Instagram : @peejburhan

Chipsmore pun tak hilang lama macam ni

Hello everyone,

Salam jumaat to all. Lamanya iolls tak bersiaran.
tengok balik entry the last time aku bersiaran adalah time aku br nak dapat bibik.
omg lama  nak mampos tu.
memang takda masa nak mengadap blog.
ni pun ikutkan banyak kerja nak buat. nak sort out pics photoshoot.
then nak kena apply kkm utk produk terbaru Fame.
so busy. but cannot hadap at the moment.
sebab mood hari jumaat dah mai.
plus nak muntah pun ye hadap kerja non stop.

ok sambung. Alhamdulillah now dah 2 months plus bibik kerja.
kejap je rasa.
Alhamdulillah dari apa yg nampak bibik ni ok sangat.
dia sayang hannah macam anak sendiri. harap berkekalan mcm tu.
tgk attitude pun ok.
walaupun ramai negetif kata jgn percaya ke apa.
aku berserah kt Allah, Insyallah kita layan dia elok..harapnya dia hargai n appreciate jugak.
aku tak berapa sangat gemar layan org tak elok.
bagi aku kita sesama manusia. aku cuba layan orang mcm mana aku expect org layan aku.
walaupun dia di bayar gaji, in a way dia yg aku harapkan utk jaga hannah time aku takda, bantu uruskan hal rumah n all. takda dia ngan keadaan aku yg sibuk sekarang ni. boleh pitam.
so syukur dgn apa yg ada.

aku ni cepat kesian n sayang org.
aku selalu rasa mcm kan dunia ni di penuhi orang baik2. walaupun sebenarnya tak kan? hahaha
sbb tu kalau aku dpt tau benda2 tak best mengenai perangai org ke apa aku cepat sedih n emo.
n akan terganggu emosi aku berminggu2.
tapi aku tetap letak high expectation kat orang. tak kira la siapa.
so mcm tu gak bibik. so apa mampu buat berdoa n harapkan terbaik kan?
nak share pic aku ngan bibik. tapi takda pulak aku dok cari ni. kah kah.
nanti2 la. lama lagi bibik tu ngan aku. fuhhhhh Aamiiinnnn.

Lain apa eh? takda apa sangat kecuali sibuk kerja.
korang mesti nyampah baca.
tp tu la hakikatnya. tapi tu lah rezeki yg Allah bagi kan. so mari hadap.
mana ada kerja tak penat kan. 2018 akan jd lebih busy.
doakan business kami terus berkembang ye. Aamiin.

Hannah pun now dah setahun 3 bulan.
kejap je rasa. rasa macam dia baby tu baru sangat je lagi.
sekarang dah banyak sangat keletah dia.
aku tak berapa la manja ngan dia. manja biasa.
tau la aku kan manusia keras. hahahhaha.
tp cikonah tu manja sangat.

dulu kalau aku kerja luar takda rumah berhari2 aku ok je.
sekarang takleh la. tak tau kenapa.
sebab dia dah besar n banyak keletah dah kot sekarang.
macam hari tu aku gi china 6 hari. tolonglah by hari ke 3 aku dah misserable.
stock tetiba nangis2 rindu anak. wth.
that is so not meeee.
sekarang ni lg la rasa. sebab skrg ni plak kalau aku takda sbb outstation dia sampai demam bagai.
aku rasa sebab musim la. tapi dah 2 kali aku takda. 2-2 kali dia demam.
eh adakah kerana rindu mummy? ahhahahaa mcm tak logik.
tapi ramai kata ye.


dah besar kan dia.
antara pic latest. aku kurang share. sebab aku banyak letak kt ig stories.
so korang follow la aku kt instagram n layan ig stories kalau nak tgk cikonah yg banyak akal ni.

skrg ni aku gi kerja pun berdebar je rasa.
sebab rindu anak. nak gi kerja pun sebak je rasa.
sebab dia dah pandai skrg kelam kabut mintak aku dukung bila nampak aku pakai tudung.
dia tau dia nak kena tinggal.
i cannot ok like that.
sebab aku dah biasa dpd dia kecik aku ni last pilihan.
dia mmg tak heran kt aku.
ni aku nak keluar ke depan kejap pun kemain dia berlari nak ikut. hahahhaa
rasa mcm eh ada gak manusia kecik nak sayang aku. hahahahha.

aku siap ckp kt noy kata susahnya aku nak bergerak dia asyik nak ikut.
noy mata ke atas je. noy kata baru kau tauuuu? kita orang dah rasa lama. kah kah kah.
tapi mak yg berhati tisu ni terharu tau. sayang gak dia kat mummy dia ni.
ingat mummy insan terpinggir. ;p

Insyallah next week nak bawah hannah bercuti.
berdebar gak rasa ni.
bayangkan nak packing n angkut macam2.
maklum tak pernah cuti lama ngan anak kecik.
risau kot tak cukup barang ke ada tertinggal ke apa. kah kah.
rasa nak tarik rumah bawak sama. ;p
ok dah. cerita pasal hannah ni tak habis nanti panjang lebar.
tukar topik.

ok other news.
kt blog tak bg tau lagi kot.
tapi siapa follow aku kt ig or fb or noy punya ig tau la kot.
noy is pregnant.
Alhamdulillah dah 8 months now.

so last weekend buatkan baby shower simple2 for her.
gather all close friends.
matiklah harapkan aku yg anti social ni organize party.
mmg idoklah gempak. simple2 makan n gathering sudah. lantok kau la.
dah la aku busy menggila. n tak tau buat apa.
nasib ada 2 bff noy tolong. hahahhaha.
dah la esoknya nak party dorg tanya pasal baloon ke apa aku tak buat.
aku kata perlu ke? macam setan perangai kakak.
tu esoknya baru kelam kabut carik semua.
jadilah.



noy ngan kawan2 aku.
dia biasalah. kawan aku semua dia nak bolot. kawan dia taknak lak share ngan aku. herggghhh.
since it was a last minute plan so ada x dpt dtg.
ice n huda tak dapat join. jonet pulak ada kerja ke bercuti kt KK. lupa aku.
n sorg lg kawan aku nysya pulak tak balik KL weekend tu.
kalau tak mmg semua kawan aku dia nak angkut kan.
so geng2 bbgs aku je dpt join. 

tah la dah tua2 n sibuk ni jiwa asyik sedih je.
ke sebab aku PMS ni?
pasal anak sedih. pasal kawan sedih.
pasal noy sedih. cehhhhh.
rindu kawan2 semua, tapi semua busy dah kan ngan family masing2.
so sekali sekala je dapat jumpa.
then noy pun now dah sarat. banyak tak larat itu ini.
aku rasa tu one of the reason now aku rindu anak aku.
dulu bila kerja dpt layan ig stories noy share pasal hannah. now takda.
so hari tak sabar nak balik kerja je.

skrg ni noy lak hari2 facetime nak cakap ngan hannah.
pastu mintak aku bawak hannah jumpa dia. sebab terlalu rindu hannah.
dia kata dia tak larat dah nak drive or lepak ke apa.
nanti noy lak ada baby. mesti dia akan busy lak.
tak tau la hannah nanti macam mana.
hope dia sayang baby cousin dia.
sebab dia rapat gila ngan noy n uncle dia.
mesti nanti ada adegan jealous. keh keh.

comel je tgk pic 5d scan noy.
baby noy hidung kemain mcm keluarga kita orang.bulat kemain.
tapi bibir tebal siap terbelah ala angelina jolie. keh keh.
tak tau nanti keluar macam mana. can't wait.
best hannah ada geng nanti.
nak harap mak dia bagi adik mcm krikkk krikkk krikkk je.
br sorang n ada maid pun boleh rasa nak terkangkang jaga anak.
kalau ramai nescaya sis kurus.

hahahahhaa aku punya nak kurus tu.
takda makna. naik lagi 10 kg ada la.
mmg tak dpt di tolong weyh,
sbb aku mudah stress. aku stress je aku akan makan utk gembirakan hati yg lara ni.
meh meh meh.
so impian nak kurus tu tanam je la dalam2. hhahahha

oh other news. selain noy pregnant.
penambahan dalam family kita orang.
last month, ayol selamat di ijab kabulkan ngan kak Asiah.


takda buat majlis apa sangat.
just nikah then makan2 kt rumah mama ajak jiran n kawan kerja ayol n kak asiah.
dalam 100 jemputan.
ramai gak terkejut n tanya awat tak jemput la apa.
majlisnya kecik je. takkan nak jemput semua kan. tak dapat la.
ikut je permintaan pengantin. 

kenal pun tak silap bosses dorang kenalkan.
kawan dalam few months, Alhamdulillah serasi n ada jodoh. selamat dah dorang.
aku terlalu happy for them n doakan moga berkekalan hingga ke jannah.


mama tak ikut pergi masjid sebab tak larat.
so us siblings pergi husband n wife.
tp mak mertua noy pun ada. n ada la few fam members n friends pergi masjid time nikah.

majlis pun small do. tapi makan kena over the top.
kalau dah pemilihan makanan aku yg buat. 
kau gila nak makan biaserrr2? mmg idokle. semua aku nak order.
main menu aku order from my SIL, kak shidah.
order nasi tomato n lauk2...pergi la ig aku skodeng. malas nak tepek semua sini.
tak cukup ngan buah n kuih2. tetap order luar lagi tambah roti jalan, kari ayam karipap apa bagai
biar org dtg makan pueh hati kan.


cikonah hari tu pakai baba nyonya. omeelll angat.
tapi tak ikut gi masjid sebab terpengsan tidur.
n dia ni tak tahan panas. so duduk diam2 dalam rumah.
eh tolonglah kesayangan sangat ni. rindu lak tgk pic ni.
teruk la perasaan jd mak ni kan?
x sangka iolls ada sifat keibuan. kah kah kah.

eh dah la macam dah panjang bebenar entry ni.
tak tau nak sembang apa dah.
di akhiri gambar ngan kekasih awal dan akhir.
si hitam manis si tampok manggis.


yg sporting n memahami skrg bini dia wanita bekerjaya. wwwwooooow berkerjaya katanyerrr.
so dia selalu tgkkan anak n selalu kena tggl. thanks memahami.
wooow ayat mcm kan dia baca je blog ni kan. keh keh.

omg who would have thought, seorang yg selama ni berseluar katok n pakai tshirt milo meniaga kt rumah now kena masuk opis n kemain out station sana sini berbusiness ngan partners.
rezeki n peluang Allah bg utk menimba pengalaman.
semoga bermanfaat kt diri sendiri, keluarga, dan org lain. Aamiiinnnn.

ok la. i nak berehat.
nantikan kemunculan iolls mungkin entah berkurun bila akan dtg. :D

5 Comments:

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

hoyeahh akhirnya ada update baru!! (sgt memahami, peej. kta pun rasa macam sgt jarang update skng. huu. apakah yg telah berlaku kepada kita semua ni)

congrats to everyone! utk ko yg berjaya dalam bisnes, utk noy yg pregnant, utk ayol on his wedding. good news for everyone! ^^ mama ko pun lama xbaca blog beliau. adakah jrg update jgk skng.

ain.ya.nun. said... [Reply to Comments]

miss bebelan ko peej! haha.

Rahayu said... [Reply to Comments]

Penantian satu penyeksaannnnnnnnnnnnnn....

Bila lagi la nak ada entry kan? Hihii

Btw, comeinyaaa cikonah 🤗

~e. said... [Reply to Comments]

Paling happy dengar news Ayol. Congratulations! Your family deserves happiness.

Seri Kandi Tanah Jauhar said... [Reply to Comments]

😘😘😘

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...