Instagram : @peejburhan

Expose Mistik : Hotel di Langkawi


1. Perempuan di Dalam Toilet

Salam Kak Peej,

Saya dari Penang. 
Saya ni dari kecik Tuhan anugerah kan keupayaan dapat tengok alam ghaib. 
Dari kecik masa umur 3 4 tahun sampai lah besar. 
Tapi bila besar, saya banyak pergi berubat untuk tutup hijab saya ni. 
Sebab saya dah penat Nampak makhluk selain manusia dan binatang. 
Takut ooo sebab mana tempat pun tak boleh pergi. 
Contohnya macam camping dalam hutan, hiking bukit-bukit kecil, rumah kampung dan sebagainya. 
Semuanya memang tak boleh la sebab merata – rata Nampak hantu hantu bagai ni. 
Saya ada banyak pengalaman Nampak benda – benda ni dan InsyaAllah akan share dengan kak peej. 

Sekarang ni saya cerita dulu pengalaman saya semasa form 5 di langkawi.
Saya belajar dekat langkawi selama 2 tahun dan masa ni tahun untuk peperiksaan SPM dah nak tiba. 
Time tu saya belajar banyak sangat and needed to unwind. 
Otak  memang dah tepu sesangat. 
So my parents flew from Penang to Langkawi untuk temankan saya release tension. 
Diorang ambil saya dari sekolah, book dan terus check in ke satu hotel dekat dengan Pekan Kuah. 

Time tu saya memang happy sangat sebab dapat jumpa parents dan adik. 
Tak mengadap buku for 24 hours hehe. 
Dah parents saya sampai tu, kami check in dan nak bersiap siap untuk dinner. 
Saya masuk la toilet nak mandi. 
Kan dalam hotel, selalunya depan sinki tu ada cermin yang besar panjang dan bertentangan dengan cermin panjang tu adalah bathtub kan. 
So saya biasalah cuci muka dan gosok gigi. 
Setiap kali saya tunduk nak ambik air untuk cuci muka tu, saya perasan ada seorang perempuan rambut panjang berdiri belakang saya. 
Saya tengok menghadap cermin tu memang terang benderang la Nampak mukanya.
Time tu terus rasa numb sangat badan. 
Tak boleh nak bergerak pun. 
Saya try baca ayat kursi kuat kuat tapi perempuan tu datang makin dekat dan dekat dengan saya. 
Nak jerit panggil mak pun tak terkeluar suara. 
Perempuan tu datang bisik dekat saya. “Tengok tu”  sambil tunjuk bathtub. 
Saya Nampak la dari cermin tu dia duk tunjuk ke arah bathtub. 
Time ni air mata ja keluar sebab takut sesangat. 
Mungkin dia nak bagitau saya yang dia kena bunuh ke kat situ. Waaaa cuak sangat. 
Rambut dia panjang sampai ke lutut.


Abah datang ketuk pintu toilet dan tanya dah siap ke belum. 
Baru la saya macam tersentak dan boleh bergerak. 
Keluar je bilik tu, terus saya cerita kat mak abah apa yang saya Nampak. 
Demam terus saya kak peej. 
Dari nak rileks rileks terus jadi demam panas. 
Mak saya perasan ada kesan cakaran dekat belakang saya. 
Banyak pulak tu dan merah sangat. 
Mak saya call hotel tu nak book bilik lain. Tak nak dah tido dalam tu. 
Maunya tengah malam bangun nak membuang air kecik ke, terserempak lak dengan perempuan tu, memang tak laaa kan. 
Nasib baik ada. Terus pindah ke tingkat lain.

-Murni-

7 Comments:

Noor Hasnita said... [Reply to Comments]

akak dok langkawi dik...hotel apa la kat kuah tu no. seram baca huhu

Anonymous said... [Reply to Comments]

waaa serammmmmm...mesti student MRSM Langkawi kan.

Anonymous said... [Reply to Comments]

wuuuu...seramnye
saya pon masa sewa dekat homestay dekat area pecan kuah tu..mlm2 anak nangis je..saya mcm biasa dah kaku dah mcm kena tindih dan tiba2 dgr bunyi bnda jatuh atas bumbung..
huu..traumaaaaa

Anonymous said... [Reply to Comments]

huaaaaa....scary.
nak cerita lagi Murni
Farah

skuterlady said... [Reply to Comments]

yg ni memang scary.. terbayang le pulok!! huhuhu

Anonymous said... [Reply to Comments]

akutt akutt

Ezza Safina said... [Reply to Comments]

Peej sampaikan pesan kt Murni, citer sheold superb. Nk sgt Murni kongsi citer lain. Takpun bukak thread kat forum cari. Mesti kebaboommm! Huhu

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...