23 May 2008

pelamin~

nih cite lama sikit la..
about 2 weeks back kot..
aku tgk banyak sangat org cite pasal kawin la..tunang la..
so satu petang tuh aku bersuara la kat mama..
mama tgh baring mengiring sambil tongkat kepala..

me : mama...kalau tunang tuh..kite buat hantaran sendiri x bole ke??

mama : kenapa??

me : xde la..mahal la..bazir..baik buat sendiri je..sbb dah tentu2 kite buat hampers..so xkan susah kot hantaran..

mama : bole jeee..suke hati kau la..

me : satu lagi kan..pija fikir..kalau kawin..kite buat pelamin sendiri lak..

mama : ish kau nih..mana bole..kite mana reti..xde bahan semua..

me : ala bukan susah..*cea mcm terel* buat biasa2 je...letak tirai semua..then hias2....mcm senang je..

mama : eyh mana bole..mama nak pakai kapas..anak gemuk aku mesti la pakai kapas punye..yg terbaik punye *wahh.sesuke hati cakap aku gemuk..heheh..padahal mmg pun kan..FINE*

me : *in shock* amboooiii kauuu...melampau...

mama : muahahhaha.. *gelak mcm syaiton sambil guling2 mcm icon YM tuh*

noy : kenapa...kenapa??

me : xde mama..cakap pelamin aku nanti nak pakai kapas..

noy : kapas tuh apa??? * ish budak nih..semua x tau..rasa nak gegar2 je kepala die kadang2*

me : kau nih la..itu pun x tau..kapas tuh pelamin mahal nak mampos ok..gile punye mahal..

mama : hahahha...*masih guling2*

noy : iye??bestnyerrr *budak ini blur*..

me : mmg x la..mama mmg suke menyakitkan hati aku..

mama : betul la..mesti la yg terbaik..standard siti nurhaliza kawin..

noy ; hahahha..owh main2 yea..heheh..


herghhh..mainkan perasaan aku ok..
ok tipu la kalau aku x teruja kan..
tp still..aku rasa bende tuh sangat bazir ok..
dpd pelamin mahal2..baik hadiahkan pakej honeymoon ke.. la la la~..
pelamin nak buat ape mahal..bukan boleh 'aksi 4 penjuru' kat situ pun *ayat greenapple*
rugi..rugi...x suker..tp kalau tetibe 2-2 pun dapat..suker je..ngeh~

♥bye-bye...muaxx♥

17 May 2008

biskut & milo~

last few nights..
aku tersangat la lapar..
so pergi la dapur..
ingat nak la masak maggi ke apa..
check2..xde la pulak kan..licinnn..~

so mcm bole tahan nak mengamuk la..
note : lapar = mengamuk seperti dragon
dok jap amik napas...
tetibe ternampak tin nih...


mama beli siang tuh..
tetibe aku teringat recipe aku masa dok mrsm dulu...
lama gile x makan...
last masa aku kat asrama la..1998..so dah 10 years la..

aku pergi dapur...
amik cawan besar..
aku letak 2 sudu besar milo..
n aku letak sikit je air panas..
kacau2..sampai pekat milo tuh..
pergi depan..
biskut weetameal tuh patah2 dua..kasi gaul...
makannnnnnnnnn....

:: syedapppppppp... ::

pelik gile ok..
zaman2 dulu..bilik aku mmg jadi port la..
geng aku 8 org..
so kite org akan buat bende nih dalam tupperware ice cream yg besar tuh..makan ramai2..
siap pusing2 ok bekas tuh..
semua x sabar je tunggu giliran masing2..hahaha
yg pelik tuh..buat je masing2 punye kan..nih x..siap kongsi2..
x pasal kene tunggu giliran heheh..ade yg main tipu..siap suap 2 kali.. * aku la tuh*
kite org makan nih tiap2 hari ok..
selalunya time petang..lepas abis prep petang.. ;p

akan gilir2 la beli biskut weetameal 1 tin.
kali nih aku beli..pastuh yg lain2 lak beli..
tp dulu tin biskut tuh..kire utk jenis tuh la..warna die maroon..
aku ingat lg ok...

ari tuh jonet dtg..
aku cite pasal tuh..
jonet kata sampai sekarang..kat bilik die kat hkl tuh..ade biskut tuh..n milo..hohoh...
die kata die bawak recipe tuh ke mrsm jasin (jonet form 4 & 5 dapat jasin) semua kawan2 die suke gile..

kelakar je..
padahal mcm tah apa2 je...
konon feeling kek batik la kan...
tp serious sedap..i loike..

♥bye-bye...muaxx♥

Bila anak mengikut.

Aku memang kalau drive mulut akan bising. Memanjang je dok mengata kalau kereta lain buat salah. Bukan reti nak tekan hon ke apa. Memang...