Instagram : @peejburhan

small things is making me stress

aku ni mudah stress berlebihan benda tak perlu.
contoh stress hari ini adalah mengenai card parking aku.

patut card parking aku kena renew sebelum 9hb.
tapi i tak sempat nak buat. so tak buat la.
tapi semalam pergi office.
aku berhenti tepi..pergi bayar renew.
then baru masuk.
masa nak masuk tu. tetiba takleh. aku dah macam wth.
sekali budak tu datang kata tak masuk system lagi kot kak.
so amik ticket.
tapi nanti nak keluar akak boleh pakai.
aku macam. oh ok.
walaupun macam tak logik.
sebab takda record aku masuk, boleh ke keluar?
entah..aku bukan reti sangat.

tapi masa nak keluar..tetiba takleh. grrrrrr.
aku malas nak pergi main tempat keluar tu sebab selalu petang jam gila.
tapi terpaksa la.
tak pasal aku kena bayar tau parking. cipet.
tapi aku pun tak terpikir nak tanya asal takleh. tapi takpa la.
sehari aje.

sekali todayyyy.,.aku nak masuk. still takleh.
again budak semalam kata tak masuk system lagi.
kau agak2 la. tak masuk apa sampai dua hari.
sia2 la aku bayar access card tu takleh guna.
2 hari dah rm10..baik i beli sangkaya tau. eh tetiba.

kereta belakang dah hon2.
oiiii sabar laaaaaaaaaaa....
budak tu tanya apa tah...then dia datang balik kata aku kena amik tiket jugak.
pantekkk. nak makan duit aku la tu.
confirm petang karang i nak amukan.
aku taknak bayarr!!! kau pepandai la sampai aku leh keluar tak bayar.

nway, lepas amik ticket tu aku pusing.
sebab ingat nak singgah 7-E beli something to eat or beli mineral water.
tak sempat la nak beli untuk stock up kat office.
sekali takda pulak parking. cisss.
so berlalu pergi la ngan hati yang lara.

then nak sampai area nak parking.
lohhh ada lak kereta lawan arahhh.
kau dah kenapa...aku dah la muka tengah ketat stress parking takleh guna access card, nak pergi 7-E takda parking..i laparrr...
so muka ketat ngan mulut kumat kamit.
so aku masuk la parking ada kosong. reverse parking.
sekali kereta tadi yang lawan arah tu tetiba lalu rapat ngan kereta aku.
pandang tak puas hati..eee muka dah la besar belanga. takut laaa.
aku dah macam. eh dia ni apesal? gila ke apa.
konon dia bengang la aku muka ketat n macam mulut kumat kamit maki dia kot.
saiko sangat tu.
then aku nampak. rupanya ni kereta yang sama hon aku masa kat depan tadi tak sabar2.
lama kot dia stay depan kereta aku pandang tajam.
then dia gerak parking selang sekereta ngan aku.
aaaaaa akuttt. nampak macam sewel je.

taknak bertembung.
terus i coverline buat-buat check hp.
biar dia gerak baru aku keluar.
sekali terkejut tengok dia tepi kereta aku.
dia macam buat2 pusing kat kereta, n tengok kereta sebelah aku.
serammmm.
lepas tu dia gerak.
dia dah gerak baru, baru aku gerak.
laju2 coverline snap pic kereta dia.
mana la tau terjadi apa2 kat kereta i.
memang aku tau, takda orang lain buat.
mesti dia. sebab nampak nau macam tak berapa ok otak dia.

what a morning.
eh morning ke?
macam dah afternoon je. heheh.
afternoon tapi tak makan apa ni.
boleh tahan lapar rasa nak tumbuk orang.
ok bye..i nak buat maggi kat belakang.

sekian cerita perempuan stress untuk hari ini.
i need my bp meds.


1 Comments:

Anonymous said... [Reply to Comments]

salam..
saya keje kt platinum walk ni juga..sepatutnye diorg x bole mnt peej byr utk tiket yg amik mase masuk td sbb mase keluar tu peej renew access card parking tu kn?
selalu saya akan renew 3hari sblm access card parking tu expired sbb kaunter yg bgtau diorg amik mase 3hari utk activate kn card kita tu..lama kn?
so, klu terlupe nk renew tu nnt mase masuk amik je tiket pastu parking keta, nnt mase blk lalu kt laluan kaunter tu bg access card parking, tiket & duit rm65 ckp saya nk renew parking..nnt dh siap tu diorg bg resit amik simpan tau..pastu diorg buka kn je palang tu tanpa bayaran tambahan ye..
esoknye klu card masih belum activate juga, masuk amik tiket pergi parking keta mcm biasa pastu blk nnt lalu kt laluan kaunter tu bg access card & tiket sambil ckp saya dh renew smalam, nnt klu dia mnt resit tunjuk la pastu smpn smula resit tu tau..nnt diorg bukakn palang tanpa amik bayaran juga ye..
begitula hari2 berikutnya klu card tu masih belum activate lg..sambil tu bole marah mereka skit sbb lmbt sgt nk activate kn card..hihi..


Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...