Instagram : @peejburhan

Expose Mistik:

Hi, Sis Peej

First of all, I really love reading your blog especially the expose mistik segment since i love  horror stuff much! Sangat sempoi! And I've been your silent reader for very long :)

Compilation of my horror experience:


My first story: KNOCK2 WHO'S THERE??

tahun 2011-2012, saya merupakan pelajar KML,kolej matrikulasi labuan and seperti biasa every college has it own stories. Masa tu saya stay hostel and bilik saya adalah bilik ground floor and menghadap kawasan hutan. Being me, since life dekat hostel sangat bosan , saya selalu tidur awal around pkul 9-10pm. meanwhile my roommate is jenis yg stay up lmbat.

One day, tengah saya kusyuk tidur ,my roomate TIBA2 kejutkan dari tidur and without telling anything asked me to scoot over so that she can sleep wit me. dalam mamai2 tu, i just do so and continue my sleep. Kami tidur dalam keadaan sempit tu sampai esok pagi.!

esok masa bangun tu, my roommate bagitau yang masa dia tengah calling dengan her boyfriend dalam pukul 1-2 pagi. Tingkap di bilik kami yang menghadap hutan tu DIKETUK dengan kuat sekali!! and that windows is directly above her bed and dalam dia terkejut tu, her boyfriend boleh pulak tanya: "Siapa pergi blik kamu malam2 ni??"


second: PEEKABOO

10-15 years ago, kitorang cousin2 selalu kumpul dekat rumah nenek everytime cuti sekolah. Time tu, semua masih budak2 lagi. This one night, tengah kitorang syok2 tengok TV. Pintu belakang rumah nenek kena ketuk, so my nenek pergilah tengok sapa yang datang. But no one was there. so my nenek pun tutup lah pintu tu.  

But then ' TOK TOK TOK' , pintu belakang tu kena ketuk lagi. Saya rasa orang tua2 like my nenek ada experience dah dalam hal2 ni, instead of opening the door my nenek pun pergilah ke bilik and from the tingkap she saw that a WOMAN WITH LONG HAIR was standing in front of the backdoor!!!


Third: CAN I JOIN YOU?


u know when u gather with all your cousins and make fun of each other or just sharing stories, exchanging gossips and stuff, korang mesti akan gelak terbahak2, terkekek2 and every other sound of laughter. Kitorang sll buat cmtu. But this one time, tengah kitorang ketawa2, my grandpa tegur to ctrl our laughter since tak manis lah anak dara ketawa macam tu.

malam tu masa tidur, kitorang pun bentang lah tilam and tidur ramai2 dekat living room sambil tu kitorang pun story2. Then, suddenly ada bunyi from outside
'HEHEHE HEHEHE', 
kitorang da blur da time ni, but then bunyi ketawa tu makin kuat
' HAHAHA HAHAHA'
masing2 da keras da dekat tempat tidur , and bunyi tu makin lama sound like bunyi orang menangis pulak. 'dia' menangis and ketawa and menangis. 

esoknya, my grandpa and grandma memang marah teruk dengan kitorang. Rupa2nya dorang pun dengar bunyi  'dia' ketawa.



PEACE &
Sorry if it doesn't scared you :)

ana,

3 Comments:

Diana Rashid said... [Reply to Comments]

alahai. nyesal pulak baca malam2...

Norliney Ghazali said... [Reply to Comments]

it scares me a lot yg really penakut ni. is it true story?? mmg scary... anyway, nice blog. feel free to visit me..

http://lineyghazali.blogspot.com/

Anonymous said... [Reply to Comments]

siot ah. aku tengah baca line "WOMAN WITH LONG HAIR.." pastu terus nampak line "CAN I JOIN YOU?"

NO WOMAN WITH LONG HAIR, YOU CANNOT. sheesh.

Post a Comment

Heyyyyaaaaaa...