Instagram : @peejburhan

TVshow Time iz ze best

aku tak tau apa benda yang busy sangat.
agaknya banyak sangat berfikir.
sampai lupa ikut tv series aku.

sangap boleh tahan.
sebab takda apa nak tengok.
nak layan Yify tengok movie.
tah kenapa line internet macam harem...so takleh nak load page nak scroll tengok apa movie best ada.

so aku layan youtube je semalam.
layan tengok segala show.
ellen la, wendy williams la, jimmy fallon la, jimmy kimmel la.
then tengok jimmy fallon dia invite jon snow.
ok tu nama watak dalam cerita game of thrones. siapa ikut tau la.
then baru teringat. Oh em geeee.
isnin hari tu new episode keluar.
boleh lupa lak aku.
so apa lagi cecepat la download.
then abis layan jimmy fallon sementara tunggu GOT download.
bukak lak jimmy fallon.
then tetiba interview kerry washinton n shonda rhimes pulak.
tu pulak watak dalam tv series scandal n pembuat cerita tu.
tetiba dia kata season finale bla bla.
aku macam. eh dah sesaon finale ke?
apa eh season finale dia?
tetiba aku macam takleh recall.

terus check kat hp app tvshow time tu.
aku tengok last episode adalah 21.
aku dah tanda macam dah tengok.
then aku bukak la file tv series aku.
eh apesal last tulis episode 20 je.
oh emm geeee sekali lagi.
aku leh lupa tengokkkk.
padahal minggu lepas la season finale dia. cisssss.
cecepat download jugak.

elok lepas tu siap GOT aku.
apa lagi layan la cerita dia.
sumpah best sangat episode minggu ni.
kepuasan tak di terima akal.

scandal aku belum sempat tengok.
sebab dah lewat.
kang ada aku tak bangun gi kerja kang. hahaha.

selama ni kan aku cakap aku tengok tv series ni..nanti takda geng nak sembang.
dulu aku suka hasut papa tengok apa benda aku tengok.
then nanti if pergi sana kita orang sembang la.
now dah takda. tsk tsk.
macam GOT ok sebab mama tengok gak. ada geng.
tapi aku layan banyak tv seriessss..n aku adalah sukaaaaa.
so selalu lepas tengok excited or perasaan bercampur baur sorang-sorang je la kau. krik..krik..krikk..hahahha.

namun sekarang tidak lagiiiiii. jeng jeng jeng. hahhaha.
sebab aku suka gilaaaa apps Tv show time tu.
sebab nanti lepas kau tengok episode kau tengok tu.
kau boleh bukak n tick konon kau dah tengok.
sambil kau rate la siapa pelakon paling menyerlah episode tu, n rate cerita dia macam mana? best ke? wow ke, so-so ke. gituh.
paling best ada section komen.

so kat situ mostly penonton ni suka share n buat meme berkaitan episode tu.
tolonglah aku suka sangat.
sebab most meme tu memang apa yang kau rasa. kah kah.
btw, bg yang tak tau meme tu apa. sila la google.
selalu meme ni ada kat 9gag.
btw, 9gag adalah hiburan dan layanan aku scroll time sebelum tidur. :D

orang suka scroll layan fb or ig.
aku suka layan meme.
aku suka benda kelakar dan menghiburkan.

so kalau korang layan tv series.
silalah download app tvshow time tu.
aku suka sebab dia macam update bagi tau bila tv series kau suka tu akan keluar bla bla.
macam reminder.
tapi aku semak sikit reminder ni. aku pergi off.
aku hanya akan tau kalau aku manually bukak app tu la.
padan muka, sebab tu terlepas scandal punya finale n episode GOT dah keluar. kih kih.

ok la. sekian merepek untuk hari ini.
hanya penggemar tv series paham entry kali ni.
kalau korang suka layan tv series US macam aku. meh seppp sikit.
siapa layan korea n melayu tak geng. hahahha.

ok nanti senang i share ada satu lagi tv series best gilerrr korang boleh layan.
aku marathon 2 hari settle. terbaikkk.

ok buhbyeee.



3 Comments:

linalucx said... [Reply to Comments]

Kak peej,
Try tengok the catch
Not bad cite dia.

Zalia Saelan said... [Reply to Comments]

dulu aku layan grey's anatomy. sampai emo2 takleh move on aku. tapi stop kat season 4 je sbb lps tu busy. ni kalau nak sambung balik jenuh la, dah season 8 ke 9 camtu cerite ni. aku suke yang comedy2 dgn drama series so ada la tgk sikit2 two and a half men jugak. yg btol2 follow sekarang modern family dgn big bang theory. GOT aku sempat layan first three episodes je season 1. nantilah siap tesis aku ni aku akan marathon GOT dgn scandal. aku pun suke US tv series. tak bosan. jalan cerite tak cliche sgt mcm tv series korea atau melayu ni. at one point aku suke gile2 japan tv series, masa sekolah menengah. sekolah rendah aku layan tv series dari hongkong. tv series filipina, america latin, indonesia aku kureng sikit sebab meleret sangat. sempat review pulak aku kat ruangan comment ni. hahaha.

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

macam dah berabad tak follow tv series (sebab bizilah huii). dari dulu ada niat nk tgk GOT tu tapi tak tgk2 dan cari2 lg. dah season berapa dah ni. ahaha. dulu rajin la follow gossip girl.. lost.. prison break. zaman2 tv mainstream rajin tayang, tak yah download pun tak pe time tu. ni kat rumah ada je channel star world tapi tak menfollow apa2 series pun (kecuali ANTM haha). memang rugi kan, tapi nak wat camne acik tak sempat nk tgk :P

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...