Instagram : @peejburhan

sembang-sembang

pic berderet dalam draft entry.
tapi tak kuasa pulak nak celoteh panjang.
tapi rasa nak sembang.
so entry tu semua nanti dulu la.
kita up entry sembang kosong je la kan.

serious tak tau la why la like this.
dah few days ni kepala pusing.
angin satu badan.
jadi kerja laki aku tiap malam dok mengurut.
semalam lagi teruk. balik rumah menangis sorang2 sebab angin.
laki aku kata dia nak urut balik tu.
tapi tau la dia kan. sampai rumah bukan terus masuk.
sibuk berkemas dari depan bawak ke belakang.

tetiba lepas sejam lebih baru masuk bilik.
terus dia sapu tiger balm la apa semua. siap lepas tu sapu air sejuk ke apa.
tah aku tak tau la. berangin satu badan.
berangin satu hal. ni siap rasa nak terbakar badan aku sebab berangin sangat. hahaha.
tapi amazingly lepas 1/2 jam terus rasa ok.
baru la aku boleh duduk online apa semua.
kalau tak, memang tak leh buat apa.

him : lega tak?

me : hmmm

him : tadi masa i kemas depan, tiba-tiba i mendapat inspirasi apa perlu buat dengan u ni. tu yang i buat tu, dengan bacaan sikit, sekarang lega kan?

eeee dia ni. tetiba inspirasi pulak.
penat nak layan tau.

tapi dia ni memang satu perangai dia takleh nak sangkal.
dia memang terlebih concern.
dia jenis akan jaga bersungguh2.
baik time arwah abah dulu, time papa..dia yang over.
paling pening masa papa sakit dulu.
dia ajak aku balik. ok aku dah siap nak balik, dah keluar ye ke depan.
dia tak datang2.
bila aku masuk rumah balik, tengok dia tengah uruskan papa.
dia betulkan position la, betulkan ikatan tangan tu la. kemas itu ini.
selalu macam tu...padahal dia yang ajak balik. pening aku.

sama la macam aku.
takleh ye aku cakap aku tak sihat ke apa.
mula la dia lebih2.
sampai kadang tu rimassss....

macam aku dua tiga hari ni tak sihat.
dengan angin lagi.
pastu tak tau kenapa ni sekarang rasa loya semacam.
tolonggggg.
pagi je mesti loya...rasa nak muntah tu. tapi tak muntah pun.
yang elly suruh aku jolok tekak bagi muntah.
tak nak..dah la demam ni aku cirs birs..kang elok jolok tekak nak muntah, tak pasal pakej tercirit sekali. hahaha. taknak aku.
dah la if tido, if terbatuk elok aku terkentut sekali.
pastu esoknya kena la sakat ngan laki aku.

him : moling semalam tidur terbatuk sampai terkentut.

me : sampai hati. ite tu sakit.

him : takpa i faham. walau macam mana pun i tetap cinta dan terima u seadanya.

me : tell mama.

him : tiap kali moling batuk n kentut tu, ite tepuk tangannn.

me : hahahahah noooooo.

aaa stress..apa ni.
makin ngeri..tido pun terkentut ni.
dulu kemain zaman bercinta burp pun cover2 poyo nak mampus.
sekarang kentut bersepah uolls. pitammm.

kalau aku tak sihat mula la dia call berkali2 sehari.
dia memang daripada dulu sampai ke sekarang memang akan call aku mau 15 kali sehari.
kalau tak sihat agaknya ada 20 kali sehari.
peninggggg.

him : u ngandung kot yang?

me ; takdanya la. angin ni.

him : check la.

me : okayyy.

memang tak kuasa la aku. takdanya. rasanya tidak.
but anyway, tadi aku pergi makan lunch.
then masuk office tengok dia dah ada.
e ehhhh.
tadi ada dia kata nak datang awal. risau nau bini tak sihat konon.
tapi aku kata takyah laaa.
sebab i dont like ok berkepit memanjang ni. i need space. hahaha. durhaka betul.
tapi dia ni suka berkepit.
tengok la dah ada sini.


dah la bebetul sebelah table aku dia placing.
nak bergerak pun payah ni.

pastu setiap kali datang office bising.
aku ni perimas.

MrB : elly, aku bukan apa elly...aku takleh berjauhan daripada bini aku ni. mesti nak selalu bersama.

elly : hahah amboi anje sangat tu.

MrB : memang. ni la simanja aku ni. selagi tak depan mata aku, aku risau je.

me : dah la tu yangggg...bising la u ni. jangan mengada boleh tak.

mengada kan. pening kepala.
aku ni lak tak reti la kau nak suruh manja sakan.
esp depan orang, memang kemungkinan untuk berlaku tu tipis la.

btw, ni dah lega sikit la.
sebab lunch tadi makan tomyam n minum apple asam boi.
so masam2 sikit kot. so loya tu dah takda.
tapi ape ke hal dari tadi kentut non stop ni.
nasib takda bunyi atau bau ganjil...kalau tak seksa orang dalam office ni. hihihi.

ok bye. i nak sambung buat kerja n layan kentut.
sekian sembang-sembang untuk hari ini.


29 Comments:

Isteri said... [Reply to Comments]

tapi serius la peej. dah check pregnant ke belum. petanda tu macam pregnant je.

Wanie Warniee said... [Reply to Comments]

check la kak peej meybe mengandung rezeki kt x tau

Allene typicalmommy said... [Reply to Comments]

ihihih mengandung kot... kadang lelaki yg perangai pelik...

intan said... [Reply to Comments]

HAHAHAHAHAHA.. kelakar tauu

Cik Puan Eka said... [Reply to Comments]

Heehe angin ni mmg teruk. Sy pon badan jnis berangin. Masa ngndung asyik kentot je. Rupanya mmg ngandong asyik kentut. Tpi yg peliknya. Husband pon kntot sama. Lawan kentot

Cute je somi akk. Kne bekepit ye hihi.

Ke akk mgandung. Hehe. Moga ada rzki. Inshaallah

Intan and The Boys said... [Reply to Comments]

pija check la upt test. mana la tau. :)

Nazima said... [Reply to Comments]

Tgk dari tanda2 macam pregnant je..huhu

Mimie Roses said... [Reply to Comments]

kakak pregnant niiiiii. baik g check cpt!

Irfa said... [Reply to Comments]

Ada isi kot
Gi lh chk
Jgn jd cm aku, tup2 dh 3 bln baru thu ada isi

akish ali said... [Reply to Comments]

peknen tak peej!!!

=)

Hani said... [Reply to Comments]

Loya-loya, pening, muntah semua gejala dah ada tu
mana tau ada rezeki peej dan suami kan :) i doakan ye :)
take care peej

Anonymous said... [Reply to Comments]

macam tanda2 mengandung je...hehe

Unknown said... [Reply to Comments]

I think you should do pregnancy test

Anonymous said... [Reply to Comments]

Confirm ko pregnant wei!!!! Mesti baby girl.. Amin... Because masa pregnant baby girl kita Akan selekeh2.. Amin amin amin..

Anonymous said... [Reply to Comments]

Peej, pape pun check jgk kot2 pregnant ke. Takut nanti u tak sedar pulak u buat keje berat2 yg bukan2. Anyway simptom masa i pregnant sebijik la cam u, badan berangin tu, sebijik. 9 bulan plak tu rasa mcm tu x hilang. Teringat balik bila baca blog u.

Anonymous said... [Reply to Comments]

Peeja cuba la cek mana tau ada rezeki.. Jadinya kalini dapa berhati hati lebih awal - sitea

intandayani said... [Reply to Comments]

Get well soon Peej..sweet sgt la Ben ni..Ingat lg jmp die mase kt HKL dulu..sembang cam da kenal lame je

Anonymous said... [Reply to Comments]

Hi sis,
I think you are pregnant. Situasi yang sis tengah alami sekarang ni sama macam yang saya rasa. Angin 1 badan, loya loya. Better for you to check. ;)

Anonymous said... [Reply to Comments]

Mcm pregnant je tu Peej....sama macam I dulu.. :)

I am muslims~ said... [Reply to Comments]

Peej...jgn makan tomyam time angin...hr tu kiter pun kne angin camni, doc ckp tomyam tu yg buat berangin....so till now dah x makan tomyam...nyway, pegi lah celup upt...mana tau betul kate ben tuh...huhu

MIYAMIENATASHA said... [Reply to Comments]

kentut bersepah...palingggg win..hahahahahah...

Ikin Gomez said... [Reply to Comments]

tolong la pegi check... check first urine pepagi tu... petanda sangat tu... mane tau.. ade separuh org cepat je kt upt tu nampak.. ader separuh org test dekat doploh kali baru nampak ....

Anonymous said... [Reply to Comments]

best la baca blog peej ni...mesti ketawa sorg2.. take care peej.... :)

Shiela Rahim said... [Reply to Comments]

@I am muslims~

aku stuju peej...g la check..konpem dah tu hahaha kan juaaa kannnn

amin insyaallah

Lady Gargle said... [Reply to Comments]

Tanda paling awal bila pregnant adalah angin

;)

pegi check cepat

Anonymous said... [Reply to Comments]

peej..my 2 cents...wind is only in the tummy n lungs..confirm early stage pregnancy. .your fans r super xcited.n happy .pi check..n tell the whole world bout it��

Nazima said... [Reply to Comments]

Just check in case..at least takdelah buat kerja berat kan..hehe..

Anonymous said... [Reply to Comments]

Kak peej pegi la check cepattttt. Mana tau rezeki Allah tak terduga, mungkin da susun cantik rezeki utk akak. Menggantikan apa yg dah hilang, mungkin. Pleaseeeeee

Anonymous said... [Reply to Comments]

Cek je la pregnant ke idok.. Sng cite. Kdg2 tu kita mmg brhrp pregnant so our body gives false alarm.. Mcm org pregnant. Melengahkn cek x mmbantu. I've been there i know. Once cek & -ve, elok ilang tanda2 mcm pregnant. Klu +ve alhamdullilah.. InshaaAllah ada rezeki nanti :)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...