03 May 2010

Dah macam sahur~

Semalam kan lapar. Takleh tahan.
Ingat ok la. Tunggu je hari ni kan.
Sekali around 2ish am lapar melampau. Esp noy la. Aku ok lg la.
Tangki simpanan besar. Tahan boleh lagi la.
Tapi if dapat makan lagi la ok kan :D

So amik kau pukul 2.30 pagi blend cili bagai. Buat sambal sotong.
Then goreng telur dadar. Masak nasik 2 pot.
Noy siap masak broccoli butter la.
Amik kau meal lengkap terus.
Pastu siap bancuh sirap bandung. Hahah gila over. Lantak. Mmg terbaik.
Siap P.G dah naik atas pun later turun makan. Dia kata tak tahan bau sedap sangat. Nggeee.
Masak sendiri/makanan rumah mmg kepuasan maksimum kan. ;p
Ok hari ni nak makan apa pulak yea?
Sent via BlackBerry from Maxis

25 comments:

  1. 2.30 pagi ko masak? makkkk ..gigih nya.....

    ReplyDelete
  2. tabik spring kat lu lah peej, gigih masak 2.30 pagi tu.. ni dah bukan masak simple2 ...tp masak superb ni..

    tapi skang ni aku lapo lak bila tgk gambar sambal sotong ko..

    ReplyDelete
  3. masak sendiri memang kepuasan maksimum. rasa macam sedap semacam.. especially kalau baca selawat nabi sambil cuci beras nak masak nasi tu. ooohhh tak tahan tengok sambal sotong tu la. ishhh....

    ReplyDelete
  4. betul tu masak sendiri memang kepuasan tahap max. akak pun sekarang rajin makan kat kedai sebab makan berdua. tak berbaloi nak masak segala. tapi sekali-sekala nak jugak makan hasil air tangan sendiri. goreng ikan+cicah kicap cili, rebus bendi pun dah nikmat sangat.

    ReplyDelete
  5. fuhhhh!!!!
    ko puasa tak arini????

    ReplyDelete
  6. humagaihhh...rajinnya korang...kalau mak-mak yang tengah mencari jodoh anak-anak dewang mesti dewang teruja dik hikhikhik

    ReplyDelete
  7. gigihnya peeja..perghh sambal sotong tu..

    ReplyDelete
  8. ko nih tak rasa bersalah ngan aku ker...sebab bagi aku lapar...hhehehhehee....

    ReplyDelete
  9. alamak, sdapnye sambal soton,. mengidam sudaa. hahaha.

    masak sindri mmg terbaik =P

    ReplyDelete
  10. sukebacejetapitaderblog3 May 2010 at 16:38

    pergh.. terliuk okkk..
    walau pas melantak nasik paprik td..
    adoiiiiiii..

    ReplyDelete
  11. hi peej,

    saya pun pernah buat mcm ni..kalau teringin makan malam-malam, mmg akan masak, walau pukul 1 pagi, tetap masak ikan patin tempoyak.
    :)
    masak sendiri mmg kepuasan maksimum.

    m.i.o.w

    ReplyDelete
  12. perghh wala punye masak..kalo akak dah tido bau sambal tumis sotong pun harus join makan sekalik..hehe

    ReplyDelete
  13. setuju gila. saya kalau makan masakan rumah especially yang masak sendiri CONFIRM makan bertambah!

    apsal ek? sebab air tangan orang yang dekat dengan kita ke? hmmm...

    ReplyDelete
  14. salam peej.
    kul 2.30 pagi blend cili.. gua tabik sama you.. hahaha

    regards,
    dina

    ReplyDelete
  15. kelasssnye adik beradik ni..pagi2 buta bersilat di dapur..hahaha

    ReplyDelete
  16. setuju. of how simple the dish is.. kalau msk kat rumah, mmg the best lah xD

    ReplyDelete
  17. kitorang kt umah kalau lapar kol 1 or 2 pagi mmg maggie jer.. tak pun nugget, burger.. hheehhe ni masak sotong terus.. salute hehehe. nampak sedap...

    ReplyDelete
  18. astaghfirullahalazim.. isk3.. teringinnye sambal sotong tuh.. eh.. salam kenal~ :D

    ReplyDelete
  19. nenek - gigih nokkkk. see the body la kan. hahahah


    tata - hahha gigih kan. gila over. teringin sbb kat kedai selalu pedas sikit2 aje. aku suka pedas melampau. ;p


    cookie - betul3. mama selalu suruh selawat time basuh2 n bilas. so dah terbiasa. maybe sbb tu bertambah2 sedap. wahh..puji masakan sendiri. hahahah ;p


    nino - kannnn? selalu simple2 lagi sedap. esp kalau mama yg buat. haiyoh..tak tahan.


    momguess - mueheheh. kau rasa??? memang tak la kan. hampeh sahur je lebih kan.


    nonie - hoih..jangan. ni sebab nak isi perut sendiri. takda makna rajin. pemalash lipash ade la. mama dah tension gila ngan kemalasan tahap dewa kita orang.


    ann - gigihhhh.dah lama tak makan sambal sotong. favourite.


    unknown - tak!! anggaplah ini inspirasi apa korang boleh makan. if rajin sila la buat. aku pernah tepek resipi dulu. eh jap. rasanya la. ada kot.


    sukebacaehapesallapanjangsangatidkauni? - memang besttt..lagi meleleh2 air liur bila makan. pedas kaw.






    akisss - terbaik kan. puas hati makan.

    ReplyDelete
  20. catz - huish, lagi best siap patin tempoyak. huwaaa..sekarang aku dah teringin masak lemak tempoyak. keji weyh.


    darling - haha over. matiklah dah tido boleh terbangun kan. hahah


    anonymous - kan. esp kalau mak masak. tah apesal. masak rebus2 cicah sambal belacan pun sedappp aje.


    dina - hahah tabik la sangat. silap2 jiran semua menyumpah aje. memekak tengah2 pagi.


    marina - sebab sendiri lapar n nak keluar makan dah lewat kan. nak taknak kena la masak nak isi perut.


    wani - kan. sebab kena ngan selera kita kot.


    starry eyed - sama la. tp semalam benda tu semua takda. maggi pun satu tomyam, 1 lg ayam. malas nak masak asing2. tp pelik tiba2 masak heavy2 jadi rajin. tah apa2 tah. maybe sbb lagi puas hati makan kot.


    cikmont - salam kenal :) sila la buat. percayalah. kat kedai mana2 pun takleh lawan ngan masakan sendiri. puas hati.


    ibukumbang - kannnn. over sangat.

    ReplyDelete
  21. Kul 2 pagi masak sambal sotong mmg over!!!

    ReplyDelete
  22. huhuiiii...sambal sotong di dini hari tak tahan tu...kena komen jugak hehe..best.. ^_^

    ReplyDelete
  23. hehe sy bukan penggemar stng sgt tapi time baca ni tiba2 teringin.. tapi tak reti memasakkkkk... :-/

    ReplyDelete
  24. a.i - over kan? tp puas hati weyh.


    kniedaz - walaupun perut panas aje. tp serious puas hati.


    lady conn - cuba la. try ikut resipi. mana tau menjadi ke.

    ReplyDelete

Heyyyyaaaaaa...

Bila anak mengikut.

Aku memang kalau drive mulut akan bising. Memanjang je dok mengata kalau kereta lain buat salah. Bukan reti nak tekan hon ke apa. Memang...