Instagram : @peejburhan

Sembang Movie : The Forest

Saja nak sembang pasal movie.
Aku kan suka kalau ada masa lapang layan movie.
So semalam aku tengok cerita The Forest.


Siapa pernah tengok? angkat tangannn..
Masa hari tu kat wayang rasa nak tengok.
tapi tu la busy menggila kot. tak sempat tengok.
plus aku sekarang ada sejenis perangai kedekut nak tengok kat wayang.
tiket mahal bak ang kan nowadays. hiu hiu hiu.

so tengok kat yify dah keluar.
so lets layan.
sebelum kak jah berceloteh.
mari tengok trailer dia dulu...if korang belum tengok la.


so malam semalam aku layan la tengok cerita ni.
ingat seram biasa-biasa je la. sebab selalu cerita omputeh ni seram dia kurang.
tapi kong ajo gak la..sebab takuuuttt me no like.
first time aku layan cerita hantu tengok celah2 cari.
tak pernah berlaku ok.
aku selalu tengok tapi tutup mulut.
sebab aku taknak jerita. mata nak tengok.
tapi cerita ni aku tak sanggup nak tengok sebab cemas n scary.

meh sinopsis sikit.
kisahnya perempuan ni kembar seiras.
satu hari tu dia dapat call mengatakan adik kembar dia hilang.
adik dia ni memang menetap kat jepun. 
so adik dia ni last di ketahui pergi masuk aokigahara forest.
if orang pergi forest tu selalunya untuk nak bunuh diri.
or if pergi selalunya kemungkinan untuk balik tu kurang. mesti akan end up sesat n mati terus situ.

so dia tak puas hati. dia pergi sana.
sebab dia kembar seiras dia kata dia dapat rasa apa kembar dia rasa.
so naluri dia mengatakan adik dia tu belum mati.
n adik dia memerlukan pertolongan dia tu.

so dia pergi sana.
tour guide semua taknak bawak masuk hutan tu. sebab memang bahaya n seram.
sebab dia kata, hutan tu akan bagi ketakutan kau kawal diri kau.
tah macam mana ada orang boleh bawak la.
so dorang masuk bertiga.
tour guide..sorang lelaki ni wartawan ke apa tah dia kenal kat bar.
n dia masuk.

tapi syarat kena masuk siang je. sebelum malam kena balik.
so dorang pergi la.
dalam perjalanan jumpa la ada mayat2 bunuh diri ke apa.
so akhirnya jumpa le khemah adik dia ni,
adik dia takda.
so dia kata dia nak tinggal. takpa takda sapa nak teman ke apa. dia taknak balik.

tour guide tu balik.
tapi mamat sorang tu teman dia gak.
pastu pung pang itu ini adegan aku ketakutan tutup2 mata.
nak cerita semua tak best la kan.
tapi betul adik kembar dia tu memang hidup lagi n bukan bunuh diri.

so kisahnya. khas untuk yang dah tengok cerita ni?
jap aku tak paham.
kesimpulannya, mamat yang tolong dia tu bebetul baik ke jahat sebenarnya?
ke dia halusinasi je sebenarnya perempuan tu?
aku tak paham sebab last kan dorang kat ranger station tu.
kan dia nampak banyak plastik power bar tu, gaya macam laki tu biasa lepak situ mcm tu la.
ke takda sebenarnya?
so tu je i confuse.
kalau takda sapa boleh terangkan jawabnya aku kena ulang tengok.
maybe aku ketakutan so tutup mata lebih.
or bila cemas buat-buat main phone la apa.
so ada aku terlepas info penting ke apa.

tapi siapa belum tengok sila tengok.
ok la cerita dia.

tu takpa..tu takpa.
dalam salah satu adengan dalam cerita tu.
perempuan tu macam google pasal forest tu.
nampak la pics mayat la apa la.
so tadi aku google la kan.
aku tengok elehhh banyak pasal movie ni je.
then aku scroll ke bawah.
oh em geee...memang ada la pics mayat semua tu.
tergantung la. mata overdose la..sampai berulat dalam khemah pun ada.
trauma jap kak jah.

so bukan mitos la yea?
memang betul kewujudan forest tu dan kisahnya.
eeeiii seram.
tapi tadi aku tgk images je.
aku tak baca kisah forest ni. senang nanti nak baca.
aku ni kadang ada satu perangai suka menkaji dan tau lebih2. heheh.
macam movie ke apa, kalau dia kata je based on true story.
habis je gigih aku google.
pastu puas hati dapat tengok orang-orang yang sebenarnya.

ok tu je.
senang kita berjumpa lagi di lain entry ye.
ta ta ti ti tu tu.


10 Comments:

Farrina said... [Reply to Comments]

Aokigahara memang ada, dekat Mt. Fuji. & memang ada orang yang selalu datang check mayat or try pujuk yang nak suicide. Cari documentary Vice.

Huda Ramlee said... [Reply to Comments]

Memang hutan bunuh diri ni wujud kat Jepun. Asal-asal hutan ni tempat rekreasi, tapi sebab banyak sangat kes org bunuh diri dalam hutan, sampaikan bisnes kat kawasan sekitar pun merudum sbb org dah takut nak masuk hutan ni. sumber: penah kuar dokumentari pasal hutan kat astro, tapi tak ingat channel mane. siap de interview ngan salah sorang yang penah cuba bunuh diri dalam hutan ni. macam-macam dia buat, kelar tangan, berbogel dalam sejuk tapi tak mati gak.

Seri Kandi Tanah Jauhar said... [Reply to Comments]

Mcm mmg lelaki tu punya kerja.. tapi kan.. Sara ni pun mgkin trauma juga.. sbb yg dia cete kat Aiden psl Jess nmpk masa mak ayah dia mati tu.. rasanya dia yg nmpk.. mmg nak kena tngok lagi n fahamkan apa yg brlaku.. maybe lah psl diorg kan kembar.. yg masa dia selamatkan Jess tu.. kan ada ayah dia tarik2 dia kan... dia panggil no daddy.. ke apa tu... sambil dia tolak2 dgn pisau rupanya hiris nadi sndiri.. haaa.. faham ke apa akak komen ni??? Ke.. baca dari celah jari jugak.. hihi

sharifah diyana syed bohori said... [Reply to Comments]

ala kak peej..ingatkan nak buat full review. baca pon dah seram.kalau tgk lg laa seram.
kalau rjin story la bila dah lepas buat investigation akak tu eh hihi

Cik Da said... [Reply to Comments]

ala belum tengok lagi la....

Zalia said... [Reply to Comments]

Peej tlg cerita sampai habis. Seram nak tengok sendiri. Sambil baca ayat2 ni blh imagine dah x payah tengok.

Anis Shakri said... [Reply to Comments]

Eee. Kak Peej mohon cerita sampai abis T.T

screamer said... [Reply to Comments]

kak peej, editla bg sinopsis penuh bila free free *sukati suruh org* haha , tp yela crita seram org putih selalu kurg seram, tapi still tak berani tengok, tapi if baca okey lagi.

tifa anvar said... [Reply to Comments]

Pls buat full review. Saya ni cita daiki mcm ni mmg minat

mojaro said... [Reply to Comments]

ada keluar astro channel 732:crime & investigation slot undercover asia

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...