Instagram : @peejburhan

Expose Mistik : Rumah Saya Berhantu

Assalamualaikum Pija, 

I'm your silent blog reader, dah lama dah baca blog u. 
Cuma kali ni tergerak hati nak share cerita expose mistik i hehe

Rumah yg I duduk ni sebenarnya memang sejak pindah I selalu bau kapur barus kat sinki dapur tu. 
Tapi I tak amik pot sgt. 
Sebab konsep I, selagi dia tak cuit2 badan I atau menampakkan diri dia, I tak kisah sgt. Walaupun dlm hati gabra jugak bila bau tu tapi apakan daya, pinggan mangkuk tetap kena cuci kan, kang biar melambak dlm sinki tu kang mampus kena fire dgn laki I mihmih

Anyway, I sangkakan setakat bau tu jela. 
Selalu gak ngadu dgn hubby tapi biasa la org lelaki kdg tak percaya sgt benda2 ni semua, dia kata I imagine yg bukan2, itu la ini la...until one day benda ni berlaku kat dia sendiri (spt yg dia ceritakan pada I).

Masa tu ada dua kwn dia dtg dari Melaka, dapat kerja kat KL. 
So diorang tumpang tido rumah I sebab ada interview besok pagi. 
Lepas dinner mlm tu diorang bertiga kuar ngeteh, so dlm kul 11 camtu I dgn anak2 masuk tido kat bilik I, sebab bilik budak2 tu I bagi kwn2 my hubby tu tido. 
I namakan kwn2 dia A dan B.

Dlm kul 1 pagi camtu diorang balik, si B dah masuk tido dulu kat bilik anak2 I, my hubby dgn A duduk living room tgk tv borak2. 
Pastu my hubby nampak tombol pintu bilik anak2 berpusing2. 
Pintu tu memang jem sikit, so my hubby jerit la, "B jgn kunci pintu! Kang susah nak bukak!".
Pastu tombol tu diam tak pusing dah.

Selang 10 minit camtu tombol tu pusing2 lagi. 
My hubby jerit lagi pastu tombol tu tak pusing dah. 
Tak puas hati, my hubby gi jenguk bilik tu. 
Elok je si B tido berdengkur atas katil. 
Dan2 bulu tengkuk my hubby tegak. 
Tapi dia sambung tgk tv balik dgn A.

Elok je dia duduk, tombol tu pusing2 lagi. 
My hubby pandang A, A pandang my hubby. 
My hubby letak jari kat mulut, buat signal diam kat A. 
Dan2 pastu tombol tu pusing2 lagi!

So malam tu diorang berdua tido kat dpn tv. 
A tak kasi my hubby tido bilik I sebab takut tido sorang. 
Nak masuk bilik anak2 pun dia takut. 
Kesian B tido sorang2 dlm bilik berhantu tu hehehe...

Tapi alhamdulillah lps tu bila anak2 I tido situ balik, takde pulak kena kacau apa2. 
Ke "benda" dlm bilik tu tak suka ada org lain tido situ? 
Dia nak anak2 I je tido situ?
Wallah'ualam....

5 Comments:

Acik Adi said... [Reply to Comments]

pastu ape sambungan kapur barusnye??? huhuu

Aidateddy Zahiri said... [Reply to Comments]

OMG LOL! Creepy okaaayy! Tapi as long as 'benda' tu tak kacau, takde hal la kan? ekekekekeke

Shima Ahmad said... [Reply to Comments]

Kapur barus tu still bau smpi skrg. Agaknya jin islam kot..sbb bln pose pon ada bau.
P/s tq peej sbb publish cerita ni. Ada lg kejadian lps ni, later i email k hehe

Anonymous said... [Reply to Comments]

jangan biar anak2 berkawan ngan hantu tu..takut jadi bff nnt..huhu..

Noor Hasnita said... [Reply to Comments]

Seram

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...