04 June 2008

carik2 bulu ayam~

cerita medical check up di hari selasa pulak ye..
pagi2 around 6ish dah ikut jonet ke hostel die..
lepak2 je..sementara jonet bersiap semua...
kite org lepak2 je..sembang2..

:: bilik jonet..gile sepah banding ngan side roommate die..tp aku xde la nak amik lebih2..kan roommate die ingat aku gile pulak..roommate die stock yg pakai tudung besar2 tuh..tp baik la ::

:: dpd bilik jonet leh nampak kl tower..best la..nyaman je..ala2..luas mata permandngan..i loike ::

:: jonet nak bersiap pergi keje..kul 6.50am mcm tuh dah gerak..gile je die..pergi kerja rambut mcm tuh..sesuka hati..mcm dr mental je aku tgk..haha ::




:: lepas roommate n jonet gerak..kite org lepak2 isap rokok pulak..sesuke hati je..padahal terang2 kawasan larangan menghisap rokok..muahahaha ::

then siap2 semua..
around 7.30am me n noy gerak la dpd hostel jonet ...


1st pergi break fast ke kafeteria die..
kafeteria yg entrancenye agak scary..gile..
noy lg tah apa..siap cakap, ' pija kau biar betul..tempat apa yg kau bawak nih'
gilo ok..ade ke die ingat aku nak bawak gi bilik mayat..
ape jadah lak aku nak pergi bilik mayat..herloww..aku pun takut ok..

:: aku makan mihun goreng, teh ice & sandwich..sandwish tuh konon beli utk makan time aku tggu noy medical check up ke apa..tapi dah katanyer uruk lantak kan..so time tuh gak aku makan..haha ::

:: noy makan nasi lemak n ayam masak apa tah..n kopi o ice.. ::

then abis je makan..
around 8am ke x-ray punye tempat...
kat area2 tuh jugak..tp 1st floor..
baru ade dalam 5-6 org..
amik je no giliran..
within few minutes dah kene panggil..
bagus..so fast..sbb dtg awal kan.. ;p




:: menunggu giliran ::

:; cea..konon..merbahaya..kene bua aksi mcm tuh la kan ::

:: sementara tggu noy x-ray ::

then settle tuh..
nak buat medical check up la pulak kan..
sementara jalan tuh..
singgah jap kat bahagian pertanyaan semua tuh..
tetibe makcik tuh kata x bole..
sbb swasta x boleh la..apa la..

yg kelakar tuh..makcik tuh enlish pelik ok..
tp nak cakap english...
contoh yg paling aku ngan noy nak gelak ialah, " awak keje nih frifert eyh??kalau frifert x bole..nih mmg utk kerajaan n ipta je..kalau frifert..kene pergi frifert la.."

frifert = privert

by the time settle kul 8ish mcm tuh..
then dah x bole..nak balik je la..
tp x bole..sbb kite org pegang kunci bilik jonet..
nak jumpa x bole..usually die akan buat round time2 tuh..sampai kul 10am..
so tggu la kite org kat maternity block tuh..

tp dalam kul 9am..bosan sgt..
noy kata nak lepak bilik jonet je..
bole baring2 or tido..
so bergerak la...

:: noy n makcik pakai baju pink yg mcm lahanat ::

tetibe lagi bape tapak nak sampai bilik jonet..
x pasal kene tahan ngan makcik tuh..
bole lak die ceramah2..
kata pelawat x bole masuk la..
die akan buat report la..
nama jonet akan buruk la...
pelawat nih selalunya mencuri la..woii..pukimak..muka kite org nih muka pencuri ke..
sepuluh kali la die tekankan..die rekod jonet akan buruk..die akan terus report kesalahan jonet..
herloww..kite org tumpang x sampai bape minit ok babiii..
siap kecoh..konon jonet tuh teruk la..sbb bawak gak masuk pelawat..walaupun dah sign 'akujanji'..
kepala hotak..meh sini 'akujanji' sekali lagi aku nampak kau..aku sepak laju2 nak..
aku layankan aje makcik tuh..cakap baik2..
bukan apa..xnak la sbb die bengang ngan kite org..jonet lak kene kan..
lama ok..ade la 10 minute die banyak cakap..kimakkkkk..

then pergi la balik ke tempat tggu kat O n G tuh...
then pasal makcik tuh..aku ngan noy gaduh2..
maybe sbb 2-2 mcm ngantuk n penat..
n sebab x dpt isap rokok..of coz la ala2 emo je..
makcik tuh lak lg menaiikan kemarahan..
n as usual..katanya aku nih emo freak..
aku dah nangis2..bitch..
aku x suke ok..aku nih senang sgt nak nangis..
noy tuh lak jenis keras kepala...mcm cilakak pun ade die..x suker...

so sepanjang 45 minutes..tuh mmg aku x layan die la..babiii...
then kul 10 am mcm tuh...
jonet keluar..amik kunci...
sembang2 ngan noy kejap..
aku x layan..katanya...tgh emo menangis kan..
then bergerak..
jalan sampai jalan raja muda...
amik cab...


:: dlm cab ...muka aku bengkak..bibir tebal..idung merah..mata berair2 lg.. yg noy muncung2 pandang sana..hergghh ::

time emo tuh..
mmg mcm2 la pikir..
mmg benci gile kat minah tuh..
tp balik umah je..ok balik..
heheh..poyo je lebih..
bak kata pepatah..carik2 bulu ayam la..
perselisihan paham sikit je..pastu ok balik..
tp sumpah aku benci makcik gile tuh..

bile bg tau jonet..
jonet kata makcik tuh mmg suke carik pasal..
ngan semua org die nak gaduh..gilo ke apa..
benci ok makcik tuh..
aku mcm bole terbayang2 muka die..n kata2 die..
typical makcik2 KG..bodohhhhhhhhh..

aku x cerite detail..kalau aku cerite detail..
confirm korang pun benci makcik tuh..

♥bye-bye...muaxx♥

14 comments:

  1. lah semangatnye makcik tu ikut peraturan, padahal korang nk tumpang skjp je kn. mmg byk cerita. jgn fikir2 sgtlah, kang buat sakit hati je.

    ReplyDelete
  2. pijaaaaaaaa,

    nape ko tak bawak aku? ko tau kan aku suka je libas makcik KG mcm ni? silap-silap makcik ni plak yang nanges aku kerjakan, hahaha.. aku suka je torture org, ahahaha..

    takpe, next time ajak aku okkk.. siap makcik ni..

    jangan la nanges.. noy tu dh nak pegi kuwait.. enjoy-enjoy while she's still here.. ok? :)

    ReplyDelete
  3. makcik frifert.. hahaha.. comel jer makcik tu.. ;p

    makcik hostel pakai bj pink tu,
    muke jer baik.. mulut mcm bbq!
    10mins dia syarah kita. babik!
    mencii gilsss..

    pija emo freak tahap dewa tapi mulut nk laser. yg saya keras kepala.
    hahahaha...
    camne tu??? camne nk jadik kembar POONTANG & POONANI?? hahaha..

    ReplyDelete
  4. hahaha.. mmg emo la ko pija.. tapi aku rasa kalau bukan sebab jonet, mesti ko dah hentak makcik tu balik.. hehe

    ReplyDelete
  5. bole tak akak nak lempang makcik tu walaupun u citer tak abes..

    ala takat kejap je lepak bole la...gila kuasa dowh makcik tu..my aunty dulu doktar kat HKL..selamba derk je akak lepaks..siap tido baring mandi bagai lagi ...

    ReplyDelete
  6. peeja..muka ko nangis nampak tomei
    la...
    ckp kat makcik tu, jgnla report sama polis, reportla sama tok kadi..
    huauhauhaua

    ReplyDelete
  7. hehehhe best la tgk jonet....doc rock....slamber badak jeh....takde pesakit yg takut ngan die ke???? huhuhu

    ishhhh benci tau makcik2 KG jaga nih!!! len kali bahsa kn je....

    ReplyDelete
  8. aku rasa ko ngan nonoy sgt kiut
    gado tapi baik balik....best tu ade adik beradik pompuan...adik aku lelaki, dia sound direct je, aku nangis...huhuhu

    ReplyDelete
  9. wani ezryl,
    tu la pasal..kejap je..x suke ok makcik tuh..herghh..


    tina,
    mcm mana nak bawak kau..dah tentu2 kau keje ok.kau mmg...aku nih lain..jiwa lembut..baik hati berbudi pekerti mulia lak tuh..*haha..tetibe puji diri lebih2 lak*


    noy,
    aku x suke kau..kau keji.n plz la..x abis2 kau gan nenek poontang n poonani tuh..gilakah??

    ReplyDelete
  10. iz,
    biasalah..kata pisces..so sgt over sensetive la..tau xpe..kalau x kerana jonet..mmg la aku angin..tp x jugak kot..aku nih sopan santun orgnya..haha


    darling8tabby,
    kelakar la akak nih..tetibe nak tolong lempang..tp ye la..over ok..gile kuasa..mmg la..org2 lain rileks je..lepak2 jap..tumpang mandi ke apa..xyah la drama sgt..over ok..menciikk..


    mrs. r @emi,
    heheheh..tetibe je report tok kadi..ayat kesukaan ben tuh..ayat2 nak kawin pree..x suker...
    comel??buruk ok..siap hidung merah n bibir tebal..muka bengkak.. suker..

    ReplyDelete
  11. lil^red799,
    xde la..jonet nampak je mcm ganas2..tp die jenis baik la..so mostly nurses ke..patient mcm suke die..
    benci ok..tp xleh nak bahasakan..sbb pikir jonet..x abis2 makcik tuh tekankan nak tulis report la apa la..hanj gile..benci..

    ReplyDelete
  12. alahai ko, sampai menangis makcik tu buat.. olololololo....

    sangat sensetip okey... muka ada cumel lepas menangis...

    ReplyDelete
  13. macik punya pasai, korang dua badik gadoh plak..meh meh aku tlg seligi macik ni..buduhh punya macikk..comei plak muka ko bile nangehh ekk hihihi

    ReplyDelete
  14. mencik jugak kat makcik tu..
    asal dia pakai baju pink?
    mencik aku..
    aku pun nak emo jugak lah...

    ReplyDelete

Heyyyyaaaaaa...

Bila anak mengikut.

Aku memang kalau drive mulut akan bising. Memanjang je dok mengata kalau kereta lain buat salah. Bukan reti nak tekan hon ke apa. Memang...