Instagram : @peejburhan

Expose Mistik: Client Telco Blue

Hi Peej,

Saya silent reader Peej. Saya pun nak share jugak kisah seram ni berlaku pd tahun 2012 semasa appointment dengan client di Telco. Sy  just bg hint je ' Blue ' mesti uols boleh teka kan. 

Masa tu dah tengahari tp saya terpaksa parking dekat bangunan sebelah yang sudah lama terbengkalai sebab tak dpt CF. Basement penuh, outdoor parking space pun penuh. Takut nak parking bukan2 takut kena saman DBKL, dgn polis trafik. 

So saya pusing2 la cari parking, hmm memang tak ada. Finally, saya parking jugak kat bangunan terbengkalai ni, masa tu belum renovate dan belum ada tenant lg mcm sekarang.  So masa ni tempat tu dorang jadikan parking sebab tak cukup space. 

Masa masuk parking ni saya boleh dengar parking management pasang cd orang mengaji Quran kuat2,  Mesti ada something kan ?

Parking ni bertingkat2, jadi saya parking tingkat berapa? tak ingat dah. Katakanlah tingkat 3, kalau nak turun naik memang kena pakai lift. Lepas habis appointment, saya pun berjalanlah naik lift. Lupa nak bagitau keadaan dlm lift. Dalam lift tu lampunya sangat malap dan berkelip2, sekejap bukak, kejap tutup. Lepas tu saya sorang je turun naik lift tak ada orang lain, sebab time tu org tgh keje.
Nak tahu apa jadi dgn saya semasa dalam lift ?

Masuk dalam lift saya tekan butang turun, tapi dibawanya saya ke tingkat atas. ahh kenapa ni, dalam hati saya dah agak dah sesuatu tp saya tenangkan diri sebab kalau menjerit pun tak ada guna sebab tak da sesiapa pun kat bangunan tu melainkan guard dekat tingkat bawah sekali tengah jaga parking. 

Saya berdoa dalam hati semoga pintu lift terbuka, ye pintu lift terbuka entah di tingkat berapa. Saya terus keluar tanpa berpaling ke belakang dan turun cepat2 menggunakan tangga, bayangkan masa tu pakai high heels, tak tak kisah dah semua tu. Floor tu memang kosong sekosongnya tak da orang. Nasib baik tangga yg saya nak turun tu dindingnya glass wall jadi sy boleh nampak orang dari luar bangunan tgh jalan2 kat bawah dan boleh dgr cd mengaji.

Alhamdulillah selamat. Sampai ke hari ni saya tak sure masih pasang kaset mengaji ke tak, tp sekarang ni dah ada tenant. Kawan saya yg masih kerja di Blue bagitau some of the department kena pindah bangunan tu bgtau memang haunted, sometimes ada yg kena kacau.

Ok itu saja sy nak share. Selamat membaca 


Thanks and regards,

Linda 

........................................................

sesiapa nak share kisah expose mistik boleh email

nurhafiza.burhanuddin@gmail.com
sucject : expose mistik :...(tajuk)...

penuh kedukaan

penuh kedukaan la lately ni.
sebab tu emosi aku terganggu je.
satu cerita yang sekian lama jugak aku simpan sebab amanah yang di berikan untuk aku tak cerita kat sesiapa.
siapa yang follow ig n fb aku dah baca la kot.
yang pengasa tabita or now know as desi damayanti skincare, ibu desi dah menghembuskan nafasnya yang terakhir pada isnin 12.30am.



aku memang ikuti update pasal ibu desi n sentiasa doakan dia kembali pulih.
kawan aku selalu share ngan aku pasal perkembangan ibu desi sejak dia jatuh sakit.
maybe dia selesa cerita dengan aku, knowing aku bukan jenis cepat melatah kecoh sana sini.

masa mula-mula tau pasal ibu desi jatuh sakit few months back.
rasa sedih Tuhan sahaja yang tau.
entah la kenapa, rasa dekat sangat di hati aku Ibu Desi ni.
pertama of coz sebab dah bertahun-tahun aku jual Tabita.
pembuka rezeki aku dengan meniaga online ni produk Tabita.

daripada aku tak kenal pun siapa la pengasas tabita ni, sampai kenal n berpeluang jumpa.
aku sempat jumpa dua kali.
dengan perjumpaan dua kali tu pun aku boleh tau yang Ibu Desi ni baik sangat orangnya.
pertemuan pertama masa di Jakarta last year. few days before Ramadhan.
aku yang bukan sesiapa ni di layan elok, n dia bagi tinggal di rumah dia.
Ya Allah baik sangat both ibu desi n suaminya.

kali kedua jumpa december last year, perjumpaan dengan agent2 dia.
aku macam biasa kan pemalu tak bertempat, tapi terharu je sebab ibu desi kenal aku.
mesra sangat dia, semua orang senang la ngan ibu desi.
seorang yang humble sangat, baik hati, rendah diri n macam-macam la.

masa tau dia sakit. aaaa sedihnya.
berdoa semoga dia kembali pulih.
sedih bila nampak pic dia. sebab macam tiba-tiba sangat semua jadi.

then sabtu lepas aku dengar pasal latest condition dia.
aku hanya mampu doakan apa yang terbaik untuk dia.
then isnin selepas subuh, aku check hp.
dapat whatsapp daripada kawan aku, cakap ibu desi dah meninggal dunia pukul 12.30am, dia dalam perjalanan nak terbang ke pulau pinang untuk urusan jenazah ibu desi.
dan di minta untuk aku tak hebahkan dulu pasal benda ni sampai urusan pengebumian selesai.

seharian aku emosi sangat.
asyik teringat je.
muda lagi Ibu Desi. sebaya suami aku.
tapi Allah lebih sayangkan dia.
selepas pembuluh darah di otak dia pecah, dia koma, dan akhirnya dia tewas.
ye, sakit dia sama macam papa. situasi sama, tapi Allah masih pinjamkan papa kat kita orang.
Allah bagi peluang untuk kita orang masih dapat spend masa ngan papa, cukup la sekarang papa bukak mata and respond dengan apa yang kita orang cakap, dah cukup happy kan kita orang.

tapi family ibu desi tak sempat semua tu.
benda berlaku tiba-tiba, then dia pergi.
ish macam tak percaya kan.
tapi yang hidup tetap akan mati, ajal dan maut di tangan Tuhan.

semalam aku tengok ramai mula share pasal kematian ibu desi.
bila aku tengok kawan aku tu dah share pasal berita tu, baru aku share jugak.
since ramai dok msg, komen n whatsapp tanya nak sahihkan berita.
so aku share, selepas urusan pengebumian selesai.
semoga rohnya di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. Aamiin.

terlalu banyak kedukaan.
condition mak mertua aku pun tak ok.
darah terlalu tinggi.
kelmarin aku visit. 197/113. tapi dia masih kenal aku.
semalam pulak jadi terlalu rendah pulak, 122/67.
masa visit tu aku tengok dia tak kenal aku.
so sad la, tak nampak macam dia.

prob mak mertua aku, dia memang terlalu takut dengan hospital.
tak tau kenapa.
so sebab tu jugak agaknya tak stabil.
sebab dia stress memikirkan dia kat hospital tu.
tapi dorang tak tau apa penyebab macam tu.
hopefully ok la nanti.

update pasal papa.
condition papa ok stabil.
elok je if kita orang sembang dia dengar n response cara dia.
dah prepare kalau dah boleh balik.

malam kelmarin, tetiba noy facetime.
dorang bincang nak suruh papa stay rumah je.
loh pulak. aku pun confuse ngan dorang ni la.
memula aku agak bengang, sebab biar kita orang jaga, Insyallah boleh.
senang untuk aku n laki aku. sebab aku takkan ada masa untuk pergi sana pagi petang siang malam.
taknak nanti aku tak datang cepat ke apa dah mula ada bengang ke apa.

then dorang kata, biar kat sana.
dia kata kita tak tau condition papa.
maybe dia nak tengok rumah dia sendiri. tempat dia biasa.
atleast kat sana, if gerak2 kan papa, dia leh nampak sliding door, nampak permandangan luar.
if pusing sini nampak pulak ruang tamu, boeh dengar kita sembang or tengok tv ke.
if kat rumah aku kat bilik je, dia bukak mata hanya nampak 4 penjuru je.
if takda orang duduk bilik, dia sorang je nanti.
ada betulnya tu. ok la.

pasal timing. aku cakap aku boleh la shift malam jagakan.
lepas urusan kerja siap aku gi sana.
maybe ada hari2 boleh tidur sana, pergi kerja esoknya dpd sana je.
nak ulang alik sangat boleh tahan penat tu kan.
takpa aku rasa laki aku paham.

semalam aku kat office.
pagi aku dapat call daripada abang aku.
dia kata dia dapat panggilan daripada doktor.
huish berdebarnya.
dia cakap doktor call suruh pergi hospital.
dorang kena buat pembedahan kedua untuk papa. uwaaaaaa....whyyy? papa dah sedar tu..kenapa nak bedah lagi.
katanya kepala papa bernanah. so dorang kena bedah n buang nanah tu.
so kena sign surat kebenaran tu la.
Ya Allah sedihnya. aku just cakap ok. but make sure bagi tau mama.
sebab abang aku prefer tak bagi tau, taknak mak aku susah hati. mak aku pun tak sihat kan.
tapi takleh la kan, kena bagi tau. tak kisah la pahit macam mana pun, kena terima.

few hours lepas tu aku dapat call daripada suami aku.
dia kata doktor nak jumpa dorang adik beradik, nak cakap pasal condition mak.
aku suruh laki aku pergi.
dah jadi bergaduh. dia kata dia taknak pergi. dia suruh adik dia pergi.
laki aku ni ada satu perangai penakut jugak. bukan penakut apa, dia takleh terima berita2 macam ni.

ingat lagi masa arwah abah still hidup.
raya pertama masa jumpa abah.
aku dah nampak abah lain. hati aku dah dapat rasakan abah tak lama.
aku dah pernah nampak keadaan yang sama sebelum ni, masa dengan arwah maktok aku dulu.
bila aku cakap, abah dah nampak lain. rasanya tak lama.
amik kau sampai bergaduh la.
bila ada yang kata macam tu, memang dia amukan la. dia kata "apesal doakan macam tu? kau sapa? Allah yang tentukan...abah ok la!"
takda sapa doakan macam tu, tapi itu kenyataan.

macam kes papa, ada time-time semua orang sangat down, n cakap, kita prepare for the worst, apa-apa pun kita redha..n kena sentiasa bersedia.
again laki aku melenting, "takyah prepare apa-apa. papa ok la. ben tau papa ok. jangan risau. jangan cakap macam tu. papa tu kuat tau. ben tau papa akan ok."
so everytime ada laki aku, kita orang takkan cakap benda-benda negetif.

banyak kali tadi dia cakap, i tak boleh la benda macam ni.
i tak suka la.
aku diam je la.
even apa condition n latest news pasal mak mertua aku tak tau.
sebab if tanya laki aku macam marah lak. dia kata dia pun tak tau sebab dia tak nak tau.
then ok la. aku tak tanya. hope for the best je la.

aku ni pun tak berapa sihat.
matiklah muda lagi tapi terasa tua pulak.
iyolah ahkak ni pun berpenyakit kan.
nowadays kaki aku asyik bengkak je macam water retention tu. nyampah.
belum sempat aku nak pergi check why.
maybe sebab gemuk macam ke hapa, maybe sebab ubat darah tinggi penyebabnya, sebab asyik berjalan n duduk kaki tergantung, mungkin sebab buah pinggang ke. Wallahualam.

so sekarang almost everyday ulang alik sana sini.
memang kembang la kaki aku.
orang kaki kembang sebab mengandung. aku kaki kembang sebab mengandung lemak je lebih.
badan penat, kaki sakit Tuhan je tau.
tapi push gak diri.

kau tau la HKL tu besar macam mana.
letih ahkak menapak sana sini.
daripada parking menapak pergi tengok mak dulu.
then tengok papa pulak.
menapak balik.
then pergi rumah mama pulak. sebab sian dia. faham mama pun tengah jiwa kacau tu.
then balik rumah pun dah almost 12am.
online kejap. by 12ish usually dah tidur.
pagi bangun dah. siap2 pergi kerja balik.
petang rutin sama balik.

dah la petang jam kan.
tak sanggup nak redah.
so ajak laki aku naik motor je dah.
senang park dekat wad. jalan sikit je.
then nak tengok papa naik motor park sana pulak. haha.
tapi tu la now tiap petang hujan kan.
redah je la. janji cepat sampai n senang parking.
kelmarin hujan lebat melampau. dapat tengok mak je, nak tengok papa tak sempat. so sad.

semalam tengok mak kejap.
laki aku suapkan mak makan.
then tengok mak tidur, gerak tengok papa pulak.
elok sampai bertembung dorang tengah tolak katil papa untuk pergi OT.
sedihnya tengok. tapi tabah je la.

senang je dia cakap, procedure ni tak macam hari tu.
kita operate ni tak bukak tengkorak, kita cuma bukak kulit je...sedut nanah bersihkan then tutup balik.
amboiiihhh..je katanya. meh i bukak kulit u nak?
tengok dorang preparekan papa, transfer ke katil nak ke OT.
then kita orang keluar.

pergi beli air, sandwich n buah2 sikit.
dok makan tepi tembok.
then ke OT balik. duduk atas lantai tunggu habis.
papa masuk kul 7pm macam tu.
by 8ish dah siap. kejap kali ni.

ikut sampai ke wad. tengok papa, dia still belum sedar.
takleh stay lama pun. sebab bukan waktu melawat kan.
so today tengok lagi.

by the time sampai rumah around 9.45 pm.
plan nak pergi rumah mama.
tapi tak larat. kaki aku dah kembung macam ikan buntal.
so aku just kirim suruh pass barang kt mama melalui noy je.
balik rumah terus aku terbaring berselimut menggigil.
macam nak demam rasa. kena hujan kot. tah la.
mungkin demam urat pun ye, penat sangat mungkin.

nak tidur rasa bersalah pulak.
sebab sambil baring dengar laki aku dok keletang keletung.
mengemas rumah la tu.
memang tak sedar sebab tertidur.
terjaga balik around 11 lebih. sebab aku tanya sayang dah makan?
dia ajak aku makan. aku kata tak larat. dia kata dia pergi sorang.
ok la. rupanya bila aku tanya. dia kata tak makan.
aduhhh bersalah lagi. so kuatkan diri, bangun n pergi makan.
tapi tapau je. tak kuasa nak lepak. badan tak mengizinkan.

penuh kedukaan la lately.
semoga aku terus di beri kekuatan n ketabahan.
semoga di beri kesihatan yang baik untuk terus membantu mana yang boleh.
oh i miss my mother.
kan senang duduk rumah aku hari2 boleh jumpa.
walaupun tak jauh mana pun la, tapi if badan tak kuat tu...nak bergerak pergi depan pun tak kuasa.
eee overnya kau kak jah. gaya macamkan dah tua nau.

eh ok la.
akak nak buat kerja ni. banyak pulak kerja.
order banyak ni. ok ta-ta




untuk jadi agent Ellfie Beauty. email agent.ellfie@gmail.com
nak beli Ellfie Essence whatsapp/sms 013-2755197 atau boleh dapatkan daripada Agent Sah kami CLICK HERE


persediaan

assalamualaikum semua pembaca tercinta.

wah tetiba rasa muslimah pulak pembuka entry hari ni kan.
banyak sangat nak update.
tapi masa tak mengizinkan.
sibuk uruskan itu ini.

pagi masuk office kadang kena keluar ngan elly untuk urusan luar.
then lepas lunch masuk dah nak mengadap order pulak.
tau la musim dah dapat gaji ni, order harus banyak setinggi gunung.
Alhamdulillah.

then terus pergi post.
lepas post balik rumah kejap rehatkan badan dalam 1/2 hour.
then terus merempit ngan MrB pergi hospital visit papa.
update progress papa pun aku tak sempat update properly lagi kan.
thanks semua untuk yang mendoakan papa.
Alhamdulillah papa dah bukak mata.
bila bercakap ke apa dah ada response.
tangan pun kemain kalau genggam ke angkat sana sini.
cuma belum bercakap.
takpa, slow-slow yea pa.

then pagi semalam pukul 1am.
mak mertua aku pulak dimasukkan ke hospital.
sebab darah tinggi sangat.
sian sampai dah meracau, tak ingat apa semua.
tinggi masa masuk tu 240/130 ke apa macam tu. huish.
nasib mak pun masuk HKL.

so petang semalam tengok mak dulu.
dapat visit kejap.
then aku mintak diri ada lagi 1/2 hour pergi tengok papa pulak.
sedih la. tengok dua-dua ni.
aku ni dah la cepat emosi.
i'm so sadddddd.

yang buat aku menangis sangat time nak tidur bila pikir pasal duit.
ingat tak aku pernah cakap dulu, yang dapat duit keuntungan Ellfie aku niat nak bagi parents aku n mak mertua aku lebih sikit.
itu je la aku mampu bagi kan. nak balas jasa, memang tak terbalas la.
then tengok papa jatuh sakit. then mak pulak. uwaaaaaaaa...sedih sangat.
takpa, doa semoga dorang sihat. so aku boleh bagi nanti.
untuk papa, aku bagi mama la.
mama kata takpa, duit tu mama guna buat beli barang keperluan papa nanti. :'(

Alhamdulillah duit keuntungan pertama akan dapat ni.
punya la 2-3 hari kemain kak jah ngan culculator dok pikir nak buat apa.
tolak itu ini, konon nak beli itu ini.
pastu rasa macam, oihhh banyak lagi ni. apa lagi nak buat ni?
ahahahah tampar muka tu kang. berangan je lebih.

then semalam masa kat hospital.
dorang kata papa boleh keluar dah.
sebab dia stabil, cuma dorang akan ajar macam mana nak uruskan semua la.
punya la bincang, nak letak mana papa.

memang daripada mula papa sakit, suami aku dah cakap biar papa n mama duduk rumah kita orang.
sebab dia dah biasa uruskan arwah abah dulu, so dia tau.
tapi mama taknak. katanya rumah aku ada kucing la apa.
tak elok untuk papa.
mama kata nak duduk rumah dia aje.
siang tu dia n P.G uruskan.

mak aku tu pun sakit. memang dia takkan larat la.
n aku tak berapa yakin P.G tu boleh uruskan.
yang lain dah tentu kerja kan.
aku n laki aku pun.
takleh expect pepagi nak pergi sana ke apa.
boleh datang pun nanti lewat petang kan.

so aku dah bincang ngan suami aku.
takpa biar mama n papa kat rumah aku.
takpa dapat duit ni nanti aku beli sangkar besar.
kucing semua letak luar. maybe sekor dua je kat dalam gilir2.
then bilik office aku tu boleh kosongkan.
barang office boleh bawak ke office ellfie ni.
sebab aku pun dah tak guna pun office kat rumah, dah ada office sini kan.

so nanti kosong aku nak pasang aircond situ.
then nak beli katil hospital n segala peralatan tu.
apa taknak boleh buang.

dorang ada kat rumah aku senang.
office aku n MrB pun tak jauh.
tengahari boleh balik jenguk.
pagi pun kita orang tak keluar pagi sangat.
boleh uruskan papa semua, then baru pergi kerja.
Ya Allah bersyukur sangat kawin ngan MrB ni, dia tak berkira pun.
even aku tengok dia lagi take care parents aku lebih dpd kita orang adik beradik.
semoga Allah je yang mampu balas kebaikan dia.

takpa la ok rasanya
aku pun dah start kerja.
so aku punya timing pun now dah ok.
tidur awal, bangun pun awal. wahhh.. hahha.
so lepas ni kalau rajin boleh start masak balik.
tak pun if tak larat kita beli je kan.
semoga Allah permudahkan semua.

so bertambah busy la nak uruskan n prepare rumah ni untuk mama n papa duduk rumah aku.
eh ok la takleh lama la.
kerja bertimbun hampir muntah.
wooow wanita berkerjaya sangat sekarang ni. hahaha.
tampar muka tu kang.


untuk jadi agent Ellfie Beauty. email agent.ellfie@gmail.com
nak beli Ellfie Essence whatsapp/sms 013-2755197 atau boleh dapatkan daripada Agent Sah kami CLICK HERE

debaran seorang pengkayu

ni tengah lunch hour.
tunggu elly sat lagi then pergi lunch.
ingat nak order apa-apa n makan kat office je.
membawa hati yang sepi. amboii dramatic sangat.
tapi ni elly kata lunch sama. so lets.
sementara tu mari kita update blog :)

aku berdebar ni.
sebab esok ada photoshoot.
plan asal photoshoot hal produk n model sahaja.
tetiba dorang kata alang-alang tu photo shoot kita bertiga sekali.
HAAAAHHHH?!!!!
dorang kata senang lepas ni if masuk majalah ke apa, if nak buat artikel ada pic bertiga.
aku dah macam, aaaa perlu ke? takleh ke aku belakang tabir je.
dorang kata TAK BOLEH!! kita bertiga.

tolonglah i is tekanan perasaan.
aku memang segan n malu la bab2 ni.
tahap confident level tu kan agak rendah.
walaupun orang dok kata blogger la apa. patut ok.
sebab tu aku selalu cakap kat reader aku, aku ni penyegan.
orang tengok memang nampak sombong. tapi aku segan sebenarnya.
sebab tu la aku pun setakat menulis blog je la.
kehidupan aku di balik komputer.
kalau aku ni suka berdepan orang, dah lama i jadi pengacara rancangan ke apa.
amboi impian...hahahhahahahah.

so faham tak konsep tu?
konsep tak suka tu.
sebab tu amik pic pun aku tak berapa suka.
setakat selfie tu boleh la. pun idok le selalu.
takda la selfie 20 kali sehari upload.
kalau orang amik pic pun, takda aku tengok balik ke apa. sebab nyampah nanti bila tengok.
eh saiko sangat kau ni kak jah.
ye memang saiko. saiko sebab tak sanggup tengok diri sendiri yang rupa batu belah batu bertangkup tu. cisssss.
tapi saiko je la. kurusnya tak pernah pun. hahhaha.

dah la bila jumpa sedara mara ke apa, kemain memasing kata aku besar.
ye tau! tak perlu bagi tau lapan kali.
semalam pun ipar aku dok cakap, uihhh makin segar bugar...penuh je muka.
cipetttt betul. hahahahhhahaha.
pastu coverline cakap, takpa la..suami sayang.
whatever ok. ingat iolls tak stress ke baju n seluar hampir sendat semua.
tapi like i said, aku ni takat stress je la puin.
takdonyo tetiba konon nak misi diet.
tolonglah nak muntah ngan diri sendiri.
sejak di zaman remaja nak diet. takdanya berjaya.
cintaku kepada makanan lebih daripada cinta kepada badan kurus. hahahaha.

eh macam melalut je tetiba. suka lari topik.
ni kalau jadi pengacara rancangan gossip ni meriah la. ok tetiba. hahahah
nway, aku stress nak photo shoot tu la.
dah la dorang dua orang kurus letop2. kang tetiba iolls je macam batu betangkup kat situ.
aaaa dah la aku ni bab pose kayu. i dont like ok.
teringat lagi masa photo shoot kree dulu untuk raya 2 years back.
photographer stress aku kayu. aku lagi stress sebab dah memang kayu, tapi di minta menjadi selembut sutera. tak reti la ahkakkk ni woihhh. tolonggggg.

dah la rambut aku tak sempat color ni.
boleh tahan macam harimau meninggalkan belang ghupe aku.
ingat nak color today, tapi kerja kan.
balik kerja nak pergi hospital.
malam ada appointment lain.
merasa la ngeri rupa aku nanti.
uhukkk-uhukkkk.

doakan kak jah berjiwa tenang ye esok.
doakan jugak tetiba aku hebat gila tetiba lepas photo shoot di lantik menjadi malaysia's next top plus size model sebab hebat sangat beraksi.
wahhhhh nak jugak kau ni kan? hahhahahaha

ok bye nak lunch.


untuk jadi agent Ellfie Beauty. email agent.ellfie@gmail.com
nak beli Ellfie Essence whatsapp/sms 013-2755197 atau boleh dapatkan daripada Agent Sah kami CLICK HERE

aku tanya apa khabar?

khabar baikkkk...
lama tak bersiaran kan.
maaf la masa tak mengizinkan.

ramai bertanya aku dengan whatsapp, email, pm kat facebook n sebagainya pasal condition ayah aku.
sorry aku tak balas. sebab nak cerita..panjang ceritanya.
Insyallah ada masa aku cerita kisahnya.
untuk update terkini ada aku update sikit-sikit thru ig/facebook.

bila mama update kelmarin dekat facebook.



lepas update amik kau aku dapat banyak calls daripada saudara.
semua marah sebab tak bagi tau.
bukan taknak bagi tau. bila kau keadaan runsing macam ni.
takkan nak expect kita ingat semua orang la.

masa memula tu mama tak bagi tau siapa pun.
tu pun aku kata tak boleh. kena bagi tau.
atleast family kita yang dekat2 ni.
sebab if la let say anything happen kat adik-beradik aku, tapi tetiba fam dia decide taknak bagi tau aku. aku bengang kot. so kita orang bagi tau la family n few close friends.
kat social media pun aku takda update apa sebab mak aku tak bagi.
aku faham kenapa dia tak bagi.
nanti ramai dok contact dia tanya ke apa. dia dah la tengah bersedih kan.
so aku hormat permintaan mama.

tapi after few days aku share sikit dekat Ig tanpa pengetahuan mama.
then later tu mama tanya, "pija update ke?"
sebab mak aku start dapat msg sana sini.
walaupun kat update tu aku dah pesan mintak tolong jangan kacau mak aku.
well manusia kan.
so aku jawab, " a ah pija update la. mintak orang doakan yang terbaik untuk papa. kita tak tau dalam ramai-ramai yang doa tu, doa siapa yang Allah angkat."

thanks jugak untuk semua yang mendoakan.
sorry if aku tak dapat reply, tapi aku appreciate each n everyone of u.
tak terbalas budi korang.

nanti senang aku update penuh pasal papa yea.
aku harap korang boleh terus doakan papa.

other than that takda apa sangat.
aku tersangat busy.
ye la sekarang dah masuk office.
so memang masa habis sana la.
sekarang elly pulak dah start masuk office.
banyak pulak kerja luar. so ada je urusan luar kena pergi.
then balik petang terus kelam kabut siapkan kerja untuk post petang tu.

dah la seram kemain datang office meletop-letop elly tu.
i is comot forever.
pastu tiap pagi runsing sebab dok punggah baju, apesal takda apa nak pakai niii??
almari dah macam apa. kalau syaitan n iblis masuk pun merayu mintak keluar. hahaha.
so semalam gigih aku dok mengemas almari.
pastu baru sedar. oooo banyak baju aku sebenarnya.
tapi masalahnya pulak. i is pemalas iron baju!!!
so dalam 10 baju, 9 kena iron. arghhhhhh...
dah la dobi sekarang, hantar iron je pun sampai rm2 sehelai.
lagi baik aku amik orang kemas2 tu then, suruh iron baju.
tapi tu la, dia punya nak amikkkk tu kan. sampai ke laa ni tak amik lagi.
mungkin aku kena mengalah dan hantar gak baju gi iron kat dobi la kan. cisss..

lepas ni shopping kena beli baju yang formal sikit la kan.
sekarang ni aku bantai je pakai apa suka n ikut keselesaan diri.
tapi nampak underdress pulak. huhu.
baju takpa senang cari. now bersepah kan baju plussize.
tolonglah aku suka sangat flow la.
lawa n harga berpatutan. tapi tu la tak berapa nak ado-ado lagi.
so takleh la nak shopping amik baju sambil campak2, ok semua ni i nak ok. wahhh. hahahha.
seluar aku prob. sebab susah nak dapat yang best. nanti dah best tapi labuh semacam.
aaa malas nak kena hantar jahit bagai kan.
tapi kena la kot jugak nanti kan. siapa suruh rendang tak berbuah sangat ketinggian tu. huhu.

eh ok la.
aku dah terlalu lapar sampai sakit lak kepala.
tak makan apa lagi.
kims betul la.
dulu selamba je tak makan sampai petang relax je.
sekarang ni if tak breakfast je, mula la menggelupur kelaparan.
ok nak makan apa eh?
nak order je ke, or gi makan. tapi rasa kesepian la piuler.

kalau tak selalu almost everyday laki aku sibuk nak lunch sama.
naik rimas iolls. pagi petang siang malam jumpa dia je.
tapi ni call dia tak jawab lak. kerja lettew.
i is kesepian nak lunch ngan siapa ni?





Expose Mistik : kisah nenek

Salam peej..
Selalu baca cerita seram dalam blog peej ..

so here i am, nak cerita pengalaman yang di cerita kan oleh nenek, akak saudara saya dan jiran nenek sendiri.

Maaf kalau hambar.


nenek sendiri kena sampuk..

Back in 2003, nenek baru pindah rumah di rumah teres di bukit rambai melaka.

walaupun rumah teres, dekat kawasan rumah nenek ada macam lombong kecik.
masa tu nenek duduk dengan kakak saudara.
biasalah orang tua, dah tak larat, jalan pon slow dan perlu tempat nak bergantung waktu nak jalan.
jadi akak saudara sy decide duduk sekali dengan nenek.
nak teman nenek dirumah.

kakak saudara ni kerja kilang, jadi masa dirumah tak tentu. 
sebab kerja shift kan. kadang2 malam ada dirumah, kadang2 malam kerja.
So, satu hari, kakak saudara sy cuti kerja dan 'cuti solat' dia pon bosan duduk rumah, 
dia keluar melepak dekat rumah kawan dia, (selang beberapa rumah dri rumah nenek).
masa maghrib, nenek solat.
masa solat dia dah dengar macam orang berjalan atas bumbung, tapi dia teruskan solat.
lepas selesai solat, dia dengar macam ada 'benda' baling pasir atas bumbung.
dia buka pintu belakang, nak tengok la kan apa 'benda' tu..
Tapi tak ada apa apa.
selang berapa minit, bunyi pasir atas bumbung tu bunyi lagi.
kali ni nenek tak puas hati, dengan kaki sakit, dia minta tolong jiran sebelah (abang man).
nenek suruh abang man naik atas bumbung tengok kan ada apa apa tak atas bumbung.
abang man tanya nenek kenapa, nenek jwb la...'tak ada, tadi dengar bunyi orang baling pasir'.
Abg man tu kata, "mungkin mak ngah slh dengar ni" (jiran jiran panggil nenek sy mak ngah sebab nama nenek sy tengah)
So nenek pon masuk la rumah...nak baring sekejap sementara isyak.....
Kemudian.....

Kebetulan masa tu abang man keluar rumah, nak masuk kan sampah dalam tong luar rumah.

dia nampak nenek jalan laju keluar rumah, dengan rambut terurai (rambut nenek sy memang panjang) tak berselipar.....
abang man tanya, 'mak ngah oi, nak pergi mana tu ..mak ngah oo mak ngah".
tapi nenek tak menoleh, terus berjalan laju...
abang man pelik sebab nenek sakit kaki tapi berjalan sangat laju macam tak pernah sakit kaki...
abang man tak sedap hati dan ikut nenek...rupanya nenek berjalan ke arah lombong! 

Masa tu abang man dan jerit jerit panggil nenek sambil mengejar nenek..

mesti la kecoh kan masa tu, sampai kakak saudara yang melepak rumah kawan dia pon keluar tengok apa yang jadi.
dia pun tak sangka itu nenek! 
Nenek yg sentiasa mengadu sakit kaki tapi tiba tiba boleh berjalan dengan laju! 
Kakak saudara sy, dan beberapa jiran lain pun ikut nenek dari belakang.
nenek masa tu dah masuk ke dalam lombong, nenek masa tu dah masuk separuh badan dalam air.
masa abang man dengan jiran jiran yang lain nak turun lombong tu, nenek dah masuk kan kepala dia dalam air lombong.
jadi abang man dengan jiran yg lain cepat turun dan tarik nenek naik.
Nenek tercunggap cunggap masa tu, terus tak sedarkan diri.

dorang angkat nenek bawa balik rumah.

Bila nenek sedar, kakak saudara sy tanya, 'mak,mak kenapa mak' (kakak saudara sy panggil nenek mak, sebab dari kecil nenek jaga, so dia memang panggil mak instead of nenek)
"Aku ikut 'orang' tu tadi, dia panggil aku..dia lambai lambai aku ikut dia"


Kakak saudara tanya lagi,siapa orang tu..
"'Orang tu badan besarrr hitam, mata merah, aku pun ikut la dia. maghrib tadi aku dah dengar benda tu baling barang atas rumah. aku suruh man tengok dekat bumbung ada apa. man kata tak ada apa apa. aku diam kan lagi, aku baring sekejap atas katil, lepastu aku dengar orang tu panggil aku. lepastu aku ikut dia. (Obviously nenek ikut tanpa sedar ) dia benam kan kepala aku dalam air. lepastu aku tak sedar dah apa jadi."

Sejak haritu, kakak saudara sy bila maghrib masa dia cuti, dia akan make sure dia duduk rumah tengok tengok kan nenek takut benda sama jadi lagi.
And bila kakak saudara sy kerja shift malam, dia dah minta tolong abang man tengok tengok kan nenek.

Ada lagi cerita pasal nenek,sepupu saya kena kacau dengan bunian,dan nenek saya dan orang sakai ,...stay tuned 

Xoxo

-syaz-

hai mambang

kisah office.
al maklum sekarang dah duduk office.
poyo asyik nak cerita officeeee je kau ni kan. hahahha.
abis dah itu je kerja aku sekarang.

nanti la masuk gaji i nak shopping baju kerja.
kata tak pernah ke office.
macam aku ada la baju office ni kan. takda ye.
so taram je pakai apa suka.
nanti elly masuk office. dia je lawa mana boleh. nak la lawa meletop gak.
awas ye.

so anyway sambung kisah office.
meja aku kat belakang.
sebab aku nak belakang aku dinding.
senang aku nak susun barang perniagaan ku yang lain. hahha.
walaupun elly kong ajo siap cakap, "kau nak letak ephyra ngan tabita kena bayar sewa ye"
hoiiiii...
tapi aku tak kisah letak gak.

aku taknak meja depan sebab bebetul sebelah aircond.
kang ada adegan tidur atas meja kang.
sebab sepoi-sepoi bahasa je muka di tiup a/c kang.
bila tah boss aku ni nak beli bean bag or tilam kecik.
syok wo kalau dapat tidur macam starfish if hari-hari tak busy tu.

ish suka melalut kan.
lain nak cerita ni.
nway, so for the past few days aku dok dengar kat belakang tu pintu asyik berbunyi.
tau kan bunyi kuak pintu tu?
selalu jadi if engsel pintu tu tak letak minyak ke apa.
so dok la dengar eeeeekkkkkkkk...ekkkkkkkkk.

memula dengar aku rasa macam oh angin kot. so pintu tu bergerak.
rasanya selang half n hour dengar macam tu.
aku buat tak tau je la.

then semalam ada lagi.
aku biarkan je.
tengah dok sembang dengar lagi.
aku tanya la.

me : awak dengar tak apa saya dengar?
him : aaaa dengar...

kita orang teruskan sembang trying to ignore.
then ada bunyi lagi.
mata aku terbeliak.

him : saya hisap rokok kat belakang tu takda pulak dengar.
me : dia kejap2 la bunyi.
him : ada la tu kot. dia belum kenal kita lagi. orang baru masuk.
me : saya rasa office sebelah la. dorang keluar masuk toilet dengar.
him : ni konkrit ni kak *sambil ketuk2 dinding* mana boleh dengar kak.

babiii aku seram.
betul la. sebab memang konkrit kot.
sebab asal pintu je aku dengar?
punya ramai la staff belah sana mana dengar suara ke apa pun.
tapi hati aku kuat mengatakan tu pintu office sebelah.
tapi bila dia ketuk2 konkrit tu aku jadi lain. lain lak pikir. me not loike.

aku sedapkan hati kata angin tu. kan tingkap toilet tu terbukak.
angin kompressor a/c tu kot.
masalahnya tingkap kecik n takda la terbukak lebar pun.
plus pintu toilet selalu tutup!!!!
uwaaaaaaa.

semalam aku tgh buat kerja sorang.
berbunyi lagi melompat aku ke depan. aahhaha.
tau takut kan kau kak jah. kemain kau expose mistik bagai tiap minggu kat blog.
padan muka.

then beranikan diri check pintu satu-satu.
bukak pintu bilik office takda bunyi.
pintu surau takda bunyi.
of coz la. pintu baru kan.
bukak pintu toilet... ekkkkkkkkkkkkkk...
meremang terus bulu roma aku.
bunyi sama. tu la bunyi dia. pantekkkk betul.
tapi masalahnya pintu tu tutup rapat. motip nak bunyi bagai?
haiii mambang, kau main pintu mambang???

then malam semalam lepak rumah mama.
aku cerita la kat mama.
yang mama kata, kata nak panggil ustaz? buat la doa selamat sikit ke apa.
iyooo lah. sabarrrrr...
tetiba laki aku bersuara.

MrB : orang sebelah la ja. dorang keluar ke belakang tu. dorang hisap rokok belakang tu. i nampak la. ramai.

terus lega hati iolls.
so hari ni bunyi la kau banyak kali pun i tak heran.

walaupun aku tak tau la kalau suami aku cakap macam tu sebab dia nak sedapkan hati aku.
sebab belakang tu macam balcony kecik.
bahagian utility area. ada compressor a/c bagai.
maybe la dorang punya compressor tak letak situ kot.
n ada dinding kot situ, dah macam mana lak laki aku leh nampak?
macam menipu jewwww.

nasib la aku tak keseorangan kat office ni.
ada rakan sekerja.
next week elly lak masuk.
kalau aku sorang la, bunyi lak mambang main pintu.
selamat tinggal Ellfie. sorry la aku nak semangat n gigih dok sorang situ.

jap lagi nak beranikan diri jenguk balcony belakang pulak la.
betul ke ada orang smoke situ.

semua ada stock uolls.

update pendek daripada aku.
sorry la mood masih belum ada.
untuk yang follow instagram n facebook aku, tau kot bapak aku tak ok.
mood aku memang ke laut.
tapi kerja harus di teruskan.

since ramai pesan suruh aku update once stock ada.
so here it is.
aku kata tengok update kat instagram @peachhub tu.
tapi tak semua ada instagram kan.
aku nak track num sorang2 kat whatsapp pitam la pulak.
so senang update sini.

lama gila weyh aku takda stock tabita.
lepas noy kawin.
aku busy n tak kuasa amik stock.
supplier aku pun busy nak hantar. elok la tu. huhu.
takpa la. sementara tu aku boleh rehat sikit. hihih.
plus boleh concentrate kat Ellfie.
tau la Ellfie ni produk baru, agent pun belum ramai.
so memang order bertimbun la. semua aku hadap everyday.
so bayangkan if semua ada stock, tak ke pitam nak pack everyday tu.

now dah relax sikit.
dah teratur sikit hidup.
ada assistant dah. so ok la kan.

gila kau time takda stock tu naik stress aku setiap kali whatsapp bunyi.
sampai tahap taknak tengok phone la.
sebab letih dok menjawab kata takda stock.
pastu di tanya bila ada stock..
aaaaa akutttt. kita tak tau bila nak ada stock. ;p
ni kat whatsapp aku ada 100++ whatsapp tak berbukak.
mostly nak tabita la. huhu.
nak bukak balik dah malas ni.
plus ada yang dah lama. saiko sangat if tetiba baru nak reply kata ada stock.




btw ni packaging latest tabita desi damayanti.
belakang botol facial soap and toner ada tulis fungsi2.

make sure dapatkan yang original.
ada hologram sticker.
fake pun ada yang dah ada sticker.
tapi dorang belum lagi tiru botol ada tulis belakang tu. n pamphlet baru tabita tu.
so sila berhati-hati. jangan salah beli.

harga macam biasa.

Tabita Desi Damayanti

Exc Set - RM280
Reg Set RM250
Trial Besar - RM150
Trial Kecik - RM120

*postage Free




Ni produk paling senang di jual.
sebab aku pernah buat entry sekali je promo.
pastu takda pun aku up mengingatkan orang pasal produk ni.
tapi ada je orang beli. 
jalan je produk. setiap bulan aku restock je nanti.
sebab memang berkesan produk ni.
orang tau keberkesanannya..so ada je repeat order.
siap order banyak2 sekali gus utk family n frens.
so sini akak bagi harga pakej menarik.

sorry takleh nak bagi harga meletop kebabow sangat la.
sebab untungnya kecik je.
tapi aku jual sebab produk dia memang terbaik best n i likeee. :p


Ephyra pun semua stock ada.
pun aku tak sempat nak update latest harga ke apa.
haiyoh tolonglah busy sangat ni.
aku hari tu dah kira-kira nak bagi harga meletop.
tapi tu tunggu la promo hari raya yea.
tak adil lak nak buat now sedangkan ramai dok beli 1-2 minggu ni tak dapat lagi promo best tu.
so buat sementara ni still harga lama.

Ephyra Premium Box (30 sachet)

1 box RM197
2 box RM350
3 box RM500

Ephyra Trial Box (10 sachet)

1 box RM68
2-3 box RM65/box
4 box and aboxe RM60/box

Ephyra Skinbar

1 bar RM39
2 bar RM75
3 bar RM100

untuk order semua ni boleh whatsapp/sms aku 012-2758575

buat masa ni aku tak buat COD yea.
macam aku cakap i is busy.
so semua post yea.
oh lupa. ibu putih pun ada stock ye.




nak order Ellfie Essence pun boleh.
tapi tu kena order kat nombor Ellfie yea.
korang order kat aku pun aku pass ke Elly :D
i is malas nak copy no account lain bagai.
sebab kat phone aku memang setting acc num aku.

Ellfie Essence

RM120 (SM)
RM130 (SS)

whatsapp/sms 0132755197

kalau korang nak COD Ellfie Essence pun boleh.

Office Address
18-3, 3rd Floor Block B, Platinum Walk,
Jalan Langkawi, Danau Kota,
Setapak, 53300 Kuala Lumpur
Tel : 03-41444197

Office Hours
Monday - Friday
9am - 5pm

kalau nak COD kat kawasan berdekatan korang, boleh tengok senarai agent kami CLICK HERE.

jika ada yang berminat nak jadi agent Ellfie Beauty boleh email agent.ellfie@gmail.com for terms & condition.

Belajar bahagi kerja.

Kemain hari tu aku eksyen kan pergi kerja pagi kan.
hari kedua fail uolls.
nasib bangun pun sebab filla call, "kau tidooooo lagi?!!!"
maafkan kami penunggu gua, maafkan kami penunggu gua. hahahaha.
kelam kabut meloncat mandi bersiap semua.
kesian pekerja iolls menjadi pekerja berdedikasi sampai awal office tapi boss tak sampai.
tak dapat masuk dia. hahahah. ok tak kelakar.
ok sat lagi aku keluar buat kunci la.
senang bagi dia kunci. takda la memaki hamun iolls di dalam hati dia sebab tak reti2 bangun bangun awal ke.
adahal aku set alarm banyak kali kot. sana sini alarm.
dasar tutup begitu je alarm agaknya. tak sadarkan diri rupanya.

tapi kan. tapi kan.
walaupun aku macam tak suka je bangun awal kena masuk office bagai kan.
aku rasa macam hidup sedikit tersusun.
ni aku rasa la.
ramai dok kata, best la duduk rumah bla bla. kita kena kerja.
well aku ni seorang yang tak berdisiplin.
walaupun duduk rumah, aku jenis tak ikut timing.
lagi kat rumah lagi la kau bermalasan je.
sambil buat kerja, sambil kau tertidur balik la, tak pun tetiba kau rasa nak keluar la, nak layan movie ke. sesuka hati je la.
start kerja pun lambat je. bila lambat, tau la..hasilkan siap pun lambat la.
pastu settle kerja penat gila.

tapi aku perasan dah dua hari ni. rasa tersusun lak.
sebab semua buat awal je. by petang takda apa sangat nak buat.
tunggu masa nak balik je.
balik lak terus mandi n rasa segar je. pastu terus, "now what?"
no wonder la elly n filla balik kerja terus masak, then dinner sesama. wooowww.
tengok la i dapatkan rentak nanti.
maybe lepas ni boleh jadi pekerja berdedikasi dan jugak isteri mithali ke. hua hua hua.
dedikasi la sangat...buat2 masuk kerja on time tu dulu. hahahha

ingat lagi dulu kena sound ngan mama.
kan aku ada time penat sangat buat kerja. sampai sambil pack barang sambil nangis.
mama cakap amik la assistant untuk tolong.
aku kata aku tak percaya kat orang. boleh ke orang tu buat macam aku buat.
ye aku saiko macam tu. semua kena ikut style aku. kang tak kena sakit mata aku tengok.
pastu mama sound, "macam tu sampai ke tua la kau jadi kuli. tak pandai nak arah or bagi orang kerja." tsk.

now dah start kerja baru ok.
macam 1st day, aku macam tak tau nak suruh buat kerja apa.
sebab rasa macam eh boleh ke dia ni buat.
hahaha macam kims perangai kau kak jah. balut parcel je pun..takkan la tak reti.
tapi takkan la nak melangok je. so aku ajar sekali je..terus elok je buat takda masalah. hahha
pastu dok la mencari kerja lagi nak buat apa.
dah semua kerja dia buat. aku lak tak tau nak buat apa. haha.
aku ni kan ada satu perangai susah percaya orang boleh buat.
tadi ada agent nak amik barang aku takda kat office.
risau gak, eh dia ni reti ke nak amik barang.
tapi tengok tadi ok je, call suruh bagi barang apa semua boleh. 
terus rasa macam, wahhh macam ni ke rasa ada pembantu. bagus ni. sonang sangat kerja kak jah.
tu belum masuk system. tak lama masuk system bertambah canggih la rasa.
tak perlu lagi jari kematu menulis borang bagai. woooow. hehehehe

takda lagi adegan kak jah menangis sebab sakit pinggang n penat balut parcel.
pastu malam menangis lagi. nasib laki baik hati rajin urutkan.
tengok balik pic ni, rasa nak pitam memikirkan pack barang semua sorang.
pastu buat kelam kabut sebab kata buat kerja suka start lambat.
tau nak terbongkang je kan.







tapi bengang la ngan poslaju ni.
punya la kemas aku balut, siap tepek fragile sana sini.
tetap banyak kes jahanam barang. kong ajo sangat la.
korang ni buat acara melontar lembing parcel ke apa?

oh bagi yang nak COD barang dah boleh tau.
agent nak amik pun boleh.
boleh amik dekat office Ellfie.

Office Address
18-3, 3rd Floor Block B, Platinum Walk,
Jalan Langkawi, Danau Kota,
Setapak, 53300 Kuala Lumpur
Tel : 03-41444197

Office Hours
Monday - Friday
9am - 5pm

kalau boleh call dulu yea before datang.
sebab takut aku takda if ada urusan luar ke apa.
tapi rasanya selalu akan ada la. kecuali lunch hour.
tapi if dah set appointment nak datang boleh je time lunch, aku tunggu je la.


korang dah beli belum Ellfie Essence?
kalau belum baik cuba, rugi tak try. best tau.
semua aku suka. hahaha.
dah jangan nak buat2 muka sambil berkata dalam hati, "eleh produk sendiri mesti la puji."
serious best. aku sendiri dah suka ngan produk sendiri. serious.
bunyi macam poyo kan. tapi betul.

aku susah kot nak tinggalkan tabita. lama kot bersemadi di dalam hati.
aku pakai since 2011 kot.
even memula Ellfie Essence keluar. aku pakai campur2.
cleanser n toner tabita, creams aku pakai ellfie.
reason sebab tabita aku ada lagi. takyah nak membazir sangat la.
bising elly n filla sebab suruh aku pakai full set. SABAR LA!!!
now dah 3 weeks aku pakai full set.. aaaa suka.

macam aku cakap la. semua la aku suka.
cleanser dia memang kurang buih, tapi if tamak picit 4 kali gosok laju2 ada buih.
aku suka sebab bau dia best la. pastu dia bagi effect lembut n licin je rasa lepas basuh tu.
toner pun wangi je. dah la macam lembut je. i loike.
day cream aku suka sebab texture dia macam two way cake sikit kan.
mula2 pakai aku tak reti, rasa susahnya nak blend.
tapi lama-lama ok. sebab susah blend aku dot2 kan sikit je.
tapi takyah kedekut sangat yea. dot je kan penuh muka. senang nak blend.
dah la walaupun 10mg tapi gila tahan. nak dekat 3 bulan pun tak abis2.
night cream lak aku suka sebab esoknya kau bangun pagi tengok cermin rasa macam wow lawanya aku. hahahha. tampang kang pompuan ni.
ada orang kata night cream bau bawang? haaahhh bau bawang?! gila apa.
apesal aku takda bau ni. ok ada la bau tapi biasa la bau mcm lotion biasa takda bau tu.
takda lak bau bawang. ada-ada je la korang ni.
aku rasa ok je.

dedua ada la lebihan n kekurangan masing-masing.
dedua pun aku suka.
tapi tu la lama sangat pakai tabita macam dah tak lut kat muka aku.
dah kurang jelita macam dulu. maybe faktor usia kot. entah la.
maybe jugak dah sampai time tukar baru. so just nice la ada produk sendiri ni.
Alhamdulillah serasi ngan kulit aku.
Produk kena sentiasa cari mana yang sesuai ngan kulit kita kan.


Siapa berminat nak beli boleh

Whatsapp/sms - 013-2755197

Harga : RM120 (SM)
             RM130 (SS)

Postage Percuma

if nak COD di kawasan berdekatan anda boleh tengok senarai agent Ellfie berdekatan korang. CLICK HERE.

ok la nak buat pura-pura rajin kerja. heheh

Bersiaran daripada office. amboi amboi amboi.

hahah gedik sangat tajuk entry kan.
gilalah. berbelas tahun hidup ibarat burung hantu.
malam berjaga, siang beradu.
buat julung-julung kali, hari ni 5/5/15 aku start hidup macam orang normal.

gila la awal pagi bangun weyh.
kembang kuncup hidung dok bukak office awal pagi.


kemain korang ada mengutuk takda la pagi nau aku bangun.
memang la tak pagi. sebab aku update tu dekat kul 11am.
tapi aku sampai awal la.
tapi terus buat kerja.
kasi kerja kat pekerja apa perlu buat apa semua.
then baru teringat nak update.

bangun pagi aku tolak laki aku, laki aku tolak aku. hahah.
selama ni dia bangun la pagi pergi kerja ada aku kisah? hahahhahahahha
sekarang padan ngan muka. nasib dekat tak perlu merempuh traffic jam.
gigih angkut 8 kotak tadi ke office.
bawak segala peralatan kerja aku ngan barang2 lain.
nasib dibantu. kalau tak terkangkang la sensorang.

lepas tu sangat efesyen sangat kerja.
laju kemain siap semua. terus sangap lepas tu.
patut la ramai orang kerja office ni suka mengular.
eh jangan bagi tau boss elly filla iolls update blog. ;p

tadi pergi lunch.
tetiba nampak ada 2 polis kemain pakai lengkap seragam.
eh rasa pelik nampak polis melepak.
pastu kemain yang perempuan tu siap selfie.
then nampak ada lagi 2 orang datang. tapi tak pakai uniform la.
oooo maybe polis under cover mungkin. hmmm.
boleh tahan handsome salah sorang tu. eh ehhh.
tetiba nampak ada nyah datang kemain dok bedakkan dorang ni.
loooohhhhhh drama kah ini semua?
rupanya ada lakonon gerak khas kot. hahahaha.
ye ye la aku dok spekulasi memacam, "ohh maybe polis balai sini kot. saje lepak makan jap."
rupanya pelakon.
sebab yang pakai uniform tu pegawai. bukan other ranks ke apa.
so rasa pelik nampak selamba je dorang lepak2.
tah la aku yang jakun x pernah nampak kot. selama ni terperap kat rumah kot.

apa-apa pun, sambil type sambil jeling jam.
lambatnya masa berlalu.
nak balik please. :D