Instagram : @peejburhan

Expose Mistik : Anugerah

Assalamualaikum sis
Saya dyla. Ada beberapa kisah mistik saya nak kongsikan utk ruangan expose mistik nie..
KISAH 1: (Kolej,2010)
Masa tu saya sem 3, igt lagi waktu tu petang saya ngn budak2 umah (ira,akma,leha,mira, ain) lepak kat kerusi batu luar umah. Datang la ketua unit 1 umah nie(yg kena gangguan) join lepak. So kteorg Tanya la ape yg dh jadi dalam umah dia..dia pun bercerita la yg benda tu menyerupai budak dlm umah dia tu dan ada mcm2 lg la…. Dah nak masuk maghrib kteorg pn suma masuk la unit masing2. kterog sambung la story kat dalam umah plak. Lepas je azan saya pn mandi (tgh period masa nie) sebelum tu time saya tgh jalan nak g toilet tiba2 tgn saya mcm ada bnda selisih. Saya rasa angin kat tgn kanan saya tu. tgh2 mandi ja  Tiba2 saya dengar budak2 lain panggil saya suh kuar dri bilik air. Dtg2 je kerusi study yg saya dah susun tiba2 dah jatuh. Kawan saya cita la, dia ngn sorang lgi nie just ckp je” jangan la ganggu dieorg bagi la dieorg belajar dgn tenteram’’ abis ja ayat tu terus dgr bunyi kerusi jatuh padahal xde sape pn kat ruang stdy masa tu. Masing2 dh cuak. So kteorg decide nak story kat budak umah yg lain pasal bnda nie. Malam tu bdk bilik 4 unit saya kena. budak tu mulanya macam marah2kan bnda tu sekali rambut dan rantai yg dia pakai kena tarik. Malam tu buat pertama kali umah kteorg jadi tumpuan. Start kejadian malam tu lepas tangan kanan saya selisih tu smpai ke arini saya dapat rsa bnda tu ada. Bila ada ja tangan kanan saya akan membengkak dn kebas.

KISAH 2 : (tempat praktikal,keja sambilan 2011-2013)
Dalam bulan november saya start praktikal kat ofis kerajaan  di penang. Masa awal2 tu xde la kena apa… lps saya ditawarkan keja sambilan saya kerap diganggu. Mulanya tu saya dh start rasa xsedap hati dari rumah lg. kaki nie berat ja nak pegi opis pagi tu tapi saya lawan dan pegi jugak. Dalam hati masa tu asyik rasa takut ja tapi xtau kenapa. Masa smpai kat opis tu saya berdoa la nnti nak naik mintak2 la ada org lain sama akan naik. Tapi malangnya mmng xde sorang pn staff yg ada masa tu. Naik la sorang2 dah la tingkat 49. Masa dalam lift tu berdoa lg mintak2 la guard ada atleast kalu apa2 leh mintak tlg dia. Sekali guard pn xde and opis gelap. Masa tu dh pukul 7.20pagi. saya jadi hairan sbbnye selalu saya dtg 7.15 dh penuh org n opis dh cerah… tapi xpe la saya tgu smpai staff lain dtg bru nak masuk sama2…. Dri 7.20 nak ke 7.30 tu saya tgu rasa mcm dh sejam. Tetap xde org dtg lagi. Akhirnya saya kuatkan semangat buka jgk pintu opis tu, bila buka ja saya rsa berangin semacam. Dgn rasa takut saya masuk buka suma lampu2 then tunduk nak simpan bag dlm laci.. bila saya angkat ja kepala lembaga hitam melintas (slow motion ok) masuk dlm bilik photostat. Kaki nie xyah ckp la mcm dipaku kat situ.. xleh nak gerak langsung.
Lepas kejadian tu saya kena lgi, tapi kali nie dalam bilik bos(saya ganti PA). bos saya cuti sbb sakit (buatan org). jadi saya xde la bnyk keja sgt msa tu. Tgh2 layan fb nie tangan kanan saya kebas… saya dah mcm xleh nak ddk dh mcm ada ja nak kena nie tiba2 dinding(tapi guna papan) kat belakang saya nie mcm org jentik. Mula2 saya biar je la sbb igtkan sbb ada org jalan dia bergegar ke kan….tapi makin lama makin kuat.. bila kali ke3 tu brtambah kuat saya buka la ayat al-quran kat PC xsmpai 5 minit buka PC saya terpadam sendiri. Apa lg saya cabut kuar trs dri bilik tu… bukan itu ja saya Nampak kelibat xde kepala melintas dlm bilik bos waktu tengah hari. lepas kejadian tu saya xdiganggu lagi tapi saya mendapat mimpi. dalam mimpi tu seolah2 memberitahu ada bnda kat meja dan belakang pintu bilik bos saya tu dan itu menyebabkan dia xboleh langsung buat keja kat situ. Bayangkan saya masuk bilik tu saya rsa panas sgt2 tapi orang lain masuk bilik tu rasa sejuk sgt2 siap ada sorang sis nie pakai jaket tebal lagi. Lepas saya tamat kontrak sambilan disitu, saya still contact dgn staff kat situ dan dieorg cita bos saya kena rasuk kat situ dan dieorg ada panggilkan ustaz berubat disitu dan ustaz tu ckp bnda tu mmng ada kat meja dan belakang pintu bilik dia….


KISAH 3 : (opis, 2012)
Masa nie saya still sambilan di bangunan yg sama Cuma tingkat lain. Kali nie staff xbnyk mcm opis sebelum nie. Macam biasa la saya la org pertama yg akan smpai opis dlu. Pagi tu mcm biasa la saya smpai buka PC kemas bilik bos then baca paper online…. Perasaan saya pagi tu rsa xbest tapi xtau kenapa…. Saya buat xtau tgu la staff lain smpai… tgh2 relax nie mata saya terpandang sharpener (yang asah kuar dia pnya habuk tu) kat hujung meja  tiba2 dia bergerak sendiri. Terkedu saya time tu nak bgn x boleh. Nasib baik la x smpai 5 minit ada staff dh masuk… 
*tu la serba sedikit cita saya, ada lagi nanti saya kongsikan. Skrg nie bukan setakat rasa kehadiran bnda tu tapi saya mendapat petunjuk melalui mimpi. Alhamdulillah mungkin ini 1 anugerah allah buat saya

- Dyla

0 Comments:

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...