10 December 2009

dunia mistik~

aku nak tulis lama dah.
tp as u all already know.
aku ni tahap kemalasan melampaui batas manusia.
so selalunya mmg malas la.
tapi ni datang angin rajin..so kasi buat je la.

tgk tajuk je korang dah tau aku nak cerita apa kot.
e eh..mcm sesuai pulak kan..malam2 jumaat ni. ngeh2.
kenapa orang suka kait2 kan ngan malam jumaat eyh?
i mean kalau x kaitkan ngan hantu..mesti nak kaitkan ngan main..tah apa2.
tapi yg aku dpd nak cerita mistik tiba2 kaitkan ke main ni apesal pulak.
lg tah apa2 ;p

nway. jangan risau.
aku bukan nak cerita pengalaman ke apa ke.
sambil2 letak2 gambar ke apa ke.
ni nak cakap general.

ok i know la benda2 mcm tu wujud.
memang ada tulis dlm al-quran kan? (correct me if im wrong)
tapi kan. Alhamdulillah berapa tahun hidup ni.
aku x pernah le kena apa2 yg extreme sampai tiba2 trauma or naik2 bulu roma ke apa.
setakat bunyi2 n nampak sipi2 ade la.
tu pun aku x sure aku nampak..tah2 xde apa pun.
ok not that aku meminta untuk nampak ke apa la.
kalau boleh tak nak la.

tapi kan..oleh kerana itu.
x pasal2. aku kadang2 mcm kurang percaya benda2 ni.
bukan x percaya apa la.
tapi kadang2 orang2 cerita..aku rasa mcm x masuk akal.
entah la. macam dalam movie sangat.
esp kalau orang yg cerita dpd mulut ke mulut ni.

ok kalau la ye pun konon dpd experience sendiri.
macam2 la aku pernah dengar.
kena hempap semua tu biasa la.
ada yg kata rasa macam dia terangkat..then kena pusing2 di awangan.
ada yg tgh drive malam2 nampak keranda terbang2 la.
ada yang nampak bertenggek kat pokok la.
i mean..come on...for real?

ni aku dah kawan ngan jonet lagi la.
dia lagi la x percaya benda2 tu.
sentiasa je la ada explanation untuk semua.
so x pasal bila orang cerita2 kat aku..ngan aku2 sendiri nak bg explanation.
tapi of coz la kalau aku cakap..orang akan cakap, ' nanti la kalau kau kena'
wtf. keji ok nak aku kena pulak.
mcm jonet boleh la..sebab dia bg term2 science dia tu.
so xde la orang nak jawab apa kan.

sebab tu la..aku ni kurang penakut.
ok ni bukan cakap besar..tp aku mcm xde masalah sgt la nak naik atas sorang2.
tak pun if kat kampung. pergi je dapur or toilet walaupun jauh n gelap.
ok tipu la x takut langsung..ada la rasa takut.
tp i prefer not to think about it.
sebab mcm noy tu langsung penakut..semua nak teman2.
x pun if balik kampung..sanggup dia x berak berhari2 sebab takut nak pergi toilet ke apa.
gilo minah tu.

tapi kalau tiba2 kau suruh aku feeling ekspose mistik..
tiba2 kau suruh aku bertapa kat rumah tinggal ke.
hospital gila yg usang ke..pergi bilik mayat ke..
of coz aku pun takut..
n aku tgk aku hanya akan takut ..kalau orang lain takut.
mcm noy dia suka takut melampau..x pasal2 ngan aku2 pun jadi takut n terpikir2 n jumpy gila.
terlalu takut sampai org pegang aku pun aku boleh jerit.

ok tu satu..
ok like i said earlier.
mmg la aku x percaya sgt..tp aku tau la wujud.
sebab dah ramai sgt orang cerita kan.
so kelmarin kot tgk la dvd momok the movie ke apa.
jonet bawak so tgk je la.
ok dia macam lawak2..tp ada part2 takut la jugak..cilakak.
aku pernah tgk dulu movie ni..so aku rasa yg baru ni mcm dorang compile kan la.
byk jalan cerita lama..cuma tukar sikit2 aje.
n maybe ada yg baru. i dont know.

ok pasal itu.
aku tgk la pelakon2 ni.
dorang berlakon la watak2 puntianak ke apa. pocong ke..mayat ke.
n aku tau la malaysia ni mmg xkan la ada universal studio ke apa.
so maknanya..if nak berlakon..mmg scene betul la.
n aku tgk dorang berlakon kat kampung2 ok.
kat hutan ke..jalan gelap2. rumah2 kampung yg dah tinggal.
i mean dorang x takut ke hah?
berlakon mengilai2 la. kena rasuk la.
gila..ok aku mmg la 'konon' x penakut...tapi still..mmg aku x berani kot kalau tiba2 nak berlakon mcm tu.

buat nye kau sedap berlakon bertenggek kat pokok.
tiba2 elok je 'kawan' kau tu join.
x ke heart attack terus jatuh pokok nanti.
x pun rasuk2 ni.
ye la..kan orang tua2 suka cakap, ' nanti benda mengikut'.
ke dorang ade kena2 kacau jugak masa berlakon?
ke dorang saje nak promo cerita dorang..so semua la nak cerita pengalaman 'di kacau' masa shooting.
paham x? macam mana nak tau betul ke tak..hmmm..

oh lagi satu. kenapa kalau hantu2 kena kaitkan ngan kampung2 eyh?
kenapa jarang ada kat rumah2 bandar ke apa.
ke kat malaysia aje. esp puntianak. puntianak x suka bandar ke?
tapi aku tgk indon elok pulak sundel bolong ada kat rumah banglo..takut jugak.
ke sebab kalau kat kampung, effect lg menyeramkan?
atau sebab orang2 kampung yg suka cerita2 hantu ni.
mcm ayol ni la..dah dok melaka kat kampung aku tu.
macam2 cerita la dia keluarkan.
malas aku nak dengar.
malas sebab x percaya pun ada..
x pun sebab sebenarnya nanti aku takut if la aku balik kg nanti..haha. ;p

oh one more.
ni general..bukan melayu je..semua la cina ke..hindustan ke..org putih ke.
apakah punya perangai.
bila nampak kelibat or terdengar bunyi2 pelik.
dorang lagi la nak pergi carik n check2?
wtf..kau dok diam2 boleh x.
ke sebab tu cerita..kang kalau dorang x carik xde la jalan cerita la pulak nanti kan.
i mean kalau aku la kena mcm tu.
aku akan tutup mata aku rapat. selimut semua..baca apa2.
x pun aku dgr lagu kuat2 pakai earphone..xnak amik tau.
ke aku sorang je macam tu?
kalau la korang kena macam tu..korang pergi check ke korang buat mcm aku?

ok people.
itu je kerunsingan aku pasal dunia mistik ini.
selamat bermalam jumaat :D

Bila anak mengikut.

Aku memang kalau drive mulut akan bising. Memanjang je dok mengata kalau kereta lain buat salah. Bukan reti nak tekan hon ke apa. Memang...