Instagram : @peejburhan

Expose Mistik : kisah family

Assalamualaikum kak peej. Ni kisah family saya yg pernah nmpk mcm2. Agak scary bagi saya.

Kisah 1

Tahun lpas kalau tak silap saya. Family pegi ambik kakak saya no 3 dekat kelantan. Dia sekolah kat sana. So bertolak la family dari perak ambik dia kat sekolah tu. Time tu cuti akhir tahun so mmg bnyk la barang. Saya dan adik laki saya tak ikot. Yg lain semua ikot. Kitorang pegi rombongan ke bukit merah. Family saya pegi ke kelantan ikot gerik. So paham2 jelah dia punye kawasan kat banjaran titiwangsa tu mana. Mmg sunyi giler. 

Time kejadian tu family otw balik. Baru pukul 8 lebih. Dah sunyi dah pon. Dalam perjalanan tu mak saya pndang ke luar. Then dpan kete dorang ade la sorang pakcik tu naik moto. Moto kapcai la. Org tu pakai topi yg jenis ada kain kat blakang tu. Ala yg selalu org pi besawah pkai tu. Kan ada kain kat blakang dia. Mak saya pndang la org tu. Bile ayah saya potong org tu mak saya still usya lagi. 

Bile lalu sebelah org tu baru perasan org tu takde kepala. Mak saya pndang depan terus. Pastu pndang lagi sekali nk confirmkan betul ke apa yg dia nmpk tu. And baru perasan kain kat topi tu tak bergerak pon. Kan kalau naik moto mesti kain tu terbuai kan kene angin  tpi ni tak. Static je tak gerak2. Time tu ayah saya pasang lagu puteri bunian. Hambekkk kenampakan terus. Mak saya diam je. Takde cerita pape. Dah lama tu baru opah saya ckp. "Ade pulak org naik moto malam2 mcm ni kat gunung.Tpi takde pulak nmpk kampung ape pon". 

Time tu baru mak saya cite. Semua dah meremang. Ayah terus ttup radio. Kakak saya yg dduk kat seat belakang dah gelak2 takut. Takmau duduk kat blakang. nak jugak duduk kat depan walaupon dah sempit dgan opah saya dgan kakak saya lagi dua org.

Kisah 2

Ini kisah kakak saya yg no 2. Dia ni kalau nk dkatakan mmg selalu la kene kacau. Sekolah dia dekat taiping. Asrama dia atas gunung. Kalau sebut nama sekolah ni mesti org tau punye. Begini ceritanya. Kakak saya baru lpas abih prep. Time tu dia sorang je. Yg lain semua dah tido. Mmg penat sgat la time tu sbb dah lewat sgat kan. So naik la dia ke dorm dia. Masuk2 bilik mmg terus baring atas katil. Kakak saya ada teddy bear and teddy bear dia tu agak besar la.

Dia naik atas katil and terus peluk teddy bear dia. Nak tau tak apa jadi lpas tu? Teddy bear tu peluk dia balik. Peluk yg agak kuat la. Akak saya terkejut and terus tolak teddy bear dia. Dia nmpk yg teddy bear tu ada gigi taring and mata dia sangat merah. Merah menyala pulak tu. Dia terus lari keluar bilik and terus pegi ke bilik kakak angkat dia. Dia ketuk pintu bilik kakak angkat dia sambil nangis2. Takut kemain lagi. Pastu kakak angkat dia bukak pintu and akak saya terus peluk dia sambil cite nangis2. Kakak angkat dia ckp tula lain kali jgan beli bende2 mcm tu. Diorang tido sama2 malam tu. 

Lepas kejadian tu mak saya suruh kakak2 saya buang teddy bear yg ada dlam rumah. Dari yang no 1 sampai la no 3 kene buang teddy bear diorang. Saya takde sebab takde beli teddy bear pon. Tak minat. Even pon teddy bear tu super duper comel pon saya takkan beli. Lagipon saya trauma dgan mana2 patung sejak tgok cerita chucky tu. Dari kecik trauma sampai la sekarang. Hahahahaha.

Kisah 3

Kisah ni terjadi masa saya pegi perkhemahan pengakap masa tahun 6. Saya pegi dgan membe saya lagi 3 orang. So berempat la kami pegi perkhemahan tu. Empat empat pompuan. Budak laki takde sebab dorang dah selalu pegi so bagi chance la kat kitorang. Dekat perkhemahan tu kitorang la yg pling senior la. Sebab takde pon budak tahun 6 yg lain. Kitorang je yg tahun 6. Perkhemahan tu dekat sekolah lain. 3 hari 2 malam.

Ada sekali tu kitorang kene halau time makan. Sebab ada sorang budak dari sekolah lain nk makan kat khemah. Abang tu tak kasi. Dia punya marah sampai suruh kitorang semua yg ada kat kantin tu buang makanan yg kitorang pegang tu and pegi balik kat padang. Byangkan, kiktorang makan tak sampai bape suap terus kene buang. Mmg bengang tak terkata la kan. Lapar giler kot. Bila abg yg lagi sorang tu tanye dia buat muka tak besalah je. 

Back to the story. Malam first kitorang tido mmg nyenyak la bagi saya. Panas semua tu tak terkesan pon kat tido saya. Hahahaha. Malam tu ada sorang membe saya nak pi toilet. Dia kejut la ktorang. Mmg sebelum tu kitorang janji yg kalau ada sape2 nk pi toilet kejut semua org. Pegi sama2. Jgan tggal sape2 kat khemah. Tpi saya tak pi pon sbb saya tk terjaga. Hahahaha. Jenuh la membe2 saya kejut saya dari tido nk pi tandas. Last2 dorang tggal saya dalam khemah sorang2. 

Sampai kat bilik air tu ada sorang abg yg baik hati dgan kitorang dtg dkat depe. Teman dorang tpi just dduk kat luar jelah. Masuk2 bilik air tu terus je membe saya tadi tu masuk toilet. Yg lain tggu kat luar. Time membe saya tu buang hajat dia pandang lantai. Kan kalau lantai toilet basah boleh nmpk reflection. Dia pndang lantai tu then dia nmpk ada kepala org atas dia. Dia pon terus ttup mata and cuci tgan then terus keluar. Dia terus ajak membe saya blah. Abg yg teman depe takde la syak pape. 

Malam yg sama saya terjaga dari tido. Rasa tak sedap bdan. Bukak zip khemah terus muntah. Malam tu jugak saya demam. Esoknya dorang sume marah saya sbb saya tak terjaga. Dorang cite kat saya dlam keadaan marah la. Saya hanya mampu gelak je. Yg saya peliknya knpa saya yg demam. Padahal membe saya yg lain relek je takde ape. Agaknye time dorang pi tandas ade yg dtg jenguk saya kot. Dlam mimpi ke kot kan. Hahahaha. Malam second tu ayah saya dtg bwak saya balik. Demam punye pasal.

Ok tu je nk share. Ada lagi senanye tapi malas nk taip. Hahaha. 

-amy-

4 Comments:

Anonymous said... [Reply to Comments]

Pening nak fahamkan. Haha

Anonymous said... [Reply to Comments]

WOHOOO WIHOOOO WIHUUUU WOHOOOOO

Aisyah said... [Reply to Comments]

peej...update le citer Nyunyu bersalin...sll intai ig peej nak ngk si nyunyu...

Anonymous said... [Reply to Comments]

Asrama kat taiping tu sek tun azlan ker? agaknya kalo student hilang barang tu kerja makhluk halus gak ker. pelik anak akak brg dia asyik.hilang aje tp kawan lain brg mereka x pulak hilang. tq

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...