Instagram : @peejburhan

kesihatan

*patut publish pukul 6pm td. Rupanya tak tekan. Cisss. Tu la bila terlalu kelam kabut berkejar sana sini. Ni tgh dpm kereta sementara tggu suami check br perasan. *

Aku terlalu penat la.
tu selalu orang kata, orang kat hospital dah tentu sakit.
kita yang ulang alik tu pun silap hari bulan boleh sakit.

penat sangat berulang alik hospital setiap hari.
tambah pulak sekarang dah ada dua pesakit kena visit.
tau la hospital kan besar. nak menapak tu satu hal.
corridor dah la panjanggggg. aaaaa stress.
dengan kaki aku bengkak bak gajah ni lagi.
bila bengkak tu dia akan tegang gila bawak ke betis.
tu yang berjalan lagi tegang n sakit je rasa.
bawak lak muatan berat.
help me.

ni tengah tunggu laki aku balik daripada post barang.
hujan lebat tu. aku kata biar reda baru balik.
sian lak kang balik lencun.
so sementara update kejap yea.

hari jumaat hari tu dipaksa pergi check darah ngan elly.
pepagi dah ambik aku kat rumah.
pemaksa betul.
dia tau kalau dia tak paksa memang aku tak pergi. hahaha.
so pergi la. result esok dapat.
dah la dorang kutuk aku. sebab teruk nau orang tu dok tepuk2 lengan aku pappp pappp pappp...amik kau sampai ke luar dengar.
maklumlah tembam, susah nak jumpa urat. mueheheheh.

lepas tu breakfast istimewa sikit.



egg's ben. gituh namanya.
nama panjang egg's benedict. tapi coffee bean bagi nama tu je.
rasa lawak. sebab tetiba aku terpikir telur ben dalam bahasa melayunya. hahahahahhahahaha.
mmm dap dap.
ok tipu. tak sedap sangat. sebab telur tu masak.
patut egg's benedict ni poach egg kan. so bila belah dia meleleh gitu. wooowww.
ni kalau dapat kat gordon ramsey kena lempar pinggan ni.
tetiba aku teringat egg's benedict makan ngan tina kat plan B, publika tu. situ best. me loff it.

eh laki den dah balik la.
nak siap pergi hospital ni.
sebenarnya penatttt. macam tak larat nak pergi ni.
tapi rasa bersalah di dalam hati.
n siannya kat papa, nanti dia sedih how la kan?
so kena kuatkan diri.

aku hanya mampu berdoa kat Allah SWT supaya bagi aku kekuatan dan kesihatan untuk aku laksananya tanggungjawab sebagai anak terhadap parents. Insyallah.



akhir kata.
buat apa tew petang2 hujan2 ni? *kata kak jah sambil intip dibalik frame*




4 Comments:

FZ said... [Reply to Comments]

Hai Peej, letih2 pun masih mampu buat lawak. Kalau akak memang dah nangis. Kuatkan semangat ye dik. Kalau dah tak larat sangat, kenalah rehat sekejap,ok.

Take care.

Anonymous said... [Reply to Comments]

cantiknye kulit peej...

intandayani said... [Reply to Comments]

Telur Ben..opssss hahaha

nurul syuhadaini said... [Reply to Comments]

bertabah la dan bersabarlah peej...saya pernah alami situasi yg sama macam peej..wpun jasa mereka kita xleh balas sepenuhnya tp sekurang2nya kita xkan pernah rasa menyesal dengan apa yg kita dah korbankan..

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...