Instagram : @peejburhan

Expose Mistik : Histeria

Assalam and hai kak peej.

Ok nama saya Diya and i'm 16 years old(2016). 
Ceritanya cenggini, saya nie bersekolah smk biasa takde asrama. 
Sekolah nie baru ditubuhkan dlm 7/8 tahun gitu dan takde pape bende berlaku like HISTERIA. 

Ok main storynye ialah HISTERIA . Bende nie berlaku tahun lepas(2015). 
Dan one of my classmate yg kene histeria tu, name dia Ani(bukan nama sebenar). 
Nak jadi cerita yg masuk badan dia nie 'ketua bende' tu. 
Bende nie jadi sebab pengetua kite org nie dia pecahkan salah satu pintu makmal skolah kite org, katenye tu tempat 'bende' tu, yelah cuba rumah kite kene roboh sape tak marahkan.

Saya ingat lah lagi mase tu waktu sains, si Ani nie dia gi tandas, dan ajak lah Hajar. 
Tetibe je hajar nie berpusu-pusu masuk makmal *time tu kt makmal* pastu hajar ckp lah yg Ani pengsan depan tandas, hajar pon ajak lah Nana si kak yong kiterang nie angkat Ani nie pegi bilik ape tah tak tahu yg pasti cikgu suruh dia berehat. 



Esoknya seperti biasa sekolah lah kan, Ani nie mmg kaw kaw lah dia kene histeria tu kt dataran sekolah jadi cikgu kite org kumpul kan kite org kt pusat koko *lebih kurang dewan*. Pendek cita cikgu suruh lah selawat, zikir, baca yassin bergroup DAN jangan menangis atau termenung mmg senang lah bende tu nak masuk. 
Ada pengawas2 yg angkat Ani nie gi surau sekolah. 
Surau tu dgn pusat koko takde lah jauh mane, mane taknya suara Ani menjerit dengar jelas kot *bukan suara dia rasanya* . 
Cikgu2 pon call lah family Ani nie, rupenye Ani nie mmg penah kene, so senang lah bende nie nak masukkan. 
Time tu ramai Darul Syifa' datang nak merawat Ani nie, ade gak pawang2 taman yg dekat2 sekolah nie. 

Berbalik kt pusat koko tu, time tu lah sorang2 nangis lah menjerit lah and sorang dari kawan kite org, kite org panggil dia Yah. 
Yah nie senyap je mata merah habis , bibir pulak mcm kene gam, tgk dia mcm tu nak nangis tapi tahan sbb taknak jadi mcm yg lain2. 
Rupenye Yah nie nampak lembaga besar kt blok makmal, pusat koko nie atas kantin berdepan dgn bangunan makmal.

Sebenarnya ada bende lupe nak cita, sebelum Ani nie kaw kaw kene histeria tu, kite org satu class kt kantin, ade pulak budak form bape tah kene sampuk, pastu cikgu kite org suruh lah baca ayat kursi, tapi Ani nie dia diam semacam sambil main pen yg pusing2 kt jari tu. 
Nana si kak yong nie pulak pergi terperanjat kan Ani tu sambil cakap "ASSALAMUALAIKUM ANI" . Ani nie ape lagi mengamuk sbb bende tu dah masuk kt badan dia, dia tolak Nana tu. 
Nana pon marah dia tolak lah Ani tu smpai jatuh *gedebuk* . Dan start lah dia meracau.
Nana nie gi lah surau dgn kawan dia, mase tu dia cakap tangan yg tolak Ani tu sakit mcm urat tegang tak boleh gerak langsung. 

Pastu kt dlm surau tu, Ani nie nampak Nana tu dia cakap lah "kenapa tangan kau? Sakit kan? Aku dah letak bende tu kt tangan kau!" 
Kau raseee??  Dah lah mase tu lagi berape minggu nak amik pt3, tension kot dgn tak blajar satu minggu sebab bende nie. 
Akak2 dgn abang2 yg tengah trial SPM pon tak tenang nak jawab. 
Lepas beberapa minggu tu Ani tak dtg skolah dan tak amik pt3 selagi dia belum sihat. 
Oh lupe, bende tu marah sbb tempat dia kene kacau, pastu ade pulak cerite2 ckp tu Atok, Nenek dgn Cucu. 
Ahli darul Syifa' nie dia pagar lah sekolah kita orang. 
Dan semuanya beransur pulih, Alhamdulillah. 

Sekarang nie cikgu2 murid semuanya dah fobia bila dengar org menjerit, yelah kot2 ade ke kan. 
Okk ituje yg nak disharekan, tahu tak seram mana hehe enjoy your reading.

-Nadia

0 Comments:

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...