Instagram : @peejburhan

cara download tv series

hari tu ada few orang tanya cara nak download tc series.
so ni aku share step by step ye.

memula sekali kau kena download BitTorrent.
aku pun tak sure nak cakap apa fungsi dia.
kira macam kau download cerita. segala yang kau download tu akan masuk ke sini la.
ni enjin yang membenarnya file sharing kot. hahah gitu la.
so sila download ni dulu.

pergi je google n type download bittorrent free ke apa.
nanti keluar la..so pilih n download.



then lepas tu kau boleh la download tv series ke movies ke apa semua la.
kalau tv series..aku suka download dekat eztv[dot]...
ok dot belakang dia tu sentiasa bertukar. aku pun tak sure why.
tgk pic bawah ni tetiba dot ag.
dulu tak silap aku dot it. so nak senang kau google je..eztv...apa yang keluar tu bukak la tu.



lepas dah bukak tu. pergi dekat tab show list tu.
akan keluar beribu macam tv series la.
pilih la mana korang suka.

let say contoh macam aku pilih How to get away with murder



scroll n bawah tu akan ada macam pic atas ni.
pilih la korang nak download season berapa n episod berapa.
kalau korang baru nak layan then download daripada bawah..
maknanya S01E01.  S tu mewakili season, E pulak maknanya episode la.

then nampak tak kanan tu ada pic arrow tu. so click je memana either arrow biru atas merah tu.
n kalau perasan satu episode tu pun ada memacam jenis..click je la mana suka..janji season or episode tu yang kau nak.

lepas dah click tu..automatic akan masuk satu file ke dalam download.
pergi bukak file download tu.
macam aku pakai macbook. terus keluar kat icon download atas kanan ni.


aku tak pernah guna windows untuk download so aku tak sure. tapi aku rasa sama.
cuma korang kena bukak file download untuk nampak file macam kat atas tu.
kau akan nampak file icon bittorrent tu dalam download tu.
so tekan benda tu.

nanti akan keluar macam bawah ni.


so tekan je la ok.
so dia akan mula download la.

kau bukak account bittorrent yang korang download memula tadi.
so kau boleh tengok progress downloading kau tu.



once complete. dia akan pindah ke bahagian complete tu.
nampak tak dekat side bar kiri tu. so tengok situ je.
tapi macam macbook aku once dah siap ada notification bagi tau complete.

ok lepas tu buat apa nanti i cerita.

sebelum tu aku nak cakap let say kau nak download movies ke.
atau tetiba episode tv series kau takda pulak dekat website atas tu.
satu lagi aku suka guna adalah thepiratebay.
macam bawah ni.
ok usually ada pic kapal lanun..hari tu lambat load aku malas tunggu.

so pilih nak download apa. type kat tempat search tu.
contoh nak cerita how to get away with murder tu.

type : how to get away with murder S02E10.. tekan enter.

nanti keluar la macam bawah ni.


aku selalu pilih yang paling tinggi nombor SE / LE tu.
click kat yang pilih tu.
akan keluar macam kat bawah ni.


then click yang GET THIS TORRENT tu.
nanti akan jadi macam aku cakap tu. tekan ok bla bla.
n dia akan start download n masuk dalam bittorrent tu.

so if nak download movies pun boleh guna pirate bay ni.
tapi aku rajin sikit. aku suka baca comment..kadang lepas pilih apa nak tu.
sebelum tekan get this torrent tu ada comment.
orang akan cakap quality movie ni macam mana apa semua.
so aku make sure ramai kata ok baru aku download.
kang penat tunggu download tetiba cinema copy taknak la nak.
gituh.

korang paham tak keterangan aku ni?
ke complicated? hahha.

btw.
lepas korang tengok kat bit torrent tu dah complete download tv/series or movie korang.
bukak File Downloads.
kat situ nanti akan keluar macam ni.


ok yang gambar kon tu adalah file tv series aku yang dah siap boleh tengok.
tu sebab aku palai VLC player.. kalau korang pakai player lain untuk pc/laptop korang maybe keluar icon lain kot.
it depends. kadang macam aku pun bukan keluar pic kon.
dia keluar pic thumbnail video tu. gituh...

so di harap paham ngan penerangan aku ni.
n selamat menonton n marathon movie.

serious adalah sangap kalau takda tv series nak layan semua on break.
apa tv series best yang i boleh download n marathon?
so far aku follow 10 tv series.

nanti senang aku share app untuk kita track tv series yang kita follow.
aku pun baru tau..n itsss so coollll...


7 Comments:

fishah said... [Reply to Comments]

the mentalist peej. bes gila nak nangis.

the blacklist. lie to me.

peej said... [Reply to Comments]

@fishah ok dah tgk trailer the mentalist. nampak menarik. boleh start download. tapi now dah season berapa?

the blacklist ikut gak. masuk season 2 episode berapa tah rasa malas tgk sebab storyline start merapu. so tak follow dah. still worth to watch ke?

mashelas said... [Reply to Comments]

Peej, thank you for the sharing. :)

cikel said... [Reply to Comments]

Salam kakpeej..kalo nak download movie yg bkn bersiri, pakai web sama?

peej said... [Reply to Comments]

@cikel

ada tulis kat post atas. nak download movie saya biasa guna the pirate bay tu. but jgn la br keluar kt wayang dah download nanti quality tak lawa.

fishah said... [Reply to Comments]

peej, the mentalist tu dah end. dia sampai season 7. memang bes nak menangis. haha. aku marathon 7 season tu dalam masa 2 minggu pagi petang siang malam non stop mcm org gila haha

the blacklist tu okla untuk layan lepas dah hbs layan mentalist

Anonymous said... [Reply to Comments]

Hi, boleh share tak series apa lg yg u follow? Btw, mentalist tu mmg best!

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...