28 June 2010

expose mistik - hospital

hoh ramai pulak hantar email mistik ni.
thanks. sebab mula2 ramai cerita kat comment aje.
tapi ada yang mengikut arahan n bg kat email. bagus.
macam2 pengalaman la ada. 
so since banyak. aku share start ini malam.
if teringat je aku share. nak tunggu malam jumaat je share.
jawabnya tahun depan baru abis kot. jenuh lak korang menunggu nanti.


ada yang hantar siang.
walaupun cerita ala2 seram. tp relax aje.
tapi lama2 ramai lak yang hantar malam.
jawabnya terima kasih la aku nak baca.
tunggu esoknya baru aku baca. heheh.
takuit la. malam2. kang mau xleh tido.
tak pun terbawak2. dalam mimpi. i dont want.
so ini cerita pertama ok.
.........................................................................................................




hai peej..

teruja pulak nak share pengalaman i nih.. ok.. 

dulu arwah my dad masuk spital KPJ selangor tu.. dia masuk ICU la kan sbb kes jantung masa tu.. nak dijadikan cerita.. selama 3 hari berturut2 dan tepat pd pukul 9 malam lak tu (masa yg sama ok!).. kat pintu masuk ICU tu i berselisih jalan dgn sorg budak lelaki pakai baju warna merah umur lebih kurang 8-9 tahun.. mata dia pun merah.. tapi tak pandang kita.. muka dia macam sedih sangat.. i tak tegur pun.. buat tak tahu jela.. pikir mungkin dia ada relatives dlm ICU tu kan.. tp pikir logik.. mana budak boleh masuk wad ICU tu.. malam pertama dan kedua selisih kat tempat sama pulak tu.. malam ketiga pulak.. konon i ni takde kerja jalan2 la kat tempat bedah.. berdepan je dgn wad ICU tu.. kat sebelah bilik bedah tu ada tempat menunggu kan.. masa tu pukul 9 malam la.. boleh pulak ada budak tu (budak yg sama.. baju yg sama) tengah tidur kat kerusi situ.. sorang2 ok.. dengan kaki ke atas kepala tertonggeng ke bawah.. isk.. ok.. seram giler... memang budak tu alone.. takde sesapa pun kat situ.. lepas tu malam yg sama i nak balik rumah.. turun bawah guna lift.. my brother temankan.. sekali pintu lift tu tak nak tutup.. try tutup lagi.. then dia tutup tapi lift tak jalan.. last2 tukar lift lain.. tapi bila dah tukar dia pergi turun sampai tingkat bawah sekali pulak.. org nak turun level G.. tp dia turun sampai B.. and pintu lift terbuka lak tu.. tapi takde orang.. and rupanya tingkat B tu la terletaknya bilik mayat.. huhu.. orait ..masa type ni pun bulu roma dan tegak2.. isk

k.. sebelum takut berpanjangan better i stop sini..

tq.. take care.. bye2..


--
Warm regards,

~CIk Mont~
http://mydailymenses.blogspot.com
SASDEM`10



........................................................................................................


boleh lak budak tu nak macam tu kan.
ish aku memang tak gemar la hospital2 ni.
Alhamdulillah aku tak pernah la sakit teruk2 sampai kena warded ke apa. mintak jauh.
dah la sapa nak teman kan. kena lak sorang2. omg tak sanggup.
dulu jaga mama kat Ampang puteri ok lagi la. suasana ok la. tak scary.
tapi masa jaga papa kat HKL. gila takut.
siang pun seram satu macam. 


kenapa la hospital ni kena scary2 eyh?
anyway siapa nak share cerita mistik2 ni.
boleh email 


email : nurhafiza.burhanuddin@gmail.com
sucject : expose mistik



24 June 2010

expose mistik..muahahaha

cibais betul ok.
aku memang la buat entry ala2 cerita hantu.
tapi motif utama sebab nak cerita kekalutan noy tu.
cerita hantu aku semua ala2 kelakar2.
sambil2 nak beranikan diri sendiri la kan.
dahhhhhhhhhhhhhhh.. semua pulak nak cerita pasal cerita pengalaman masing2.
elok aku tak takut. sekarang boleh tahan takut la kan.
pastu mengenangkan nasib diri yang selalu duduk sorang2. tsk.

so maybe ada yang pemalas baca komen kan.
so sini aku nak tepek cerita2 mereka.
so dengan tu aku decide. aku nak buat hari khamis malam jumaat sebagai hari mistik.
aku ni takda la banyak pengalaman ke arah tu. Ya Allah. mintak jauh.
tapi if korang ada. n rasa nak share. boleh la hantar ke aku.
aku akan publishkan every malam jumaat. :D
ye la kan. aku takda laki.
bg orang dah berlaki. malam jumaat tu malam istimewa.
tapi bg aku. malam yang scary.
tah apa2 kan. ni nenek moyang kita la ni. asal malam jumaat je kena over2 takutkan orang.
so ni entry pertama. aku amik dpd komen2 mereka.

muna
aku nak menyampuk lagi ni, kawan aku pernah balik senja2 masa kitorang keje kat site un*kl. lift untuk gi level 17 tu suppose berenti tingkat g, 2, 17, pehtu 24+++ camtulaa. tu lift staff, tak berenti level kelas budak2. sekali dia balik sorang2, tetiba lift tu berenti tiap tingkat. takde orang lak tu. dia buat2 selamba je laa turun sampai bawah.


a.i
peej, haritu aku bangun kencing..pintu balconi dapor aku mmg ternganga. skali kau, tetiba je aku dengar anjing menyalak. lepas tu aku dengar cam kepak berkibas-kibas. kau tau apa yg lalu???

benda tu mcm org ada kaki, kaler ceklat..kepak dia lebar, besar! slow motion ok dia terbang..bunyik kibas dia tu smp skang pon aku boleh ingat. hohoho...

tu kalau nonoy mau kejung berdiri keras mcm patong smp ke pagi kan? :P



tambah lagi..

aku skang ni dah selalu sangat sampai aku dah kebal giler tak rasa takot. kau tau nape? tetiap malam ada mcm benda naik kat katil aku smp tilam tu senget2..memula dulu aku mmg cuak la. skang ni dah malas aku nk layan. aku ngantok, so aku buat bodo je..(ke, 'benda' tu nk rogol aku?) :P

yg ni kes terbaru. mlm tu aku takleh tido. badan aku sakit sangat2. dalam kul 12 lebih camtu masa aku pusing2kan badan aku tetiba aku nampak benda bulat itam duk kt tengah2 pintu bilik aku. Laki aku ms tu tido kt luar temankan anak2 aku tido. Aku nk bangun ke luar takleh sbb dia duk kt tgh pintu..tetiba anak aku yg sulong masok bilik aku. memula tu aku lega la, nk tanye la dia nape x tido lagi. tup2 baru aku tingat..masa tu anak aku yg sulong takde kt umah, dia tido kat umah mak aku! punye la kaget aku...huwaaaaaaaaaa...dan2 tu 'anak' aku ghaib. Benda bulat itam tu pon hilang. Pe lagi, melompat la aku turun katil..gi tido berimpit ngan anak2 aku yg lain + laki aku kt hall. tsk tsk tsk..



izat kepong
benda lift tu asyik terbukak tertutup tu biasa laa masa mula-mula kerja spital dulu sebab lift tu mmg sebelah mortuary, tapi kitorang selalunya kalau kena attack macam tu sound je, "boleh tolong jangan main pintu lift tak? orang penat nih laaa" selalunya lepas tu elok je pintu tu tertutup..haha gerun gaks memula..


beautiful disaster
mmg scary. mcm aku pun kadang orang rumah atas aku ni, tiap-tiap malam bertukang and suka alih2kan perabot. mula2 tu aku macam tak kisahlah kan. sebab belum ada baby. tapi since dah ada baby ni, nak meroyan gak aku. kejadah nak bertukang malam2 and alih2 perabot. dia mesti start around pukul 10 or 11 mlm. kadang2 pukul 3-4 pagi pun ada dgr bunyi2 camtu.

tapi bila aku tanya mak aku, dia kata pkr logik, siapa pulak nak bertukang or alih2 perabot tetiap malam kan?

terus lepas tu aku dgr jer bunyik aku buat bodoh jer. sblm ni suka gak marah2 or mcm nak pegi je naik atas, tengok apa dorg buat kan. haha.



wani ezryl
ntahnya, knp kejadian2 camni berlaku kat lif? kite ada dgr 2crite drp kwn2 psl lif ni.

sorg tu naik kat hospital mn ntah, pastu lif tu naik atas skali, padahal floor tu da tutup, siap ada grill. da la pintu lif terbukak tiba2, kwn kite dgn mak dia time tu.. dgr pulak bunyi tapak kaki. gile ngeri.

2nd crite kat ofis skang. lif tu tibe2 tekan no.6 sendiri. pastu xberenti tingkat 6. kwn kite turun G, dia perhati lif tu naik berenti katne. yes. kat tingkat 6! pastu mula la dgr crite yg ofis tu dlu tapak kubur. apekah!!

...................................................................................



ok tu sahaja untuk hari ini.
kalau korang ada cerita2 hantu yang best n scary.
sila la hantar ke email aku.

email : nurhafiza.burhanuddin@gmail.com
title email : expose mistik - blog

nanti aku akan share tiap malam khamis k.
if ramai hantar aku tepek lebih or maybe malam lain jugak.
if not. satu cerita every week je la yea.

p/s : ada antara nama atas ni takda link la. if ada banyak sgt. n bila bukak semua tak aktif aje. so aku tak letak link la yea. yang warna hijau ada link. yang warna biru tu takda. :D

23 June 2010

jangan tegur part 2

hahah tergantung eh cerita aku?
aku rasa macam dah panjang cerita tu.
bila dah publish tgk pendek aje. cehhh.
anyway. korang tanya apa jadi kan?
takda jadi apa la. kau just dengar2 bunyi n all.
tp tak amik tau. n Alhamdulillah takda pelik2 ke apa kan. ;p
cuma aku nyampah noy suka gelabah melampau.
pasal kes rempit tu family aku tak kasi cerita. sebab tu aku tak cerita.
tengok la macam mana. if aku rasa nak cerita kau cerita la.
kes pun dah lama. akhir tahun lepas. :)

ok sambung kisah jangan tegur.

ada situation2 kita orang kat lift.
ok sapa yang pernah tengok cerita2 hantu ni tau la.
ada kes yang lift terbukak tiba2 la. takleh tutup2 la.
memang la scary kan.
aku dah biasa terbau2 ke. bunyi pelik2 ke. tp aku buat bodoh aje.
cea buat bodoh konon. padahal macam2 baca ni dalam hati kan.
tapiiiiiiiiiiii. as usual if ada noy. jadi huru hara ok.

ada sekali tu naik lift. around 3ish, 4 am mcm tu la.
noy tekan la tutup2 lift tu.
sampai satu tahap lift tu terbukak balik.
tau kan lift macam ada sensor.
tp obviously takda sapa la. kita orang je ada.
bayangkan lima kali jadi macam tu.
tutup je. lagi sikit nak rapat. dia macam terbukak lagi.
fuckkkkkkkkkkkkk. ok cerita ni pun aku seram.
tp buat bodoh la kan.
anggap je maybe lift tu gila. sewel ke apa.
tapi takkkkkkkkk. noy si gelabah n cemas lebih ni.

noy : ni kenapa ni ? *sambil tekan2 tutup*
me : hmmmm
noy : apesal macam ni. ada apa ni?

kau tgk mulut dia.
selepas 5 kali takleh.

me : bodoh la pintu ni *sambil ketuk pintu lift tu*

baru lift tu elok macam biasa.
dah la noy kata tempat tu sesuatu pulak.
dia kata lift tu berhantu la apa la. tah apa2 tau.
bengong budak ni.

then situasi lain pulak. time tu pukul 12 lebih macam tu la.
tengah turun lift terus tekan G.
tengah sembang2. tiba2 lift tu terbukak kat tingkat 9 macam tu.
aku dok tepi pintu. aku terkejut jugak. tp terus tutup la.
noy ngan muka cuak n pucat lebih.

noy : kau memang tekan tingkat tu ke?
me : hmmmmm??? 

aku taknak layan.
pernah tak dengar orang tua2 cakap.
if nampak or rasa pelik2 jangan tegur.
tapi takkkkkkkkkk. perempuan ni tak reti diam la.

oh btw, aku kalau naik lift suka tekan tingkat banyak2. supaya org tak tau aku pergi or dari mana.
aku suka paranoid orang mark. nanti next time org tau. orang tunggu nak rompak2.
ok i'm a freak. haha. tp betul la.
zaman sekarang macam2 ok.
cea macam la ade orang nak mark aku kan. bukan ada apa. comot lak tu.
tapi kalau yang nak mark tu sexy macam higuain player argentina tu. aku siap bg ajak join terus.
wahhh sempatsssssss. ok dah melalut. sambung balik.
nway, lepas aku tekan tutup then pandang muka dia nak sembang2 balik.

noy : takkkk.memang kau tekan tingkat tu la kan? * serious muka cuak dia tu kau rasa nak sepak ok*
me : kau niii. kau diam je boleh tak?
noy : takkk la. kau memang tekan la?

wtf this womannnnnnnnnnnnnnnnn...
aku diam tak jawab.
keluar daripada lift aku sound la.

me : kau ni kenapa?
noy : tak la. aku nak tau la.
me : memang tak la. lain kali kau diam je buat bodoh boleh tak? ni ngan cuak2 kau tu.
noy : mana ada cuak. aku tanya betul2 *matiklah tetap xnak mengaku cuak kan* aku tanya macam biasa aje.
me : memang tak la. ngan muka2 kau tu. lain kali diam aje la. anggap aje la maybe ada orang tekan ke apa. tapi tak jadi guna lift ke apa.
noy : memang ada orang ke??

omg. kau tengok tu. dah la penakut. pastu sengal lak tu.
letih ok.
ok contoh aku baru tegur kan.
aku pesan if nampak apa2. jangan tegur kan.
elok lepas tu ada naik lift lagi.
tepi sudut lift tu ada basah la.

noy : eeeee apa tu. ada orang kencing.
me : kau ni kan.
noy : apa pulak? betul la. kenapa basah?
me : lantak la dia nak basah ke apa ke. tapi kau buat2 tak nampak aje.
noy : dah memang basah. takkan takleh cakap.
me : suka kau la noy. pastu takut2. pastu nak menakutkan orang.
noy : orang kencing la. kenapa ada sebab lain ke? tengok kau yang menakutkan saya.

pastu mula la adegan dia nak lari2 takut2. herghhhhhh
ok maybe la orang kencing or orang letak barang basah ke apa.
tapi ada jugak cerita dark water. yang hantu basah2 berdiri situ.
uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...takut. tak suka tau.
ok aku penakut sebenarnye. tapi as long as takda orang tegur ke apa.
takut aku terkawal.
tp if dah dengan noy tu. sorry la. memang tak terkawal ketakutan aku ok.
me not loike her.

tu la kisah2nya.
tapi Alhamdulillah dah bertahun aku hidup. takda la terserempak ke apa.
Ya Allah, mintka jauhhhhhhhhhhhhh.
tapi takat bunyi2 pelik n bau2 tu ada la.
ada sekali aku lepak balcony. tiba2 terbau kemenyan. wtf la.
tapi kan. aku rasa la kan.
aku lagi takut ngan manusia esp rempit dpd takut kat hantu ok.
ok not that i want to see one or anything la.
tp seriously. rempit adalah super scary.
nanti la. one fine day aku cerita kisah2 malang kami ngan rempit durjana.
ok itu aje. :) tata.



22 June 2010

jangan tegur~

nonoy ni ada masalah penakut yang tahap kronik.
dia macam takut kat semua benda.
macam lemah semangat lebih tau.
ok aku pun takde la berani.
aku takut la jugak. tapi aku jenis taknak fikir.
jenis abaikan aje. beranikan diri aje.
tapi noy ni. dia punya penakut tu akan membuatkan aku takut jugak.
aku try cover. tapi tiba2 aku jadi jumpy.
stock if terkejut lebih aku akan terlompat sama.
serious sakit hati ok.
kadang2 rasa nak sepak muka dia.

so tau la kerja noy.
kerja dia kan if balik mesti tgh malam. tak pun dah pagi.
so harus la kawasan akan sepi n scary.
ingat aku tak rasa ke semua tu.
dia memang penakut. so jarang la dia drive sendiri pergi kerja.
aku yang hantar ambik.
so bayangkan before amik dia. aku kena keluar sorang2 n all. scaryyyyy ok.
tp aku malas nak pikir. if aku takut. aku akan pikir benda2 happy2.
so hilang la scary tu.
so memang terkawal.

tapiiiii. benda tak terkawal bila dah amik dia.
patut bila dah berdua jadi lagi tak takut la kan.
tapi jadi lagi takut ada la.
contoh2 situasi.

tengah bawak kereta.
ok, aku ni memang pemandu berhemah.
ni bukan puji diri. tp 90% aku akan ikut undang2 jalan raya la.
orang akan tension if aku bawak kereta. sebab aku akan dok middle lane aje n bawak 80kmj. miahahah.
lantakkkk. biar lambat asal selamat.
takpun obviously takda kereta ke apa. tapi aku tetaplah bg signal kiri kanan. dah terbiasa la. nak masuk lorong rumah aku pun bg signal. hahahah.
so let say la pukul 3-4 pagi.
sampai traffic light jalan kecik. tiba2 lampu merah.
well aku akan stop n tunggu sampai lampu hijau. miahahahaha.

noy : omg. kau ni apesal berhenti?
me : lampu merah.
noy : pijaaaa. takda kereta la jalan je laaaaa.
me : kau ni apesal. kang ada kereta datang ke apa.
noy : scary la stop2. eeee..ada rempit2. banyak pokok2.

babi. ok aku takut jugak la rempit.
nway, kami pernah kena kes ngan rempit. aku tak cerita sini.
n yes. ingat aku berani sangat kawansan gelap2 banyak pokok2. tp aku taknak fikir.
tapi bila dia sebut aku jadi scary ok.

me : kau ni banyak complain tau. biar la aku nak stop.
noy : takde la. scary la. cuba kau tengok.
me : kau banyak cakap sangat lain kali kau balik sendiri.

then dia terus senyap.
then dah park kereta n all.
tengah jalan2 nak ke rumah.
memang la scary. sebab sepi kan dah pukul berapa.
tapi sembang2 n gelak2 macam biasa la.
then terdengar ada bunyi tapak kaki macam orang berjalan kat belakang.
ok aku dengar jugak. tp aku jenis diam taknak tegur.

noy : omg apa tu?
me : apa dia?? *buat2 tak tau. then bunyi2 lagi*
noy : tuuuuu.. *sambil lari2 then toleh2 pandang aku*
me : takda apa laaaa..kau ni.

ok aku pun takut sebenarnye.
tapi aku boleh kawal.
aku suka pikir maybe ada orang tgh berjalan ke. mungkin ada orang balik dpd mana2 jugak ke kan.
benda2 yang ada penjelasan. get it?
tp bila noy takut. aku jadi takut.
dia lari2 makin lama makin jauh dpd aku.
yang aku nak kejar2. lg aku kejar lagi dia lari. sebab dia ingat aku lari jugak.
bongok tau perempuan tu.
aku ni dah la lebih muatan. mana larat lari-lariiiiiiiiiiiiiii!!
so bila dia jauh. aku jadi takotttttt. huaaaaaaaaaaaaa..

so bayangkan betapa tensionnya kalau dengan dia ni.
tapi masalahnya aku memang kemana-mana ngan dia aje.
elok tak takut jadi takut melampau tau.
ada few lagi la. tu nanti aku cerita kat lain entry yea.
macam panjang lebar lak entry ni.

08 June 2010

missing her badly. tsk~

ok i'm back.
i already got my pace. dah tau main game tu.
rasakan ngadap itu aje.
ni makan malam pun belum sebab ngandap game ok.
gilaaa.n it's already 2am. yikes.
ni dah stop baru terasa perut grok grek. if not tak sedap.

ok ni entry lama jugak.
almost a month a go.
omg. lamanya. bagus perangai.
anyway. jonet telah selamat meninggalkan kami.
dah selamat sampai ke gurun sahara dia tu. :(

so dia gerak 12 may hari tu.
since me n noy takda apa.
so gigih nak jugak hantar dia kat KLIA.
shes the sweetest friend anyone could have.
so dia nak pergi ni harus la terasa mencucuk2 sangat.
dia pergi 6 bulan aje.
tapi kemungkinan ada ura-ura setahun.
omg lamanyaaaaaa...harapnya tak la.

so ke klia.
dia check in 7ish.
so around 5 macam tu kita orang dah sampai.
sekali sampai dia baru gerak dpd umah ok.
nasib umah dia nilai aje. so tak jauh :)
sementara tu memberuks dulu la aku ngan noy.


:: session kepul-kepul ::
:: untuk yang baru kat sini. noy ialah adik saya ye. bukan jiran atau kawan baik ke apa. ye muka kami tak sama. aku lawa dia tak. hahahha. lempang pliss ::
:: wah. teruja ::
few minutes later jonet sampai.
so tengok dia tengah membusy nak pad lock bag.
lawak la perempuan tu.
ada ke dia beli padlock besar untuk bag.
jenuh nak masukkan kat zip.
dia kata sebab pad lock kecik macam tak meyakinkan. gilo.
aku ngan noy hampeh.
nampak jonet je terus sebak2.
jonet yang nak pergi tu relax aje.
jonet ni baik. tp bab2 emosi ni kurnag.
macam hati kering.
memang tak pernah la tengok dia nangis ke apa.
maybe kalau nak jadi doktor ni kena macam tu kot.
apahal pulak nak sedih2 ke apa kan. susah lak kerja.
maybe jonet terlebih keras lagi sebab dah la doktor. pastu tentera pulak.
anyway. photo session.



excuse the peruts uolls. hahah
ok ada cerita.
noy ni mulut paling puaka punya manusia.
dia suka cakap perut aku perut sedih.
aku dah macam, "perut sedih?"
pastu dia kata la. "perut kau besar. pastu ke bawah. macam mulut sedih"
fuck gila kan perempuan tu.
lepas2 tu dia dah tak cakap dah. tapi bila nampak je aku.
n let say baju aku macam nampak la conditon perut ke apa.
terus dia juihkan mulut dia, pastu buat ala2 sedih. 
serious rasa nak lempang ok.
fineeee. aku tak exercise. memang la begitu ghupenya.
nanti la aku exercise (tah bila la ye) perut aku senyum baru tau.
erk. perut senyum? macam lagi scary aje.
korang faham tak apa aku cerita ni?
if tak. sila tengok pic di atas. confirm faham. 
memang sedih perut tu.
lagi sedih tuan punya perut ok.
tah bila la nak dapat perut beyonce.
wahhh. gila aim high. takkan dapat la weyhhhhh.





:: ish. serious sayang perempuan ni ::

:: weoww..mata rambang2. ok tipu aje. tak pun. sebab takda yang menarik. wah sempat jugak check it out :p  ::
:: then dorang pergi check in bagai. tengok la tu. teruja je muka jonet. ::
:: later lepak di mc d. poyo je. konon2 kita orang takmo makan. nak minum aje. last2 siap order nugget 20 ketul n licin ok. mueheheh. memang dasar perut sedih. ngehh ::
oh family jonet takda.
dorang hantar je.
sebab jonet ramai adik kecik2.
so kena amik balik sekolah semua baru datang balik ke KLIA.
tp by the time sampai lagi 5 minit jonet nak boarding dah.
so jumpa kejap peluk cium sikit je la.
relax je. takda session emo2 ke apa.
fam aku masa hantar noy gi kuwait. amik kau. drama air mata. hahaha.
dorang kata dah biasa.
ye la jonet dpt for 1 memang dok luar aje kan.
so dah biasa pisah2 ni.

then its time to go.
time ni ramai la drama2 air mata.
ye la ada yang laki bini la.
anak melalak2 la apa la. kesian.
jonet je relax. hampeh minah tu.

:: group photo. ramai gila snap. aku dapat ceruk. tak nampak pun jonet. tah apa2. ;p  ::
:: so cilok ni dpd fb jonet. ngee. ok can see her now ::
:: tengok la tu. jalan laju2 je masuk. bukan nak pandang belakang lambai2 ke apa ::

there goes me lovely jojo :|
takpa panjang umur Insyallah November jumpa la.
hmphh..lama lagi tu. rindunyaaaaaaa.
serious rindu ok. kalau tak mesti atleast 2 mingu sekali jumpa.
dia tu dah macam ahli keluarga dah.
if balik cuti harus nak lepak umah aku aje.

hopefully dia selamat pulang ke tanah air.
wah dramatic gila ayat.
ye la. tentera kan. so kena la ayat2 ala2 drama tv1 . haha.
tp dia doktor. doktor tak kena bom kan?

ok tu je.
byeeeeee.

Bila anak mengikut.

Aku memang kalau drive mulut akan bising. Memanjang je dok mengata kalau kereta lain buat salah. Bukan reti nak tekan hon ke apa. Memang...