hectic week

Salam Jumaat everyone,

see i'm trying my best to keep my promise.
to atleast try to update every Friday. Insyallah.

kehidupan tersangat hectic sebab banyak kerja sangat-sangat.
bila elly busy, dia akan pastikan semua orang busy jugak. hahaha.
so mood sangat-sangat down minggu ni.
stress plus down, so sangat tak best perasaan tu.

dah la aku ni ada ciri2 penyakit.
n aku pun seram jugak walaupun aku masih dalam stage denial.
but everyone yg close ngan aku nampak.
aku ni macam takleh handle stress berlebihan.
cuba untuk bertenang tapi selalu tak berjaya.
benda tu akan terbawak2 sangat.
pastu lead to depress. i know tak bagus.
tapi at the moment masih terkawal la.
cuma bila pikirkan jadi runsing sebab aku ada traits tu. hmpph.


especially bila benda datang bertindan-tindan.
kau rasa down yang tersangat down.
rasa hopeless semua la.
but Alhamdulillah masih waras dan ingat kita ada Allah SWT.
n of coz sebab ada hannah buah hati pengarang jantung tu.
so dia la penghibur dan penguat semangat.
after all, untuk dia la segala pengorbanan n usaha yang kita buat.
esp bila kita sejenis manusia yang sentiasa akan letak orang lain dulu tanpa mengira perasaan kita sendiri.
semua yang kita buat untuk orang dan bukan untuk diri sendiri.
hanya mengharapkan Allah bagi kekuatan pada diri ini je.

but like alway, "every cloud has a silver lining"
one of the great news i received today adalah, Fame Cosmetics listed as top 10 homegrown brands in Malaysia.












Walaupun jauh lagi perjalanan kami, dan kami masih menatih dalam dunia business ni tapi rasa happy n berbunga rasa bila di recognize macam ni.
a very humbling feeling. Kuasa Allah SWT dan rezeki mana yang hendak ku dustakan.
From zero, orang yang tak habis belajar, orang yang jobless, tapi Allah bagi rezeki kenal kawan-kawan n dorang sudi jadikan aku partner dorang dalam sama-sama berniaga ni.
Now dah ada business sendiri nak handle, dah ada staff sendiri.
Everyday banyak belajar benda baru, everyday is a new experience.
Semoga di beri ketabahan dan terus berusaha untuk meningkatkan Fame Cosmetics untuk sama-sama berkongsi rezeki dengan kawan, keluarga, staff dan team Fame semua.
Semoga sentiasa dapat sambutan daripada orang ramai.
Doakan supaya tahun depan target nak tembusi pasaran Indonesia tercapai.

Banyak lagi yang kena belajar.
Slow-slow belajar untuk menjadi lebih baik.
tahun ni agak struggle dengan ekonomi dan saingan yang semakin banyak.
tapi Insyallah, kita usaha utk menjadi antara yng terbaik dan mampu bagi persaingan sihat dengan brand2 lain. Aamiinnnn.

Esok kita akan buat Open Day di Fame Cosmetics HQ.
So siapa free boleh datang. 
Sebab kita mmg bagi semua yang datang balik tersenyum kepuasan. :D



banyak nak berceloteh.
tapi masa tidak menyebelahi ku
as usual. kejap lagi ada meeting ni.
geng2 kursus nak jumpa mintak tunjuk ajar ku sifu.
nanti free i cerita kisah kak jah sekarang jadi pelajar kembali dengan menyertai kursus2 yang best yang buat hati i rasa remaja balik.



2 Comments:

ejulz said... [Reply to Comments]

terbaek :)

Seri Kandi Tanah Jauhar said... [Reply to Comments]

Tahniah Peej, tahniah Fame Cosmetics, bangga dengan kalian walaupun tak terlibat apa pon, hehehehe. Tapi akk tengok perjalanan kalian dari mula lahir hingga mampu capai tahap ini, sungguh mengagumkan! Semoga memberi inspirasi kpd org lain utk mengecapi kejayaan spt ini tak kisahlah dlm bidang apapun

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...