Instagram : @peejburhan

hari jumaat yang pelbagai pancaroba. wooow tajuk.

salam jumaat semua.
ramai seronok la kan esok dah weekend.

tolonglah aku sangap ni tak tau nak buat apa.
sebab business partners semua bercuti.
so takda urusan perbincangan kerja langsung.
sunyi sepi office n whatsapp group.

aku lak ada masalah ngan credit card baru aku.
takleh nak guna untuk buat ads.
so kat situ kerja aku dah sangkut.
so basically aku datang office ni terasa melangok pulak.

elly pulak sebelum cuti semua kerja dia dah settlekan.
so kak jah tak tau nak buat apa. hahah.
dah biasa kau kerja non stop.
takda kerja ni terus rasa mati akal n depress. kau boleh?

ok takda la depress nau. tapi sebab bilik ni kan gelas.
abis dah semua pekerja buat kerja bersungguh2 kat luar.
boss lak elok melanguk je.
ada rasa nak tolong dorang buat kerja.
tapi terpikir eh dah bayar pekerja buat kerja, dah kenapa kau nak buat jugak kan?

so mari layan movie.
ok layann. pastu baru tengok sikit aku rasa serba salah.
dah la sambil tengok movie kemain mulut mengunyah asam2 la, makan keropok ikan la.
tak ke menyirap kalau orang tengok?
amboi macam pergi cinema siap popcorn kau kan?
hahaha ke dorang tak heran tapi aku yang imaginasi lebih?

terus aku stop kan movie n bukak internet.
pastu melangok lagi tak tau nak buat apa weyhhh.
pastu aku print cuti2 untuk 2017. tampal kat notice board.
konon 'busy' bebenor la tu. hahah setan.
pastu aku rasa bangang lagi. apa lagi nak buat ni?
muka kena serious n ala-ala sibuk konon.
haaaaaaa..maka terjadilah entry ni uolls.
untung korang ye. sebab aku seorang boss yang paranoid.
maka aku purak2 busy n type entry ni tau.
padahal bukak blog pun ala2 dah tak kuasa ni.

tapi ada cerita bongok tadi.
dorang keluar lunch. ajak la aku sekali.
tapi aku belum lapar.
plus time tu aku layan tv series empire latest episode tu online.
so lets habiskan layan dulu.
nanti pikir la nak makan ke apa.

so aku sorang la kat office.
tetiba door bell berbunyi.
oh mannn. siapa lak ni?
malas nak layan. dah la lunch hour ni.
malas nak tengok terus.
sebab nanti orang tu jenguk2 nampak lak orang dalam opis ni.
so mari intip dari tingkap kecik.
intip tengok eh ni macam pekerja aku ni.
ok meh bukak pintu. kelam kabut aku nak bukak sebab kang dia ingat kosong pulak.

belakang aku pulak ada kotak besar. bebudak ni buat kerja apa tah.
oh lipat kotak. so campak ke dalam kotak besar tu la.
harap maklum kotak tu besar, kotak MG movers.
kelam kabut sangat nak bukak pintu aku lupa ada kotak belakang aku.
so aku reverse tu aku terlanggar kotak tu.
elok lak kotak tu kena belakang lutut kau tu. memang kelam kabut la cuba selamatkan diri.
badan je besar peti ais kan. kau ingat aku punya ilmu balance hebat?
jawapannya aku terjatuh terbaring masuk dalam kotak tu..siap kaki n tangan terangkat kat atas.
pakej koyak kotak tu. eeeeeiiii ngeri tu.

tetap aku bangun n pergi bukak pintu.
sekali tengok laki aku yang datang.
terus bengang ngan dia. sebab dia datang la aku jatuh dalam kotak tau.
hahaha motip nak salahkan laki??
aku cerita kat dia dah dedua gelak bagai nak gila.
sebab kesiang tengok rupa kotak yang jadi mangsa tu.

setan sangat sampai sekarang aku bayangkan aku tergelak je.
eeeiii nasib area tu belum pasang cctv.
bayangkan if ada n boleh tengok n ulang2.
ngerinya rupa si peti ais gedebabbbb jatuh masuk kotak.

tu takpa. pekerja balik aku cerita la. dah memasing gelak.
pastu sorang tu siap cakap, patut la tengok apesal kotak ni koyak.
tapi rasanya pergi elok aje. tapi taknak la tanya.
hahahahahhahahahahaha tak sukaaaaaaa!!!!!

kisah hari jumaat ku.
ni entry aku dah nak habis bebel dah ni.
so now what?
apa lagi aku kena buat supaya nampak macam aku busy bebenor?
teruk betul la masalah aku ni kan?
banyak kerja pun payah, tak tau nak buat kerja apa ni pun payah jugak kan?
heheh.


4 Comments:

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

hahaha kan. itulah perasaan sy jgk kalau kerja dah siap and xtau nak buat apa. kang kalau tgk movie beria2 pakai headphone segala, dah la bilik immediate boss betul2 dpn kita. so bukaklah movie xpakai headphone, tp max-kan volume dgn harapan bunyi tu keluar ikut headphone dan kita dengar HAHAHA (nak cabut headphone plug kemain malas) :DD

tabahlah dgn insiden kotak tu. semoga kotak redha dan tabah. hahahaa

Taty Hasbi said... [Reply to Comments]

akakkk, sory tergelak plak baca..trbayang part akak jatuh siap pakej tangan ngan kaki ke atas..hahahahaaa...memula baca ni td ingtkan seram2 ke, ade kelibat entity ke, sekali tudiaaaa...kelakar la kak peej ni

Seri Kandi Tanah Jauhar said... [Reply to Comments]

hahahahaha.. betul, nasib takde cctv

Nur Maisarah said... [Reply to Comments]

tersembur kek coklat yg i olls makan..baca pengalaman petang jumaat you tu,,

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...