30 September 2009

gempa bumi!!!

woah...baru merasa gempa bumi..
wonder mana yg kena tu..

tgh duduk di wing chair..
tiba2 merasa badan mcm terbuai2..
ingat sendiri goyang..
adakah kerana penat..atau effect tidak menghisap rokok..
tp semacam aje buai dia..
so tanya edan..

me : eh gempa bumi ke apa ni??
edan : hmmm..a ah la..
me : tu la kannn..saya ingat saya yg goyang ke apa..
edan : betul la tu..tgk lampu tu..goyang..

yes..lampu adalah goyang2..
ok bukan goyang teruk..tp u can see it..

noy : gempa bumi eh?? aku pun rasa jugak..ingat apa..
mama : kenapa nak??kenapa nak??
me : gempa bumi??
mama : a ah..ni mama goyang2..mama ingat sebab mama goyang..
noy : a ah la..tgk air tu...(air dlm jug pun berkocak..)
mama : kenapa nak??

noy pergi bilik belakang tgk cousin aku..

noy : rasa x?gempa bumi..
diba : a ah..orang ingat orang yg bergoyang..

dia adalah dlm position memegang katil..hahaha..
oh experience..walaupun rasa sikit n hanya goyang2..
tapi still rasa takut..
n wonder kat mana la yg kena tu..
hopefully kat sana pun kena biasa2 aje..
xde la yg cedera or meninggal..

so korang mcm mana??
ada x rasa kat tempat korang..
oh btw..ni live update ye :D

10 September 2009

padan muka nak expose mistik sangat~

kelmarin mimpi adalah yg paling menakutkan sepanjang hidup..
ok x sure la paling ke x..tp mmg terasa2 la takutnya tu..
entah kenapa mimpi mcm tu pun x tau la...
orang kata mainan syaitan...tp kata syaitan di ikat..abis mcm mana itu..

aku x ingat la mcm mana sgt mimpi dia..
yg tau mula2 mmg indah..tiba2 ada bf la..
bf siap golek di atas katil kat rumah la..
motif bulan2 puasa ada lelaki golek2 kat katil rumah??haha

tiba ada one part ni..
tgh dalam kereta..naik ngan siapa x sure..
tp aku duduk kat belakang..sorang..
lalu satu kawasan ni..mcm bandar..tp mcm hutan2..
tau2 la mimpi kan..suka merepek2..tp tempat tu terpencil..
n aku ternampak lembaga perempuan tepi jalan tu..
pastu dah kata kak nam kan..
aku cakap la, ' eh tgk tu..nampak x perempuan tu'
madagascar betul..
lepas2 tu hidup jadi x tenang..
konon menda tu mengikut la aku balik rumah..

yang pasti tiba2 benda tu menjadi jelmaan kucing aku sucre..haha
bodoh gila..ok bila cerita balik mmg la kelakar..
tp time mimpi tu mmg takut n menggelupur la..
yang aku tau..mmg sucre tu syaitan la..
siap bila dia pergi kat kucing2 lain..kucing2 lain akan beranak pinak menjadi kucing hitam banyak2...
terus aku angkat sucre tu..buang kat luar pintu siap cakap, 'keluar kau dari sini..kau bukan ahli rumah ini..' wah gila drama melayu uolls..

sekali kan..kucing tu bertukar menyerupai orang..
sambil senyum..as if dia mmg nak aku pissed off n cakap perkataan tadi tu..
paling scary..tiba jelmaan tu jadi cahaya..n tiba2 berpecah jadi arwah maktok..
as in banyak2..u can see maktok all over the place...uwaaaaaaaaaa...scary..
konon mcm kucing tu saka..tiba2 nak carik peganti..wtf..haha

tiba2 acu aku bawak arwah maktok pergi..
konon akan bersemadi dgn tenang la..
pastu muncul la jelmaan manusia tadi..kira syaitan yg bertopengkan lelaki alim..
orang tu sembang2 ngan ayol kat depan..
tiba2 acu cakap..kenapa ayol bg tau jln nak masuk umah aku..

dgr2 punya dgr..kira ayol mcm bg tau..if nak masuk umah aku..
ada cara2 nya..kira membuka rahsia gitu..
aku dah tau org tu setan..
aku pun terus pergi n nak bg tau la jgn bg tau apa..tu setan..
tp aku x leh nak cakap...tiba2 lidah aku jadi keras n ke kiri..
nak cakap x boleh..dah rupa orang stroke ok..

omg..that time rasa real sgt..i mean i was freaking out..
sebab mmg rasa mcm kena stroke..tersentil2 lidah tp keras nak try jugak cakap..
" jangan bg tau apa2..dia bukan manusia...tolonglah percaya ckp aku"
i repeat it over n over again..

sedar2 je belakang aku kena hentak2 dgn kuatnya..
terus terjaga dpd tidur...
ish syukur sangat..x sanggup ok mimpi pelik2 mcm tu lama2..

rupanya yg menghentak itu ialah nonoy...
rupanya mak mengigau sakan uolls..
bila cerita balik..gelak sakan ok..
aku cerita la kecemasan cerita aku...
tapi bila cerita balik aku terasa la merepek gila mimpi aku..
then sampai part aku nak cakap tp gaya org stroke tu kan..
nonoy kata sebab tu la dia hentak aku...
dia kata memekak gila..
n bunyi mmg mcm nak cakap tp tersangkut2..
"tolonnnggggg la...tolongggg..."
siap gaya2 ok nonoy buat..fucker gila..

kenapa la mimpi merepek mcm ni..
siap terbawak2 lak tu..
nasib aku ngan noy..bayangkan la tgh ngan bf ke..
kata la trip sama2 ke..aku tertido dlm bas ke..sekali ngigau2 gitu..haha..
maluuuuuuuuuuuuuu...confirm aku terus terjun dpd bas yg bergerak itu
sambil terjun..boleh mengimbas kenangan lama berpusing mcm gasing itu..
hahahahahha...sungguh merepek aku ini..
sekarang aku keseorangan lg kat rumah..
tiba2 teringat mimpi tu..takuts pulak..yikessss..

04 September 2009

expose mistik??~

hari tu kan aku keseorangan dan ketakutan..
so buat la entry home alone ni..
dapat la macam2 komen..
n ni dua komen yg menangkap..
yang mmg x membantu langsung..tapi menakutkan aku ada la..
nasib lepas pada itu xde lg pengalaman aku keseorangan..
kalau x harus mak menangis di tepi sudut...

aku pun selalu dengar pasal ni..
i mean mula2 mmg la aku rasa mcm merepek aje..
sebab katanya dah kena ikat kan..apesal nak ada2 lagi kan..
tapi makin lama makin macam2 cerita je aku dengar..
so mcm nak percaya xnak percaya gitu kan..

hoih..entah la..mmg la benda2 ni wujud..
n aku percaya la...cuma aku belum pernah kena la..
so maybe sebab tu aku adalah berani sedikit..
tapi kadang2 ada la sikit2 takut..
cuma aku punya takut tu xde la sampai menyusahkan orang sekeliling or diri sendiri..
tp stilll..mintak jauh la..xnak la nampak ke..scary....
dengar pun xnak..
mcm malam tu..maybe perasaan..tp mcm terdengar2 aje bunyi ketuk ketak kat luar tu..
oh me not loike...




ni lagi satu..
hantu macam casper loncat2 atas katil..apakah..
ok mmg la casper comel n konon hantu baik kan..
suka je cartoon ni masa kecik2 dulu..
bertambah suka bila casper tu devon sawa kan...
aku pun x kisah nak jumpa hari2..haha..

tapi cuba bayangkan dalam situasi lain..
i mean..kau tgh duduk..
nampak lembaga macam tu loncat2 atas katil kau..
like wtf weyhhhhhhhh..xmooooooooo...

ada la lagi few cerita pasal kewujudan mistik2 ni di bulan puasa..
x ingat semua..tp satu ni aku ingat la..
mama cerita..kisah office mate dia dulu..
abang ni selalu la balik lewat..
lepak ngan kawan la apa la..
so tgh dia balik dalam pukul 3 pagi macam tu..
tiba2 dia nampak ada encik 'poch'.. *harap maklum..aku xnak eja..scaryy..*

dia ni mmg jenis berani n gangster2..
so dia adalah bengang..sebab budak2 main2 mcm tu di bulan puasa kan..
n dia yakin mana ada benda2 tu di bulan puasa kan..
so dia keluar dpd kereta n kejar benda tu...
aku pun x paham motif..apesal poch tu nak lari..padahal dia poch..haha..
elok kejar..sampai satu parit besar..alaaa..yg mmg jenis besar gila..yg if hujan lebat..if kau tergolek konpem boleh mati lemas..
sampai parit tu...elok poch tu boleh lompat lepas parit tu ok..
huargghhhhhhhhhhhhhhh..apakah...mana ada manusia biasa boleh lompat begitu..
plus if manusia biasa..lompat2 mcm tu kena kejar..konpem dah jatuh kan..
lain la kalau dia mmg juara lompat jauh ke apa..
lepas nampak tu..haruslah lepas tu abg tu yg lari balik kan..

tiba2 terpikir..aku mmg menyampah cerita2 hantu yg bila dgr2 bunyi or ternampak apa2..org2 yg jenis terlebih curious n berani..sibuk nak check2 n cari..
lari je la kan...n aku rasa mcm x logic aje..tiba2 kau nak carik2 kan..
tapi rupanya mmg ada kan wujud manusia macam tu..haha
kalau aku mmg xkan la woih...

:: kalau korang nampak mcm ni??apa korang buat??kalau mak terus lariksssssssssss..kalah pelari pecut dunia kot.. ::

entah la..betul ke mmg ada benda2 ni kan..
korang mcm mana??ada ke pengalaman mistik2 mcm ni di bulan puasa..

02 September 2009

mengisi masa2 terakhir~

semalam decide nak makan luar..
sebab nak masak xde lauk..malas nak pergi pasar..
nak beli2 lauk kat pasar juadaha pun x kuasa..
i mean beli lauk itu ini..rm3..rm4..kuih2 la..itu ini..
sama jugak makan luar terus..lebih kurang jugak kan..
so keluar lah kita..
xde ke mana pun..pergi krisik aje..

chics bg tau kat twitter if nak makan luar kena cepat..sebab selalunya pack..
aku mcm x percaya la..i mean xkan la krisik pun nak pack ke apa..
tp chics cakap..gerai2..or even pondok kecik pun akan pack bln puasa ni..
motif tiba2 pondok kecik kan..haha..
risau jugak dgr..so around 6.15pm kita org dah keluar rumah..
pergi la krisik..aik..xde orang pun..xkan nak melangok kat situ kan..

so decide nak pergi pasar juadah au2 dulu la..carik2 kuih...
before that pergi la cakap kita org nak book tempat..n siap order..
hoih..rupanya ramai dah book ok..
gila la.i mean..x sangka gerai2 pun boleh fully book kan..

later kami membeli la kuih2..

:: wah ceria2...tapi x dilayan..biadap kan dia tu ::
:: tgh tgk2 nak beli apa utk sahur..huhu.. ::

then mcm x tau nak beli apa lagi..
hujan pun renyai2..so malas nak lama2..
gerak blk ke krisik..
sampai around 7.40pm..
hoih..lama lagi tu..nak buat apa kan..
xkan nak duduk sana..lepas tu bau2 org tu masak2..
so kita org lepak di dalam kereta sahaja..
tp aku sorang je ceria..lain2 xnak layan aku dow..bencikkk..

:: aku ye-ye ingat 3-3 ok..rupanya x dilayan uolls ::
:: again...pun x dilayan..biadap kan perempuan tu ::
:: pun sama...::
:: fine..xnak sudah..aku vain sendiri sudah...tapi kau tgk la mata dia sikit punya jeling tu..herghhh..pedennnnki.. ::
:: PG yang termenung mengenang nasib diri ::

ye la..gila sangap dok je dalam kereta x buat apa..
penantian satu penyeksaan betulkan..
esp saat2 akhir nak berbuka ..seksa betul..
mcm sekarang ni..tgh pukul 6.21pm...
xmo pikir lain..so update la ni..
ok la..tu je..ta-ta..

Bila anak mengikut.

Aku memang kalau drive mulut akan bising. Memanjang je dok mengata kalau kereta lain buat salah. Bukan reti nak tekan hon ke apa. Memang...