Instagram : @peejburhan

cerpen jumaat

bersiaran daripada rumah.
tak kerja today sebab demam la.
tetiba je. semalam dah rasa daripada pagi.
dia tangkap hidung n kepala.
tapi ok la boleh pergi lagi.
balik kerja je dah start teruk.
hidung dah macam paip.
badan laki aku kata dah panas gila.
malas nak gi klinik. aku makan panadol soluble je.
dah la tidur semalam seksa. nak telan air liur sakit gila tekak.
rasa macam sambil telan air liur kena telan batu sekali. erk.
rasanya sebab cuaca la. jerebu ni teruk bebenar.

tapi duduk rumah otak asyik ingat office je acaner ni?
rasa macam ada je kerja kena buat.
tah apa2 tah perangai. elly kata takpa dia leh handle.
tapi aku kan suka risau lebih.
ni rasa ok sikit la. rasa nak masuk office.
tapi laki aku tak bagi. dia kata duduk je la rumah.
haha.

masalahnya duduk rumah pun takleh nak rehat sangat.
makan ubat aku high gila asyik nak tidur aje.
tapi laki aku asyik call 10 kali. helpppp.
macam mana nak rehat kalau phone asyik bunyi je.
dia risau aku nak makan apa.
tak lalu pun tekak ni, rasa kelat aje. plus if nak makan takpa boleh je aku order jap lagi.
tu la kadang kan..tadi duduk tu terpikir.
kadang kalau time gaduh tu, amboi dalam hati kemain benciiii la kat laki sendiri...
siap tanya, asalll la aku kawin ngan dia ni. tak sukaa!
tapi sebenarnya dia baik je, if aku sakit beria dia jaga.
macam pagi tadi dia keluar kerja.
sekali tengah sedap aku kat dalam toilet memerut dengar pintu rumah bukak.
terkejut den, rupanya dia patah balik rumah belikan aku sarapan.
aaa so sweet. kalau aku idok le nak berpatah balik bg sarapan bagai.
baik hati betul mamat tu.

ni kejap ni dia balik lagi.
tak puas hati dia dok tanya nak makan apa dia nak belikan.
aku cakap takyahhhhh...taknak makannnn.
so dia balik jenguk kejap.
pastu keluar balik. over sangat ni.
demam je pun.

tapi tu la ni rasa berpusing je kepala kan.
eeeiii tak selesa betul la.
harap la tak demam lelama.
demam ni dah la busuk kan. asyik peluh je. hahahha

btw, dapat bil electric.
haha hari tu dorang datang sampai takleh bagi bil.
sebab kena buat kira-kira balik.

rumah aku ni meter kat dalam, so dorang takleh check.
so memanjang anggaran je dorang bagi.
anggaran pun tak agak2 dalam rm280 sebulan.
so aku bayar je la.
walaupun aku tau sebenarnya bil aku now dah kurang.
sebab aku now dah kerja kan siang.
then masa bulan puasa hari tu lagi la.
siang kerja, malam tidur rumah mama...sebab jaga papa dulu tu.
dapat ku rasakan mesti bil i murah je ni.

tapi tu la nak buat macam mana dah asyik anggaran aje.
rasanya dah 3 tahun duduk rumah ni. yang bebetul dia check ada la 4 kali je kot.
lain anggaran.
tapi hari tu dia dapat masuk sbb dia datang weekend.
dia kata takleh bagi bil, nanti dia balik kena buat kira-kira.
nanti dorang hantar.

so tadi laki aku bagi la bil.
wah wah wah rm90 aje. me loike.
beza kot. selama ni bayar rm280 kot. hua hua. 3 kali ganda.
seppp duit kak jah.
di harap lepas ni kalau dia nak buat anggaran pun biar around that amount je la. kih kih.

ok la. i nak order makan, nak buat laundry n nak mandi.
sementara ok sikit ni. sebelum tertidur terbongkang lagi.
demam oh demam, please go away.






3 Comments:

Anonymous said... [Reply to Comments]

Assalamualaikum

May Allah cure you. Very bertuah to have such a caring husband. Hehe. Take good care.

Nura

Anonymous said... [Reply to Comments]

Semoga cepat sembuh peej...:)

Anonymous said... [Reply to Comments]

Semoga cepat sembuh peej...:)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...