bebel tgh pagi.

berdengung kepala dah kul 2 pagi tak tidur lagi ni.
kalau dulu relax je. 2 pagi rasa malam masih muda.
Ya Allah lamanya rasa tak menaip blog pakai laptop ni.
last was ages ago. since sibuk ngan kerja, n ada cikonah ni.
ye lah now biasa tidur awal kan.
hannah tidur, mak dia pun tidur.
kalau nak bukak laptop time hannah berjaga mmg kirim salam la.
apa pun takleh buat. dia sibuk nak tekan itu ini. serammm.
jahanam tak pasal.


benda paling best ialah tengok anak tidur kan.
membuak2 rasa sayang n sedih at the same time.
rasa macam Ya Allah kenapa sayang sgt kt dia ni.
n sedih sebab rasa, mampu ke aku happy kan dia n sempurna membesarkan anak ni.
gituuu. matiklah makin tua ni makin jiwa sentimental.

gambar sekadar hiasan tgh2 malam ni.
seronok tgk anak beranak tidur tapi aku dah pedih2 mata ngantuk tapi takleh tidur.
reason sebab lepas anak tidur aku nak back up handphone kat laptop ni.
n transfer pics semua masuk sini.
dah 2 tahun tak buat. so mmg beribu gambar nak masuk sini.
ngan iTunes pun bertahun tak back up. merasa la berjam weyhhhh.
aku lak kena buat kerja ni tgh malam.
sebab malam je hp aku sepi.
siang akan busy ngan segala whatsapp masuk semua.
sebab kerja n aku monitor sales staff semua.
so tgh malam bila sunyi back up semua.
senang transfer ke hp baru nanti.
ku mohon takda apa yg tertinggal la.
so kena la buat tgh malam ni.

pukul berapa nak tidur ni weyhhh?
esok dah la kerja pagi.
tapi kerja half day je. sbb later in the afternoon aku ada appointment doktor.
ada check up utk mata n kaki.
aku dah skip pergi 2 years kot utk check up ni.
tapi makin lama makin tua ni, takleh memain...kena la pergi kali ni.
aku check up semua kt KK je.
pitam n hilang kesabaran jugak la sebab lama jenuh menunggu.
tapi so far rasanya dah 2 years ke 3 years aku disiplinkan diri pergi.
rasa ok pulak. puas hati la ngan pemeriksaan semua.
walaupun kadang darah tinggi mencanak je rasa nak memancut sbb ramainya org n lamaaaa nak tunggu giliran tu.
tapi dulu masa aku remaja biasa teman mama check up kt private hospital...samo jo lama dia tu.
so why waste money? hahhaa poyo statement. tapi sebenarnya aku tak reti procedure nak start pergi hospital lain.
tapi takpa la kot kan? aku rasa ok je sekarang check up ni.

oh utk yg tak ta, penutup 2017, on 30th dec noy safely delivered 1 healthy n cute baby girl.
so happy for her.
n hannah too. berharap dia ada best friend growing up.


hannah pandai bila suruh kiss baby dia kiss.
tapi at the same time jealous sangat.
mummy n daddy dia mmg tak di benarkan pegang baby. 
mmg dia akan nangis teruk kadang sampai berhingus.
siap pergi jauh benam muka kt mana2 mcm berjauh hati sgt la.
ye la selama ni dia satu2 nya kan. agaknya dia pun pelik kenapa ada buah hati lain pulak ni.
takpa la dia kecik lagi kan. hopefully nanti dia akan ok n faham. Aamiin.

noy pantang rumah mama.
mama pun dah tua n takda la larat sangat.
so aku decide utk hantar bibik ke rumah mama utk tolong2.
tau mama mesti tak larat nak tgk baby, tgk noy sbb br beranak tak kuat lagi, n uruskan rumah semua.
so biar bibik ke sana.
so 30th dec tu dah hantar bibik ke sana.
hari kerja pagi aku akan hantar hannah ke rumah mama, ptg amik balik ke rumah aku.
hannah pulak agaknya dpd kecik dah biasa ngan mak bapak dia time tidur.
kalau kita orang takda dia akan menangis membawak ke demam.
plus apak dia kau ingat leh pisah ngan anak dia?
so penat sikit la ulang alik. tiap hari bekerja.

weekend pun aku ke sana, sbb tolong apa patut.
weekend lak tetamu ramai nak visit baby n noy.
so belikan food, groceries ke apa semua. 
aku lak sejenis perangai n tah kenapa sukaaa sangat lepak rumah mama.
tah la sekarang ni jiwa sedih je selalu.
rasa mcm kan best kalau aku kaya boleh beli rumah besar, semua duduk sekali ngan iolls.
mcm org kan kalau dah ada fam sendiri kan suka ngan fam kecil dia je kan?
privacy la kira. aku takleh la. aku suka meriah ramai2.
but then again aku je yg suka. tah2 dorg lelain tak suka pun. haha
plus biasa parents2 kita ni selalu selesa kt rumah sendiri kan?
nasib aku dah kawin n ada anak. kalau takdo..mmg aku melekat je bawah ketiak mama. keh keh.

mama bibik takda ni ok je kita orang laki bini.
sbb rumah aku pun biasa2 je kan. takda apa sangat.
paling2 pun setakat kemas mainan hannah la.
setakat kemas sikit2 tu laki aku kan rajin.
cuma aku nak pitam memikirkan laundry la.
dah biasa org buat. bila sendiri kena buat pening lalat di buatnya.
di campur takda masa nak buat. so terkumpul banyak la.
pagi dah sibuk hantar anak n pergi kerja.
balik kerja je terus ke rumah mama. pastu bukan reti terus gerak.
nakkkkk gak lepak sampai malam.
malam mmg tak la kau nak gigih buat laundry kan.
weekend lak laki aku takdo.
aku n anak je. takda siapa nak perati. so xleh aku nak buat laundry.
sebab washing machine aku kt luar belah blkg. xkan nak tgglkan hannah sorg.
alangkan mandi pun terpaksa mandi bersama.

tp slow2 buat gak la.
tp mampu basuh n keringkan je.
lipat tak sempat. kah kah. menggunung.
nasib tadi pergi rumah mama tetiba mama kata bawak la balik bibik weekdays ni.
uruskan apa patut kt rumah. sbb noy dah sihat sikit boleh uruskan anak.
aku serba salah sebenarnya, iolls takut mama penat n tak larat.
tp dah di offer tu ok gak. sbb 2 bakul baju nak kena hadap tu. heheheh.

pastu duduk sorg tak tidur ni jiwa sedih kembali.
sebab pikir mesti balik kerja aku rehat kt rumah.
sbb dah biasa berapa hari ni tiap hari jumpa mama n semua org kan.
korg ada tak perasaan mcm ni? ke aku sorang je?
serious aku pelik mcm mana la perasaan kalau yg bertahun2 tak jumpa family parents semua tu.
i cannot. baru 2-3 hari leh sedih.
nasib la rumah kita org ni 15 mins away je (kalau x jam), kalau jauh mesti jiwa aku lara.
matiklah dramatik sangat ni.

weyh dah la. dah siap back up. yeayyyy.
marilah sambung transfer ke phone baru lak.
agak2 kul berapa tidur ni?
mohon tak zombie siang kang.

4 Comments:

Seri Kandi Tanah Jauhar said... [Reply to Comments]

Mcm akk seminggu sekali mesti jumpa mak. Bukan tak rindu tapi kalu pergi hari2 jadi cam Peej la.. Jgnkan kata laundry, rumah pun tak sempat brkemas. Krg nak pergi kerja cari baju tak jumpa, keh keh keh

Nur Aishah said... [Reply to Comments]

sama i peej.. i duk kajang, mak duk ampang. mmg kalau boleh ari2 balik keje nak sggah dulu, cemolot2 dulu... pastu jmpe anak2buah yg stay sana.. rasa lonely lain mcm kalau tak jmpe diorang. let say..mggu tu tak dapat balik sbb ada knduri ke apa..ek eh dia pnya rasa looost tu mcm kan hapa je! kang whatsappp/call mak mcm betul2 becinta! huhu

Nur Aishah said... [Reply to Comments]

sama i peej.. i duk kajang, mak duk ampang. mmg kalau boleh ari2 balik keje nak sggah dulu, cemolot2 dulu... pastu jmpe anak2buah yg stay sana.. rasa lonely lain mcm kalau tak jmpe diorang. let say..mggu tu tak dapat balik sbb ada knduri ke apa..ek eh dia pnya rasa looost tu mcm kan hapa je! kang whatsappp/call mak mcm betul2 becinta! huhu

Clipping Solutions said... [Reply to Comments]

So cute child. Thanks

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...