01 June 2008

hahha..dapat makan laksa..yeay~

2-3 days nih aku nye tido dah ok..
kul 11 dh tido..
pagi 6ish dah bangun..haha..hebat..
bukan sebab apa..kan aku sakit gigi..
so asyik la telan panadol..so kejenye sebenarnye tido je la..
tp ok la..janji dah ok la..kalau x dulu..tido kul 11am..
bangun petang..gilo...
so basically mmg x buat apa..tido je..
sbb makan panadol kot..ngantuk je rasa...

tp still denyut2 la gigi nih..pesal tah..
so aku makan pandol je kejenye..i loike..
so pagi tadi teman mama pergi pasar tani...
time tgh beli ikan...mama cakap nak buat laksa..
yeap..yeap..yeeppaaaa...~

bukan apa..aku dah nak makan laksa since few weeks kot..
sebab aku bukak blog org..ade yg buat laksa la..nak buat la..
apa2 la..so mcm terbayang2 je..
aku nak laksa mama buat..xnak yg beli2..
tp x berani nak menyuarakan pendapat..
sbb nanti mama cakap aku pandai mereka nak makan apa..
pastuh mama xnak buat ke apa..so mesti la kecewa..
tuh yg..bile mama cakap nak buat laksa..
aku mcm nak melutut sambil bukak tangan luas2 pandang langit..sambil cakap, " thank u god!!!!" dgn dramatic nyer sambil mata bergenang..cea..
tp xde la aku buat kan..kan org2 kat pasar tani ingat aku gile ke apa pulak..

so sampai je..
terus je nak buat...
noy incharge potong2..
aku tukang amik gambar je..muahahha,..noy bengang gile.. ;p

:: noy yg gigih ::

:: mama merebus laksa ::

:: siap2kan bahan utk di blend..n utk campak dalam kuah ::
:: ikan kembung utk direbus..aku pun x sure bape ekor nih ::

:: chombii yg terbau2 ikan..kelam kabut...sbb die kelaparan..makanan kene catu..sbb kite org x beli lagi..sian ..lapar la tuh ::

pastuh aku dok ngadap noy potong...
sambil2 tuh aku potong2..cili merah n cili padi..
mula la ngarut2...

me : tgk a gambar kucing kesayangan(chombii) kau nih..

noy : mana?? cantikknyer..

me : banyak la kau punye cantik...*tetibe aku cakap ngan kucing*..weyh chombii..sekarang kakak kau ade..kau bole la gedik..kau tunggu die blah..aku bantai kau..

noy : apesal kurang ajar nak bantai kucing saya..

me ; lantak la..aku nak bantai jugak..ngan anak2 die aku bantai..

noy : kurang ajar..meh sini aku rodok pusat kau..

me : bile kau balik je..kucing2 kau dah xde..

noy : tgk la..aku mmg akan bantai sucre laa..x kire..

me : ahahahahah..lagi satu kau tau sapa aku nak bantai??

noy : sapa???

me : tuh *sambil tunjuk kat maktok yg tgh kuar dpd bilik air*..haahahha..

noy : hahaha..tuh xyah bantai la..senang je..kau letak shokubutsu banyak2 kat lantai..konpem..haha..

me : ahahahahahahahaahahahaahahaha!!!!!!!!!!!!! kurang ajar sial kau..

pastuh mama lalu nak letak laksa yg dh rebus ...
aku ngan noy tgh gelak macam syaiton...

mama : ehh..apa suke sangat nih...

me : noraini(mama)...nonoy kutuk mak(maktok) kau...

mama : apa?? *x dengar sbb tgh buat apa tah kat sinki*

noy : nih..nih..endon(maktok)...die nak bantai kau...*time nih maktok dah sebelah kite org*

maktok : apa?? *maktok sound trouble..so die letak tangan die kat telinga nak dgr..haha*

me : xde apa...

maktok : potong2 apa??... *mmg sound trouble*

me : nak cili padi nih??..makan!! *sambil hulur kat maktok cili padi*

maktok : ish..xmo la.. *buat ala2 geli x sanggup makan..sambil angkat2 bahu..hoh..gilo*


:: kopek2 ikan..tulang kasi buang...nih tugas aku..
tp mama buat sama la... ::

:: chombii menunggu ngan penuh harapan ::

of coz la aku bg..banyak gak la..
paling kelakar..chemott tido bawah meja pc..
tido terlentang sambil terkangkang..
aku pergi kat die..kasi letak itu ikan kat hidung..
kelam kabut ok bangun sambil hilang arah..
tercarik2 ikan..haha..sian..terhibur aku tgk..

:: ikan yg sudah siap dikopek sedia utk di blend ::

:: laksa dah siap ::

:: kuah..amik kau..seperiuk terak ok..umah aku nih mana main sikit2 nih ::

:: nih panggil apa eyh??hiasan ke apa??ke isi2?? ::

limau potong cacat..noy yg potong..haha..
tah la..aku pun x tau sebenarnye kene potong mcm mana..
mama yg cakap cacat..tah la..
n gambar telur rebus ku lupe nak amik

:; nak amik ngan simba...tp cacat ah..sbb die mata satu..mcm lanun..ngeh~ ::

:: mine..aku siap tambah lg 1/2 pinggan ::

aku suke makan mcm nih je..
kat kedai aku makan la jugak..ade bahan2..tp xde bawang..
tp if beli yg kat pasar..or kat rumah..
aku suke makan laksa..kuah die..n telur saje..n perah la limau..
aku x suke yg lain2 tuh..heheh..
makan mcm nih pun sedap je.. ;p
nyum~

♥bye-bye...muaxx♥

12 comments:

  1. Wah laksa tu..
    Nak sikit...
    Er ni kali pertama singgah sini..
    Kalau rajin boleh singgah blog saya


    http://www.ligakampung.com/blog

    ReplyDelete
  2. dialog yang sungguh kelakar, membuatkan orang tergolek2 gelak.

    laksa sedaaaapppp!!!

    ReplyDelete
  3. hahaha kelakar je entry ni dgn gmbr2 skali siap ada caption :PP tu la, mkn laksa kosong best woo, xyah susah2 tapis sayur/bahan2-len-yg-x-dimakan/ x]rindunye laksa kat skool. dlu laksa skool semangkuk 50sen je =p~ *harga old skool lolx*

    ReplyDelete
  4. Hi peeja,
    Im 1 of ur blog readers.
    OMG..sedapnye laksa tu..
    seyes....
    i luv to eat laksa too....
    seme jenis laksa dlm dunia ini!!

    ReplyDelete
  5. Laksa... sedapnya.. masammmmm... best.. best.. kang lunch nak makan laksalah.... ngeheheheh

    ReplyDelete
  6. Sedapnyer peej....nak carik laksa la esok....hehehe.....sedapnyer.

    Tapi kedai nyer tak sama dengan home cooked meal rite?

    ReplyDelete
  7. ciss..leleh ayor lior nengok laksa...paberet akak!
    chombi jer situ..chemot ngan sucre mana pigi daaaa...

    ReplyDelete
  8. ekeke
    naseb dorg xdengor eyh.
    selmaber jerk..
    :]

    ReplyDelete
  9. kau buat aku lapa laa babe, da lunch td aku x makan......nanti ko kawen, jemput aku tau....tp kene ade menu laksa mama ko neh

    ReplyDelete
  10. kurang ajar ok nak tuang shokubutsu kat lantai. hahahahahahahaha!!

    ReplyDelete
  11. ko penah makan laksa Uncle Lim's tak? Series sedappp okk. Cuba try.

    ReplyDelete
  12. waa...ni yg aku jeles nih~! nak soh mak aku masak laksa gak la~!!!

    serius lg ganas dr aku..siap nak dera maktok lg tuh~! huhu~!

    ReplyDelete

Heyyyyaaaaaa...

Bila anak mengikut.

Aku memang kalau drive mulut akan bising. Memanjang je dok mengata kalau kereta lain buat salah. Bukan reti nak tekan hon ke apa. Memang...