Instagram : @peejburhan

Expose Mistik : menumpang

HELLO PEEJ , 

Disebabkan I always baca post post mistik kat blog you . 
So I pon nak cite kisah seram I ,

Setelah 3 tahun I kahwin n tinggal kat apartment.
so I n husby decide nak cari rumah bawah je.
kebetulan nak dijadikan cerita dapat sewa rumah taman.
happy lah laki bini g tengok rumah n decide nak jugak rumah tu.
call tuan rumah nak tengok rumah.
sungguh cepat tuan rumah bg kunci rumah n kitorang g rumah tu malam tu jugak kol 10pm.

masa masuk g tengok rumah dalam condition yg okay.
parking kereta selesa n mmg tu yg kitorg cari.
so lepas pepusing tgok rumah husband tanya u okay x rumah ni, I okay je la lagi2 xpayah stay rumah bertingkat2 ni.
sempat jugak jiran sebelah jengah jengah kitaorg n husby tanya umah okay x bang? Okaayy katanya! 

So lepas dari tengok umah tuan rumah so simpan kunci , if nak masuk rumah just bayar sewa sebulan n api air je. 
Sungguh mudah yaa. 
Lepas I laki bini tengok rumah tu n cuci , husband I teros demam seminggu n warded.
kitorg mmg x fikir pape maybe keadaan cuaca, n dlm masa yg sama I pon kene demam panas.
so dijadikan cerita kita org pindah rumah dlm keadaan demam demam tu jugak.
nasib adik ipar n adik I ada masa tu.
boleh la tolong angkat barang.

first I tido rumah tu kita org semua tido dalam 1 bilik seramai 5 org, nasib bilik besar lagipun rumah baru so husband suruh adik I yg lain tido sebilik je.
mlm tu dalam kol 3-4 pagi I tersedar dengar suara org merengek rengek mcm menangis.
suara org besar ya! 
I bangun buka lampu mana tau adik I nangis rindu mak kat kg, semua tengah tido lena.
so I gerak husband, dia just ckp jiran-jiran mungkin.
so I pon tido balik.

esok nya, mak ayah I sampai dari kg.
hajat nak buat kenduri kecil2an ajak sedara yg dekat2 je.
so masak masak n malam tu rumah I penoh dengan sedara mara.
masa first ayah I doa n nak mula kan bacaan yassin, tetiba hujan lebat sangat n kebetulan sepupu I yg kecik meraung raung n tetido.
kita org mmg x fikir pape sbb maybe dia kecil lagi.

lepas habis majlis makan-makan, kemas n bye-bye sedara yg balik, kebetulan jiran I selang 4 buah rumah lalu. 
dia tegur husby I n tanya baru pindah ke? 
So I masuk lah dlm tinggalkan dorg berbual. dekat sejam jugak dorg bebual ya.
tapi masa tu my famly still ada kat umah I stay 2 3 hari lagi.
dalam kol 12.30am husband I masuk , dia tengokk je muka I.
I cakap awak borak apa kat luar? Dia ckp xde pape, so I okay je la.
pastu dia sendiri pegang tangan I n say x sampai hati kalau x cakap, sebab husby I keje Singapore jem sampai lambat, so xs ampai h bila I tinggal sorg2 nanti.
I tanya la whyyy, cerita je I x kisah.
husby I cakap la, sebelum I duduk ada cikgu sefamily tinggal rumah ni tp x sampai sebulan lari. 
laki bini sakit n laki dia kene kacau.
nampak pulak pocong kat tangga n dia org ada anak kecil. 
if anak dia nangis bende tu pon ikot nangis.
abg yang cerita tu ckp, nak tau tanya jiran sebelah rumah awak. dorg sume tau ak aih! 
Kitorg seram gila. if tak tau xpe lagi kot. ni da tauu hahaha, memang I tunggu je la pocong tu kat tangga.
so mlm tu husband I sibuk nak cari umah lain.
ehhh mmg x la nak dpt umah kat Bandar jb ni.
kita org gi uma jiran n tanya.
dorg ckp mmg ada, tuan lama tinggalkan, maybe dia sakit hati ngan owner n xbagi org duduk uma ni, mmg kuat bende nya. tapi cikgu sebelom kita org duduk dah ubatkan, jgn risau xde pape lahh nak, awak banyak kan buka surah al quran ya.

esok nya baru mak cerita.
ayah I mmg xsuka lah dengar bende camni.
kita ada Allah, buat pe nak takut, jangan tinggal solat, baca yassin always, lama2 bende tu lari lah.
kalau kau xsolat mmg lah kau pon antu.
so husby I diam je. 
Ayah ckp xpayah pindah, xpe kita buat yassin 3 malam , umah da okay sangattt, pindah pon penat kan.
husby I cakap seminggu x okay kita cari uma lain sambil dia pujuk2 I . 
I mmg jenis mmg x kuat semangat.

esok nya husband I call member dia, sbb member dia ni boleh scan-scan tempat.
abg tu ckp mmg umah awk ada bende lagi! 
malam ada dengar org nangis kan?
tu mmg ada, mmg takut gilaaa I laki bini haha.
so abg tu ckp dia boleh bawak jumpa ustaz ni seguru ngan dia, as nak protect diri laki bini.
abg tu teman kitaorg, masa dlm kete husby I tanya, abang saya laki bini demam ni mana tau ada yg menumpang.
abg tu just ckp ni kisah silam bini awak.
tp xpe kita cerita kat sana.
I mmg takut la sbb dulu muda2 kemain galak ramai jantan kiki, dapat pulak suami sopan, dlm hati mmg risau sgt hm hm.

sampai sana ramai jugak yg berubat.
kita org cerita lah ttg rumah semua. 
sekali ustaz tu ckp ni ada yg tumpang ni kat isteri awak, dah 3 tahun org tu tumpang.
haaaaaaaaa I laki bini terkejut gila.
yg duduk belakang I ni besar n itam! Member husby I dia kan reti tengok, dia dah bersilat silat dah.
I termuntah muntah, org ni x nak tengok I laki bini bahagia, tu sampai skrg I xde baby lagi, dia tutup nafsu I kat husband i. 
mmg kita org selalu gaduh with each other. 
apa yg dorg ckp ttg kita org mmg sama sangat.
I ada 1 perangai meroyan tetiba, padahal husband I x pernah buat silap tetiba I mengamuk.
just ustaz tu respect kat husband I even dia dapat wife yg mcm I tp dia sabar je.
siap ckp lah even husband I nak kene bunuh dia tetap belakang I. ehheh, syukurlahhh! 
Dalam masa 3 tahun, 3 kali I mintak cerai nak kawin lain. bodo sangattttt! 
Tp dorg dha ckp jgn salahkan bini awak, sbb dia pon x sedar.

I pon mmg ada masalah period setahun sekali.
sekali period 2 bulan non stop. sampai kene tambah darah berpack2.
selama I period camtu kita org just gi pakar.
ye la zaman moden mana lah terfikir kene bende camni kan. 
sampai doctor pon x ley tau I sakit apa. 
siap masuk camera n amek sample rahim lgggggggg. 
Pasal umah mmg umah I keras ada pasangan yg duduk cik ponti n beruk.
rupanya selama I period bende tu duduk atas rahim I makan benih benih laki I. 
sedih hanya tuhan yang tauuu. n kita org tak penah terfikir bende camni terjadi dlm rumah tangga kitaorg.
so dia bg pagar kan umah. 
malam tu lepas baling garam n lada itam umah dgr org main guli, main pintu.
kejadian ni berlaku lepas mak ayah n adik2 I balik kg .
so kita org tinggal 2 org n sunyi .
2-3 minggu jugak x lena tido, makan ntah kemana , gi mana2 pon berteman.
maybe ada hikmah pindah rumah baru even ada hantu pon I tau jugakla kat I ada bende.
kalau x mmg tidak lah tau pasal sakit I heheh.

sebulan kene kacau n sampai sekarang husband I kuar keje I pon kuar stay opis padahal I masuk kol 8.
tapi kol 7 da gerak dari umahhh hehe.
I pegi berubat 5 org n dorg pon ckp bende yg sama ttg umah n I . 
n alhamdulillah now umah tu da xde pape melainkan org tu antar lg.
n sekarang I still berubat sampai I bole ada baby.
n alhamdulliah sekarang I dah preggy!!!!!!! Ehheheh
Dalam kesusahan mungkin terselit sedikit kebahagiaan . 
ehhh sory panjang sgt cerita hehe . . 
thank you peej sbb post kisah misteri.
selalu baca kat blog you n x sangka terkene kat diri sendiri . 

thank you

-K-


7 Comments:

Anonymous said... [Reply to Comments]

Assalamualaikum

Alhamdulillah dah mengandung. Seram giler kot ni cite. :s

Nura.

Shahrizat said... [Reply to Comments]

Wow...!

Riena Razak said... [Reply to Comments]

Kuat juga u kan still dok umah tu lagi, congrats dah ade baby.. sronoknye

Anonymous said... [Reply to Comments]

Kisah ni padat dgn misteri...apa2 pun bersyukurlah... Alhamdulillahi Rabbil ' Alamiin

Nur Iznina said... [Reply to Comments]

Adehh..I baca smpi xleh bnafas, punyer la seram..huhu nyesal baca tgh2 mlm..

sweet_saya said... [Reply to Comments]

cari gak part mana jumpa hantu nya.. x ada.. more to kisah sihir,,

Latifah said... [Reply to Comments]

Phewww.. berombak dada baca entry peej ni.. Sekali sekali rase seram pun best jugak.. hehhe

LatifahFazri

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...