Instagram : @peejburhan

Whats wrong with the world mama?

Aku rasa mostly antara korang pun dah tau pasal kisah gadis berumur 19 tahun yang di rogol dan di bunuh kat Indonesia tu.
Omg tolonglah kejam sangat.
aku memula baca daripada Amazing Nara ni.

http://amazingnara.com/12-fakta-pembunuhan-sadis-menggunakan-cangkul-terhadap-enno-farihah

pastu aku ni kan gatal. suka nak kaji lebih.
bak kata pepatah, "curiosity kills a cat"
well..curiosity aku hampir membunuh ku jugak rasanya itu.

aku baca komen-komen kat entry tu.
sampai la aku terjumpa pulak ada orang tepek komen kronologi ni.

aaaaaa sedih, geram, ngeri semua rasa la.


KRONOLOGI PEMBUNUHAN ENO FARIHAH
---------------------------------------------------------
Tiga Pelaku Peragakan 34 Adegan Semula Kes Pembunuhan Sumbat Tangkai Cangkul|
Eno Farihah 18 tahun seorang gadis pekerja kilang pelastik Tangeran yang dibunuh dengan kejam oleh tiga lelaki yang salah satunya masih dibawah umur.
Selain dibunuh dengan cara sadis mangsa juga mendapatkan luka kekerasan seksual tiga tersangka yakni rahmat 15 tahun arif 24 tahun buruh kilang imam hapriadi 23 tahun.
Difahamkan sebelumnya ketiga pelaku masing masing tidak mengenali satu sama lain namun ketiganya memiliki ketertarikan yang sama dengan mangsa eno parihah.
Lalu bagaimanakah pembunuhan itu berlaku.berikut 34 adengan yang di lakonkan semula oleh ketiga pelaku.
1.Kamis 12 mei 2016 sekitar jam 23:30 rahmat kekasih mangsa berjanji akan bertemu dirumah sewa mangsa di jatimulya.
2.Mangsa mengenal rahmat baru satu bulan dan saling berhubungan melalui Sms dan chat facebook.
3.Mangsa membuka sedikit pintu masuk pagar rumah depan.
4.Setelah rahmat sampai ,mangsa memberi kode untuk masuk
5.Rahmat kemudiaN masuk ke bilik mangsa (cuaca ketika itu hujan)
6.Pasangan berbincang sekitar 30 minit.
7.Selanjutnya mangsa dan rahmat bercumbu.
8.Rahmat meminta untuk mengadakan hubungan intim,namun ajakan itu ditolak oleh mangsa karena takut hamil.
9.Rahmat kesal karena ajakannya ditolak,kemudian ia keluar dari rumah mangsa.
10.Saat rahmat keluar dia bertemu dengan pelaku bernama arif di halaman rumah mangsa
11.Arif kemudian bertanya punca keberadaan rahmat di rumah mangsa
12.Rahmat menjawab bersama indah(nama samaran yang di gunakan oleh mangsa bersama rahmat)
13.Ketika rahmat disoal siasat arif mengenai siapa indah,imam kemudian datang dan bertanyakan hal yang sama.
13.Jumaat 13 mei jam 00.15 arif dan imam mengajak rahmat masuk kedalam rumah mangsa untuk memastikan siapa indah yang dimaksutkan rahmat,karena arif dan imam tidak kenal image orang yang bernama indah.
14.Rahmat mengikuti imam dan arif dari belakang menuju ke bilik mangsa.
15.Ketika ketiganya sampai dalam bilik,mereka mendapati mangsa tidur hanya dengan mengenakan baju tidur tanpa selimut,(Sekaligus imam dan arif terkejut ,orang yang bernama indah yang rahmat maksutkan adalah eno parihah)
16.Berang dengan kenyataan itu pelaku imam langsung mendekap wajah mangsa dengan bantal.
17.Imam kemudian menyuruh rahmat mencari pisau di dapur rumah.
18.Sementara rahmat mencari pisau,mangsa dirogol oleh arif,manakala imam memegang mangsa dan menutup mulut mangsa menggunakan kain.
19.Setelah arif selesai merogol mangsa,rahmat kembali dengan membawa cangkul dan memberikannya kepada arif
19.Kemudian Rahmat juga merogol mangsa.
20.Mangsa ketika itu dipegang oleh arif dan imam.
21.Setelah selesai Arif kemudian memberikan cangkul itu pada rahmat ,dan menyuruh rahmat untuk memukul mangsa dengan cangkul tersebut.
22.Tanpa teragak agak Rahmat kemudian memukul mangsa dengan bagian belakang besi cangkul, tepat di wajah mangsa hingga percikan darah keluar dan mengalami luka terbuka.
23.Melihat pencikan darah yang keluar ke 3 pelaku kemudian keluar dari dalam bilik karena merasa jijik dan mual.
24.Kemudian ketiga pelaku kembali semula kedalam bilik untuk memastikan mangsa sudah meninggal atau masih hidup.
25.Ketika Mereka masuk didapati mangsa sudah tidak bermaya namun masih benafas.
26.Selanjutnya kedua tangan mangsa di naikkan keatas oleh imam ketika itu arif menggigit kedua buah dada mangsa.
27.Sementara pelaku rahmat menyuruh arif untuk memegang kaki mangsa dan membukanya hingga ke posisi mengangkang.
28.Setelah posisi mangsa mengangkang, pelaku rahmat memasukkan tangkai cangkul ke lubang kemaluan mangsa.
29.Manakala ketika itu imam menikan Wajah mangsa dengan menggunakan sudu garpu.
30.Setelah tangkai cangkul masuk sedikit,kemudian rahmat menendang tangkai cangkul itu hingga hampir keseluruh tangkai cangkul masuk kedalam tubuh mangsa.
31.Ketiganya kemudian pergi ke bilik mandi secara bergiliran untuk membersihkan percikan darah mangsa yang melekat di baju dan muka serta tangan.
32.Setelah selesai Rahmat kemudian mengambil handphone mangsa.
33.Imam dan irif kemudian keluar,rahman mengunci pintu rumah depan dari dalam,selanjutnya pintu bilik mangsa,kemudian ia keluar dari jendela bilik mangsa dibantu oleh imam dan arif.
34.Kemudian ketiga tiga pelaku balik kerumah masing masing.


Ketika melakukan lakonan semula pembunuhan itu nampak ketiga tiga pelaku menyesal dengan apa yang mereka lakukan.ketga tiga pelaku kini terancam dengan hukuman penjara seumur hidup dengan pasal berlapis rogol dan bunuh.
Lakonan semula itu dilakukan di rumah mangsa pada malam rabu,katanya ketika melakonkan semula peragaan itu,warga setempat turut berusaha untuk mendapatkan ketiga pelaku,bahkan ada yang sampai sempat memukulnya.
Pada sabtu 12 mei 2016 mayat mangsa langsung dikebumikan di pemakaman umum islam desa pekandigan,lebak wangi.
Difahamkan mangsa adalah anak bungsu dari tujuh bersaudara,mangsa diketahui sudah bekerja di tangerang sejak satu tahun,sementara di tempat barunya kilang pelastik baru bekerja 4 bulan dan akan balik kampung setiap satu bulan sekali.
Eberita nusantara news.

aaaaa kenapa ada manusia kejam macam ni?
di rasuk setan ke apa?
terus aku murung sepanjang hari.

dah la tu aku ternampak komen..pasal ada gambar la apa.
sekali google memang ada.
satu aku tak puas hati. dah kenapa pic tu tersebar...
me cannotttt. terus sampai sekarang aku terbayang gambar eno.

serious aku kadang tak paham apa yang ada kat kotak fikiran lelaki.
aku paham memang tak di nafikan lelaki ni nafsu dia lain macam.
lelaki ni nampak langan perempuan pun terangsang la apa.
pastu kau rogol. ok rogol.
motifffffffff kau nak masukkan cangkul tetiba? siap sepak cangkul tu. kau gila ke apa?
macam masa kes perempuan kat india tu.
kau dah rogol...kau masukkan baseball bat tu..pastu kau masukkan tangan kau..
pastu kau masuk dalam sangat sampai kau capai usus dia n tarik keluar.
kau dah gila ke apaaaaaa?
mana peri kemanusiaan tu? tebiat nak mampus ke apa?

tapi macam kes india tu, takda pics ke apa.
tapi ni kemain bersepah pic keadaan mangsa tu.
kesiannya tengok. kenapa la dorang ni tak sensetif yea boleh sebarkan pic tu.
ada some censored. tapi ada banyak jugak yang tak censored pun. tsk.

takut lah..orang zaman sekarang ni dah gila
macam-macam jenis orang ada la.
aku terkenang je bebudak part time kat office ni.
semua muda2. terus rasa nak pesan banyak2 macam mak-mak.
jaga diri. jangan mudah terpedaya dengan sembarangan orang.

dulu pernah tengok orang buat ujian kat fb tu.
macam dia sebenarnya orang tua. pakai profile pic muka jambu2 remaja.
berkawan dengan remaja2 perempuan ni. berchat la.
lepas 3-7 hari ajak jumpa. bebudak ni jumpaaaa ye.
ajak datang rumah time parents takda la, jumpa kat taman la, mak pak tidur dia leh keluar rumah naik van lelaki tu. ehhh takutlah.

macam tadi masa baca komen ada salah sorang pasal kes Eno ni.
dia kata Eno pun ada salah sebab dah tak suka lelaki tu, dia hina2 pulak rupa orang tu.
kita tak tau manusia ni hati macam mana.
ada rasa geram gak ngan komen dia.
tapi apa dia cakap ada betul jugak.
macam kita la. orang kutuk kita. ada geram. tapi kita masih ada rasa sabar tu kan.
sebab kalau tak sabar..aku rasa ramai gak aku dah cangkulkan sebab kerja mengutuk aku je.
macam pengkomen tu kata. kita tak tau hati orang.

macam aku ada baca kat 9gag kelmarin.
ada penulis buku ni. dia takleh terima ada orang komen n kritik pasal buku dia.
dia dpd US pergi ke tempat perempuan komen tu kat Canada n jumpa perempuan tu..hentak kepala perempuan tu dengan botol wine ok.
so paham tak? kadar penerimaan orang lain-lain bila kena reject or kutuk ni.

so sambil tu nasihat ahkak jugak..jangan la suka mengutuk orang sesedap hati.
silap hari bulan kau dapat orang yang jenis takleh terima kritikan..jangan kau meratap di kemudian hari kalau kau mendapat balasan secara ganas.
nasib i kesabaran tinggi. so biarlah darah tinggi, kita urut dada je kan.

korang semua yang selalu alone ke apa..ada anak ke, adik beradik ke.
selalu la jaga diri n pesan kat dorang yea.
selalu jugak ambil tahu pasal kawan/fam members.
selalu call or whatsapp tanya kat mana, dah sampai bagi tau ke apa.
jadikan habit..so that if la tetiba on that particular day/time tu takda perkhabaran kita tau ada benda tak kena ke apa.

semoga penjenayah ni terima hukuman yang setimpal dengan apa dorang buat.

Al-Fatihah untuk adik Eno Farihah.



8 Comments:

yana2605 said... [Reply to Comments]

mcm mana la dorang sgup buat..yer la masa lakukan tue tak da rasa ngeri ke?? uwaaa takutnya manusia zaman skrg nie..

addinda said... [Reply to Comments]

Allahuakbar..alfatihah untuk adik eno..emosi giler baca..ramai manusia yg dah tak ada otak skrg ni..so sad

addinda said... [Reply to Comments]

Allahuakbar..alfatihah untuk adik eno..emosi giler baca..ramai manusia yg dah tak ada otak skrg ni..so sad

kesh said... [Reply to Comments]

Ngeri n nyilu..

surizan abdghani said... [Reply to Comments]

Ada lg teruk kak.yg case perempuan jepun.xingat nama dia.budak tu 16yo.dia reject sorang laki ni.last2 laki tu culik dia n seksa dia 44 hari.100 org rogol budak pmpuan tu.siap buat boxing lg tu.nauzubillah.

surizan abdghani said... [Reply to Comments]

http://www.ohbulan.com/iktibar-pembunuhan-sadis-enno-farihah-dan-junko-furuta-jangan-merelakan-keganasan-yang-berlaku-didepan-mata/

sHieRa cAkAp said... [Reply to Comments]

Aduhhhhh Peeja oi.. Aku seriau tengok gambar arwah especially yg tak diblurkan.Boleh nampak cangkul segala bagai. Why? Why? Sampai sekarang dok terbayang2. Cannot..... Tp mcm kau ckp dah kenapa manusia zaman sekarang perangai? I mean ok kau rogol sebab kau marah but then bunuh? dengan cara paling sadis? Allah tak tergambar kesakitan yg dialami. Lepas tu nak menyesal. Senang betul hidup. Cuma yelah maybe budak tu salah sebab ajak bf baru kenal sebulan mai umah lepas tu bile org tu nak lebih2 tak bagi. And then hina plak org muka huduh bagai cuma tetap lah bukan ini penyudahnye... sedih sgt... Moga syurga tempat arwah. Alfatihah.

Mommy Cici said... [Reply to Comments]

masa I baca kronologi tu I pun terkejut. tapi entahlah. memang arwah ada salah, tapi si lelaki tu pun tak patutlah buat macam tu. banyak lagi cara nak balas dendam tanpa main bunuh bunuh ni. dorang bunuh arwah, pastu dorang sendiri dapat hukuman. hurmmm

tu lah skrg ni tak boleh sakitkan hati orang. bukan semua orang waras, memula ingatkan drug addict/mabuk ke rupanya manusia normal. haihh

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...