Instagram : @peejburhan

Expose Mistik : Rambut

Assalamualaikum Kak Peej..

Saja nak cerita sikit pasal pengalaman masa kecik2 dulu..

Kisah 1:

Masa tu umur dalam 10-11 tahun waktu cuti sekolah.
petang tu pegi mandi air terjun dengan kakak-kakak saya.
malam tu saya tidur dengan kakak saya la. tidur atas toto je. rumah kayu masa tu
mula2 saya tidur mengiring ke belah kakak. bilik tu gelap sangat memang x nampak ape.
tengah malam tu terjaga and saya baring telentang plak.
sekali tangan gatal letak luar dari toto pastu saya rasa ade rambut kat atas lantai.
saya pun gerak kan tangan nak pastikan ape benda ni sebab mamai lagi waktu tu.
pastu pegang2 memang betul rambut. kasar and banyak.
at first blur lagi and fikir rambut kakak saya kot.
then terfikir. eh, kakak tidur belah kiri.. yang rambut ni belah kanan saya.
terus terdiam and pusing ngadap akak saya and selimut 1 badan. 
punya la risau kalo 'empunya' rambut tu datang dekat..huhu.
nasib baik xde pape jd malam tu..
 

Kisah 2:

Ni masa form 4. saya duduk asrama. waktu tu rapat dengan sorang kawan ni.
die ni selalu kena tindih sume la. even tidur kat meja class pun pernah kena.
so waktu tu die selalu ajak saya tidur dengan die sebab die takut.
ade 1 malam tu paling teruk la die kena kacau.
die kate die nampak ade perempuan masuk dekat tingkap and berdiri/ terapung dekat loker tengok je die.
x lame pastu bende tu tindih die. die pun struggle nak bangun and kejut kan saya.
kitaorg tido silang tangan n kaki sbb kalo sorg bergerak lg sorg pun akan sedar..
pas saya pun tersedar die citer la kat saya. so kitaorang amek air yassin minum sikit pastu baca ayat2 sikit.
pastu saya pun tidur mengiring ke arah kawan saya tu.
dalam nak terlelap tu sekali bende tu marah sebab saya tolong kawan saya, die datang hempap saya plak.
saya dapat rasa die punya rambut and tangan kat leher saya.
saya pun cepat2 azan dalam hati and baca ayat2 sikit.. berpeluh la jugak malam tu. hehe

tu je nak citer.. hehe. sorry sebab xseram mana pun and sorry kalo ayat berterabur sume..

peace,
J

1 Comments:

Shahrizat said... [Reply to Comments]

oklah ni seram lite -lite..
boleh ku baca relax-relaxxxxx

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...