Instagram : @peejburhan

Lemah Semangat

Aku memang agak lama dah tak tengok wayang.
sebab aku rasa wayang sekarang macam mahal terlampau.
n rasa baziaq sangat sedangkan semua boleh tengok online je sekarang.
aku bab download movie tak berapa rajin.
selalu tengok online je la.
cerita melayu lagi la aku tak tengok wayang.
sebab mostly tak berbaloi dengan wang yang di bayar.
hampeh sangat.
layan online je jugak. haha.

time paling suka layan tv series or movies adalah time lipat baju.
nanti tak terasa je sambil tengok sambil lipat.
tadi lipat baju setinggi gunung.
sebelum semakin bertimbun baik lipat.

so aku tengok cerita bawah ni.
selalu sebelum layan movie, aku akan tengok trailer dia dulu kat youtube.
if macam best, baru la tengok bila ada free time.
tapi sekarang free time aku selalu weekend la.
if bukan time lipat baju, time sebelum nak tertidur tu.

so cerita hari ni adalah ini.


boleh tahan seram cerita dia. cissss.
actually aku tak abis tengok lagi ni.
tah kenapa la weyh semakin tua ni semakin lemah semangat.
hahahhaa.
seram je aku buat2 main phone la.
check itu ini la.
tetiba nak charge power bank ke.
ni sebab i nervous n seram..cecepat i stop kan n tetiba update blog. kah kah.
lagi sepuluh minit je pun nak abis. huhuh.
so bagi i tenang kejap.
sat lagi sambung.

kalau korang kaki movie.
boleh la tengok movie online kat yify[dot]tv
macam2 la ada. tapi if movie lepas keluar wayang. tunggu la 2-3 bulan.
kadang memang ada terus kat website tu. tapi bukan clear copy.
so kalau korang seorang yang penyabar macam aku, boleh la tunggu.
kalau tak, sila la tengok wayang.
tapi aku if cerita tu memang best layan kat wayang sebab effect ke apa macam x-men ..aku akan tengok wayang la.
baru rasa berbaloi-baloi bayar tu.
tapi seriously, apa ke jadah mahal bebenor wayang sekarang?
tiket biasa rm18 sorang.
if twin seat rm20 sorang kan? jilake.
dulu bukan rm12 je ke tiket? what happennggg? *haa tetiba keluar terengganu*

ok la. nak habiskan movie.
i dah tenang sekarang.


4 Comments:

wani ezryl * said... [Reply to Comments]

sama la, banyak mendownload je sekarang ni. sebelum tu tengok trailer kat youtube dulu.. pastu baca komen2 kat bawah trailer.. tengok komen orang best ke tak cerita ni, selain daripada tengok rating imdb and rotten tomatoes. kalau cerita seram and thriller suka tengok, tapi prefer tengok waktu pagi HAHAH.

Anonymous said... [Reply to Comments]

Ya.. mmg mahal gile tiket wayang skrg. Dulu kat tmpat akk ni tiket wyg rm6 weekday.. so salu tengok weekday.. la ni dah tutup.. mmg beli pirate jer la.. masuk dvd dlm player on je.. samalah kita sambil melipat kain yg mnggunung.. hahaha.

-serikanditanahjauhar

tiga lalat said... [Reply to Comments]

mahal kan tiket wayang la nih, tu blom 3D imax lagi tp gmbr chantek giler ;p

Sha Cucucamber said... [Reply to Comments]

Tgv yg mahal..gsc n mbo still murah..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...