scary tu ada.

last aku pergi masa kat rumah jonet yang kat mindef lorong kubu tu.
walaupun tengah bandar. rasa seram tu memang ada.
nasib rumah dia meriah sebab ramai adik beradik. kurang la rasa eerie tu.
if aku duk situ sorang-sorang memang aku lari la. tak sanggup.

p/s : sorry hari ni lambat tepek. few days sibuk. then tadi keluar berjalan lupa pulak nak set. ;p untuk akak yang hantar email ni. takpa. saya faham. buat ending memang payah. heheh.

24 November 2011

expose mistik : asrama sekolah baru

Salam kak peej. 

sy selalu jugak jengah2 blog ni dan suka betul bc entri2 expose mistik. 
bila baca story seram2 ni, teringat plak kt beberapa citer-sedikit-seram yg penah sy dengar, tak kurang juga yg penah sy alami sndiri masa sy kt hostel zaman2 skola dulu. 
sy penah duduk asrama 1 tahun je...mase form 1 thn 2001.

skola sy mse tu skola baru, asrama baru dan ada pelajar form1 n form2.
sikit je la bilangan penghuni asramanye. 
sy pelajar 2nd intake so sy masuk mggu ke-2 dan sy ditempatkan kat dorm tingkat paling atas. 
pd mlm hari 1st tu ada dormate yg buka cerita katenye mggu sblm tu ada warden perempuan nampak 'benda' kt bumbung asrama perempuan. 
maknenye dekat la dgn dorm sy!. 
sy mmg maintain je muka padahal dah xsedap hati rasa nk balik rumah terus. 
sapa xtakut oii scene kejadian mmg dekat sgt dah dgn sy.
bila tido sy serba salah nk mghadap ke atas.
xnak la tetiba buka mata tnmpak 'suspek' yg sama...mintak dijauhkan laaa....
tp xlama la sy duduk kt dorm tu sbb beberapa mggu lps tu budak2 dorm aras atas kene penuhkan dorm2 kt bwh. lega la skit.

dorm baru sy pulak kt hujung, dekat dengan kwsn ladang getah. 
sy pun orait je xda nk pikir2 sgt status tapak asrama tu. 
smpai la satu hari, hari sbtu kalo xsilap. 
lps prep pagi, sume penghuni dorm dok lepak sambil bincang2 nk outing ke mana, lipat2 kain, sy pulak makan keropok udang, tiba2 suma orang terdiam, diikuti bau hanyir yang sgt kuat seolah2 'sesuatu' sedang melalui koridor aras ktorg. 
mata masing2 da bgerak2 pandang-memandang. 
lps dlm 30saat bau dh hilang baru masing2 berani bsuara. 
ada yg ckp jangan tegur bau tu..nk sedapkan hati sy ckp maybe tu bau keropok udang sy. 
sejak tu, dgr la cerita drpd kwn2 yg tinggal bdekatan sekolah yg tapak asrama tu dulu satu pkampungan+ladang getah.
tapak dewan makan dulu adelah surau dan tempat buang smpah bdekatan dewan mkn tu tempat mandi mayat!

siap ada cerita dulu2 kematian sorg perempuan (xigt plak mati sbb ape tp yg pasti menyeramkan jugak la) dan mayatnya dimandikan dan dismbhyg kt situ...
sbb kemunculan jelmaan (baca:hantu) perempuan tu yg slalu mengganggu.
org kampung blah dr situ so surau +kampung tu terbiar.
pastu jd la kwsn asrama ktorg.
xtau la btol ke x citer tu. 
sy hanya mampu maintain kn muka lagi tp dlm hati mmg dh xtentu arah.
rasa nk pindah skola mase tu jugak!!....

bbrapa bln lepas tu, ada karnival asrama antara skolah. 
so pelajar yg tlibat kene la pegi skola tuan rumah. 
last2 tinggal berapa org budak je tmasuk sy (xaktif kt skola pun). 
ktorg nk prep pun warden xda. 
so pegi la tlg makcik dewan mkn prepare mknn utk budak2 karnival. 
nk jd cerita, mlm sebelum tu asrama digemparkan dgn bekalan letrik yg kejap ada kejap xda. 
byk kali on/off smpai last2 prep mlm batal sume lepak dlm dorm. 
esok tu mse tlg2 prepare mknn, makcik dewan mkn citer 'dia' dok main2 bgantung2 kt wayar letrik asrama! sbb tu letrik mcm biskut...
peh..bderau darah! 
nasib baik makcik tu cerita hr esoknya, buatnye dpt tau or mmg nmpak sendiri kejadian tu mlm tu jugak..mmg pitam beramai2 laa...

sy tahan setahun je kt skola tu bkn la 100% sbb takut (takut jugak la kiranya..hihi). 
tp memandangkan sy slalu sakit dan jarak skolah-rumah yg agak jauh sy tpaksa tukar skola lebih dekat.
sy yg mengada2 nk dok hostel sebenarnye.
parents xgalakkan sy dok hostel.
konon nk nmpak bijak dok hostel last2 xlari jugak dari pengalaman mistik2 ni........
tapi biasa la kan...dah namanye hostel/asrama, cerita2 mistik ni ibarat aur dengan tebing....
hihihiiiiiiiiiiiiii!!(efek mengilai)...

sekian.

-Zoyy-

17 November 2011

expose mistik : kisah seram saye pulak

HI Peej,
saye selalu jengah blog awak tapi tak pernah  ucap hello...
saye suke baca kisah expose mistik yg reader awak sampaikan,..
lalu ia telah membuka pintu hati saya untuk share kisah yg terjadi  pada saya pertengahan tahun ni tadi...
cehh apsal ayat aku skema benar ni nok!!..
ok pendek cite.... cite bermula cengginih..jeng jeng jeng...
Bulan 6 haritu aku dgn lagi dua member aku pi thailand.. 
konon nak cuti2 dan cuci2 mata ler..
Kisah ni terjadi kat Krabi... 
kitaorg spent dua malam je krabi sebab kitaorg dah spent 2 malam sebelumnya kat Phuket.
(kat phuket pun ade story mory dia.. nanti i cite bile ade masa k)
Awalnye kite plan nak dok kat Aonang Beach tapi di sebabkan aku ni ade masalah membaca peta... 
sudah nye Aonang beach terkeluar dari peta tu.. 
last last kitaorg end up kat Railey Beach. 
Tu pun nasib baik ade org yg sudi tunjukkan jalan nak ke Railey Beach.
Dalam masa tgh tunggu bot sampai, kitaorg lepak la kat tepi jetty.
nak di buat cerita kita orng ni datang main langgar je ape pun tak booked..
hotel tak book, bot tak book... main redah je...  
Aku lak da penat dan malas nak pikir banyak terus la buat muka tak malu tanye la sorang mamat ni kat mana ade hotel murah untuk stay"
maklumla $$ da banyak habis masa kat Phuket..sampai krabi hidup papa kedana =.="
Mamat ni pun cakap.. "yeah yeah..hep hep (slang thailand ..hep=Have)
dia pun bgtau  kat kitaorg nama hotel tu ( sy  takmo nyatakan di sini la yer)
Sampai je Railey Beach kitaorg terus cari budget resort ni... memang murah mak ngah!!!!!
RM35 hengget je semalam... aku dengan member2 aku ape lagi gumbira la... yeyeyehhhh ada duit lagi nak berjoli.... (^.^)
Sampai je kat resort tu.. memang scary... 
macam hutan buluh je aku rasa..
tapi sebab nak save budget punya pasal kami gagahkan jugak la dok kat situ..
so far alhamdulilah malam pertama tade ape yg jadi sebab suma tido mati kepenatan!
Sampai la malam kedua, malam trakhir kitaorg kat Krabi...
pas kitaorg balik daripada buat thai massage, kitaorg lepak la kat cafe kat resort tu...
tapi cam pelik sebab tade sorang pun staff dia yang stayback.. 
member aku yg mls nak buat massage ckp depa da balik da kol 10 tadi..
so kitaorg  lepak tanpa makan dan minum kat kafe tu...
mmg best sebab kat malaysia takkan jumpa cafe yang tade makan dan minum ni..
sambil2 lepak tu kitaorg main kad...gelak2 cam biasa la...
owh biar aku kenalkan member aku dengan nama glamor dorang  jela k..
sorang ni RAMON - wanita berkerjaya
sorang lagi Limah - sorang programmer wanita yang benci betulkan ralat dlm system
tengah2 main kad, Ramon seperti biasa akan potong stim.. nak balik bilik tido...
kitaorg pun terpaksa la ikot sebab takkan nak biar dia redah hutan buluh tu sensorang kan..
sampai je bilik.. tukar baju lepak atas katil..
Ramon lak da lama tarik selimut..tinggal aku dengan limah je sambung borak
masa tu dah tunjukkan jam 1 pagi...
dalam borak2 tu kitaorg gegelak la sebab benda kelakar kot...
pastu tibe2 ade ketukan dari bilik sebelah... 
ketuk sekali je tapi agak kuat..
owh utk pengetahuan korang dinding bilik tu adalah papan plywood...
macam bagi signal suh tido... ramon terjaga pastu ramon sound aku dan limah..

ramon: weh tido weh... org da marah tu....
aku dan limah lak jenis tak makan saman.. borak lagi sambil kutuk masing2.. gelak2 lagi..tapi kali ni volume dah kecik la..
pastu "jiran" sebelah ketuk lagi untuk kai ke dua...aku diam.. limah pun diam...
sekali tu limah bersuara...
limah: dah dah la tu.. tayah la nak ketuk...
aku: entah.. kecoh ar.. nak tido sedap gi la dok 5* resort....
limah: tu ar.. ni dok kat hutan buluh... miang je aku rs katil ni..
aku: katil miang ke ko miang??
limah: bodoh la ko ni... *kitaorg gelak lagi*
sekali tu.. tetibe aku dan limah senyap.. tatau nape..  malaikat lalu kot..
dalam kesunyian tu... tibe tibe...
"tok tok" bunyi org ketuk pintu bilik kitaorg.. aku diam.. limah pun diam.. 
ramon pun bangun  buat muka pucat dia..
"assalamualaikum......" bunyi suara pompuan gemersik halus dan jelas... 
rasa macam dia betul2 depan  pintu bilik kitaorg...
selang beberapa minit dalam 2 minit dia ketuk lagi "tok tok"  bunyi perlahan tapi padu....
pastu... dia mengilai... hihihihi...  tak kuat tapi cukup jelas utk di dengari...
semua keras... aku tengok limah.. limah tgk aku.. ramon lak daripada baring terus dudk...
semua kaku atas katil.... semua kelu... last2 suma tarik selimut... keras dalam selimut sampai pagi...
okay... sambungan dia nanti la i sambung.. skrg ni gi buat keje...
takot bertukar hijau lak bos i nanti.. =)

-afzaniza-

............................................................................................

arghhhhh stress aku baca cerita ni.
boleh pulak turn cerita ni time aku di perantauan ni.
dengna keadaan tak book apa.
n kemungkinan aku akan end up tempat-tempat murah macma guest house ke apa.
semoga aku tak di expose mistikan ngan benda-benda macam ni kat bali. 
Aminnnnnnnnnn.

10 November 2011

expose mistik : penghuni rumah

Hai peej, aku sebenarnye dah lama nak kongsi cite ni ngn ko tapi baru sekarang aku free.heheh
aku nak story pasal rumah sewa yang penah aku duduk.
entah ape la nasib aku asal mana aku duduk je pasti ade 'peminat' yang ikut.
dulu before nih aku menyewa dekat apt bandar tasik selatan yang betul-betul tepi highway MRR2 tu. 
ala apartment yang ade dulu kes limau bali ade bom tu. 
aku sewa kat situ la dulu.
dulu aku duduk dengan 2 orang kawan sekolah aku. 
tempat tu agak scary la tapi kitorang no choice so sewa je la kat situ.
hari pertama aku duduk ok lagi, bila masuk hari ke dua je 'dia' dah buat hal.

ade satu tengah malam tu tetibe kawan aku bilik sebelah sms aku
'ko main pintu bilik air ke?
aku jawab la 'ko gile ape aku tgh tido nih'
*diam+terkedu*
bilik air kitorang tu yang plastik zig-zag tu. 
so bile bukan akan ade bunyi la.
kawan aku dengar ade orang buka-tutup pintu tu banyak kali.
so esoknye semua buat bangang je la.

malam tu kitorang pegi makan, bila balik rumah je kitorang nampak ade sejadah kat depan hall.
kawan aku kata dia dah simpan dalam bilik dah.
*diam+terkedu*
dah lama2 kene kcau tu member aku 2 orang tu dah xtahan so diorang pun pindah tinggal la aku sorang. 
aku xboleh pindah sebab deposit aku masih ade.

lepas tu ade satu hari yang aku tak boleh lupa masa aku baru bangun tido.
aku on the phone dengan kakak aku and then tetibe pintu aku yang berkunci itu terbuka sendiri.
aku dah dapat agak dah tapi aku cool je.
kakak aku tanye bunyi ape tu pastu aku cakap pintu terbuka sendiri.
last2 dia yang takut lebih pastu suruh aku pindah kuar duduk dengan dia.

so masa aku nak pindah tu makcik depan umah tanye aku

makcik: nak pindah ke?
aku:  aah kak.
makcik: nape nak pindah?
aku: tak tahan kene kacau la kak.
makcik: rumah ni memang keras sikit, dulu orang yang sewa before nih pun kene kacau. banyak barang dia jatuh,pecah,tukar tempat tiap2 malam.
ooo patutla level aku duduk nih banyak yang kosong.cehh baru aku tau sebab ape makcik tu xpenah bukak pintu dia.
Kes 2
Sekarang aku tinggal dekat area bukit jalil. 
aku ingat aku boleh hidup aman la tanpa 'peminat' ku itu tapi rupanya aku silap!
masa aku baru masuk rumah tu aku nampak di sekeliling pintu aku ade dilekatkan beberapa keping duit syiling 50 sen. 
pelik aku tapi aku buat bodoh jela.

so malam pertama aku tido di ruang tamu sebab katil x beli lagi.
pastu aku dengar la ade bunyi guli jatuh la, orang tarik kerusi la and yang x boleh belah ade bunyi orang gelak! gila 3-4 pagi hangpa dok gelak apa?
bila esoknye aku naik tingkat atas kononnye nak bagi 'nasihat' jangan bising rupanya rumah atas rumah aku tu xde orang.
*diam+terkedu*

aku ni jenis suka balik lambat 1-2 pagi baru sampai umah.
ade satu masa tu time aku baru kua pintu lift tetibe aku terbau kemenyan. 
aku dah ketaq dah pastu masa nak buka kunci mangga, kunci aku leh pulak terjatuhhhhhhhhhhh. 
punya la aku maki hamun dalam hati. 
aku dapat rase ade bende tengah tengok aku.

dan yang paling hebat 3 bulan lepas kawan lama aku datang tumpang tido and bawak anak sedara dia sorang 2 tahun sorang lagi 3 tahun.
tengah kitorang tengok tv tu tetibe anak sedara dia yang 2 tahun tu bersuara,
"nenek, nenek, nenek nak pergi mane tu?"
aku punya la stress dalam hati aku cakap 'ade lagi benda nih'.
kawan aku pun dah cuak dia tanya la anak sedara dia, 'ko merepek ape nih,nenek mane?"
pastu budak tu tunjuk kat pintu masuk rumah aku
"tu nenek tu, dia nak keluar"
aku pun sebagai tuan rumah aku perlu handle situasi ni dengan cool lalu aku berkata
"ooo nenek tu kawan auntie, kalau nenek xpe auntie xkisah, jangan "atuk" (pocong) sudahhhhhhh.
-love for life-
 sekian terima kaseyyyyyy

-ones womans dreams-

03 November 2011

expose mistik : main "cak2 bawah pintu"

Salam Peej,

Start follow your blog lps follow your mum’s.  
Ni kisah masa study kat itm johor dulu tahun 1998 kot. 
Bilik saya tingkat paling atas dan sebelah bilik air, dan dekat dengan tangga. 
Kira koridor tu kat dua2 hujung koridor tu tangga la. 

Malam tu tido lewat.  Katil belah bwh, but since nk study bwk ler tilam letak kat lantai. 
Roomate saya dah tido, masa tu tnggal berdua je dgn dia. 
Masa tengah2 syok study meniarap.. kaki ni hala ke pintu la. 
Tetiba lak rasa kaki ni sejuk jer.  Mcm ada angin lalu masuk bwh pintu. 
Pas tu terdgr ler mcm ada org sorong bag, dari hujung tangga ke tangga yg lagi satu dkt dgn bilik ni. 
Bunyi tu xder ler kuat mana pun to sbb sunyi kan so mcm kuat ler.  

Then dgr lagi mcm sorong bag, masa dia lalu kat dpn bilik tgk le bwh pintu,
xde pun bayang2 org lalu lalang… angin sejuk makin byk lak masuk celah pintu tu.. 
dgr lg dia lalu lalang.. ada kot 3 4 kali dia tawaf kat koridor tu..
then last2 tu sy tarik tilam naik katil balik, trus baring..
mata hala kat pintu… kali ni mcm dia betul2 berhenti dpn pintu tu,
sbb Nampak mcm ada gelap skit bwh tu.. 
lama gak bayang tu kat pintu tu..  pas tu xder.. trus mmg x jadi ler sbg study mlm tu.

Tp tpt ni mmg byk kes, maklum ler tgh2 hutan, kiri kanan kawasan kubur (cina. Jepun) kebun getah semua. 
Tapi masa kat situ byk ler dgr cerita Nampak harimau jln2 kat bwh tu.
Tp kira asrama sy ni masih dikira kurang gangguan skit la, sbb ada satu asrama yg kira sebelah hutan yang selalu kena kacau. 
Tapi masa heboh kes orang minyak mmg takut giler sbb roommate dpn kena hempap, siang2 lak tu. 
So itu je la pengalaman mistik yang paling hampir penah kena. 

P.s:  seronok baca your blog.  Teringat masa blm kawin dulu.  My n youngest sis slalu lpk n jjcm.  Skrng dh kawin ni susah ler skit.. kena “rantai” :P    funny thing is, lepak2 pn dgn kwn sekolah dia, so masa tu mmg  kita ler plg mature kat situ.. tp perasan muda J

Best regards,

http://signatures.mylivesignature.com/54489/316/F5FFC2245229554323F13B37FAB13C5C.png
Farika Arbak

27 October 2011

expose mistik : lembaga


salam... hmmmmm saya silent reader blog akak... ok la jom kita terus ke laman expose mistik saya...

Citer 1
citer ni masa saya dok tengah kapel ngan husb and saya.... saya dok ipoh n my bf at that time dok kl... kami mmg suka bergayut dr tgh malam sampai subuh... huhuhuhu... tengah angau la katakan.... then ada satu malam ni bf saya tak bergayut lama sampai kul 3 pagi jer... then masa saya tengah mengelamun angau, tetiba jer ada suara cakap "Sayang kt dia ek?" Lepas jer dengar suara tu tetiba seluruh badan saya takleh gerak macam kena himpit tau... puas dah gerak tak boley jugak... then nak baca ayat2 suci pun tak boleh... rasa mulut ni susah nk bukak... then alhamdulillah semua tu berakhir sebab kedengaran azan Subuh.... huhuhuhu.... Lepas malam tu saya da tak bergayut lama2... n tdo plak ngan mak.... heheheheh.... n sampai ari ni saya da tak tdo kt bilik tuh....

Citer 2
Benda ni jadi kat adik saya... Berbalik pada citer saya sebelum ni, kes saya kena kacau tu, adik2 saya selalu gelakkan saya... then ada satu malam tuh adik saya tdo kt ruang depan rumah dengan kakak saya n anaknya... Adik saya lak tgh peod at dat time... then malam tiba2 dia terjaga sbb rasa ada orang perhatikan dia... bukak mata jer tengok ada lembaga pakai baju warna putih tgh usyar dia... mata merah giler... mmg scary lah kan... then trus la adik saya tutup diri ngan selimut sampai la ke pagi.... huhuhuh...

Citer 3
Masa ni kat asrama.... saya budak sbp kt sg petani... biasalah kan, kt mana2 asrama mesti ada citer pasal hantu... kt sekolah kami terkenal ngan hantu green lady... huhuhuh... kak peej nyer sekolah ada tak citer2 hantu macam ni? nk dijadikam citer malam tu saya stay up dengan kawan saya... tetiba saya rasa bulu roma tengkuk saya meremang... n angin bertiup pun rasa len macam jer... tak lama lepas tuh tetiba ada lembaga putih bertebangan kt tingkap.... nak kata orang, tak boley sbb saya ada kt tingkat 2... huhuhuh lepas tu trus saya ajak kawan saya ni naik atas... dia tanya kenapa tapi esoknya br saya beritahu... huhuhuhu....

- Mastika -
.............................................................................................

wsalam,

Alhamdulillah tak pernah kena la.
as usual, mintak jauh.
so selalu memang baca cerita je la.
sendiri experienced xde. ;p

kat asrama dulu pun.
memang macam-macam cerita ada la.
sendiri kena takda except dengar bunyi-bunyi la.
macam kena gegar pintu, macam ada orang panggil nama.
that's it.

tapi kenapa di panggil green lady eyh?
sedangkan dia pakai baju putih. heheh.
ingat tadi suspen apa la sebab dia muka hijau ke, baju kebaya hijau ke.
scary jugak tu. 
erk. macam cerita karak tu.
incikkkkkkkk. saya nak tumpang incikkkkkkkkk. *pitam*

ok. selamat malam jumaat.


20 October 2011

expose mistik : tumpang sekali.

hai peej..

just nak share gambaq adik saya yg diambil tahun lepas kat rumah pak cik di kepala batas, pulau pinang..
waktu tu time maghrib. Adik sy ni suka bergambar tak kena tempat.. so, snap sana, snap sini, esok pagi baru dia tengok gambaq yang dia snap semalam.. bila tengok gambaq yg dia snap semalam tu, punya la terkejut dia sampai tercampak phone.. sebab time dia bergambaq tu, cuma dia sorang ja duduk atas sofa kat ruang tamu.. tapi kat gambaq tu ada lagi sorang yang duduk kat sebelah tu, berambut panjang, berbaju putih lagi kat sebelah.. (cuba zoom kat gambar dekat bahagian rambut objek putih sebelah.. memang sah2 tu rambut)  siap bertemu lagi ngan urat baju dekat bahagian lengan adik saya.. yg best tu dia tunjuk separuh badan jer.. muka tak nampak.. nak kata sepupu2 saya, tak mungkin.. sebab semua perempuan dalam rumah tu bertudung litup, kecuali adik saya.. -_-"

bila tengok gambaq tu punya la meremang bulu roma saya..

adik sy tunjuk la gambaq tu kat mak cik sy, n diorg confirm la takkan percaya kan.. tak kan nak cakap rumah diorg ada 'penghuni tambahan' kan.. tapi mak sy cakap rumah tu mungkin ada, sebab kat blakang rumah tu ada semak samun n kat tepi tu ada sawah padi.. (rumah kampung).. mak cakap, benda2 tu memang takkan tunjuk rupa.. dia cuma tunjuk sikit jer.. wallah hu alam.. 




-ida mastura-
.................................................................................................

mula-mula aku tengok pic ni aku rasa biasa je.
sebab macam orang kan.
takda rasa apa sangat.

tapi bila baca baru rasa.
sebab aku fikir if la aku yang bergambar tu.
of coz la kita tau kita vain sorang ke apa kan.
kita tau la sebelah kita ada orang ke tak kan.
dah adalah amat biadap if memang ada orang sebelah kita.
tapi selamba nak jugak vain, at least amik la pic sesama kan.
if nak vain takdanya nak duduk rapat macam tu n siap pose sakan. ;p

oh pic aku blurkan atas permintaan pengirim e-mail.
ish. tengah type sorang-sorang ni tetiba terasa scary.
motip dia nak enter frame sikit?

13 October 2011

expose mistik : kain putih


Kita kembali lagi dalam dalam segmen... Exposeeeeeee Mistik! Ececeh over pulak!
Lame kot aku tak expose siri2 serem manje kat ko kan Peej...
Maklum la kalau aku cite sekali, nnt amek dua tiga minggu gak aku nak melupakan penceritaan semula tu walaupun dah lama peristiwa sebenar berlaku.
Mak penakut, nak!

So this one baru je jadi hari Khamis (29 September 2011M) malam Jumaat (2 Zulkaedah 1432H) minggu lepas jam 8++ p.m.
Amek kau over kasik tarikh siap nak membuktikan baru berlaku.
Al-kesah rumah aku ni sebelahnya kubur cina yang mana kalau diGoogle Mapkan, kawasan jirat tu lebih besar dpd kawasan utk kedua-dua buah apartment yg ade kat situ.
Apartment aku ade 2 blok, yang lagi satu tu ade 3 blok kot.
So bayangkan la besar mana jirat kalau lebih besar dpd 5 blok apartment kan huhu.

Malam tu encik suami adelah balik lambat sebab ade kelas.
Sebelum habis office hour aku dah text ayah aku (yang tinggal dgn kitorg waktu weekdays je) cakap malas masak ape kate beli je kat pasar malam.
Sekali ayah cakap dia nak ajak kuar makan luar sebab nak belanja.
So lepas tgk Soffiya tu berdesup la kitorg keluar.

Parking lot aku ialah basement so selalunya kitorg turun ke level P2 pastu jalan sikit nak turun gi besement tu. Laluan tu kalau pandang kanan (waktu turun) atau kiri (waktu naik) adelah jirat dan pokok-pokok yang boleh disoal "kau tak reti nak tebang ke dahan dia???"
Pastu dahan dia tu kalau ko duduk kat parking P3 tu adelah separas je dgn kau.

Aku memang mengamalkan dasar pandang ke depan sewaktu berjalan atau memandu di waktu malam.
Maka aku pon jalan je menonong sambil cakap-cakap la dgn ayah aku sebab aku takot so kalau diam je cam sunyikan.
Siap makan tu kitorg pon balik.
Elok parking. Nak naik semula g P2 tu sekali aku terpandang...
Sekali lagi ye aku sebutkan, TERRRRRRRRpandang pokok tadi tu humangaih terjulur sehelai kain putih bertompok2 aku tak tahu la merah ke cokelat ke hape ke kan kaler dia kan tapi  kain tu dok statik je tak beralun-alun pon.
Biase kan kain yang terjuntai panjang kan gerak-gerak efek ditiup angin kan....
Terus je aku yg mengandung ni berlari-larian mendaki naik sebab terkejut.
Tapi aku takde cakap la pape kat ayah aku sebab kan orang pesan jangan tegur kan.
Ayah aku siap marah sebab aku lari hahaha...
Aku diamkan je sambil bertekad esok balik keje nak siasat!
Muahaha siasat la sangat...
Maksud aku nanti bila ade masa percuma waktu siang hari nanti aku akan mendongak semula ke pokok itu.

So keesokan harinya aku balik kerja sampai rumah around 545 p.m. camtu aku tgk la skali nampak ade lagi kain tu.
Terus aku g dekat-dekat nak nengok menatang ape.
Laaaaaaa skali kain cadar yg org buang da... HAMPEH!
Encik suami balik je aku terus cite konon-konon saspen la kan sekali dia kate "Eleh, kite parking moto bawah pokok tu kot tetiap hari...
Kite tau dah kamu je saspen lebih padehal memang hantu (read: cadar) tu duduk je kat situ sejak dulu"
pastu siap gelak-gelakkan aku huhu...
Ele takpe la gelak2 kan la tah-tah dia dulu waktu 1st time ternampak kain tu pon sure cam cuak-cuak lebih cam aku gak...

Tapi mengikut kata encik suami sejak 4 bulan dok kat situ (aku dah duduk situ setahun lebih dah kot) kawasan tu Alhamdulillah takde la ape sangat kat apartment aku walaupun sebijik lift yang ade pekerja Bangla tersepit lalu mati hancur lebur bulan Februari hari tu telah diarahkan tutup selama-lamanya oleh pihak kementerian...
Takde la roh bergentayanagan ke hape ke kan setakat ni mungkin sebab Bangla tu memang baik dan alim (aku kenal gak la sebab dia memang kerjanya sapu n cuci ruang belakang rumah aku & aku selalu kasik brg2 recycle suruh dia jual dulu). 
Motip tutup lift tu selama-lamanya aku tak pasti kenapa mungkin sebab darah yang bersemburan tu dorg tanak cuci ke ape tak tau la.
Waktu encik suami pagar rumah tu pon mudah je dia kata.
InsyaAllah la takde pape tapi kerja tuhan lepas-lepas ni kita tak tahu kan.
Maka berdoa je la kita diselamatkan walau di mana berada...

Hehe ko saspen tak Peej? Ala sorry la kalau buat ko saspen yer... Aku lg saspen waktu tu hehehe
yours truly;                      
             addelle
........................................................................................................

gila kau.
kalau aku nampak macam kau nampak pun akan takut kot.
macam apa tiba-tiba kan.

ish scarynya mati tersepit kat lift sampai hancur bagai.
macam mana boleh sampai macam tu.
apa dia buat?
me not loike. :/

sapa nak share cerita email ye.
korang pun dah tau kan.
selamat malam jumaat semua. :)

09 October 2011

Buduh

Buduh punya blogger. Sesuka hati reveal. Thanks to few lovely readers yg bg tau kt twitter. Berpeluh nak delete. Dah la line maxis slow. Nasib ada iPod noy. Ni pakai wifi Starbucks. Bagus iPod ni, senang boleh tukar code sekali. Phewwww. Sapa x faham abaikan je entry ni. Oh ni type guna iPod. Kalau x faham maknanya auto correct la tu ye. Taaa, nak minum kopi n mkn rv cupkek.

06 October 2011

expose mistik : suara

hi kakpeej

seronok bace blog kakpeej, tang expose mistik 2 tetibe teringat pasal experience saye
kejadian ni jadi on minggu pertama puase
saye baru balik dr office, smpai rumah 0 xde org


so saye terus naik bilik
sebelum mandi saye turn on pc, dengar lagu sume
tetibe saye dengar ayah saye panggil 'ANO'
saye pun jeritla 'PINTU XKUNCI' - malas nak turun sbb tgh berkemban
then senyap...saye baget dia dah masuk, sbb saye kunci pintu luar je td, n dia ade sparekey


selang seminit dia jerit lagi 'ANO'
eh tah2 terkunci pintu dalam kot, maybe saye lupa
bila turun bawah, pintu dalam xkunci, mmg betul yg berkunci pintu luar je
masa saye bukak pintu luar, saye bukak cepat2 n lari naik atas terus - berkemban kan (saye xtgk luar at all)
dari atas saye tanye 'g mne, ibu nak masak apa utk buka?'
dorg xjwb..bila saye turun balik n jengah ke luar..rupenye mmg xde org boleh x??
penat rupanya saye ckp sorg2 kan?ish


sebelum ni my sis pernah cerita
masa dia bergayut dgn boyfie, boyfie dia tnye

boyf: ayah masuk blk ke
sis: xde
boyf: dgr suare laki td?
sis: dgn nano (me) je

that time dia bgtau, saye x percaye..sbb saye rasa bende tu mengarut je
xpon line telefon tu xbetul or else
then sampai la saye kene sendiri
x paham la...kan supposed syaiton kene ikat kat pokok masa puasa.rite?
so sape yg panggil saye??? 



.............................................................................................................


kelakar la nano ni.
memang kena ikat kat pokok ke?
bukan kat neraka ke? eh ke aku yang silap. hahaha.


entah la kan. nak kata mamai tapi tu time mandi kan.
tapi biasa gak kena. bukan la kena apa.
selalu if kita sorang je kat rumah, mesti dengar pelik-pelik je.
rasa ada orang panggil la apa.
padahal takda pun.
maybe seram lebih.


tang ni tak sure la.
entah. tapi gila scary nak menyerupai suara bapak korang.
T_T



Bila anak mengikut.

Aku memang kalau drive mulut akan bising. Memanjang je dok mengata kalau kereta lain buat salah. Bukan reti nak tekan hon ke apa. Memang...