Instagram : @peejburhan

demam lagi

tolong. demam lagi.
tak silap macam baru hari tu demam kan?
ni demam lagi.
tak sure demam sebab apa.
sebab kena hujan ke?
sebab badan penat tak cukup rehat ke.
or menyangkit batuk ngan filla hari tu.

semalam dah rasa tak sihat.
tapi takda sapa percaya iolls tau.
Mr B pun tak percaya bila i cakap i tak sihat.
tau-tau balik kerja aku tukar baju, lalu tertidur.
dia check aku..dia kata dah panas melampau badan aku.
so di paksa pergi klinik semalam.
aku memang pemalas sikit gi klinik.
sebab ubat ada je kot kat rumah.
makan je la kan.
tapi dah dia paksa. i ikut je la.

macam2 jenis ubat la dapat.
pastu singgah makan. lapar.
tapi rupanya tak lalu. dapat makan berapa cucuk je satay.
dasyat ni, sangat jarang aku makan tak lalu. hahaha.

then balik rumah. makan ubat semua. tau-tau tertidur lagi.
terjaga tah kul berapa sebab MrB kejut suruh makan ubat lagi.
bangun je tidur terus muntah.
hamagadddd...ni teruk sangat ni.
tahap muntah sempat capai tong sampah je, muntah dalam tu.
pastu cecepat i pergi bersihkan n buang.
yang laki aku sempat sibuk ejek, "wooow bau kuah kacang."
eeeiiii tak suka.

makan ubat then pakai stokin apa semua, pakai cool fever. selimut tidur balik.
asyik la terjaga semalam sebab muntah2.
hari ni pun tak sihat.
tapi terpaksa jugak pergi kerja sebab tau la musim gaji ni.
order berlambak.
laki aku tak bagi gi kerja.
mana boleh, kalau aku meniaga sendiri dulu takpa..aku leh je cakap kat customer aku tak sihat.
esok aku post.
ni sebab dah kerja n ada company cannot la like that kan.
hari tu tak sihat tak pergi kerja takpa...sebab elly ada.
ni elly takda..dia ada kursus 3 hari. so gagahkan diri pergi kerja.
kul 1ish pm baru bergerak pergi kerja.

singgah beli makanan dulu.
pun makan berapa suap je. tak lalu.
pastu now buat kerja.
pun tak fokus..sebab aku beli stock ephyra, inteemor semua.
relax je aku bank in harga jual. hahaha nampak nau otak xleh berpikir.

semoga cepat sembuh n sihat seperti sediakala.
tak best betul la demam ni. rasa kebas n pening je.

aku kalau demam mesti emo lebih.
mesti akan rindu lebih kat papa.
teringat time kecik-kecik dulu. if demam je mesti tanpa sedar time tidur aku nangis.
nanti papa akan datang kat bilik n picit la apa semua.
kadang dukung n bawak tidur bilik dorang.
heyy time i kecik ok, harus boleh dukung..kalau macam sekarang ni memang takda sapa nak dukung la.
i miss my daddy.
nasib dapat suami pun rajin layan aku merenggek if sakit.

ok la bye.
mengantuk pulak rasa.
nak baring jap.


8 Comments:

Syairuza Anna said... [Reply to Comments]

Get well soon pija

Anonymous said... [Reply to Comments]

Kesian Pija.. semoga cepat sembuh

Flying Fish said... [Reply to Comments]

hardworking sangat ni kak peej...

sweet_saya said... [Reply to Comments]

gws

Anonymous said... [Reply to Comments]

Mengandungi bayi kut.....

Anonymous said... [Reply to Comments]

peej, moga cpat sembuh.
minum air banyak2.
kena ada assistant lain kot yg boleh dipercayai kat kedai.
untuk masa2 mcm ni.
kesihatan nombor satuu,
rehat bebanyak selagi boleh.
jangan paksa diri sangat.
take care =)

Anonymous said... [Reply to Comments]

Kak Peej, better go and get a blood test ke pa done. It's not normal demam so often. And tambah muntah lag...

Chekgu Azrine said... [Reply to Comments]

Get well soon dear

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...