07 March 2010

Potong ke tak?

Aku dah agak buhsan dengan style rambut ni.
Dah la pemalas kan. Usually ikat aje. :p
Especially sekarang kan musim panas, tak sanggup nak lepas2 rambut. Dah la aku jenis berpeluh aje.
Tapi aku nak rambut panjang sampai my waist. Macam lawa ajo.
Motif nak rambut panjang tapi ikat?
Anyway, tiba2 terasa gedik nak fringe.
The last time ada fringe masa umur 21.
Eh bukan aku still 21 ke? Wah matiklah verangans kan.
N mmg buruks la time tu. Sebab rambut aku ni bukan dengar ckp. Suka je nak lentik2.
Plus orang cakap muka bulat tak sesuai ada fringe.
Tp semalam saje gedik2 try mcm mana rupa kalau ada fringe. So hasil mcm dlm gambar tu.
Ok ke x?
Tp macam takut lak if potong kan. Kang kalau buruk, menyesal sudah.
So how? Harus potong ke biarkan aje?
Sent via BlackBerry from Maxis

12 comments:

  1. tak sesuai kot, babe. you look cute just the way you are sekarang. honestly speaking :)

    ReplyDelete
  2. dari gmba tu nampak ok jer.. but dont cut it too short..kalau length mcm gmbar tu dah okie..

    ReplyDelete
  3. Comel la peej. Seriously,its ok to have bangs even with a round face..even x flat straight,wavy2 like urs is sexy.that's what I really think coz I had fringe b4 tho my face is super round.lol.but mine mmg flat straight.but either way,u hairs looks nice :)


    -Jaja TWF-

    ReplyDelete
  4. kalo potong, nnti nmpk lagi muda~
    hee~

    ReplyDelete
  5. Pada aku, ada fringe lagi nampak hot.
    Nasib baik mata kau tak sepet. Kalau tak boleh jadi penyanyi solo Korea yang hotstuff sekarang.

    Aku sendiri ada fringe. Konon nak cover muka aku yang tembam hazabtullah ni. Jejejeje.

    Aku vote, potong.

    ReplyDelete
  6. Anonymous. - x sesuai ke? Tp mcm bosan ngan rambut skrg. Dah la my hair jenis lambat gilaaaa nak panjang.


    Anon - kalau jd mcm pic xpe. If org tu silap potong harus horror lepas tu.


    Jaja twf - u think so? Akut terlebih comel pulak nanti sbb terlebih bulat muka ni. Takpa try tgk2 lagi pendapat orang. Thanks anyway :D


    Munie - hahah tu yg sebenarnye pun. Konon la nampak keremajaan kan. Walaupun..hahah. Tp takut x menjadi :p


    Nad -haha kau x abis2 ngan korea kau kan. Jauh kot nak sama ngan korea aku ni.koreok boleh la kot.takpa kita tggu vote lg. Xpun kena tanya mak aku dulu. Kang main buat aje. Dia x berkenan, mampuih kena bebel.

    ReplyDelete
  7. i say go for it, peej!!!
    you look nice with it!

    muka i pon bulat jugak, tp i lagi nampak xelok without my side swept bangs. :)

    ReplyDelete
  8. kite rs fringe mcm semak utk musim2 panas camni. xpraktikal. lolx
    ikut yg ko suka la ^^v

    ReplyDelete
  9. POTONG!!!! sexy peeja muke ko...seriyes... tpnye... ko PRINT gambo ni... bawak g saloon. suh diorg potong mcm nih! apakejadah perin??? haaa yo lah yolah... bawak je dlm enpon.... tunjuk tukang potong tuh =D

    ReplyDelete
  10. ape kata u try rambut pendek...lagipun skrg tgh panas kan..xsemestinya muka bulat xleh rambut pendek...i pun muka bolat gak..ok je...lagipun xbazir shampuu..heheheh

    ReplyDelete
  11. I suggest potong jer..sekarang bukan musim nak simpan rambut sampai waist..

    I plak planning nak curl my hair...semua org nak rebonding kita buat lain lak...baru best!!

    ReplyDelete
  12. liliana - tu la ramai pulak cakap go for it. tp cheq takut menyesal nanti. tp sampai bila tak cuba kan.


    wani - betul jugak tu. but if rimas can always sepit or pakai cekak kan? tp tu la. musim sekarang panas tak munasabah.


    lilred - kau over kan. motif nak print bagai? tu la if la aku buat aku tunjuk pic la. if tak jadi aku amukan n takmo bayar. ok ke takpe? hahahah.


    ziana - wah melampau betul cadangan. kan i cakap nak simpan panjang. so biarlah dia panjang. panjang amik masa lama. nak chop off memang kejap aje. x sesuai la rambut pendek ngan muka i. maybe if kurus ok la kot. tp tang tu kena tunggu la kan. ;p


    nuraarin - thanks for the suggestion. tp i prefer a long hair. if rimas buat siput la. better to have options rather than having a short hair. takleh buat apa. dah la rambut ku ini mengambil masa yg sangatttt lama nak tumbuh.

    ReplyDelete

Heyyyyaaaaaa...

Bila anak mengikut.

Aku memang kalau drive mulut akan bising. Memanjang je dok mengata kalau kereta lain buat salah. Bukan reti nak tekan hon ke apa. Memang...