04 June 2008

carik2 bulu ayam~

cerita medical check up di hari selasa pulak ye..
pagi2 around 6ish dah ikut jonet ke hostel die..
lepak2 je..sementara jonet bersiap semua...
kite org lepak2 je..sembang2..

:: bilik jonet..gile sepah banding ngan side roommate die..tp aku xde la nak amik lebih2..kan roommate die ingat aku gile pulak..roommate die stock yg pakai tudung besar2 tuh..tp baik la ::

:: dpd bilik jonet leh nampak kl tower..best la..nyaman je..ala2..luas mata permandngan..i loike ::

:: jonet nak bersiap pergi keje..kul 6.50am mcm tuh dah gerak..gile je die..pergi kerja rambut mcm tuh..sesuka hati..mcm dr mental je aku tgk..haha ::




:: lepas roommate n jonet gerak..kite org lepak2 isap rokok pulak..sesuke hati je..padahal terang2 kawasan larangan menghisap rokok..muahahaha ::

then siap2 semua..
around 7.30am me n noy gerak la dpd hostel jonet ...


1st pergi break fast ke kafeteria die..
kafeteria yg entrancenye agak scary..gile..
noy lg tah apa..siap cakap, ' pija kau biar betul..tempat apa yg kau bawak nih'
gilo ok..ade ke die ingat aku nak bawak gi bilik mayat..
ape jadah lak aku nak pergi bilik mayat..herloww..aku pun takut ok..

:: aku makan mihun goreng, teh ice & sandwich..sandwish tuh konon beli utk makan time aku tggu noy medical check up ke apa..tapi dah katanyer uruk lantak kan..so time tuh gak aku makan..haha ::

:: noy makan nasi lemak n ayam masak apa tah..n kopi o ice.. ::

then abis je makan..
around 8am ke x-ray punye tempat...
kat area2 tuh jugak..tp 1st floor..
baru ade dalam 5-6 org..
amik je no giliran..
within few minutes dah kene panggil..
bagus..so fast..sbb dtg awal kan.. ;p




:: menunggu giliran ::

:; cea..konon..merbahaya..kene bua aksi mcm tuh la kan ::

:: sementara tggu noy x-ray ::

then settle tuh..
nak buat medical check up la pulak kan..
sementara jalan tuh..
singgah jap kat bahagian pertanyaan semua tuh..
tetibe makcik tuh kata x bole..
sbb swasta x boleh la..apa la..

yg kelakar tuh..makcik tuh enlish pelik ok..
tp nak cakap english...
contoh yg paling aku ngan noy nak gelak ialah, " awak keje nih frifert eyh??kalau frifert x bole..nih mmg utk kerajaan n ipta je..kalau frifert..kene pergi frifert la.."

frifert = privert

by the time settle kul 8ish mcm tuh..
then dah x bole..nak balik je la..
tp x bole..sbb kite org pegang kunci bilik jonet..
nak jumpa x bole..usually die akan buat round time2 tuh..sampai kul 10am..
so tggu la kite org kat maternity block tuh..

tp dalam kul 9am..bosan sgt..
noy kata nak lepak bilik jonet je..
bole baring2 or tido..
so bergerak la...

:: noy n makcik pakai baju pink yg mcm lahanat ::

tetibe lagi bape tapak nak sampai bilik jonet..
x pasal kene tahan ngan makcik tuh..
bole lak die ceramah2..
kata pelawat x bole masuk la..
die akan buat report la..
nama jonet akan buruk la...
pelawat nih selalunya mencuri la..woii..pukimak..muka kite org nih muka pencuri ke..
sepuluh kali la die tekankan..die rekod jonet akan buruk..die akan terus report kesalahan jonet..
herloww..kite org tumpang x sampai bape minit ok babiii..
siap kecoh..konon jonet tuh teruk la..sbb bawak gak masuk pelawat..walaupun dah sign 'akujanji'..
kepala hotak..meh sini 'akujanji' sekali lagi aku nampak kau..aku sepak laju2 nak..
aku layankan aje makcik tuh..cakap baik2..
bukan apa..xnak la sbb die bengang ngan kite org..jonet lak kene kan..
lama ok..ade la 10 minute die banyak cakap..kimakkkkk..

then pergi la balik ke tempat tggu kat O n G tuh...
then pasal makcik tuh..aku ngan noy gaduh2..
maybe sbb 2-2 mcm ngantuk n penat..
n sebab x dpt isap rokok..of coz la ala2 emo je..
makcik tuh lak lg menaiikan kemarahan..
n as usual..katanya aku nih emo freak..
aku dah nangis2..bitch..
aku x suke ok..aku nih senang sgt nak nangis..
noy tuh lak jenis keras kepala...mcm cilakak pun ade die..x suker...

so sepanjang 45 minutes..tuh mmg aku x layan die la..babiii...
then kul 10 am mcm tuh...
jonet keluar..amik kunci...
sembang2 ngan noy kejap..
aku x layan..katanya...tgh emo menangis kan..
then bergerak..
jalan sampai jalan raja muda...
amik cab...


:: dlm cab ...muka aku bengkak..bibir tebal..idung merah..mata berair2 lg.. yg noy muncung2 pandang sana..hergghh ::

time emo tuh..
mmg mcm2 la pikir..
mmg benci gile kat minah tuh..
tp balik umah je..ok balik..
heheh..poyo je lebih..
bak kata pepatah..carik2 bulu ayam la..
perselisihan paham sikit je..pastu ok balik..
tp sumpah aku benci makcik gile tuh..

bile bg tau jonet..
jonet kata makcik tuh mmg suke carik pasal..
ngan semua org die nak gaduh..gilo ke apa..
benci ok makcik tuh..
aku mcm bole terbayang2 muka die..n kata2 die..
typical makcik2 KG..bodohhhhhhhhh..

aku x cerite detail..kalau aku cerite detail..
confirm korang pun benci makcik tuh..

♥bye-bye...muaxx♥

01 June 2008

hahha..dapat makan laksa..yeay~

2-3 days nih aku nye tido dah ok..
kul 11 dh tido..
pagi 6ish dah bangun..haha..hebat..
bukan sebab apa..kan aku sakit gigi..
so asyik la telan panadol..so kejenye sebenarnye tido je la..
tp ok la..janji dah ok la..kalau x dulu..tido kul 11am..
bangun petang..gilo...
so basically mmg x buat apa..tido je..
sbb makan panadol kot..ngantuk je rasa...

tp still denyut2 la gigi nih..pesal tah..
so aku makan pandol je kejenye..i loike..
so pagi tadi teman mama pergi pasar tani...
time tgh beli ikan...mama cakap nak buat laksa..
yeap..yeap..yeeppaaaa...~

bukan apa..aku dah nak makan laksa since few weeks kot..
sebab aku bukak blog org..ade yg buat laksa la..nak buat la..
apa2 la..so mcm terbayang2 je..
aku nak laksa mama buat..xnak yg beli2..
tp x berani nak menyuarakan pendapat..
sbb nanti mama cakap aku pandai mereka nak makan apa..
pastuh mama xnak buat ke apa..so mesti la kecewa..
tuh yg..bile mama cakap nak buat laksa..
aku mcm nak melutut sambil bukak tangan luas2 pandang langit..sambil cakap, " thank u god!!!!" dgn dramatic nyer sambil mata bergenang..cea..
tp xde la aku buat kan..kan org2 kat pasar tani ingat aku gile ke apa pulak..

so sampai je..
terus je nak buat...
noy incharge potong2..
aku tukang amik gambar je..muahahha,..noy bengang gile.. ;p

:: noy yg gigih ::

:: mama merebus laksa ::

:: siap2kan bahan utk di blend..n utk campak dalam kuah ::
:: ikan kembung utk direbus..aku pun x sure bape ekor nih ::

:: chombii yg terbau2 ikan..kelam kabut...sbb die kelaparan..makanan kene catu..sbb kite org x beli lagi..sian ..lapar la tuh ::

pastuh aku dok ngadap noy potong...
sambil2 tuh aku potong2..cili merah n cili padi..
mula la ngarut2...

me : tgk a gambar kucing kesayangan(chombii) kau nih..

noy : mana?? cantikknyer..

me : banyak la kau punye cantik...*tetibe aku cakap ngan kucing*..weyh chombii..sekarang kakak kau ade..kau bole la gedik..kau tunggu die blah..aku bantai kau..

noy : apesal kurang ajar nak bantai kucing saya..

me ; lantak la..aku nak bantai jugak..ngan anak2 die aku bantai..

noy : kurang ajar..meh sini aku rodok pusat kau..

me : bile kau balik je..kucing2 kau dah xde..

noy : tgk la..aku mmg akan bantai sucre laa..x kire..

me : ahahahahah..lagi satu kau tau sapa aku nak bantai??

noy : sapa???

me : tuh *sambil tunjuk kat maktok yg tgh kuar dpd bilik air*..haahahha..

noy : hahaha..tuh xyah bantai la..senang je..kau letak shokubutsu banyak2 kat lantai..konpem..haha..

me : ahahahahahahahaahahahaahahaha!!!!!!!!!!!!! kurang ajar sial kau..

pastuh mama lalu nak letak laksa yg dh rebus ...
aku ngan noy tgh gelak macam syaiton...

mama : ehh..apa suke sangat nih...

me : noraini(mama)...nonoy kutuk mak(maktok) kau...

mama : apa?? *x dengar sbb tgh buat apa tah kat sinki*

noy : nih..nih..endon(maktok)...die nak bantai kau...*time nih maktok dah sebelah kite org*

maktok : apa?? *maktok sound trouble..so die letak tangan die kat telinga nak dgr..haha*

me : xde apa...

maktok : potong2 apa??... *mmg sound trouble*

me : nak cili padi nih??..makan!! *sambil hulur kat maktok cili padi*

maktok : ish..xmo la.. *buat ala2 geli x sanggup makan..sambil angkat2 bahu..hoh..gilo*


:: kopek2 ikan..tulang kasi buang...nih tugas aku..
tp mama buat sama la... ::

:: chombii menunggu ngan penuh harapan ::

of coz la aku bg..banyak gak la..
paling kelakar..chemott tido bawah meja pc..
tido terlentang sambil terkangkang..
aku pergi kat die..kasi letak itu ikan kat hidung..
kelam kabut ok bangun sambil hilang arah..
tercarik2 ikan..haha..sian..terhibur aku tgk..

:: ikan yg sudah siap dikopek sedia utk di blend ::

:: laksa dah siap ::

:: kuah..amik kau..seperiuk terak ok..umah aku nih mana main sikit2 nih ::

:: nih panggil apa eyh??hiasan ke apa??ke isi2?? ::

limau potong cacat..noy yg potong..haha..
tah la..aku pun x tau sebenarnye kene potong mcm mana..
mama yg cakap cacat..tah la..
n gambar telur rebus ku lupe nak amik

:; nak amik ngan simba...tp cacat ah..sbb die mata satu..mcm lanun..ngeh~ ::

:: mine..aku siap tambah lg 1/2 pinggan ::

aku suke makan mcm nih je..
kat kedai aku makan la jugak..ade bahan2..tp xde bawang..
tp if beli yg kat pasar..or kat rumah..
aku suke makan laksa..kuah die..n telur saje..n perah la limau..
aku x suke yg lain2 tuh..heheh..
makan mcm nih pun sedap je.. ;p
nyum~

♥bye-bye...muaxx♥

Bila anak mengikut.

Aku memang kalau drive mulut akan bising. Memanjang je dok mengata kalau kereta lain buat salah. Bukan reti nak tekan hon ke apa. Memang...