Instagram : @peejburhan

pembantu khas perkahwinan

belek-belek album pic tengok ada aku tak cerita lagi.
seperti biasa masa ada sikit-sikit ni mari kita curi.
sebelum start buat kerja kan.

ni cerita awal tahun hari tu.
hahaha matiklah dah sebulan lebih baru nak cerita.
lantak. janji aku update.
korang pun takda bebel kat aku kan.
so boleh la.

nway, sambung.
dia ajak teman untuk tempah baju kawin dia.
ok boleh je.
kemain semangat kak jah bersiap menunggu sambil ditemani, M.


tak jauh pun.
area klang valley jugak.
so teman la dia.
pergi berdua je.
kebetulan memang nak jumpa filla jugak.
tapi lambat. kita orang tinggal je. hahha.
jumpa sana terus.
nasib dia dah expert sikit area rumah aku.
so aku guide dia details. sampai perempuan tu. haha.
aku kagum.
ye la kau jangan tak tau.
dah berkali ke rumah aku pun tetap pakai waze ok if nak datang. 
melampau. aku jenis pergi 1-2 kali boleh ingat la. Insyallah.
huhu tak berani lak lelebih, ye la makin hari makin tua.
kang tetiba hilang ingatan pulak. 



nampak cermin besar tetiba kaki aku nak terjengket macam tu apesal?
tetiba feeling next top model lak. hahaha.
ikutkan noy nak buat both baju nikah n reception kat situ.
tapi tang harga tu bagi aku tertelan-telan air liur.
sebab macam mahal melampau je aku rasa.
eeeiii dah la sekali je kot pakai.

maybe sebab aku kawin, baju di sponsor.
so macam ala-ala terkejut lak bila dengar harga.
esp time tu design yang noy nak utk nikah tu aku rasa simple je kot.
beadings pun sikit. hoiii mahal. i tak puas hati.
wah tetiba gila kuasa kat situ.
siapa yang nak kawin ni kan? huahauahah.

so aku saiko noy kata buat baju reception je situ.
baju nikah takyah dulu.
noy kata senang sekali, plus masa bukan banyak kan.
buatnya takda orang nak amik nanti.
aku cakap relax, jangan gopoh.
time tu dalam otak dah terbayang tessa.

kalau korang dah baca blog aku lama korang tau la sapa tessa ni.
tessa ni kira childhood friend aku la.
bapak tessa n bapak aku pun rapat.
tessa ni yang sponsor baju nikah aku.
harga dia reasonable.
kawan-kawan aku, cousin aku semua amik tessa.
n aku suka tessa sebab aku tau dia tak kedekut beadings.
memang akan heavy n meriah sangat beadings nanti.
so atleast even harga sama, atleast kau puas hati la.

nasib lepas tu terus contact tessa. n dia kata boleh.
wah lega *urut dada*
cemas jugak buatnya dia kata tak boleh.
harus kena maki berbakul ngan noy nanti. mueheheh.

lepas settle hal baju.
terus makan kat coffee mania.
lapar memasing tak makan apa lagi.
dah nak petang time tu.


boleh tahan garing kulit kak jah time tu.
dah la garing, rupa peti ais lak tu.
hoiii gemuk. 
dapat rasa diri ni makin naik badan.
pastu sesaja timbang naik 8kg. nak pitam aku.
gabra terus tak makan nasi belah malam.
siang lak if makan kemain kurangkan nasi.
nasib lepas seminggu turun balik 4kg. hiarghhhh.
tapi biasa la kak jah. poyo kejap je.
sekarang makan balik macam biasa. hahahaha.
ah lantak. janji laki sayang.
siap konon aku jaga makan hari tu dia susah hati.
kata, "i ok je u macam ni. omelll je. kalau u kurus...well i tak tau la."
me, "tak tau apa?"
him, "tak tau la. i tak minat la kurus2 ni."
serious laki aku spesis pelik. hahahahahha.

oh nway, kak pilla tu pakai the kasihs shawl printed, zebra.
if nak still ada. tak banyak. 
Rm45/pcs. nak boleh whatsapp aku ye 0122758575.
motip sangat tetiba iklan. hahaha.



aku makan ni.
hoit sedap.
sedap2 la makanan kat coffee mania ni. i like.
uiks tetiba lapar la pulak tengok ni balik.
oh n minum banana smoothies.
pun sedap sangat. minum sampai juling mata.
ok sehari dua ni ke sana la makan n minum.

oh bawah ni pun menu kat sana.
ada pergi few days after that ngan noy, arif n MrB.





semua sedap.
aaaaaa lapar.
eh kalau kejap lagi aku redah makan sorang-sorang adakah ketara aku saiko?
agak la kan.
ok fine tunggu laki aku la.
dah la aku malas sebab orang sini terlebih peramah.
nanti kang bertambah ramah lak sebab kesian tengok perempuan gemuk kesepian tapi semangat bab makan.


iklan lagi.
tengok ada terselit pic. kita up sekali.
kata cerita awal tahun kan.
ni perfume elly bagi balik dpd london hari tu.
me loike. sedap eh bau issey florale tu.
sweet je.
pastu pakai semua tegur2 cakap, perfume apa ni? sedappp bau dia.
pastu harus jawab sampai kembang2 hidung. hahaha.

sebab kadang perfume ni ikut badan kita gak kan.
kadang kita rasa macam best n sedap je.
tapi walaupun sebaldi kau curah pun macam takda effect je.
macam ada satu tu JPG X x silap.
jonet pakai wangiiii gila rasa.
dah la carik sini tak jumpa.
siap kirim kat kawan aku masa dia cuti gi paris.
noy pun kirim. tapi aku n noy pakai asal tak wangi macam jonet pakai?
ada logik tak teori aku ni?

ok sambung.
hujung bulan lepas teman noy fitting baju pulak.
patut awal. tapi dia kan tetiba ada operation emergency.
pun aku tak cerita lagi.
tengok rajin aku cerita.
tak rajin tak perlu la yea.

so terpaksa tunda ke hari lain.
tapi tau la designer ni ada jadual dia.
so kena slot in masuk ikut timing dorang.
so aku rasa time ni lepas seminggu kot dia operate.
pergi gak fitting.
kemain slow jalan, seram.
tapi kena la. masa bukan banyak kan.



settle bab tu.
terus gi makan.
hahaha itu je pun hiburan aku.
dapat makan senang hati.
makan kat toowamba. eh tu ke nama dia. lupa lak ejaan dia.


dap dap dap.
tapi secoet je daging.
nasib sedap. tak sedap kalu kita tikam pakai garpu.

settle part tu.
terus ke jalan brunei nak tempah card.
tapi tau la KL ni jam macam haram petang2.
by the time sampai dah tutup pun semua >_<
takpa atleast dorang dah tau jalan ke sana.
next time pergi sendiri je.

aku pun busy sangat lately.
tak sompek nak selalu ke rumah mak aku.
tapi lepas ni kena start pergi.
sebab tadi pergi.
tengok mama dah beli goodies.
dah kena start buat ni ikat reben apa segala.
tak lama lagi kan.
atleast buat sikit-sikit nanti siap la kan.
taknak la last minute buat semua.

weekend ni dah janji nak bawak mama ke sana sini.
dah la kemain mama kata kena pergi pagi.
hah pagi? bab pagi i lemah ok.
tapi akan ku cuba.

eh macam banyak je tak buat lagi ni.
tetiba aku panic.
btw, aku macam malas nak carik baju ikut tema.
aku rasa nak pakai je apa yang dah beli tu.
walaupun aku tau noy mesti menyirap je.
tengok la. susah2 aku pergi je ampang park cari yang dah siap.
membaziaq betul.
tapi if aku beli lain. yang aku dah terbeli lawa meletop tu aku jual la yea.
tak pun kita pakai raya nanti je. la la la. :D

eh dah la.
cukup-cukup la bebel tu.



3 Comments:

Seri Kandi Tanah Jauhar said... [Reply to Comments]

Tak sabar pulak menanti harinya.. hehehe

Diana Rashid said... [Reply to Comments]

Rasa macam tak sabar pulak nak tengok baju tu bila dah siap..nanti tunjuk tau...;nak jamu mata je..:)

Anonymous said... [Reply to Comments]

Kak Peej..

nanti share la cerita nape noy operat.. nk tau jgk.. kesian di darah manis..
tu la.. x sabar nk tgk noy naik pelamin... :)

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...