Instagram : @peejburhan

2 warna baru. *lovelovelove*

Walaupun baru publish today entry ni.
tapi aku type entry ni hari Jumaat.
dah tahap dah tua aku yang mudah sebak ni.
tolonglah nak mulakan entry ni pun aku rasa sebak je.
mendung je rasa semendung cuaca petang Jumaat ni.
baru lepas hujan.


Alhamdulillah atas rezeki oleh-Nya.
selepas 5 bulan Fame Cosmetics beroperasi dengan mengeluarkan 5 warna matte lip cream, today kita release 2 lagi warna baru dalam keluarga matte lip cream ni.

sebelum ni warna Fame matte lip cream

- Candy 01
- Nude 02
- Desire 03
- Party 04
- Fuschia 05

n now 2 colour lagi

- Gossip 06
- Violet 07

yeayy. i'm so excited n feel so blessed. :)
Alhamdulillah baru 5 bulan beroperasi, sambutan menggalakkan sangat.
sedar tak sedar bila kira..kita orang dah ada Agents 100++ tak termasuk dropship.
n aku happy sangat bila bukak fb page Fame.
sebab nampak agents/stokis semua rajin sangat reply customer.
tak sempat hq nak reply..dorang laju je.
n suka je tengok agent sesama agent tolong menolong antara satu sama lain.
kita orang memang tak boleh ingat semua agent kita.
bila customer tanya agent berdekatan..kita hanya mampu suruh dorang check kat ig @agentfame
tapi nanti akan ada agents yang rajin reply n direct customer tu ke rakan2 mereka yang jaga kawasan tu. so sweet kan.
bak ayat famous orang selalu guna, "nikmat mana yang mampu ku dustakan" ewaaahhh.
tapi tu la perasaan aku hari ni.
syukur ke hadrat Illahi di kurniakan orang yang baik-baik di sekeliling ku.





cantikk kan? cantik kan? cantik kann kan kan?
macam aku cakap. aku paling suka warna gossip tu.
kejap rasa nampak sweet macam bubble gum.
kejap rasa macam merah bata.

violet pun suka.
walaupun aku tak berapa sangat pakai pink ni.
tapi violet ni actually more to purplish color dia.
so i like.

tapi kadang lip cream ni depends bibir orang jugak kan.
macam aku tengok elly pakai lawa je..color nampak purple lebam sikit.
aku pakai lak nampak macam nak ke pink.
aku suka nampak purple actually.

tapi actually if nak nak dapatkan warna sebenar if pakai lip cream ni...
korang kena pakai concealer dulu kat bibir.
then baru apply lip cream. so warna akan dapat warna yang sebenarnya.

Insyallah ada rezeki kita akan tambah lagi colour n besarkan lagi family matte lip cream kita.
so so far kita dah ada 7 warna... *superlove*


Siapa belum try Fame Cosmetics punya Matte Lip Cream jom la try beli.
gerenti puas hati.
ramai sangat customer kita yang beli 1-2 batang..dapat je terus order colour lain pulak.
pastu dah pakai pulak, kawan-kawan lain pun nak.

sebab tu ramai jugak yang asal customer, tetiba tukar jadi agent la..dropship la. Alhamdulillah.
sebab jadi agent seronok dorang..sekari jual ngan kawan-kawan office or family je pun..
ada yang jalan 20 batang la. 30 batang la.
tak pun atleast mesti 10-15 batang sehari dah settle stock dia.

jom la meniaga korang. serious best.
jangan ada tanggapan, "Eleh boleh la cakap best..kau dah jadi tauke."
takda ye. sebelum ni aku meniaga start daripada rumah tau.
kau lupa episode aku takda kereta..gigih laki bini angkut bungkusan penuh dengan motor je pergi post. so aku tau kepayahan tu yea.
ingat lagi dulu jual skincare yang modal besar..untung pun besar.
rasa macam nak jadi dropship n jual untung kecik ni tak best je.
tapi teringat kata-kata mama.."orang cina kalau meniaga..untung 20-30 sen pun dorang amik tau"

betul jugak tu. jangan tengok pada untung kau yang kecil. target kepada volume tu.
aku pernah jual benda yang untuk rm3 je. which aku rasa sikit je.
tapi senang sebab dropship so aku tak pakai modal.
tau tak sebulan tu daripada benda rm3 untung tu aku dapat buat duit rm1000++
cuma kena rajin je, Insyallah kalau kita rajin kita akan dapat ganjarannya.
Allah tu Maha Pemurah tau.

try la. macam aku kadang kat FB tengok pelbagai orang kan.
sedar tak sedar kita mengikuti perkembangan itu ini.
seronok tengok bila tengok ada some tu suri rumah..i aku tau tak la senang.
tapi dia start meniaga. sebab best tau perasaan kita ada duit poket sendiri.
tau la kita ni perempuan ni nafsu tu macam-macam nak.
so ada duit sendiri boleh la kita beli apa kita teringin. kan kan?
tak kisah la house wife ke..or memang bekerja ke..it's always nice to have some extra money. :)

tak kisah la korang nak start meniaga apa. produk ke, baju ke, tudung ke, kuih raya ke.
start la. tapi kalau nak meniaga Fame lagi i suka, "kecil tapak tangan, nyiru hamba tadahkan." hahahha.
Whatsapp je 013-3760466 kami berikan syarat jadi agent/dropship

Soon Insyallah keluar satu lagi produk under Fame Cosmetics.
tu pun tak sabar.
tapi tu lain kali i cerita yea.
i kalau sembang tak reti nak sikit2.
patut entry ni aku bagi tau pasal colour baru je.
tapi tengok la tu melarat suruh korang cari duit poket pulak. kah kah.

so jom beli Fame matte lip cream. heheh.


  • tahan lama
  • mudah di pakai
  • ringan di bibir
  • tidak hitamkan atau keringkan bibir
  • warna yang sangat cantik dan matte
  • mudah untuk dibersihkan (MESRA SOLAT)
Harga : RM29 (tidak termasuk postage)


Nak order boleh terus hubungi agent berdekatan..details below.
or whatsapp for any inquiries ye.

p/s : ok kenapa entry dah habis aku still sebak ni? dasyat penangan PMS orang meningkat usia ni. hahah.

Fame Cosmetics

Facebook : https://www.facebook.com/famecosmeticsHQ/
Instagram : https://www.instagram.com/fame_cosmetics/
Whatsapp : 013-376 0466
Email : famecosmetics.my@gmail.com
Agent : https://www.instagram.com/agentfame/

1 Comments:

Naomi said... [Reply to Comments]

sukaaaaaaa. betul2. stokis2 and agen2 fame ni semua tolong menolong antara satu sama lain. kalau tak boleh nak cod, kita akan pass kat agent kawasan itu. seronok ^_^

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...