30 September 2009

gempa bumi!!!

woah...baru merasa gempa bumi..
wonder mana yg kena tu..

tgh duduk di wing chair..
tiba2 merasa badan mcm terbuai2..
ingat sendiri goyang..
adakah kerana penat..atau effect tidak menghisap rokok..
tp semacam aje buai dia..
so tanya edan..

me : eh gempa bumi ke apa ni??
edan : hmmm..a ah la..
me : tu la kannn..saya ingat saya yg goyang ke apa..
edan : betul la tu..tgk lampu tu..goyang..

yes..lampu adalah goyang2..
ok bukan goyang teruk..tp u can see it..

noy : gempa bumi eh?? aku pun rasa jugak..ingat apa..
mama : kenapa nak??kenapa nak??
me : gempa bumi??
mama : a ah..ni mama goyang2..mama ingat sebab mama goyang..
noy : a ah la..tgk air tu...(air dlm jug pun berkocak..)
mama : kenapa nak??

noy pergi bilik belakang tgk cousin aku..

noy : rasa x?gempa bumi..
diba : a ah..orang ingat orang yg bergoyang..

dia adalah dlm position memegang katil..hahaha..
oh experience..walaupun rasa sikit n hanya goyang2..
tapi still rasa takut..
n wonder kat mana la yg kena tu..
hopefully kat sana pun kena biasa2 aje..
xde la yg cedera or meninggal..

so korang mcm mana??
ada x rasa kat tempat korang..
oh btw..ni live update ye :D

23 comments:

  1. sameeee!

    kat melaka ni pon rase jap tadi..

    katil goyang2..

    panik jap..

    ReplyDelete
  2. http://earthquake.usgs.gov/eqcenter/recenteqsww/Quakes/us2009mebz.html#details

    ReplyDelete
  3. opis aku bergoyang ke kiri, kemudian ke kanan, kemudian ke kiri, dan ke kanan lagi.

    kemudian aku menjerit "earthquake!!"

    baru semua org mengaku rasa gegar. Ade ke diorang igt diorang pening sebab tgk monitor lama sgt.

    ReplyDelete
  4. atas motor td so dah sememangnye goyang kerana motor..jadi tak dpt rasa gegar earthquake tersebut.

    kepulauan samoa dah kene teruk.

    ReplyDelete
  5. Oh sama lah. Kat opis tgh usha monitor, aku ingatkan... "aku ni tak cukup makan ke ape.. apasal rase goyang je ni"

    Skali ade org cakap, "do you feel that", baru aku sedar earthquake.

    Kalo la bebetul major earthquake , mahu jadi statistik ni. Blur sangat. Huhu.

    Tapi yang kelakarnye.. laki-laki kat opis ni, sume nye dah bersedia nak lari ke luar. Pompuan sume rilek je lagi still kat tempat masing2 muka terpinga-pinga.

    ReplyDelete
  6. tue la peej aku kat opis pun rasa gak gegaran..inatkan mesin2 printer kat bawah...jap g ada member sound ada gempa bumi...nasib baik xda apa2..

    ReplyDelete
  7. tue la peej aku kat opis pun rasa gak gegaran..inatkan mesin2 printer kat bawah...jap g ada member sound ada gempa bumi...nasib baik xda apa2..

    ReplyDelete
  8. taman nirwana rasa jugak~

    ReplyDelete
  9. memang rasa.jalan pong xbetol.igat sbb penin ke pe.skali ngok air dlm botol goyang2 lak.kat mn ek gempa bumi tu

    ReplyDelete
  10. kt usm png ne pom wase gak..projector lam kuliah dok goyang2..ingtkn saje men goyang2 cm shinchan..earthquake rupenyee..
    huhu..sgt takott oOo..
    da la pulau..haishh!

    ReplyDelete
  11. kat selayang pon same, kita tgh landing baik punyo tetiba rasa jantung gegar 1 badan, tny hubby pon same..dia rasa pening je

    ReplyDelete
  12. tak perasan akak semalam..opis kat cyberjaya..maybe kalo kat kl rasa kot..
    pagi tadi tengok paper..mmg teruk jugak kan..

    ReplyDelete
  13. Tuler..ada gempa kt sumatera & tsunami kecik kt Samao (NZ x silap aku).

    Umah aku lg le terasa wei. Tkt 10 tu!

    ReplyDelete
  14. ko rasa eh...

    tempat aku tak rasa pun..

    ReplyDelete
  15. i pun rasa.Kat ofis smalam.Tingkat 6.Terkezut juga dibuatnya.Anyway,nice blog.

    ReplyDelete
  16. rasa ke?
    knapa mcm x da pape berlaku ye?
    hehehe2

    ReplyDelete
  17. a'ah same la..tmpt i kat area putrajaya terasa sangat sb i duk apartmen..sume orang berlari turun..takde sape pun yang berani naik rumah..kebanyakkan malam tadi sume g tido umah sedara mara yang rumah atas tanah..hehehehe..takut wei..tingkat i paling tinggi..17 u..hahaha..

    ReplyDelete
  18. masya-Allah..
    kuasa tuhan..berdoa je Tuhan selamatkan bumi Malaysia dari bencana alam ni..
    takut dooowwwhh

    ReplyDelete
  19. Cik Cookie xsedar pownnn.Datang opis br tau.lagi dasat.

    ReplyDelete
  20. huhu..tgh baik punya sleeping masa tu :D

    ReplyDelete
  21. semalam masa kat opis..
    sume kena turun bawah...meriah tol ramai2...hahahaah

    ReplyDelete
  22. tika goyang tu, aku atas katil duk tahan sakit blakang..

    tup2 rs katill mcm kne tolak kiri kanan..pelik..

    gagah bgn, ke dpn, tgk kunci yg gantung, goyang kuat, tgk air akuarium lak kocak kuat..

    sbkan aku tgh sakit time tu, asben kat tmpt keje lg, aku twakal je weh klu runtuh..hehehe...umh tingkt 3 je pun dr 8...amat ngeri rs nyer..

    ReplyDelete
  23. kite kat pantai timur, sini xrasa gempa. tp dgr crite di sn, sungguh shocked. xsemena2 terus call my mom suh pindah. HAHA over kn :P

    ReplyDelete

Heyyyyaaaaaa...

Bila anak mengikut.

Aku memang kalau drive mulut akan bising. Memanjang je dok mengata kalau kereta lain buat salah. Bukan reti nak tekan hon ke apa. Memang...