Instagram : @peejburhan

Testimoni Ellfie Essence

hi everyone.

sorry for the lack of update lately.
masa mencemburui ku.
serious busy sangat dengan kerja sekarang.

selama ni aku busy jugak. tapi paling busy time hujung n awal bulan je.
sebab aku agent kan kepada produk2 yang aku jual.
tapi Ellfie ni lain, produk sendiri, baru pulak tu dalam pasaran.
so 100% pembelian melalui kita orang kan.
aku lak kerja bahagian post, so hari-hari memang banyak la kerja.
weekend pun dah berapa lama tak kemana sebab uruskan stock ellfie untuk orders minggu depannya pulak.
sekarang la lega sikit, sebab kita orang dah ada few agents.
so penjualan tu dah di bahagi-bahagi la kan kat agent jugak.
kurang sikit la busy aku. sikit je la. :) sebab agentnya baru few kan.
n untuk permulaan kita orang limitkan agent untuk setiap kawasan.
buat masa ni kami still jual jugak sendiri, sebab Ellfie masih baru...jauh lagi perjalanan nak marketkan ellfie, so banyak lagi nak kena buat. maybe one day kita orang dah tak jual retail...semua nak beli kena melalui agent or stokis ke kan.

Alhamdulillah walaupun belum sampai 3 bulan dalam pasaran, dah banyak set terjual.
now setiap kali order pun dah makin banyak kuantiti dia.
gila tak seram kau. stock sampai je, 3-4 hari dah licin.
rasa nak muntah ketakutan sebab apaaa ni stock takda orang nak ni? kena tunggu pulak lagi 2-3 hari....aaa tak suka.
elly n filla la nak muntah...sebab dorang yang deal. aku goyang kaki sebab terbayang wahhh relax sikit ahkak 2-3 hari boleh tidur macam starfish. hahhaha.

Feed back pun mostly ok n happy dengan Ellfie Essence.
Nak kata semua ok tipu la kan. of coz daripada 1 batch beratus-ratus tu...ada sorang dua tak sesuai pakai.
tu biasa. aku dah meniaga pelbagai produk for the past 4 years.
100 orang sesuai, 1 orang tak ok. 200 orang amik ok, tetiba 3-4 orang tak ok naik gatal la apa. semua tu biasa.
even aku pun, orang pakai produk antarabangsa meletop pop pop pop, aku pakai muka jadi gatal/macam terbakar.
adik aku siap amik pakej beli set beribu n treatment facial apa bagai, tetap la 10 kali pergi takda kesan apa.
ada yang aku amik ok je, tetiba mak n adik aku amik gak jadi gatal la, bengkak la apa la.
so produk ni ikut kesesuai kulit n hormon masing-masing.
sebab ada orang pakai effect lain, ada orang pulak pakai lain.
aku memula pakai Ellfie Essence ni peeling sikit je area hidung dalam few days.
ada customer pulak naik ruam sikit, ada pulak gatal, ada pulak peeling seluruh muka...apa yang boleh aku nasihatkan, teruskannn je pakai. tu maybe reaction masing-masing.
maybe pakai tak teruk effect sebab aku pernah pakai produk yang ada healing proses.
korang pulak maybe tak pernah. maybe la kot.
oh n kalau boleh jangan la campur-campur produk banyak-banyak sangat. kalau boleh concentrate satu-satu. jangan nak lawa sangat pakai segala. tak elok ok. try satu-satu. baru kita tau mana sesuai ngan kita, mana yang tak.

kita kena sentiasa mencari produk apa yang sesuai. bila ok teruskan.
tapi still seeloknya pakai continuously 3 months baru nampak result terbaik.
jangan la baru pakai seminggu dah nak expect terus menjadi jelita. sabar.
kadang pulak, memang jumpa produk best...kita pakai..tapi after awhile dah tak lut. rasa biasa je.
pun ada. so maybe kalau macam tu boleh la try carik produk lain lak.
sama macam shampoo, aku after 3 months aku akan tukar jenama lain.
tetiba rasa macam woowww bestnya rambut aku ngan shampoo ni. sebenarnya tak, sebab tetiba pakai baru, sebab tu lembut rasa lain macam.
n tak semestinya orang pakai ok, kau pakai pun ok. takda makna ok.
macam ada satu ni aku pakai dulu, memang rambut lembut gilaaa weyh. suka aku. takda adengan 'tersangkut jari di skala 6'..ahahahah. tapiiii rambut aku gugurrrrr bagai nak gila.
naik takut tengok everytime lepas mandi. padahal shampoo tu konon anti hair fall. tipuuuu.

haih lah kak jah, kau suka melalut kan.
ok sambung pasal Ellfie Essence.
Alhamdulillah jugak, now kita dah dapat banyak testimoni daripada pengguna Ellfie.
ada yang bertulis, ada bergambar, ada jugak yang share kegembiraan tapi tak bagi kongsi sebagai testomoni. saje share ngan kita orang sebab dia happy ngan perubahan ketara kat wajah dorang.

since aku memang takda pun update progress Ellfie Essence, ada kesempatan ni aku share yea antara testimoni bergambar customer Ellfie.
filla n elly rajin update, sorry kak jah takda masa uolls.

so here we go.


nak terpengsan rasa masa Elly share pic customer ni.
rasa nak nangis, especially tengok pic after tu adik ni tersenyum manis.
rasa macam faham sangat perasaan dia. dapat rasakan confident level kita naik balik.
aku ni ada jerawat keluar 3-4 ketul pun tahap stress rasa taknak jumpa orang.
happy sangat la for her.
dia start pakai on 27 march 2015. pic kiri tu
pic after tu adalah her recent photo 14 april 2015.
in 2 1/2 week dapat result yang memberangsangkan. Alhamdulillah. 


:: ni pun antara customer yang satisfied after 2 weeks parut jerawat semakin pudar and tona kulit makin sekata ::


:: yeay..masalah jerawat selesai. kulit makin bersih berseri ::












:: tona kulit sekata ::

:: jerawat kecut dan hilang. parut semakin pudar ::




hahahah ni no komen.
sebab sedih sangat muka before dia tu.
tapi serious muka filla dah wayyyy better daripada before la.
sebab dia ni resdung teruk, kadang datang rumah aku bila datang dengus dia tu srokk sreekkk.
so tau la if resdung terus ni memang senang jerawat ni.
tapi now bersih muka dia. setakat parut or jerawat 2-3 ketul tu standard la kan.
sekarang kemain glowing je muka n makin bersih.


mula dapat pic ni macam tak nampak sangat beza. bila aku perati betul-betul nampak kulit dia makin cerah n no more kusam.
gigih aku zoom pic n baru nampak bintik-bintik n jerawat pasir pun dah takda.
wahhh. i like.



elly oh elly.
tolonglah kulit dia sekarang lawa sangat. nyampah.
memula aku jumpa dia memang dah nampak kulit dia lawa.
tapi tu la, bila tengok sekarang, tengok lak pic dia yang lama-lama..baru perasan memang beza sangat.
pic atas ni pun dah nampak beza kan, kalau aku keji n korek pic lama dia jadikan pic before...mungkin elly akan pitam. heheh.


:: pori-pori semakin mengecil ::



haaaaaa bestkan.
nanti ada lagi aku share.
maybe nanti aku share testimoni chat pulak ke.
sebab tau la tak semua orang suka share pic kan.
ada yang segan. antara yang segan aku la tu.
sebab tu daripada awal aku dah kata kat elly n filla, apa-apa benda yang kena ketengah biar korang je pergi yea...aku biarkan di belakang tabir je la. i don't like. ;p

Siapa yang belum try, jom la try Ellfie Essence.
serious best. aku suka la semua..ahhaa bias tak? produk sendiri..sendiri puji.
best, tak kenal maka tak cinta.
produk pun murah je mampu milik :) takda GST pun tau.
walaupun nak pitam kita orang bila kos produk, packaging, postage semua ada GST.
takpa la bak kata ayat biasa peniaga, "kami tak kenakan GST. biar kami rugi tapi anda puas hati". hahahh ayat mintak lempang je masa baca tu.
tapi bila sendiri terkena baru rasa nak tercekik tengok bil keluar GST rm1000, sini lak GST rm200..mampuihhh.
eh motip nak meratapi nasib diri?

ok nway, satu set kami maintain sama harga.



RM120 SM
RM130 SS
free postage.

beli satu set tu. cleanser n toner tahan sebulan.
creams dia boleh tahan up to 3 monts ok esp day cream tu.
aku sampai tahap, hoi kau ni bila nak habis ni? hahhaha
pastu kalau taknak beli set lagi sebab creams banyak lagi.
boleh je beli cleanser n toner loose.
untuk loose kita orang keluarkan size 50ml.

Cleanser 50ml RM55
Toner 50ml RM55

if beli dua-dua RM100

seee berbaloi-baloi kan. free postage n takda GST 6% pun. heheh.

if nak beli boleh whatsapp/sms - 013-2755197

Insyallah lepas ni kita orang akan start marketing.
hope readers doakan Ellfie Beauty terus maju dan makin berkembang. Aamiin.
ok tu je.
nanti senang iolls update lagi ye.



6 Comments:

zaza said... [Reply to Comments]

Saya berkobar2 nak cuba elfie ni, tapi produk skang ni x habis2 lagi. Saya doakan ellfie akan terus berkembang sama dgn produk2 kecantikan yg lain. Amiin...

Diana Rashid said... [Reply to Comments]

Setakat ni jual online je ke??

Rajkot said... [Reply to Comments]

Thanks for sharing, I will bookmark and be back again.
pediatric dentist in india

tt audi said... [Reply to Comments]

hi..kita pun guna ELLFIE,dah jadi agent jugak area KLCC.silalah roger kita O17-2537967 utk order ya

Ina Yusof said... [Reply to Comments]

Mcm mne nk jd agent ?

Ina Yusof said... [Reply to Comments]

Mcm best je produk ni

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...