Instagram : @peejburhan

pentiru katanya

korang ingat tak aku pernah share resepi nasi goreng tu?
yang elly n filla semangat siap mintak resepi n buat gak.
pastu dorang pulak share resepi.
pastu kemain ramai dok buat jugak.
and everyday keyword blog mesti akan terselit orang search resepi nasi goreng sedap. hahaha.
kemain sedap katanya.

once in a awhile akan ada orang tag aku kat ig or fb tunjuk dorang buat nasi goreng tu.
pastu tersenyum2 kak jah.
kadang siap sendiri telan air liur sebab membayangkan sedap tu.
sebab aku sendiri dah lama tak masak. hahaha teringin tapi nak start masak tu kemain la payah.

so tadi lepas settle kerja, bukak fb.
tgk kat timeline keluar pic nasi goreng tu.
rasa macam, eh resepi aku ni..siapa pulak la masak ni.
sekali tengok arip yang upload. keh keh

katanya isteri masak nasi goreng power. wooow.
teruja i..saja sakat..
sekali noy ingat la..aku yang tiru resepi dia..hahaha.
pentiruuuu katanyaaa...


eh telan air liur ni. hellppp.
ada yang aku pergi rumah dorang, ketuk pintu mintak sepinggan.
dasar pemalas sanggup ketuk rumah orang dpd sendiri masak. ;p

tapi serious best. entahhh. menepati citarasa dan tekak aku la.
siapa belum try n nak try boleh tengok resepi kat sini. CLICK HERE

ok la. i nak sambung buat kerja.
nak key in sales dalam system.
happy weekend peeps.
ta-ta.

6 Comments:

nadiah hanum said... [Reply to Comments]

lain dari yang lain resepi nasi goreng ni..haruslah sedap kannn

Anonymous said... [Reply to Comments]

peeja.,nasi 2 pot nasu tu maksud nye..masak dulu dua pot beras kan..?

eiLa said... [Reply to Comments]

Seriously, ada 2 resipi u yg i tiru, nasik goreng ni dgn sambal daging! Membayangkannya pun dah buat kecur air liur! Sedap sgt wehhhh!

Unknown said... [Reply to Comments]

Saya pon buat....buat kat mak ms belum kawen....buat kat suami lps kawen..sume ckp sedap...bgtau resepi amik kt blog...hehehehe..thanks ya..sy sgt suka!!!

peej said... [Reply to Comments]

@Anonymous yes maksud dia, beras 2 pot n masak. kalau 2 pot nasi sikit nau tu.

Unknown said... [Reply to Comments]

peej, saya pun guna resipi nasi goreng awak. tahap kesedapan dia, sendiri makan sendiri puji okeh hehehe. terima kasih utk resipinya ye!

Noe from Ipoh.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...