30 September 2010

expose mistik

dah lama tak tepek segment expose mistik ni kan.
hari tu stop sebab semua sibuk nak raya n all.
ni sambung. ni pun teringat sebab tgk ada iklan ala2 misteri nusantara kat tv3. haha. ;p
btw, ni last call yea. takda sapa hantar cerita2 hantu lagi.
so jangan nanti ada email tanya takda dah ke cerita2 hantu ke apa.
if ada aku tepek. if takda aku sepi la.


if sesiapa yang ada cerita nak kongsi. boleh hantar kat email yea.


nurhafiza.burhanuddin@gmail.com


ok enjoy reading. wah enjoy ke? hahhaa.


..................................................................................................


Hai peej..

How's life? hope everything is fine. Nih i kembali lagi nak share satu misteri yg melanda i bebaru ni. Iyee.. i think it happened about 4-5 days ago... masa ramadhan ni la..  kisahnya lbh kurang pukul 8.30 malam i tgh baring kat depan tv tgk movie notting hill.. concentrate abis la i masa tu.. tp i perasan mcm my mom lalu kat sebelah.. dgn attire telekung dia n kain batik la kan.. then i panggil la sbb nak mintak tlg hulurkan bantal.. siap melaung2 ke arah bilik lagi.. masa tu i confident abis yg my mom ada dlm bilik tu.. sbb baru lalu tadi kan.. sekali panggil punya panggil.. my mom menyahut dr arah depan.. kt living hall.. dia solat fardhu dan terawikh kat situ.. hahahah.. confuse kejap di situ.. sapa pulak la yg lalu tadi.. tp kalau fikir dlm dunia ni ramai makhluk ada kan.. so biarlah ia menjadi misteri semata.. hehe.. 


http://mydailymenses.blogspot.com


.................................................................................................
hi peeja..


sy ni boleh a dikatakan loyal reader blog kamu... heheheh...


since dah bc bnyk citer2 hantu kat blog kamu.. sy rase mcm nak citer kisah ms kat uitm dulu...
hurmmm... kisah ni jd ms 1st sem (1999) kat uitm... dulu sy dok kat kolej delima 1... bilik 1611 (blok 1, tg 6, bilik no. 11) hehheh... biasenye klu weken sy memang slalu blik umah sebab dekat kan.. nak dijadikan citer, mcm biase lar blik jer dr umah sy akan terus masuk bilik kolej n kemas bj mcm biase... then, kakak senior (kak dina) pesan klu nak g toilet jgn pg sorg2 atau berdua... nak pg toliet kena ajak dia ngan atfi (roomate sorg lg)... pastu jgn lebih dr pukul 11... owhh... mule2 tu mcm x fikir ape2 lg la kan.. rase ok jer... pastu, sambil dok kemas2 sy terfikir plak asal la kak dina ni pesan cenggitu... si atfi pun diam jer... bile sy tanye, kak dina ngan atfi x nak bgtau.. dia kata x de ape2... itu sumer arahan warden n ketua blok.. ok lar... pastu, bile nak tdo plak kak dina x kasik tutup lampu... hurmmm pelik... sy tanye, dia jwb dia nak study... ok lar.. sebab mls nak fikir bnyk2... then kami pun tdo la mcm biase... esok tu, kolej kecoh sebab selang 2 buah bilik dr bilik kami (1608) ade benda tumpang tdo... dorg citer, ms nak tdo tu dorg turunkan tilam n cantum skali... pastu, salah sorg antara dorg tersedar n nampak gula2 susu (pocong) in between kwn dia yg 2 org lg tu...bile dia dah nampak, dia blh plak sambung tdo sebab dia memang x berani nak kejutkan kwn2 dia tu...patut la sy x bleh tdo mlm tu... kitorg pun ape lg... mlm tu kitorg turunkan tilam2 tu n tdo rapat... sy plak tdo betul2 mengadap bawah katil... nasib baik bwh katil tu penuh ngan baldi2 kitorg... so, mcm x kisah lar sgt.. lgpun dah siap2 letak yasin kat tepi bantal... ingatkan selamat la kan.. tp x dapekkkk... tgh2 tdo tu blh plak sy terjaga.. rase mcm diperhatikan... then berani kan diri la bukak mt skit2 n tgk bucu katil (tingkap & meja study).. alhamdulillah x der ape2... tp hati tetap berdebar nih... konon2 nak sedapkan hati sy tgk lar yasin kat sebelah bantal nih.. hah.. hamik... ms tu lar sy nampak jari2 halus runcing betul2 sebelah muke sy ni hah... jari nye pucat lesi... aduhh... ms tu ALLAH je yg tau betapa takutnye sy nih... segala ayat yg sy baca memang x abes.. sumer separuh jln jer.. pastu, cube nak gerakkan bdn pun x blh... sebab pakcik sy pesan klu tibe2 tgh tdo jd bnda (jumpe hantu) mcm tu cepat2 cr bnda bernyawa... tu yg sy cube nak touch kwn sblh tp x dpt... pdhal kitorg memang tdo rapat2... memang gile berpeluh la ms tu... sy thn jer tgk bnda tu sebab mt memang x bleh nak tutup... pastu, x tau mcm mane bnda tu tibe2 hilang ghaib mcm tu jer... bile dah hilang, otometik bdn sumer leh gerak... sy cepat2 bgn sebab nak cr yasin tu... hurmmm... nak tau yasin tu kat mana... yasin tu ade kat bwh katil, kat belakang baldi2 tu... owhhhh... memang berani ar bnda tu....






satu lg kisah ms kat kampung... ms ni arwah opah ade lg... sy memang ske dok kampung.. klu blik kampung mesti sy n sepupu akan tdo kat umah opah... hurmmm... umah opah atas n bwh, pastu agak seram gak lar.. rumah kampung kan.. klu org x der kat atas pun leh dgr gak bunyi mcm org berjalan.. x kire la siang or mlm... ade skali tu (malam), sy n sepupu dok baring2 kat bawah sambil tgk tv... tmpat baring kitorg tu bleh terus nampak ke sinki dapur... kat sinki tu plak ade tingkap yg blh nampak luar tu kan... ms tgh syok2 tgk tv tu sy tibe2 terpaling tgk kat tingkap... mule2 mcm x kisah la kan... kot2 kain ke ape ke kan... pastu, sy tgk utk kali ke2... memang sah sy nampak cik ponti... (belakang umah opah hutan)... sy tgk jer la bnda tu... sebab nak kompomkan.. pastu, bgtau kat sepupu, suh dia tgk skali... tp dia kata dia x nampak ape2... alamak... pastu, opah plak turun... ms opah turun bnda tu ade lg tau... sy bgtau kat opah then terus bnda tu hilang... opah kata biar lantak ngan bnda tu... dia sajer jer nak buat kaco... heheheh...
satu kisah lg pun berlaku kat umah opah gak... mlm tu kitorg ramai2 dok kat beranda umah opah... kitorg dok main mercun, gelak2 n mcm2 la aktiviti yg kitorg buat... ms tu kitorg sumer skolah menengah lg... heheh... ms tu dah kol 11.30 mlm... opah panggil suh masuk... bising la org tua tu suruh kitorg masuk... yg kitorg ni plak masing2 degil... tau nak main jer... last2, opah dah bengang dia perambat kitorg sumer masuk... mcm biase kitorg yg pompuan2 akan tdo kat dlm bilik... yg lelaki akan tdo kat luar... selang 15 minit kitorg masuk bilik jer, makcik sy dgr bunyi mcm bnda jatuh kat atas beranda umah opah... memang kuat giler... makcik memang x berani nak bukak pintu, sebab opah dah pesan ape2 jd mlm tu buat x tau jer... pastu, makcik sy dgr le bnda tu dok naik atas bumbung rumah... makcik kata bunyi mcm bnda berat tp dia pun x tau nak kata ape bnda yg dok merayap atas bumbung umah tu... nasib baik x bobos atap umah opah... huhuhuhu... klu bobos, abes la kitorg sumer... lps jer dr kes mlm tu, kitorg dah x berani nak main kat luar smpi tgh mlm... pukul 9 jer dah siap2 masuk umah... makcik plak, sampai la ni dia tkut nak tdo kat umah opah... hehehehheh... kat kampung opah skang ni dah bnyk kejadian2 seram... klu nak citer kang takut terover plak... heheh....


dah itu jer nak citer... mekaseh yer peeja...


http://mybabynaufal.blogspot.com
(nifalnin)





21 September 2010

Love hate relationship

Lamakan x update.
Why? Sebab I have this love hate relationship with my blog.
I love it. It's my baby. But there are times where I hated it very much.
Macam sungguh benci n menyampah la.

So sebab tu la sepi.
Bila kau dah menyampah. Kau na tulis apa pun terus xde idea.
Rasa menyampah ngan cerita sendiri.
Hahahah bongok gila kan.

Pastu ngan demamnya. Xde mood nak raya. Bila x raya jadi xde cerita.
Pastu tgk org cuti raya lama, aku pun gedik nak cuti blog lama2. Peaceful.
Haha mama sampai bg email panjang lebar tanya kenapa aku x update n all.
Pun aku x layan.

Pastu ingat this week nak blog mcm biasa la.
Tiba2 masalah malware ni pulak.
Bgn tido aje penuh bb ngan sms, bbm, twitter semua tanya pasal tu.
Macam aku pakar I.t tau semua.
Pastu dah tau masalah tu from innity.
Aku dah remove. Still sama.
Email to innity, dorg kata dorg dah fix. Tp will take up to 48 hours utk betul2 ok.
Bagus. Tapiiiiiiii. Still x ok.
Sapa ada kat blog list aku infected jugak.
Dah jadi punca pulak.
Senang. So aku delete je semua.
Hopefully nanti ok la dorg.

Pastu kak jemah ckp suruh pakai default template dulu.
Takut malware tu attack template.
So layout bling2 kena kasi simpan dulu :D
Nanti dah ok br kasi up balik.

Kesimpulan cerita. Jangan tanya aku kenapa. Aku pun x tau.
Nanti if blog dah sihat sesihat tuan blog. Kita akan beroperasi macam biasa.
Ewahhh. Ye ke? Mcm masih pemalas dan menyampah aje. ;p

So diharap penjelasan ini membuatkan anda berhenti tanya pasal malware. Sbb sumpah aku rimas, serimas korang tgk warning sign itu.

P/s: dia kata jgn proceed kan. Abis tu apesal korang boleh baca entry ni? Nampak sgt read at ur own risk kan? Abis tu apesal dok kecoh2 lagi ni?
Sent via BlackBerry from Maxis

09 September 2010

I'm gonna die!

Semalam tido around 2ish am.
Sebab x larat nak bukak mata.
Batuk pun tahan kronik. Ubat pulak xde. Nice.

Ni td terjaga around 7am
Sebab dada rasa nak terkoyak. Batuk sakit sangat.
Papa dah sediakan ubat batuk. Heheh comel aje. Mana dia cari tah.
Lepas makan ubat lega sikit.

Tapiiiiiii. Badan seram sejuk.
Leher start panas. Bagussss.
Tanda2 nak demam.
Dengki tau nak demam time raya.
I don't mind about tak dpt beraya sakan ke apa.
Tapi adalah kecewa if makan juadah hari raya tapi semua tawar. Emosi kan.
Dah la raya setahun sekali. :((

Gedik lalu ngadu kat mama aku demam dan batuk.
Mama risau, " demam? Abis la org kuat mama demam. Banyak kerja nak buat ni"
Terus sedih. Sian. Mama pun bukan kuat.
Dia pun sakit. Tp kuat semangat kan.
If mama yang 50++ pun larat.
Inikan pulak aku yang muda remaja ni kan. Wah remaja ke uolls? ;p

So amik vicks sapu kat dada yg perit rasa mcm terkoyak tu.
Amazingly ok lepas tu. I mean kurang btk n sakit la.
Tp badan still seram sejuk. :(

Tadi dah settle potong daging kecik2 utk sambal.
Ni nak tolong mama blend segala bahan2 tu.
Ok tu je. Harapnya by esok sihat n boleh bedal makanan sampai perut meletop ya.

Ta-ta.
Sent via BlackBerry from Maxis

02 September 2010

lagu cina dan hp~

haha sorry last week lupa nak publish cerita hantu la.
mas aaku baca orang komen tu.
aku macam, " hello. buat kot cerita hantu tu. tak perasan ke? ye la. malam kang publish la. tak sabar tau"
ceh rupanya time tu dah jumaat.
mmg aku lupa nak publish. ceh hampeh tau.
so minggu ni mari awal2. kita kasi schedule yek.

......................................................................................................

Hi Peeja,
Aku pon tetiba nak share cerita bab hantu mantu ni sejak baca cerita from Alia sebab aku pon ex-student MMU Melaka jugak
Cerita 1
Ada satu malam tuh aku dgn 3 org kawan aku gi tengok midnite kat Mahkota Parade. So kalau dah minite ofkos la balik pon dalam pkl satu lebih kan. So, bila citer dah abis, kita org terus balik umah sewa kat area MMU tuh jugak. Dan adalah bijaknya kita org lalu dekat jirat cina yg bapak besar kat town sebelum nak sampai Bukit Beruang tuh. Aku duduk depan sebelah driver and lagi dua org dok blakang. So ofkos la antara dia org berdua ada gap kan. Kita org rancaklah komen2 movie tadi, gossip2..etc..tetiba kawan aku yg drive keta tuh diam. Lama gakla dia diam. Aku ingatkan dia dah ngantuk n x larat nak borak ker. Tapi aku aderla tegur, ko aphal senyap ni? Dia tak reply..cont senyap. So kita org yang lagi tiga ni cont borak sakan..pastu tetiba dia tutup radio. Kita org siap marah..apsal ko tutup radio? Kawan aku senyap, tak reply jugak..So dia cont driving, sampailah umah. Bila kita org turun jer dari keta..masuk umah..dia terus cerita. "kau tau apsal aku senyap tadi?" aku jawab.."ntah, mana aku tau, ko ngantuk ker or tersentap apa2".."takde makna nya aku nak tersentap, tadi masa kita lalu kat area jerat cina tuh..aku tgk kat cermin depan aku ni ader Cik Ponti duduk between A and B (kawan2 aku yg dok seat blakang tuh la), lama gila dia duduk kat tengah2 tuh.. Lepas tuh tetiba radio dari channel Hitz.fm terus tuka ke lagu cina ala zaman2 dulu.Aku confirm ni bukan penyanyi yg nyanyi..ni macam ala2 org nyanyi karaoke sebab suara ada sikit sumbang..Sebab tuh aku terus tutup radio" Kita org lepas dengar dia cakap..terus menjerit tak hingat especially yang A and B. Tapi kawan aku cakap bila dah nak dekat sampai umah..baru Cik Ponti tu dissapear...
Cerita 2
Ni still kat MMU Melaka jugak, kita org baru balik tgk Battle of the band kat dewan mmu. Aku tak taula skarang ni..sebab masa zaman dolu2 time aku blajar, kita org ada satu jer main entrance nak masuk kampus. Main entrance tuh kalau kita dari kampus, bila lalu jer entrance tu mmg menghadap satu area semak samun yang ada jugak few pokok2 tinggi. Kat area semak tuh ada seketul umah lama yg dah takde org duduk. Aku rasa ni stok zaman jepun punya lama la kot..hahahaha. So kita org balik agak lewat la..satu lebih jugak. Nak dijadikan cerita masa aku dgn senior aku lalu jer main entrance tuh..kita org dgn gatalnya dok pandang atas. Konon feelin2 nak tgk bintang la kot. Sekali kita org nampak ada dua tiga ekor Cik Ponti dok bertengek atas pokok..Aku tak taula motif dia org duduk ramai2 tuh..maybe buat mesyuarat tahunan kot.Kesudahannya kita org lari lintang pukang siap tercabut2 selipar.
Sorry, aku takder blog. So tak dapek nak kasi link aku.

-syuhaida-

..............................................................................................

eee benci ok lagu cina tu.
pernah tgk cerita apa tah.
yang macam piring hitam tu main lagu cina.
tapi terulang2 kat part yang sama aje. tak sukeeeeeeeeee.
tu yang dulu aku macam scary tgh kat dapur. tiba2 dengar lagu cina lama mendayu2.
tapi sedapkan hati. pikir tu ring tone hp jiran kot kan. ;p

..............................................................................................

hai peeja. im ur silent reader recently. bila baca entry u psl mistik2 ni, teringin gak nak share pengalaman i b4 ni.

so my story begin :

citer ni blaku pd tahun lepas. masa tu aku study kat ILP miri dlm semester 3. masa ni aku jd ahli MPP. so ape2 hal mmg warden or budak2 akan cari aku. aku neh ada penyakit susah nak tdo malam. nak dijadikn citer aku salu la tdo kat bilik member aku sorang neh. bilik die 2 pintu je selang dr bilik aku. aku ngn roomate aku akn angkut tilam semua bile nak tdo situ. 1 bilik 2 org je, so kalo aku n rumet aku tdo bilik die mean ada 4 org la dlm bilik tu.oooohhh..lupe cakap bilik aku kat aras 3.heee...

so mlm tu mcm biasa aku dh angkut semua tilam n brg aku ke bilik kwn aku ni. 3 org tdo ats katil, sorang tdo bawah. b4 tdo tu bese la aku lepak2 dulu ats katil. kwn aku ni tgh online kat bawah, meniarap. die tanye aku, "nak tdo bwh tak mlm ni?" aku jwb mana2 la aku tak kesah. tibe2 die tanye lg, " bible ko da bawak?" aku cakap dh taruk bwah bantal. ooohh.. aku beragama kristian ye. kwn aku neh muslim. die tanye lg, " coco punye dh bawak gak?" coco adalah rumet aku..aku jwb dah jugak. then die kata " takyah la ko tdo bawah. biar aku je tdo bawah. bawah katil ni mcm2 leh nmpak..apa lg kalo ngadap pintu tu".. aku dh mula cuak tp aku diam je.ye la die tak pnah tnye bende camni.huhuhu..oooohhh...... kwn aku ni die mmg buleh tgk bende halus jd die tak kisah sgt la. lepas gayut ngn bf aku mlm tu, aku pn tdo.

pg2 tu aku bgn nak mndi sbb ade klas. masa aku gosok gg aku t'dgr la perbualan kwn2 aku yg lain. rupa2 nya ada sorg junior aku histeria mlm td! aik!! asal aku tak tau neh?? aku diam je dgr citer dorang. kebetulan lak bilik junior aku tu betul2 bawah bilik aku. so aku cepat2 mandi dh balik bilik.lepas siap semua aku lepak bilik kwn tmpat aku tdo mlm td. aku tanya die psl kejadian tu. die cakap die mmg ada dgr bunyi org menjerit tgh mlm tu. dia duduk atas tilam cuba fikir real ke tak bnyi yg die dgr. die sengaja tak kejutkn aku sbb takut aku lemah semangat. lepas tu dia abaikn and nak smbung tdo. dia baring jer, mengiring ke arah bwah katil, die nmpak sesuatu betul2 bawah katil! die cakap bende tu warna putih biru.. die tgk bende tu, bende tu tgk die.boleh lg selamba katak die tanya bende tu " ape ko buat kat sini? pegi balik la. jangan kacau kat sini" kalo aku sure dh pengsan tgk bende neh. tp bende tu taknak pegi. so die baca ayat la, 3 kali baca baru bende tu hilang.

masa tu aku mmg tak sedar langsung. mmg tdo mati la. rumet aku pn ade dgr bunyi org jerit tp sbb die ngantuk sgt die biarkn. so otw nak pegi klas tu aku terserempak ngan presiden pompoan kami. aku tanya la die apa yg dh jd smlm. die citer la junior aku tu nmpak benda kat dlm bilik dia.benda tu dok tepi tingkap peratikn die. die takut sgt n try kejutkn rumet die tp rumet die tak sedar2. kebetulan (byk kebetulan ni) pulak rumet die lupa nak pakai stokin b4 tdo. salu nye dia akan pakai stokin kalo tdo. mlm tu ntah nape dia rasa letih sgt n tak larat nak pakai stokin. lepas junior aku neh kejutkn rumet die, rumet die lak tak sedar die pon pegi la bilik kwn die sebelah. kwn die ok je suruh dia tdo situ. masa nak tdo ni la, time die letak kaki die ats kaki kwn die tu die rasa ada bende tarik kaki die. terus die jerit tak sedar diri.ape lg bising la asrama mlm tu. semua warden laki pompoan n ustaz turun padang.

presiden tanya aku kenapa aku off hp. aku heran sbb aku mmg tak penah off hp. aku bagi silent n vibrate je. die lg heran sbb semua org tak dpt kontek aku. warden semua try kol aku tp tak dpt. masuk voicemail sume. aku cek hp aku tgk takde miskol hape. tp aku bengang gak.. nape tak g bilik ketuk pintu je kan. kan senang. bknnye jauh sgt pon bilik aku. lgpn presiden neh mmg sedia maklum yg aku tdo bilik kwn aku. sgt pelik bin ajaib lg kan. so kwn aku cakap myb bende tu off hp aku tak. giler ahhh.. boleh nye die main hp aku..kejadian ni adalah yg pertama berlaku kat asrama kami. ILP kami ni baru lg, 2007 baru stat operasi. walaupn b4 ni senior laki penah cakap dorg salu nmpak pompoan duduk kat tangga asrama kami org tgh malam. ye la..asrama pompoan ngn laki tak jauh. bersebelahan je. dewan makan jd perantaraan. so dorg mmg salu la usha asrama pompoan neh.. tmbh2 lg budak laki ni jenis tak tido malam.

oooohhh... nak tambah lg seram benda yg junior aku nmpak tu penah bgtau kat ustaz kami yg 'dia' akn dtg lagi dgn bwk byk lagi 'org'... hishhhh.... dgr je mcm tu semua budak pompoan pakat taknak tdo bilik sendiri. n warden bagi pelepasan gak lampu leh bukak sampai pagi. salu mesti tutup kol 11 mlm. n tak dibenarkn tdo berdua je dlm bilik.mesti lebih..

tu je la citer aku..sekian terima kasih *skema nyer ending*

http://jaynedean4ever.blogspot.com

.........................................................................................

canggih betul hantu sekarang kan.
siap boleh block hp orang.
tapi kan duduk asrama memang scary lebih kan.
agaknya sebab ramai. so ramai orang ketakutan.
membuatkan kita bertambah2 takut.

sapa lagi ada cerita hantu best2.
sila la hantar kat email aku.
kalau rasa nak share la.
kalau rasa takmo. nak simpan sorang2 je cerita tu pun suka kau la yek.
oh email add ada kat atas nun.
kalau tak jumpa maknanya pendek umur.
hahha. padan muka.
tu je. bye-bye.


Bila anak mengikut.

Aku memang kalau drive mulut akan bising. Memanjang je dok mengata kalau kereta lain buat salah. Bukan reti nak tekan hon ke apa. Memang...