Instagram : @peejburhan

Rest in peace Oyyen

Some of u maybe dah tau sebab baca from FB.
Oyyen tak survive. Dia dah mati. :'(

Aku ada dapat call pagi around 7ish.
memang tak bangun lagi la. So aku biarkan je la.
nombor tak kenal kan.

sekali petang dorang call lagi n inform kata Oyyen dah mati.
dorang dah try their very best.
dorang contact aku pagi, tapi aku tak jawab.
so aku kata malam aku amik dia.

ye lah, actually tengok hari tu pun aku dah tau dia macam dah tak ok.
cuma aku harap, n maybe kalau kita cuba dia boleh ok kan.
tapi takpa la dah ajal dia kan.
so semalam amik dia.
dorang dah siap letak dalam kotak semua siap ada nama apa semua.
bila mati n all.

aku ok lagi.
tapi laki aku bukak kotak tu mata aku dah berair dah laki bini.
aku rasa dorang maybe awet ke apa kot. entah apa nak sebut tu.
sebab nampak elok je badan dia macam biasa. macam dia tidur je.

selalu kucing cepat keras. aku tau la aku dah bela banyak kan kucing.
tapi dia biasa je nampak.
laki aku n ayol tanamkan oyyen.
laki aku kata badan dia lembut lagi.
laki aku pegang tu siap terkulai lembut.

aku siap suruh laki aku fatihahnya sekali :)


omeyyy tangat ia ni.
takpa la, tak lama dapat dengan oyyen ni.

balik tu terus aku bawak kecik sekor lagi si Monty masuk bilik.
belikan cat food lembut tu paksa dia makan.
dia makan sikit.
aku beli syringe tu. masukkan air sikit kat makanan. sedut paksa dia makan lagi.
sumbat masuk mulut. hahaha.

terus laki aku kata jangan bagi dia duduk luar la.
nanti nyunyu gigit dia lagi.
biar tidur ngan kita je.
amboiii over ni.
dah jadi kerja tidur berhati-hati je aku laki bini. dah macam tidur ada anak kecik lak. hahaha
abis si kecik tu suka selit2 duduk celah perut la. belakang badan la.
takut kang terhimpap.
pastu malam-malam boleh lak dia syok main bawah comforter feeling main khemah.

pagi tadi bagi makan lagi. baru letak balik dalam cage.
nanti malam ni bawak masuk bilik balik.
jaga elok-elok. hopefully dia membesar sihat dengan jayanya.

semalam otw ke rumah mama lepas amik Oyyen tu termenung laki bini.
sedih. pastu aku cakap la, takpa la..ni baru kucing.
macam mana la orang yang kehilangan anak ni rasa kan.
kadang ada kita baca kes lemas ke, kemalangan ke, terus semua anak-anak mati terus depan mata.
lagi perit n berat dorang tanggung.
tapi..tapi..tapi..kan. walaupun kucing..tapi sedih dia tu menusuk ke jiwa jugak kan.

tapi aku dah biasa rasa. memang memula sedih.
tapi time will heal kan. :)

ok tu je nak update pasal Oyyen.
nanti senang kita sembang lain. 

4 Comments:

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

Walaupun kucing yg mati, tetap sedih ok. I feel you peej. Semoga oyyen tenang di sana.

Anonymous said... [Reply to Comments]

Bergenang air mata.. sbb tahu kisah Oyyen dari dia dlm perut lagi.. huhu.

CikAlong said... [Reply to Comments]

Yer..tu baru anak kucing...anak sendiri?sob sob..murah la rezeki ko n ben sayang kucing...

Fiefawafa (Fafa) said... [Reply to Comments]

sedeyla peej... bace sambil lap air mate... huhu...

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...